yılar önceydi kk ye üye olmuştum bir bayan vardı (adını sanını unuttum ama ) tüpleirnden bir tanesi % 100 diğeride %98 hasarlıydı ve eşinde sadece 8 adet sperm vardı dr doğal yoldan asla olmaz tüp bebeklede şansın çok az diye onlar araştırma yapıyorlardı tüp bebek için arkadaş bu şartlarda doğal yoldan gebe kaldı .. ve bir başka arkadaş adını sanını unuttuğum bir hastalıktan sonra yumurtalıkları alınmıştı 2 yada 3 yıl sonra dr gittiğinde gebe olduğunu söyleyince kadın şok oluyor ve ameliyatı yapan dr gittiğinde yumurtalık üreten kılcal bir damardan yumurta oluşuyor ve kadın hamile kalıyor bunuda kk okumuştum yani ALLAH OL DERSE başka hiç bir şeye sorun teşkil etmezcanım senin gebe kalma oranın %1 fılan değil. Kım söylemişse yalan söylemiş. Benim eşimin 1 milyon bize bile hiç öyle bir tabirde bulunmadılar. Hatta kadında problem olandan daha avantajlı oluyorsun.. Yani sakın öyle düşünme derim. Rabbim güzel bir bebek nasip etsin sana inşallah :)
Cnm normal yolla cok zor ileri harejetli dusuk ikide tup denedik malesef negatif oldu ucuncu icin de aralikta baslicaz ins bu sefer zamani gelmistirde daha ugrastirmaz bebisimiz bizi
yılar önceydi kk ye üye olmuştum bir bayan vardı (adını sanını unuttum ama ) tüpleirnden bir tanesi % 100 diğeride %98 hasarlıydı ve eşinde sadece 8 adet sperm vardı dr doğal yoldan asla olmaz tüp bebeklede şansın çok az diye onlar araştırma yapıyorlardı tüp bebek için arkadaş bu şartlarda doğal yoldan gebe kaldı .. ve bir başka arkadaş adını sanını unuttuğum bir hastalıktan sonra yumurtalıkları alınmıştı 2 yada 3 yıl sonra dr gittiğinde gebe olduğunu söyleyince kadın şok oluyor ve ameliyatı yapan dr gittiğinde yumurtalık üreten kılcal bir damardan yumurta oluşuyor ve kadın hamile kalıyor bunuda kk okumuştum yani ALLAH OL DERSE başka hiç bir şeye sorun teşkil etmez
canım ben bir bakayım kaç tane olabilir diye yazarım sana
İst sisli memorial de denicez simdi canimAynıyız canım . Bende 2 kere denedim simdi aralıkta 3.cüyü deneyecegim. Nerdesin sen İstanbul 'mu hangi merkez?
İst sisli memorial de denicez simdi canim
kızlar bnde ilk denemedeym eşimin sperm sayısı düşük dr yumurtalıklarımın çok sağlıklı nolduğunu söyledi iğnelerimin 7.günü 8 yum oluştu 16-17mm büyüklkte bu yum sayısı filan dr normal dedi sizce nsl bn daha yeni arastırdığıma pek bilmiyorm bide E2 değerine baktılar sonuç cıkamdı daha kaç olmalı bu değer
topige hoşgeldin kuzum :)kızlar bnde ilk denemedeym eşimin sperm sayısı düşük dr yumurtalıklarımın çok sağlıklı nolduğunu söyledi iğnelerimin 7.günü 8 yum oluştu 16-17mm büyüklkte bu yum sayısı filan dr normal dedi sizce nsl bn daha yeni arastırdığıma pek bilmiyorm bide E2 değerine baktılar sonuç cıkamdı daha kaç olmalı bu değer
evet cnm muhtemelen cmts toplarz dedi dr inş bebişlerim bnmle olur ALLAH isteyen herkese hayırlısını nasip etsin bizlere de ama E2 ka olmalı onu merak ediyormBence her sey normal bi kaç güne toplarlar onları :) Oyyy sevimli seyler olacak onlar :)
hoşbuldk cnm :) bu E2 arastırıyorm olumsz seyler okudm da topiktekiler biliyodr birbirimize destek olurz dedim geldmtopige hoşgeldin kuzum :)
Iyi yaptın kuzumhoşbuldk cnm :) bu E2 arastırıyorm olumsz seyler okudm da topiktekiler biliyodr birbirimize destek olurz dedim geldm
evet cnm muhtemelen cmts toplarz dedi dr inş bebişlerim bnmle olur ALLAH isteyen herkese hayırlısını nasip etsin bizlere de ama E2 ka olmalı onu merak ediyorm
Ben alti yillik evliyim canim 29yasinda evlenince cocuk icin beklemek istemedik korunmadik hic olmayinca bilirsin kayinvalide gorumcelerim hep problem bendeymis gibi esime baski yaptilar doktira gidincede esimde varikosel.oldugu bende problem olmadigi cikti ameliyat oldu esim ilac kullandi ikiyil boyunca yine olmadi asilama denedik yine olmadi sonra tupe yoneltildik yine olmadi ve gorumcem hala beni sucluyo ilki tutmadi buda tutmadi rahminmi kabul etmiyo acaba diye rabbim ol derse olur tabiki sukur inancim cok ama yas 34 oldu amh testimde sukur iyi ama simdide esimin ailesi yasi sorun etmeye basliyolar anlican kayvedecek zamanim yojk biktim cevreden ve artik aileyle gorusmeyi bile azalttimRabbim muradına erdirsin yolunu açsın canım. Güzel bi hastane seçmişsin. Semra hanım çok başarılı bi hekimdir.
Tek olumsuz yanı seni asla normal yolla çocugun olmayacagına inandırmaları. Sen şunu unutma ister Allah inancına sahip ol ister olma ( seni tenzih ederek söylüyorum) Tüp bebek yapabilme ortamına sahip olan her birey normal yolla hamile kalabilir. Bunu bana başka doktorlar söyledi. Semra hanım benım görümceme normal yolla anne olamazsın daha ne bekliyorsun diye terslemişti parayı problem yapınca .. AMa normal yollarla anne oldu tatlım..
Dilerim bu tevine başlamadan gebe kalmış olursun. Olmazda bu tedavin pozitifle son bulur :)
hoşbuldk cnm :) bu E2 arastırıyorm olumsz seyler okudm da topiktekiler biliyodr birbirimize destek olurz dedim geldm
Ben alti yillik evliyim canim 29yasinda evlenince cocuk icin beklemek istemedik korunmadik hic olmayinca bilirsin kayinvalide gorumcelerim hep problem bendeymis gibi esime baski yaptilar doktira gidincede esimde varikosel.oldugu bende problem olmadigi cikti ameliyat oldu esim ilac kullandi ikiyil boyunca yine olmadi asilama denedik yine olmadi sonra tupe yoneltildik yine olmadi ve gorumcem hala beni sucluyo ilki tutmadi buda tutmadi rahminmi kabul etmiyo acaba diye rabbim ol derse olur tabiki sukur inancim cok ama yas 34 oldu amh testimde sukur iyi ama simdide esimin ailesi yasi sorun etmeye basliyolar anlican kayvedecek zamanim yojk biktim cevreden ve artik aileyle gorusmeyi bile azalttim
teşekkür edeim cnm bnde arastırdm da baya folikül başına 200-600 ü görmemiştim hiç ii oldu 200 desek bnm 8 ya 1600 filan mı olmalı yaniTÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE HORMON SEVİYELERİ
FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.
Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.
Uyarılma sırasında E2 değerlerinin kaç tane folikül oluşuğuna ve onların büyüklüklerine bağlı olarak geniş bir dağılım gösterdiklerinden , E2 degerlerini gösteren bir tablo yoktur. Çoğu doktor E2 lerin pozitif yönde artmaları gerektiğini düşünürlerken , kimileride ya uyarılmanın 4 .günü den sonra 100 pg/ml veya adetin 3. gün değerini iki katlayarak çoğaldığını formüle ederek kullanırlar.
l Olgunlaşmış (18 mm) folikül başına E2 seviyesi 200-600 arasında bir değer olmalıdır. Bu değerler kimi aşırı şişman hanımlarda bazen daha düşük olabilir.
Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.
48 saat içinde çatlamanın olacağına dair işarettir.
l Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.
Sık sık foliküler dönem seviyesi diye bilinir. Sınırdan büyük değer , düşük gebelik oranını işaret edebilir.
canım belki cvp olur!
felaket bi moral oldu valla :) ama ileri hızında sorun var dedi işte doktor ne bileyim .içiyor ilacı sürekli çakşırıda içiricemmmmm :)Bizde kullanıyoruz canım. Eşin o ilacı muhakkak 3 ay filan sabah aksam kullansın canım. Hatta mümkünse sıkma meyve suyu ile içsin. Portakal havuç :) Bence biraz sabırlı ve moralli olun; sizin normal yolla hamıle kalma olasılıgınız cok yuksek.. Akışına bırakın acık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?