- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #2.341
sagol canimhafif yaparsan cok akmaz merak etme.Ay ben de biraz makyaj yapmak istiyorum doguma girerken ama.dogumda ne kalem kalir ne rimel... O kadar fotograf cekilecek cirkin mi cikayim diorum anlamiyor kimse
Sen cok hos cikmissinmasallah
Gözün Aydın canım çok güzel çıkmışsınız maşallah .sagol canimhafif yaparsan cok akmaz merak etme.
Gözün Aydın canım maşallah sende kavuştun yavruna güle güle büyüt inşallah .Hikayeme başlamadan önce çılgın anne gözün aydın ve geçmiş olsun diyorum ve başlıyorum.
Malum dün doğumgünüm ve bdt idi. Sabah hurma yedim şeker yükseldi. Akşam ayaklarım su topla yana kadar yürümüştüm. Defne tohumu bal. Aç karna zeytinyağı. Kahvaltıda iki bardak adaçayı. Gün içinde hurma incir vs ama hala bende tık yok. Hımm bi de yaramazlık artı sıcağa yakın duş yaptım arada. Eşimin izni bitti tlf açtı uzatın diye uzatmadilar git rapor al o zaman dediler. 10 gün rapor almak için uğraştı. Benim rapor hastanede hazırlandı henüz doğum yok diye gidip alamadık. Gelen giden misafir misafir üstüne. Öğle yemeklerini de yengem yok diye ben yaptım tam salata yaparken bacagimdan bir iliklik sezdim. Koşa Koşa wc ye gittim ama birşey görmedim. Öğlen 1 2 gb saat. Sonrasında akintim iyice arttı ama renk ya da koku olmadığı için birşey demedim kimseye. Akşam kutlama yemeği için dışarı çıktık. Çok keyif aldık dönüşte yürüyerek gideriz dedik. Bi yarım saat yürümüşüzdür karşıdan karşıya geçerken birden suyum patlamasin mieşimin kolunu öyle bir tutmuşum ki o an kan oturmuş. Kaldırıma falan akmaya başladı sular. Ben diyorum otobüsle eve gidelim valizi alalım adam diyor hastaneye gidelim. En son seneyi aradım hastanedeyim gel bakalım dedi. Taksi bulduk oğlan ben adam hastaneye geldik takside gazete üstüne oturdum o bile sırılsıklamdi. Neyse geldik su boşalmış gitmiş ama ne sancı var ne açıklık. Kalp atışları ve hareketi iyi. Nst sonucu sancı başlayacak gb oldu hemen yatış yapıldı. Serum ve antibiyotik verdiler ama başta bi yarım saat bostaydim. O sıra aktif hareketleri yaptım comeldim kalktım vs. Koç u aradım o da istersen uyu dedi ama sancı başladığı gb 5 dk da bire indi. Sonra 3 2 dk da bire. Elim ayağım titremeye başladı. Tansiyon normal ama tok olmama rağmen şeker 87 çıktı. Hemşire düşük değil diye azarladı ama el ayak titremem geçmek bilmedi. Abimleri aradık evdeki valizi getirin oğlanı götürün dedik eşimle kalacaktık. Biraz ters geldi onlara ama. Eşim tüm sancilarda belimi ovdu masaj yaptı nefes telkini verdi. Ebe ve diğerleri çektiğim sıkıntılı sancıları gördükçe açılma çok.az istersen dr u çağırıp sezaryene alalım diyordu. 3 cm olana kadar 2 3 dk da bir geldi sonra ise hiç kesilmedi bile sancılar. Çok zorladı beni. 2.doğum ağrı eşiği yüksek olana kolaymis benimki gb 5 i hisseden adama değil. Ebe sen bi daha doğurma yazık falan dedi. Sezaryen i defalarca teklif ettiler ben de daha önce aynı sancıyı 25saat çektim çekerim dedim ama onlar odadan çıkar çıkmaz esime yalvariyordum hadi sezaryene diye adamın ovacak eli kolu kalmadı artık. Yataktan kalkmama müsaade yok olsa sancıyı kendim savacagim da bebek suyu azaldığı için sola yatırdılar devamlı. Sonra 4 cm olsun bi iğne vurucaz dediler yavaslatabilir belki durdurabilir bile sancıyı ama epiduralin iğne versiyonu dediler hatta ilacı da söylediler onu yaptılar uykum geldi masaj rüyalar tv arası saçma sapan bir iki saat geçirdim soru soruyorlar anlayıp cvp veremiyorum o ler sancı sık bi baktılar hakikaten bi anda 8 cm.e çıkmış hemen catala aldılar catalda ikinmayi beceremedim nasıl olduysa. İlk doğumda 3 kerede çıkan bas bu sefer 4 5 sancı dönemini bekledi. Çıkarken.enfeksiyon kaynaklı bayağı yanma hissettim. Lerine masajini yapmasına rağmen ebe önceki dikisler ayrılmış kaç tane dedim soylemedi ama bi oraya bi de buraya atıyorum dedi. Dr u hiç aramadık bile birazdan gelecek kontrole. Ebe yine de çok şanslı olduğumu acilmamin su azalmasına rağmen çok hızlı olduğunu söyledi. Sezaryenden bu sayede kurtuldun niceleri var su gelince sancı olmuyor dedi. Çok şükür bitti bebegimle çıktık dogumhaneden gece saat 02.20 de doğdu paşam. Emmeyi hiç sevmiyor bakalım ne yapicaz pasayla
Biz şehrin ortasında yaşıyoruz bazen bana fazla kalabalık bile geliyor İstanbul'dan gelmiş olmama rağmen dışarı çıktığımda başım dönüyor resmen.
Doktorum türk değil bir arkadaş aracılığı ile gitmeye başladık, hint asıllı bir adam iyi bir doktor ama tr'deki muamele burda olmuyor biz türkler sanırım çok çok evhamlı davranıyormuşuz gebelik konusunda ben doktorumu sürekli arardım şimdikinde böyle bir şey yok.
Esinin calistigi sirketten dolayı bir saglik sigortasina dahildi ama o da tamamini karsilamiyor vatandasi olmadikca burada hastane isleri cok masraf. Gene d eoglumuz icin deger diyoruz napali
Ay ben de biraz makyaj yapmak istiyorum doguma girerken ama.dogumda ne kalem kalir ne rimel... O kadar fotograf cekilecek cirkin mi cikayim diorum anlamiyor kimse
Sen cok hos cikmissinmasallah
ArkadaşlaDr doğum takvimim dolmasına 12 gün kaldı. Bebek hareketlerini artık nerdeyse hissetmiyorum. Çok çok az minnacık kıpırtı var ama gün içinde bir kere ancak hissediyorum. Çok endişeliyim nst yı haftaya Perşembeye vermişti doktor. Çok zaman var heryerde okuyorum bu haftada bebek hareketli olması lazım bebek hareketleri önemli yazıyor. Geçen Perşembede hareketler eskisi kadar kuvvetli değil dedim nst ye soktular hemen sorun yoktu ama şaunda daha da az
canım çok sıkılıyor
Bende hikayemi anlatayım biraz geç oldu ama .
30 Ağustos için kızımın alerji doktorundan randevu almıştım eşimle kızımı Bakırköy'e götürdük oradan çıktık gözlüğünü yaptırmak için sefaköye gittik
Eşim hep 3 Eylül'de doğacak bebek göreceksin diyordu o tarihte doktorum şehir dışında olacağından hep tedirginlik yaşıyordum .
Eşim doğum hediyemi almak için gezdirıyordu beni zaten hep diyordum hediyemi almadan bebeği doğurmam diye gülüşüyorduk.
Hediyeyi beğendik siparişini verdik güneşli metrodan alışveriş yaptık eve gidip pişirip yemek için balık aldık epeyce dolaştık ama metroda .
Doktorum son kont de bebeğin başı tam yerleşmemiş 40. Haftayı doldurur diye 4 Eylül'e randevu vermişti bizde gayet rahatız o yüzden .
Metrodan eve dönüş yolunda otobana girer girmez sancım başladı hiç belirtim yoktu ama!
Otoban boyu devam etti aralıklarla .
Eşime söyledim önce şaka zannetti hani hediyeyi ayarladık ya dalga geçiyorum sanıyor .
Baktı yüzüme durum ciddi hemen eve gittik ben inemiyorum arabadan.
Eşim aldıklarımızı eve çıkardı evden valizi ve hastane için hazırladıklarımızı arabaya indirdi çok yakın bir arkadaşımı yanımıza aldık onun eşinede kızımı bırakıp düştük yollara. Doktorum hemen hastaneyi bilgilendirdi ben hala sancılar yalancı olabilir mi diye soruyorum .
Gittiğimizde açılma 2 cmdi.
Doktorunun o gün muayene günü olduğu için çok yoğundu akşam 21:00 gibi geleceğini sürekli ebelerle görüştüğünü merak etmememi söylüyordu ama ağtılar git gide şiddetli ve kısa aralıklarla gelmeye başladı .
Aslında epidural olacaktım ama oradaki personel her şey çok güzel ilerliyor bence az daha sabredin deyince vazgeçtim .
Hastaneye saat 17:00 civarında yattım doktorum 21:10 da geldi muayene etti her şey çok güzel ama bebeğin başı inmemiş yukarıda dedi suni sancı verildi işte ondan sonrası dayanılmaz oldu benim için artık yalvarıyordum sezeryana alın beni diye eşim yanımdan ayrılıp doktora söylemiş dayanamıyor diye doktorumda girme yanına bak ben giriyormuyum doğuracak o bebeği bu saatten sonra sezeryana almam demiş .
Saat 23:10civarında tekrar bağırışlarım sonucunda doğuma aldı bi kaç taktik uygulayacağım dedi bebeğin başını eliyle alttan kendisi yerine çekti ben çığlık çığlığa bağırıyorum .
Sonra bana döndü artık bağırmayı bırakıp bana yardımcı oluyorsun dedi ben hemen sus pus oldum bizimkiler sesim kesilince doğurdum sanmışlar :)
Halbuki ben korkudan sustum
Sonra doktorumun bir eli karnımda beni sakinleştirip ıkınma vaktinde yönlendirmesiyle çok şükür sağ salim 23:35 te oğlumuza kavuştuk :)
Bu arada annemlere hastaneye yatınca haber verdik sağolsun kayınpederim hemen annemi kayınvalidemi alıp Ankara'dan 3 saatte gelmişler onları hiç yukarıya almadı eşim doğumdan sonra odaya indiğimde gördüm onları .
Sağolsun arkadaşımın kızı ve eşim odayı bebeğin beşiğini her yeri öyle güzel süslemişlerdi ki her şeyi unuttum zaten bebeğimin kokusunu duyunca
Inşallah bu günleride atlatacağız yavrum tamamen iyileşecek daha da güzel olacak her şey biraz uzun oldu sanırım :))
Âmin canım teşekkür ederimCanim masallahhh.
Allah uzun saglikli omur versin ogluna, sana bagislasin yavrularini... :)
Hem bu mesajina hem oncekine cevap vereyim...
Evet bizde maalesef boyle bir huy var, gerci herkes de bu soylediklerini bilmiyor olabilir. Ben sahsen gercekten ilk defa duydum, fazla turk arkadasimiz yok olanlarin cocugu yok bilmiyor olabilirler. Belki turist vizesi ile giris yapmadigim icin Charity Care bizi kabul eder, ancak doguma bu kadar az kala o kadar zamanimiz olacak mi basvuru sureci nasil ilerliyor bilmiyorum. detaylica bir arastiricam ssimdi..
ne guzel sen arastirarak gelmissin. Ben oyle bir telasla kafa karisikligiyla geldim ki buraya.. Hic bunlari dusunemedim..
Bebeklerin yeri azaldikca son haftalarda hareket etmiyorlarmis fazla. Bana da doktorum soyledi.
Ben bazen sadece hickirik hissediyorum.
Benimki zaten cok hareketli bir bebek degil nedense karnimda, hep endiselendim hep doktorlar rahatlatti :)
Makyaj konusuna gelince vallahi ben dogar dogmaz fotomuz olsun istiyorum , eger imkan olursa tabiki...
Isim olayi hala kesinlesmed,. İki isim mi tek mi karar veremiyoruz bi turlu...
Bende hikayemi anlatayım biraz geç oldu ama .
30 Ağustos için kızımın alerji doktorundan randevu almıştım eşimle kızımı Bakırköy'e götürdük oradan çıktık gözlüğünü yaptırmak için sefaköye gittik
Eşim hep 3 Eylül'de doğacak bebek göreceksin diyordu o tarihte doktorum şehir dışında olacağından hep tedirginlik yaşıyordum .
Eşim doğum hediyemi almak için gezdirıyordu beni zaten hep diyordum hediyemi almadan bebeği doğurmam diye gülüşüyorduk.
Hediyeyi beğendik siparişini verdik güneşli metrodan alışveriş yaptık eve gidip pişirip yemek için balık aldık epeyce dolaştık ama metroda .
Doktorum son kont de bebeğin başı tam yerleşmemiş 40. Haftayı doldurur diye 4 Eylül'e randevu vermişti bizde gayet rahatız o yüzden .
Metrodan eve dönüş yolunda otobana girer girmez sancım başladı hiç belirtim yoktu ama!
Otoban boyu devam etti aralıklarla .
Eşime söyledim önce şaka zannetti hani hediyeyi ayarladık ya dalga geçiyorum sanıyor .
Baktı yüzüme durum ciddi hemen eve gittik ben inemiyorum arabadan.
Eşim aldıklarımızı eve çıkardı evden valizi ve hastane için hazırladıklarımızı arabaya indirdi çok yakın bir arkadaşımı yanımıza aldık onun eşinede kızımı bırakıp düştük yollara. Doktorum hemen hastaneyi bilgilendirdi ben hala sancılar yalancı olabilir mi diye soruyorum .
Gittiğimizde açılma 2 cmdi.
Doktorunun o gün muayene günü olduğu için çok yoğundu akşam 21:00 gibi geleceğini sürekli ebelerle görüştüğünü merak etmememi söylüyordu ama ağtılar git gide şiddetli ve kısa aralıklarla gelmeye başladı .
Aslında epidural olacaktım ama oradaki personel her şey çok güzel ilerliyor bence az daha sabredin deyince vazgeçtim .
Hastaneye saat 17:00 civarında yattım doktorum 21:10 da geldi muayene etti her şey çok güzel ama bebeğin başı inmemiş yukarıda dedi suni sancı verildi işte ondan sonrası dayanılmaz oldu benim için artık yalvarıyordum sezeryana alın beni diye eşim yanımdan ayrılıp doktora söylemiş dayanamıyor diye doktorumda girme yanına bak ben giriyormuyum doğuracak o bebeği bu saatten sonra sezeryana almam demiş .
Saat 23:10civarında tekrar bağırışlarım sonucunda doğuma aldı bi kaç taktik uygulayacağım dedi bebeğin başını eliyle alttan kendisi yerine çekti ben çığlık çığlığa bağırıyorum .
Sonra bana döndü artık bağırmayı bırakıp bana yardımcı oluyorsun dedi ben hemen sus pus oldum bizimkiler sesim kesilince doğurdum sanmışlar :)
Halbuki ben korkudan sustum
Sonra doktorumun bir eli karnımda beni sakinleştirip ıkınma vaktinde yönlendirmesiyle çok şükür sağ salim 23:35 te oğlumuza kavuştuk :)
Bu arada annemlere hastaneye yatınca haber verdik sağolsun kayınpederim hemen annemi kayınvalidemi alıp Ankara'dan 3 saatte gelmişler onları hiç yukarıya almadı eşim doğumdan sonra odaya indiğimde gördüm onları .
Sağolsun arkadaşımın kızı ve eşim odayı bebeğin beşiğini her yeri öyle güzel süslemişlerdi ki her şeyi unuttum zaten bebeğimin kokusunu duyunca
Inşallah bu günleride atlatacağız yavrum tamamen iyileşecek daha da güzel olacak her şey biraz uzun oldu sanırım :))
canim m benim biraz daha sabret birkacgune kendine yetecek hale gelirsin..emme konusinda en az 10 dk emsin diyorlar emetkenvuyursa uyandurin diyorlat..bir de 3 saati gecmeyecek emme suresi..daha minnacik seninkivannesi zorla ver agzina alusir o da birkac gune kadartesekkurler.gunay hanim yapti.inanilmaz tatli bir kadin cok seker.sezeryandan da memnun kaldim.
Valla sadece gozumde kalem ve rimel var.dugun makyaji yapmadim onu sen yaparsin artik.zaten hos ve diriyim :] tesekkurler
canim cok sagolasin.Rabbim hayirlisini vrrsin ins.ben bu sefer biraz daha gec toparlanicam gibi.gece hic uyumadim.egilip kalkarken agri oluuo beli bükük yürüyorum
.cabucak kalkmak istyrm.karnimda surekli gaz var ve cok rahatsiz ediyo
.gece gunduz ikizlere esim bakiyo ben bebise.geceleri bebisi indirip kaldirirken tuvalete kalkarken bel ve ameliyat agrim oluyo.emzirmek ameliyatliyken ykruyo.e bebis saat basi emiyo.cabucak iyilesmek istyrm kafaya taktim umarim strese donmez bu durum.
Ikizleri emziremedimya bunda emzirince yeniden sil bastan anne gibiyim.
Cumbo sana bir sorum car canim.normalde15-20dakika emmesi lazim diyorlar ama yenidogan icin cok degilmi.bizim sipa 5dakika emiyo, memeyi guzel cekiyo cok cok sukur ama suresi az, kaka yapiyo aglamiyo da doydugunu hissedyrm , 5dakika emip uyuyo, ac olsa aglar dimi yoksa az emiyo da kan sekeri dusuyo ondanmi uykusu geliyo diyorum.ama yinede ac ac uyumaz diyorummutlaka aglar diyorum ne diyosun.bide gogsumden sut akiyo sagsammi yoksa zamanla emdikce memeler aliscakya sagmasam mi diyorum.sagsam bebek emmek isteyince sut olmaz belki biberon vermek istemyrm .
canimm benimm cokbgevmis olsun..ne mikrobu kapmiski minigimm insallah tez zamanda atlatirsiniz..Bu arada miniğim mikrop kapmış iğne oluyor sabah akşam çok zor dayanıyorum
Bugün göbeği düştü çok şükür
Umarım hiç biriniz yaşamazsınız bu zorlu süreci
Hastane mikrobu kapmış dedi doktorumuz halbuki hastaneden çıktıktan 2 gün sonra sarılık testi için hastanenin çocuk doktoruna götürmüştük ve gösterdik vücudundaki kızarıklıkları isilik deyip bizi geri gönderdi
Sadece üzerini az giydirin dedi birde bactroban verdi baktık hiç gelişme yok hala çıkmaya devam ediyor kızarıklıklar kendi çocuk doktorumuza götürdük görür görmez mikrop bu dedi...
Şimdi iğnelerden sonra çok şükür azaldılar daha 4 tane iğnesi var kuzumun bacaklarında yer kalmadı artık aman dikkat edin Allah korusun yavrularımızı ..
merak etme canim son zamanlarda azaliyor hareketleti yer kalmafigi icin..supheye dustugun zaman tatli biseylet ye mesrla cikolata sonra hafif los bircodaya gidip sol tarafina yat 10 dk icinde hareketini hissedecekson..Arkadaşlar doğum takvimim dolmasına 12 gün kaldı. Bebek hareketlerini artık nerdeyse hissetmiyorum. Çok çok az minnacık kıpırtı var ama gün içinde bir kere ancak hissediyorum. Çok endişeliyim nst yı haftaya Perşembeye vermişti doktor. Çok zaman var heryerde okuyorum bu haftada bebek hareketli olması lazım bebek hareketleri önemli yazıyor. Geçen Perşembede hareketler eskisi kadar kuvvetli değil dedim nst ye soktular hemen sorun yoktu ama şaunda daha da az
canım çok sıkılıyor
ben de ilk gebeligimde de binda da kagan kocatepenkn sitesini takip ettim. ist da otursaydim kesin ona giderdimDoğum hikayesi okumak istemiyorum artık valla ağlamaktan kurudu gözlerim. Allah analı babalı büyütsün. Ben burda doktorunu gerçekten tebrik ediyorum işte böyle doktorlara ihtiyacımız var. Ne güzelde doğurtmuş, üstelik epiduralde yok. Sanki doktor erkek gibi geldi bana hikayeden.
İnternette Kağan Kocatepe'nin sayfasıyla geçirdim hamileliğimi onun bilgileri o kadar tatmin ediciydi ki doktoruma bile soru sormazdım kontrollerde zaten herşeyi bilirdim gitmeden. Dr.Kağan Bey hiç bir doktor doğumun ne zaman olacağını söyleyemez buna bebek karar verir diyor. Bütün hikayeleri okyunca ne kadar haklı olduğuna karar verdim. Ne kadar nst ye gırsek ne kadar doktor bize gün versede son sözü bebeklerimiz söylüyor anlaşılan.
Oğlunla sana sevgiler
gunde 5-6 kez kaka yapiyosa doyuyordur canim..sen yine de ugras 10 dkya cikar..sarilik falan yok di mi..Cumbo canim hayirli zamanda olsun ins.
Benim oglan surekli uyuyo uyandirip emziryrm ama 5dakika emiyo uyku moduna feciyo, gunde 5-6kez kaka yapiyo doymasa yapmaz herhalde , ac olsa aglar , 2saate bir uyandiriyorum ama uzun emmiyor , kafami kurcaliyor.
Bu arada ismimiz son anda degisti Oguzhan oldu.
Hastanede hemen oguz kaanin kaaninda yumisak g varmi diye sormuslar yanlis yazmislar filan.ben demistim sorun olur diye.esim de ilerdede ugrastirir bu dedi madem diger alternatif olsun kafa rahat olsun dedik.
Bugun yatin kimlik ciksada rahat etsek:]]
Canim zorla memeyi veriyorum tokum der gibi ceviriyo kaffayyi emmek isteyince emiyo ama.dogdigunda sarilik yoktu ama.gunde 5-6 kez kaka yapiyosa doyuyordur canim..sen yine de ugras 10 dkya cikar..sarilik falan yok di mi..
oguzhan daha iyi olmus..ismiyle yasasin..
ozel msj attom sana face için
canım hayırlı olsun darısı başımıza ne güzel bi duygudur şimdi yaşadığınCanim zorla memeyi veriyorum tokum der gibi ceviriyo kaffayyi emmek isteyince emiyo ama.dogdigunda sarilik yoktu ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?