2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

E="ceydatuysuz, post: 38028665, member: 578174"]Benimki de 29 ağustos doğumlu tam dönemedi henüz ama dönmeye çalışıyor bedenini yarıya kadar ittiriyor sonra geri uzanıyor ama daha hiç bişeye senin dediğin gibi uzanmadı tutmadı saddce bakıyor okadsr aramızda gün olarak fark var tabi ama bende merak ettim şimdi normal mi acaba adaşım ?
Canim uykusu nasıl geceleri[/QUOTE]
Gece uyumak istemiyor genelde geç yatıyor yattımmı ilk kalkmadı dört saat sonra oluyor sonrasın da hep iki saatte bir kalkıyor

Sagol canim boyun egriligi, kafasini bir tarafa egik tutuyor. torticollis yazarsan ingilizce görüntülerden görebilirsin. :KK43:

Bu arada atesi sürekli mi kontrol etmem lazim benim ya? Atesi 38 kizimin
Canim bbenim kizimda kafasini saga yatiriyor ben bunun bu kadar ciddi oldugunu bilmiyordum peku seninku diger tarafa hic mi cevirmiyor haftaya bende dktr gotureyim sen hangisine goturdun

ceydaozdmr .!.:
E="ceydatuysuz, post: 38028665, member: 578174"]Benimki de 29 ağustos doğumlu tam dönemedi henüz ama dönmeye çalışıyor bedenini yarıya kadar ittiriyor sonra geri uzanıyor ama daha hiç bişeye senin dediğin gibi uzanmadı tutmadı saddce bakıyor okadsr aramızda gün olarak fark var tabi ama bende merak ettim şimdi normal mi acaba adaşım ?
Canim uykusu nasıl geceleri[/QUOTE]
Hımm anladım canım bizimkide cirpiniyor ama bilincsizce tabi. Oyuncak konusundada ayniyiz. Yalnız gece uyku lari nasıl bizim suremiz uzayacagi yerde kisaldi. 3 gündür 2 saatte uyanıyor doymuyormu acaba tam
Benim kizimda 2 agustos dogumlu daha oyun halisindaki oyuncaklara rast gele vuruyo bilincli değil sese de isine gelirse bakiyor yüzüstü koyunca kafasini biraz kaldiriyor sonra yoruluyor guluyor ama kahkaha atmiyor ama su da var kizim 32 haftalik dogdu ondan mi geri bilemedim

tambur gecmis olsun insallah gecercanim benimde oglumda sut alerjsi var yeni ogrendik.daha once sagdigim sutleri cikartm bugn icirms bbanesi yine kizarms yuzu.cunku ozamn pynr yiyodum
varya piskolojim bozuluyo yaaa ustune
dustukce biseler cikiyo zatn kakasini yapmiyo bekliyorum ... ise basladim sanki oglum beni unutucakms gibi geliyo trip atiyo aglamya basliyo babanesi dedsi bkiyo bana cocugumu anlatyplar sanki ben bilmiyomsm huyunu olumn iyi insnla
bende sinirimi esimdn ckarym neyapym hep aklimda ogluma ben bakmiyom ya bubuyuynce derse bana senmi baktn bna dye kahrimdan ölrum. hep not tutuyorum yaziyorum ona buyunce okur neler cektigimi belki erken gideriz bu dunyadan canim yavrum benim esime diyorum bn olursem evln ama ogluma baska kadn bakakmasn teyzesi annanesi bksn insan anne olunca olumden daha cok korkuyo allah dinden imandan ayrmasn ohhh rahatliyorum byle evlatlarimizi korusun allahm...

Coklu alinti yapmayi bir türlü beceremedim kizlar, hepinize tek tek tesekkür ederim. Nedenini ben de bilmiyorum sürekli sola yattigi icin mi yoksa dogustan mi ama bu kadar kücükken fark ediliyosa dogustanmis, dogum sirasindaki zorlanmadan oluyormus ve benim dogum da zor gecmisti.
Insallah dediginiz örnek verdiginiz gibi düzelir, ben de elimden geldigince hareketleri yapmaya calisacagim, merakla terapiyi bekliyorum bakalim ne diyecekler!
Ve evet, internetten okumak insani cok kötü yapiyor ya :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Neler neler okudum!!!
En iyisi kendimi psikolojik olarak toparlamam. Cok üzülünce kime yariyor sanki?

Zeynepcim sana da gecmis olsun canim. Aynen öyle benim de ölüm korkusu cok aklimda, ise baslayacagim ayni üzüntüler bende de var... Allah hayirlisini göstersin. Ama bizi sevecekler ben buna eminim merak etme hic. Bir sekilde atlatacagiz. Ben de ona mektuplar yaziyorum. :)

Herkese cok cok tesekkür ederim, rahatlattiniz beni.

Canim bbenim kizimda kafasini saga yatiriyor ben bunun bu kadar ciddi oldugunu bilmiyordum peku seninku diger tarafa hic mi cevirmiyor haftaya bende dktr gotureyim sen hangisine goturdun

Canim ben de bilmiyordum. Cerrahpasa canim. Doktor sirtini cevirip boynuna bakti sirttan bana da gösterdi bak dedi egiklik var. Kafasini ceviriyor bilmiyorum, oyunlar yapiyorum. Dönderiyor ama gece hep sola yatiyor ve saga dönmeye calisirken dönemiyor. Zorlaniyor. Gündüz normal dönüyor ama solu tercih ediyor genelde. Terapiyi bekliyorum onlar daha iyi anlarlar herhalde.

Canim ben de bilmiyordum. Cerrahpasa canim. Doktor sirtini cevirip boynuna bakti sirttan bana da gösterdi bak dedi egiklik var. Kafasini ceviriyor bilmiyorum, oyunlar yapiyorum. Dönderiyor ama gece hep sola yatiyor ve saga dönmeye calisirken dönemiyor. Zorlaniyor. Gündüz normal dönüyor ama solu tercih ediyor genelde. Terapiyi bekliyorum onlar daha iyi anlarlar herhalde.
Merhaba canim tam konunu bilmiyorum üstteki yazini okudum üzüldügünü görünce yazmak istedim. Benim dogumumda cok cok cok zor gecti ondan midir bilmiyorum cocugum sürekli saga bakiyor kafasida yamuk olmus biraz arkadan bakinca fark ediliyor dogdugu günden 3 hafta sonrasindan itibaren fizyo terapiye götürüyoruz haftada birgün bir saat civari cok sükür simdi cok iyi her iki tarafa da yatiyor bakiyor ama saga bakmayi tercih ediyor genelde terapisti büyüdükce düzelecegini söyledi ilk güne oranla gecmis durumda zaten cok sükür terapinin cok büyük önemi var ihmal etme canim.
Ayrica ekleme yapim yigenim dogdugunda boynundan ötürü ceviremiyordu onun sorunu boyundan kaynakliydi terapi sayesinde düzeldi tabi suan 2 yasinda.

Son düzenleme:
Benim kızımda hep sola yatıyor ama normal zamanda sorun yok çevirmeain de ama ben gece uyuduğun da sağa çeviriyorum o illaki bir süre sonra sola çeviriyor bu bir sorun olabilirmi şimdi ?

Benim kızımda hep sola yatıyor ama normal zamanda sorun yok çevirmeain de ama ben gece uyuduğun da sağa çeviriyorum o illaki bir süre sonra sola çeviriyor bu bir sorun olabilirmi şimdi ?
Benimki saga yatiyor doğduğundan beri bi türlü duzeltemedim başına yastıkla destekledim düz dursun diye ama hep sağa döndü şimdi şimdi kendisi düz de yatiyor sola da dönüyor benimde aklima takildi şimdi ya bisey yoktur inşallah. Biraz baktım ben internetten zor dogumlarda ve irsi oluyomus hangi tarafta varsa o tarafin koprucuk kemiginde beze oluyomus.hemen baktım kizimda varmi diye yok dogumumda sezaryen oldu ailedede yok ay iyice paranoyak olduk ya Allah korusun kuzularimizi

Canim uykusu nasıl geceleri

Benim kizimda 2 agustos dogumlu daha oyun halisindaki oyuncaklara rast gele vuruyo bilincli değil sese de isine gelirse bakiyor yüzüstü koyunca kafasini biraz kaldiriyor sonra yoruluyor guluyor ama kahkaha atmiyor ama su da var kizim 32 haftalik dogdu ondan mi geri bilemedim[/QUOTE]

Mesajlara bakılırsa arkadaşlar gelişimlerimiz aşağı yukarı aynı galiba. Bizde oyun halısında daha yeni tutuyoruz oyuncakları. tabi sizinki daha normal erken doğmuş biraz.biz annelerin beklentisi fazla galiba :KK66:

Gece uyumak istemiyor genelde geç yatıyor yattımmı ilk kalkmadı dört saat sonra oluyor sonrasın da hep iki saatte bir kalkıyor[/QUOTE]

Canim bizde ayn siz gibiydik 1.5 da yatıyordu 4 saat uyuyor sonra 2 saat te kalkiyordu. Uyku saatini 12yi çektim bu seferde sürekli 2 saatte kalkıyor acaba doymuyormu. Tek göğüs emziriyordum onla alakali mi acaba

Gece uyumak istemiyor genelde geç yattımmı ilk kalkmadı dört saat sonra oluyor sonrasın da hep iki saatte bir kalkıyor

Canim bizde ayn siz gibiydik 1.5 da yatıyordu 4 saat uyuyor sonra 2 saat te kalkiyordu. Uyku saatini 12yi çektim bu seferde sürekli 2 saatte kalkıyor acaba doymuyormu. Tek göğüs emziriyordum onla alakali mi acaba[/QUOTE]
Canim bence o cocukla alakali biraz ama okudugum bilgilere gore ne kadar erken uyutursan o kadar cok uyurmus mesala su mantık yanlismis gec uyusun gec kalksin. Benimde bir ara uyku duzeni bozulmustu aksam uyuttugumda illa 10 gibi kalkiyordu ve 12 den once uyumuyordu ama bunu bizim yanimizda yatarken yapiyordu tv odada oturuyorduk daha sonra artik 8bucuk gibi odasında yatirmaya başladım uyansada kaldirmadim ilk bsata bir iji kere uyuaniyor ama sonra9 bucuk gibi gece uykusuna geciyor ve ben kalkmasam gece uyanmiyor ben kalkip emziriyorum isogi yakmadan gece lambasi ile ve sabah 10 gibi kalkiyoruz maşallah kuzima

Merhaba canim tam konunu bilmiyorum üstteki yazini okudum üzüldügünü görünce yazmak istedim. Benim dogumumda cok cok cok zor gecti ondan midir bilmiyorum cocugum sürekli saga bakiyor kafasida yamuk olmus biraz arkadan bakinca fark ediliyor dogdugu günden 3 hafta sonrasindan itibaren fizyo terapiye götürüyoruz haftada birgün bir saat civari cok sükür simdi cok iyi her iki tarafa da yatiyor bakiyor ama saga bakmayi tercih ediyor genelde terapisti büyüdükce düzelecegini söyledi ilk güne oranla gecmis durumda zaten cok sükür terapinin cok büyük önemi var ihmal etme canim.
Ayrica ekleme yapim yigenim dogdugunda boynundan ötürü ceviremiyordu onun sorunu boyundan kaynakliydi terapi sayesinde düzeldi tabi suan 2 yasinda.

Canim cok sagol yazdigin icin biraz daha rahatladim simdi. Normal dogum sonrasi toparlanmak kolay oldu da, o dogumun tramvasi ve cocukta yarattigi hasar.... Evet boyun egikligi zor dogumlardan oluyormus ya da bebegin anne karninda yanlis pozisyonundan... Bizimkinin de kafasi yamuk sanki sürekli bir tarafa yattigindan. Bugün diger yöne bakmasini sagladim hep. Fizyoterapiyi merakla bekliyorum. Ihmal eder miyim, ne gerekiyorsa yapicam :KK43: Insan evladina hic kiyamiyor ya... Aklim cikiyor.. ilk cocuk diye mi bilmiyorum...

Canim ben de bilmiyorum ki. Terapiye gidip gelince yazicam direk, daha ayrintili soracagim. Normal zamanda benimkinde de sorun yok ceviriyor aslinda. Mesela oyuncagi tutunca sola direk dönüyor, saga bazen göz ucuyla bakip birakiyor takip etmiyor oyuncagi. Ama takip ettigi de oluyor, sanki biraz tembellik ediyor gibi geliyor bana. Bugün bütün gün saga dogru tuttum onu,... Gündüz sen de saga cevirmesini saglayacak sekilde tut, hep saginda dur gece solda uyuyorsa, kafasinda sekil bozuklugu olusmasin...

Ben yine yazicam daha net bilgi aldigimda...

Ben işten daha çok yoruluyorum evde hiç bir yer toplu kalmıyor tam bir iş yapacağım ağlıyor bir tek ben mi yetistiremiyorum:-(
bende ayni durumdayim,hersey daginik bazen oyle huysuz gunleri oluyor toz alsam bile korkuyorum sakarligimdan dusurup uyandircam diye...yemek yaparken puseti masaya koyup onu oyle oyalamaya calisiyordum gerci yine oyle simdi.bazen kv bazende annem geliyor yardima anca oyle duzene sokuyorum :KK28:eski duzenimi ozledim birde calisinca nasil olucak :KK43::KK43:

[QUOTEkizin 6 agustuse33, post: 38031218, member: 387869"]Canim uykusu nasıl geceleri[/QUOTE]

Benim kizimda 2 agustos dogumlu daha oyun halisindaki oyuncaklara rast gele vuruyo bilincli değil sese de isine gelirse bakiyor yüzüstü koyunca kafasini biraz kaldiriyor sonra yoruluyor guluyor ama kahkaha atmiyor ama su da var kizim 32 haftalik dogdu ondan mi geri bilemedim[/QUOTE]
Benim kizim

Canim benimki 6 agustos doğumlu. 1 eylülde doğması gerekiyordu.erken 36 haftalik doğdu. Doktor gelişim özelliklerini 1 eylül göre hesaplayin dedi.kendi ekseni etrafında dönüyorlar saat gibi.sese genelde dönüyor fazla değişik uyaran yoksa.sesli uzun olmasa da guluyor.birkac gündür almak istediklerini uzanıyor tam Tutamıyorum. Eline ben tutturmak ağzına götürüyor ama bazen beceremiyorum düşürüyor. Ama kilo çok az biberon almıyor. Kafa tutma giderek daha iyi ama hala sallantıda oluyor

Çıldırmak üzereyim! Nedenini anlatayım… E 320 kodlu BHA (Butillendirilmiş Hidroksi Anisol) gıdalarda bulunan yağın, oksijen, ışık ve ısı ile bozulmasını geciktiren sentetik bir madde. Petrolden elde edilen bu koruyucu katkı maddesi margarin, sakız, patates cipsi, bisküvi, kek, dondurma, hazır pudingler gibi bir çok ambalajlı gıdada kullanılıyor. BHA’nın bebek formüllerine ve mamalarına katılması ise yasak. Alerji, gıda intoleransı ve hiperaktiviteyi tetiklediği düşünülen, yüksek dozlarda laboratuvar hayvanlarında kansere yol açtığı bilinen bu maddenin çocuklara yönelik ürünlerde kullanılması da tavsiye edilmiyor.

Butil Hidroksi Anisol’le ilgili tartışmalar ise hiç de yeni değil. Japonya’da 1958 yılında yasaklanmış. İngiltere’de de yasaklanması gündeme gelmiş ama gıda ve ilaç endüstrisinden gelen baskılar sonucu yasaklanamamış. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü hayvanlarda yapılan deneylere dayanarak BHA’nın insanlarda kansere yol açmasının kuvvetle muhtemel olduğunu bildirmiş. Bu madde Kaliforniya Eyaleti’nin kanserojen listesinde yer alıyor. Mc Donald’s bile A.B.D’deki ürünlerinde 1986’dan beri BHA kullanmayı durdurmuş.

Peki böylesine şaibeli bir koruyucu katkı maddesinin, doktorlar tarafından bebeklere verilmesi önerilen D vitamini damlalarında bulunduğunu biliyor muydunuz? Batu’ya verdiğim her ilaç ve her yiyeceğin içindekiler listesine paranoyakça bir saplantı ile bakmıyor olsaydım, ben de bilmeyecektim. ‘Nasıl olabilir?’ diyeceksiniz ama ne yazık ki oluyor. Bebek gıdalarında kullanımı yasak olan bir madde, bebeklere verilen vitamin takviyelerinin içine girebiliyor ülkemizde. Önceki yazılarımdan birindedemir damlalarının bir çoğunun içinde paraben olduğunu ifşa etmiştim. Şimdi de benzer bir tehlikenin D vitaminlerinde olduğunu duyurmayı borç biliyorum, zira çocuk doktorlarının bir çoğu D vitamini yetersizliğinin önlenmesi adına, bebeklere D vitamini damlası kullanımını doğumu takip eden ilk haftalardan itibaren öneriyor. Dahası, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Geliştirilmesi Programı’ dahilinde her yıl 1 milyon çocuğa sağlık ocaklarında D vitamini damlaları ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Türkiye’de en yaygın olarak reçetelere yazılan D vitamini damlalarından biri Devit-3, bir diğeri ise Monovit D3, ama gel gör ki, her ikisi de BHA içeriyor. Yani ‘çocuğum D vitamini eksikliği yaşamasın’ diyorsanız kaçış yok gibi…D vitamini eksikliğini önlemek için bebeklere verilen bu takviyelerin, kanserojen olma ihtimali fazlasıyla yüksek olan katkı maddeleri içermesi ne büyük bir paradoks. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak bu olsa gerek! Anlamakta zorluk çektiğim şey ise, en ‘doğalcı’ geçinen çocuk doktorlarının bile paraben ya da diğer sentetik katkı maddeleri içeren ilaç ve takviyeleri otomatiğe bağlanmış bir şekilde reçetelere yazma konusunda oldukça rahat davranmaları.

Hal böyleyken, bu yaman çelişkiyi kendi oğlum adına nasıl çözdüm diye merak ediyorsanız söyleyeyim. Detaylı bir araştırmadan sonra bulduğum tamamen doğal içerikli bir damlayı ta Amerika’dan getirtiyorum. Carlson Baby Ddrops isimli bu damla şeker, gluten, renklendirici, koruyucu içermiyor. Sadece hindistancevizi yağı ve D vitamini var içindekiler listesinde. Tek damla olarak her gün veriyorum Batu’ya. Bahar ve yaz aylarında ise eğer günde 30 dakika direkt güneş ışığına çıkarabiliyorsam ne ala, D vitaminini doğal yollardan aldığı için ayrıca damla vermiyorum.

Paraben, BPA, GDO derken hayatımıza bir de BHA girdi. Bu arada BHA’nın bir türevi olan E 321 kodlu BHT (Butillendirilmiş Hidroksi Toluen) maddesi de aynı riskleri taşıyor. Hem kendi sağlığımızı, hem de çocuklarımızın sağlığını korumak gittikçe zorlaşıyor. Zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da, sonra bütün gücümü toplayıp, ‘mücadeleye’ devam ediyorum. Niyetim felaket tellallığı yapmak ya da anne babaları paniğe sevk etmek değil, ama konu bebek ve çocuklarımızın sağlığını korumak olunca paranoyak davranmakta sakınca görmüyorum. Ya siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

cnm. bilgilendirmen için çok sağol, aynı konuyu bende duymuştum, bu benide çok düşündürüyor ama bir yandan devit'i de vermeye devam ediyorum. Çünkü dr.lar bu damlayı verdiğine göre heralde içindeki madde zararsız denecek kadar azdır diye kendimi teselli ediyorum ama hiç içime de sinmiyor bir yandan.

Amerikadan getirtilen damlayı bende duydum ama hep tanıdığı olanlar getirtmiş, sen nasıl alabildin?

Canim cok sagol yazdigin icin biraz daha rahatladim simdi. Normal dogum sonrasi toparlanmak kolay oldu da, o dogumun tramvasi ve cocukta yarattigi hasar.... Evet boyun egikligi zor dogumlardan oluyormus ya da bebegin anne karninda yanlis pozisyonundan... Bizimkinin de kafasi yamuk sanki sürekli bir tarafa yattigindan. Bugün diger yöne bakmasini sagladim hep. Fizyoterapiyi merakla bekliyorum. Ihmal eder miyim, ne gerekiyorsa yapicam :KK43: Insan evladina hic kiyamiyor ya... Aklim cikiyor.. ilk cocuk diye mi bilmiyorum...
çok geçmiş olsun canım.Allahtan erken farkedilmiş.rabbim yardımcınız olsun tez zamanda düzelsin acil şifa versn

X