2014 Aralık Anneleri

Ara ara cıkıp ınıyo atesı. Cok tesekkurler gecmiş olsun dıyen arkadaslar. Alıntı yapamadm. Allahtan 38 in üstüne cok cıkmadı bugun. Aman dıkkat edın kızlar mevsım geçişlerınden oluyomuş Kızım bıde gece falan üstünü örtturmuyo hiç

Ben eşime söylemiştim bu çocuğun seninde ilgine ihtiyacı var ne kadar yorgun olursan ol kızına ayırman gereken vaktinde olmalı diye valla sağolsun benden çok bakar hiç bıkmadan çokta sabırlıdır
Maşallah benimkide oynar ilgilenir falan ama bakmaz bi kere bezini değiştirmedi mesela alsana bunun uykusu geldi falan diye bana satıyo yada al bak bi desem ne yapacan sen nereye gidiyon falan diyo

Yok canım ailelerin yanında olunca böyle oluyo bende de durum mesela bişey olcak anneme bırakalım dedesi bakar falan diyo hani tamam çok şükür bakıyolarda aman bunların hepsi odun:)

Kızlar şöyle bi bakıyorumda hepimiz erkeklerin odunluğundan yakınıyoruz kız çocukları daha evcimen oluyor bu su götürmez bir gerçek. Gelecekte odunlardan arınmış bir dünya için burada görev biz erkek annelerine düşüyor kesinlikle :) çocuklarımıza yeri geldiğinde ev işlerine yardım ettirmeliyiz sen erkeksin erkekler mutfağa girmez vs tarzı cümleler kurmamalıyız. Çünkü bizim yakındığımız durum ataerkil bi toplumdan geldiğimizden kaynaklanıyor. Erkek sadece çalışır para kazanır ev geçindirir. Kadın yemek yapar ev temizler çocuk bakar. Bu tabuyu yıkmak bizim elimizde :))

vallahi tam düşündüklerimi söylemişin kız.aslında önemli olan düşünceli olması.yani ben istiyorum diye değil de "anneciim sen yorulmşumdur zaten bende yardım edeyim " diyerek herhangi bişiye el atma isteginin olması oaha biçilemez.hatta ben kv ye şimdiden diyrm.brn sizin gibi yapmıcam çocuk her işini kendisi yapabilmeli hatta annecim sen bırak ben yapıyıö dicek diyorum, gülüyo bana :)) ayy o değilde bugun noldu biliyomusunz.ben kahvaltı hazrlayp babanem ve kardeşimi cagrdım.annem yoktu.kardeşim 2lkma yedi öyleduruyodu bende çocktan zarzor yiyorum.dedmki yemiyosan tut da ben yiyim.verdim ve babanem demesinmi çocuk bari çayını içseydi yaaa dedim ayşenur.kız kısmı kv için dee babane içinde aynı demekki.kimse demiyoki sen yorlmşun çocugun yerlerde sürünmüş kafaltı hazrlıcan diye,herkesçe görevin net.bende inadına ben yiyimde o sonrada yer dedim ay valla içime oturdu yaa.sever de beni babanem aslında.neyse yaşlılığına veriyorumböyle kendikendini teselli eden de göremessiniz numunelikim

Maşallah benimkide oynar ilgilenir falan ama bakmaz bi kere bezini değiştirmedi mesela alsana bunun uykusu geldi falan diye bana satıyo yada al bak bi desem ne yapacan sen nereye gidiyon falan diyo
canım benmki de güya hiçbişe beceremiypeum ayagna yatıyo.ayy bide ben adem güneşin güvenli bağlanma diye kitabını okuyoeum,kafama yatan bi pedagog oldu tavsiye ederim, alt açma uyutma özllkle hep annenin yaoması gerekiyomş.tabi ben kocama söylemedim bunu ama bidaha da diretmedim açsan nolur diye.bu pedagogun istekleride çok zor yaaa.şimdilik güzel tepkilerini alıyorum bakalım dgru yoldayzdır inşallah.sizin varmı tavsiyenz, okumak bilmk isterimm

Ya canım işte aslında art niyet yok ne kv lerimizin söylediğinde ne de annemiz babannemiz vs.de. Çünkü onlar öyle yetişmiş. Benim eşim bana yardım ettiği zaman kayınvalidem diyor ki bu küçükkende böyleydi o zamandan belliydi kılıbık olacağı eşim evin en küçüğü bulaşık falan yıkarmış kayınvalideme misafir geleceği zaman anne sen başka bi işini yap dermiş. Biraz da karakter meselesi işte. Tabii artık makineler var kimse bulalık çanaşır yıkamıyor :) aslında mantıklı düşünseler kadınlar sadece evde değiller ki artık. Çalışma hayatındada rol alıyorlar. Yinede gördüğüm kadarıyla çalışan çoğu kadın ev işini tek başına yapıyor ne yazık ki olayı siyasete bağlamayım ama kadına değer vermeden kalkınabilen hiç bi ülke yok. Komşularımızın içler acısı halini görüyoruz işte.

senin kv demekki dgru yoldan gitmiş canım yaa.benimki hala daha hiçbişey yaptrmaz.erkek işini bile yani.dediğin gibi öyle yetişmekten alışmışlıktan.tamam onlara kıyamıyolarda bari bizi zorunlu görmeseler demi ama.kv nesela bana geçen dediki.bebeği eşime bırakmamı söylicekmiş bizde pazara gidicekmişiz ama frsat olmamış galiba.oğulların var diyorum kıyamam diyo.e bu sefer bende gelemem diyorum açık açık.kötülükten değil ama onun alışkanlığnn benim alışkanlğm olamamsı lazım.ve durum çalışan kadın için içler acısı böyle ailelerde.dediğin gibi her işe koşturan yine biz hep biiizzz

Canım öyle alıştırmamış işte eşim evde en ufak bişey yapsa ağlamaya başlıyor kv m valla ben anlayamadım yani kadını :) ama artık öyle kabul ettim onu

Kızlar oğlum tv ünitesine tutunup ayağa kalktı ve tutunarak yürüdü :) Allaha şükür bugünleride gördüm gece gece çok mutlu oldum. Sadece tutunarak ayakta durabiliyordu

Benim eşimde onu savunuyo oğlumun yanında giyinmez ve altını sadece sen değiştir diyo etkileniyolarmış bebekler

Kızlar oğlum tv ünitesine tutunup ayağa kalktı ve tutunarak yürüdü :) Allaha şükür bugünleride gördüm gece gece çok mutlu oldum. Sadece tutunarak ayakta durabiliyordu
Maşallah benim kuzuma abi olacak o pıt pıtları duydu emin oldu büyüdüğünden:)

maşallahh sizee.çok tatlı oluyolar demiii ya.küçük insan işte yenir bunlarr.bende şu 2 parmağyla herseyi yiyecekleri falan tutmasına çok seviniyrum ya.mutllu oluyrm bayaa :) yürümesini daha nrml karşlamştm niyeyse.buarada senn kv istemito ama kocan yapıyosa helal olsun.bide ağlıyomş.öyle kabul edebilsiysen en iyisini yapmışn.kafana dert etmessin :) bizdede örnekleri çok bu knunun :)))

Benim eşimde onu savunuyo oğlumun yanında giyinmez ve altını sadece sen değiştir diyo etkileniyolarmış bebekler
düşünnce mantıklı aslında.bebekler ama sonçta onlarında mahremiyeti var.alışkanlığı da söz konısu tabi.anane babane açar da benm bahsettiğim atıyorum teyze hala kuzen.benm kuzen istemşti bikere mesela.ay kuzen demşken bide dudagından öpmesinmi, dedim napıyosun ben bile öpmüyorum.hem saglksız hemde alşkanlk yaparsa her önüne geleni öper.akrabalrdan vardı böyle bi bebek.dudaktan öpüymş herkesi,benmde ellerimi kollarımı öpmştü haha:))) ay ben olsam kıskanırım da heee

Slm arkadaşlar. Bugun kızımn çok şükür ateşi çıkmadi hiç. Ama hep mızmız hiçbişeyden memnun olmuyo hep kucak istıyo. İlk defa bu gece sadece emmeye suya dalan uyandı hemen uyudu. Aylardır en rahat uykumu uyudum.
Gecmişi pek okuyamadm ama bn kızımın altını kımsenn yanında açmıyorum. Babası yannda üzerini degıstrrdı işten gelırken onada izin vermıyorum artık. Amcası hep agzını poponu yerım dıye severdı. Onuda tersledm bıdaha butarz şeyler soyleyerek sevme dıye. Artık cogu seyın farkındalar ve ogrenıyolar dıkkat etmelıyız bence. Ay bugunde kv gelebılırmış eşim akşam soyledı bugun benı baya gergın bır gun beklıyo. İnş gelmez dıye dua edıyorum

Zaten senede 1 yada 2 kez görüşebiliyoruz kv ile anne sonuçta üzülüyor demek ki o yüzden kabul ettim ben onu öyle. Ne deese desin evladına olan özleminden yapıyor sonuçta :)

Bende açmıyorum canım sadece babası ve ben varken bazende annem açıyor işte o kadar. Bilhassa kız çocuklarımıza daha çok dikkat etmeliyiz insanlar artık o kadar kötü niyetli ki

Mrb arkadaslar ben de aralık annesiyim.kızım sekizbucuk aylık oldu.benim sizlere sormak istediğim şeyler var cevap verirseniz çok sevinicem.benim kızım gece cok kalkiyor bazen yarim saat bir saat araliklarla bile oluyor.acaba sizlerden aynı sorunu yaşayan var mı? Yeme konusunda da sabah kahvaltida penir yumurta yemek istemiyor.ben de sabah meyvesine bir tatli kaşığı labne peynir cok az tereyag,pekmez koyup yediriyorm.yumurta yediremiyorm malesef.corba olarak sebze,sehriyeli domates,tarhana,tavuk corbasi falan yapiyorm ama cok az yiyor.hic bir zaman bir cay bardagi kadar olmuyor.onun disinda köfte,tavuk vermeye çalıstim ama sevmiyor yemiyor.sizler köfte tavuk vermeye başladiniz mi yoksa erken mi?Acaba bir günde bir kere corba,meyve, kahvalti yeterli mi yoksa günde iki corba mi vermek gerekiyor yada corbayla birlikte kofte tavuk balik olması şart mı? Ya kafam cok karışık uzun oldu kusura bakmayın ama cevaplayan olursa çok sevinicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…