Tatlım ben de öyleyim senin gibi.. Ağrıyor bir de.. Mutlaka alttan destekli sütyen kullanmalısın.. Kullanmazsan daha çok ağrı yapar canım..
Dediğin sıkıntıları sezaryene bağlamak tabii ki efsane.. Vaktinden önce gelen bebeklerde akciğer gelişimi zayıf olur çünkü akciğerler son ayda hızlıca gelişirler.. Dolayısıyla bağışıklıkları da zayıf olur..Dediğin durumlar erken doğumlarda sık rastlanan bir sıkıntı.. Bağışıklık konusunda da , emzirmek bu konuda çok etkili. Yine erken doğan doğan bebeklerde akciğeri yeteri kadar gelişemediğinden hem de gelişimi zayıf olduğundan çoğu bebek annenin memesini emecek güce bile sahip olamaz, dolayısıyla anne sütündeki değerleri besinleri alamadığından bağışıklıkları zayıf olabilir.Ki çevremde buna çok örnek var.. Yani dediğin durumların sezaryenle bir alakası yok canım.
Benim kızım da sezaryen bebeği, 2 sene boyunca emzirdim.. 1 yudum mama vermedim, 4. aya kadar yalnız anne sütü aldı, mama yerine tarhana çorbası verdim hep.. Çok şükür 5 yaşına girecek daha antibiyotik nedir bilmeyiz, çok ağır bir hastalığı da olmadı.

Vaktinde doğsun, emzir, güzel besle..
Yapabilene tabii ki normal doğum.. Herşeyin doğalı sağlıklı.. Ama korkan, ürken bir anne adayı için de bu durumu kabusa çevirmenin manası yok diye düşünüyorum.
Ay alemsin yaa..:))))))