2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
bende gittim cimcime annesi kız kardeşim ve doğacak yeğenim

Amin canım..
Henüz takmadım ot ot dedik buldum ama hala takmadım...
Aslında iğnelere başlayınca takma niyetindeyim..

hayırlısı olsun canım

evet canım bazı şeyleri burda konuşarak farkedip öyle yolumuza devam ediyoruz ben diğer tedavilerimde tiroit değerinin 2,5 un altında olduğunu bilseydim buna göre tedavim olsaydı belkide bu kadar çok beklemeyecektim ama belkide hayırlısı böyleymiş geçmiş geçmişte kaldı önemli olan geçmişteki tecrübelerimizle yarınımızı güzelleştirebilmek bunuda başaracaz inşallah

Saracım ben 2 tedavimde de fark ettim ki fsh e2 Ih testleri yapılmadı :) Bunların hepsini biliyorum aslında ama bana niye yapılmadı ve ben niye fark etmedim anlamadım :)

Bende 2012 yılında tüp bebek tedavisine başlamadan önce bir kaç ay troid tedavisi olmuştu. Daha sonra tüp bebek tedavisine başladım.
Birşey sormak istiyorum tedavi sırasında yumurta takibine gidiyoruzya gün aşırı, ben her gitiğimde ayrıca E2 ölçümü için de kan veriyordum. Üstelik bende damarda bulunamıyordu, tabiri yerindeyse anamdan emdiğim süt burnumdan geliyordu. Belkide benim için tedavimin en zor kısmı buydu çünkü hem delik deşik oluyordum, hemde çok canım yanıyordu. Sizdede böyle bir uygulama oldumu?

Saracım ben 2 tedavimde de fark ettim ki fsh e2 Ih testleri yapılmadı :) Bunların hepsini biliyorum aslında ama bana niye yapılmadı ve ben niye fark etmedim anlamadım :)

nasıl yani tedavinin başında hormonlarına ve özelliklede e2 gibi önemli bir değere bakılmadımı canım bunu sen farkettiysen doktorunu uyarsaydın keşke en azından bu edavinde ihmal etme ve TSH değerine dikkat et 2,5 un altında olsun benim TSH değerim 4,73 tü ve doktorum normal dedi ama tüp bebek tedavilerinde 2,5 un aktında olması gerekirmiş tutunmada oldukça etkiliymiş TSH değeri bilgin olsun ben şimdi ilaç kullanıyorum bunula ilgili bir sonraki tedavime daha bilinçli daha emin adımlarla gidiyorum.birde insülin direncinize baktırın canım buda tutunma konusunda çok önemli ben TSH değerim için dahiliye doktoruma gitiğimde doktorum birde buna bakalım dedi ve insülin direncim çıktı bunun içinde ilaç kullanıyorum ve ben şimdi inanıyorumki sebebsiz infertilite yok sebebi bulunamayan infertilite var bunlara dikkat edin canım sana yazdım ama umarım diğer kızlarda okur ve bi çok kişiye faydam olur

evet canım benimde damarlarımı bulamıyolar ve tabiri caizse kevgire dönüyorum ve evet canım iki günde bir kontrole gittiğimde e2 değerimede bakılıyorsu bende pko da olduğu için e2 ayrı bir önem kazanıyor OHSS riski açısından

ufff. tedavide benim için en zor kısım buydu zaten. Laboratuardan her seferinde çocuk gibi ağlayarak çıkıyordum.

Kalp atışını duymadım. Doktora sordum kürtaj gerekiyor mu diye hayır dedi.
Kürtaj gerekmemesi çok iyi olmuş canım. Benim 10 haftalık kalp atışı durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. ;( Allah'ım kimseye göstermesin inş

Olmadı kızlar nasip değilmiş onlara öyle alışmıştım ki şimdi boşlukta gibiyim. 5 gün iki tane embriyo transfer edildi bugün dokuzuncu gün kan testi yaptırdım değerim 0,1 malesef. Benmi bir yerde yanlış yaptım bilmiyorum doktorum çok umutluydu bende tabi. Biride olsa beni bırakmaz diyordum öyle yürekten istiyordum ki onları. Bahçeci Fulya'da tedavi görüyorum doktorum ilaçlarına devam et dedi 9 gün erken hiç umudum yok kullanmakta istemiyorum. Almanya'dan geldim. Bir daha gelicem yılmak yok tabii ama neden beni bıraktı yavrularım.

canım keşke gününü bekleseydin ama tutunmuş olsalardı azda olsa değerin yüksek çıkması gerekirdi malesef ama demekki vakti saati değilmiş biiliyorum bu sözler teselli etmez seni ama bol bol dua et Rabbim içine ferahlık versin

arkadaşlar merhaba bende tüp bebek yaptıracağım 16 ay oldu maalesef bebiş yok eşimin morfolojisi 1 ankarada yaptırmayı düşünüyoruz ankarada sizin güvendiğiniz merkezler neresi ben internetten araştırdım novaart ve anatolia var siz ne diyorsunuz ankarada yaptıran arkadaşlar varmı

Canım inşallah hakkında hayırlı olacak yere karar verirsin bizim de 16 ay oldu Sperm azlığı ve hareket azlığı var ankara da yaptiriyoruz bizde Memorial de karar kıldık uzun protokol benim adet olunca yumurta geliştirici ilaçlara başlayacağım 2-3 günüm var olmaya

canım benim ben ankara dışında yaşıyorum bu iki merkezide internetten araştırdım memorialı duymamıştım siz hepsine bakıpmı karar verdiniz ben de bakayım anatolia hakkında iyi diyende var kötü yorumlarda var baktımda şimdi

bende ankara disindayim canım zor oluyor ama mecburuz işte. Bende çok araştırdım internetten ve bu şekilde karar verdim cok zor karar vermek biliyorum allah kolaylik versin hastanenin merkezi çok olmamış canım acilali o yüzden duymamissindir

canım sana özel mesaj atmaya çalıştım ama msjın mı kapalı yollanmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…