2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ilçedeki ka için bir iki saat beklemem gerekiyor o zaman da uykusu geliyor zaten 3-5 dakika emen çocuk böyle olunca uylusuzluktan huysuzlanıyor hiç emmeden aç uyuyor.aç ağladığını hatırlamıyorum açıkmıyoki mıymıy sıpa :)
Bu arada bahsettiğin akan süt hiç duymadım bi doktora göstersen??

Canim danirim kafin dogumcu bakar

ona ama bulundgm ilcedeki kadin
Acıkması için bir iki saat beklemem gerekiyor o zaman da uykusu geliyor zaten 3-5 dakika emen çocuk böyle olunca uylusuzluktan huysuzlanıyor hiç emmeden aç uyuyor.aç ağladığını hatırlamıyorum açıkmıyoki mıymıy sıpa :)
Bu arada bahsettiğin akan süt hiç duymadım bi doktora göstersen??

Canim ona kadin dogumcu bakar sanirim.bulundgm ilcedeki kadin dogumcuda il merkeE ozel hastaneye gitti.il buraya yarim saat uzaklikta ama bebisim bana muhtac oldugu icin gidemiyorum.karda kista obu da goturemem merkeze.hic benim gibi olan var mi acaba?

Şok şok şok benim cadım 9da uyudu nasıl oldu valla ben bişey yapmadım her zamanki gibi banyosu yaptırdım emzirdim huysuzlandı beşiğe yatırdım anında uyudu şoka girdim 10 dk sonra kalmmasını bekledim ama kalkmadı dua edin kızlar bu hep böyle gitsin

Şok şok şok benim cadım 9da uyudu nasıl oldu valla ben bişey yapmadım her zamanki gibi banyosu yaptırdım emzirdim huysuzlandı beşiğe yatırdım anında uyudu şoka girdim 10 dk sonra kalmmasını bekledim ama kalkmadı dua edin kızlar bu hep böyle gitsin
Benim oğluşda normalde 11bucuk givi uyur 2 gün önce 6da uyudu yatış o yatış sabah 10a kadar uyudu kuşum :) ama sonra tekrar aynı saatine döndü inşallah senin kızın kafası karışmistir hep bu saatte uyumaya karar vermistir :)))

Çıldırmak üzereyim! Nedenini anlatayım… E 320 kodlu BHA (Butillendirilmiş Hidroksi Anisol) gıdalarda bulunan yağın, oksijen, ışık ve ısı ile bozulmasını geciktiren sentetik bir madde. Petrolden elde edilen bu koruyucu katkı maddesi margarin, sakız, patates cipsi, bisküvi, kek, dondurma, hazır pudingler gibi bir çok ambalajlı gıdada kullanılıyor. BHA’nın bebek formüllerine ve mamalarına katılması ise yasak. Alerji, gıda intoleransı ve hiperaktiviteyi tetiklediği düşünülen, yüksek dozlarda laboratuvar hayvanlarında kansere yol açtığı bilinen bu maddenin çocuklara yönelik ürünlerde kullanılması da tavsiye edilmiyor.

Butil Hidroksi Anisol’le ilgili tartışmalar ise hiç de yeni değil. Japonya’da 1958 yılında yasaklanmış. İngiltere’de de yasaklanması gündeme gelmiş ama gıda ve ilaç endüstrisinden gelen baskılar sonucu yasaklanamamış. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü hayvanlarda yapılan deneylere dayanarak BHA’nın insanlarda kansere yol açmasının kuvvetle muhtemel olduğunu bildirmiş. Bu madde Kaliforniya Eyaleti’nin kanserojen listesinde yer alıyor. Mc Donald’s bile A.B.D’deki ürünlerinde 1986’dan beri BHA kullanmayı durdurmuş.

Peki böylesine şaibeli bir koruyucu katkı maddesinin, doktorlar tarafından bebeklere verilmesi önerilen D vitamini damlalarında bulunduğunu biliyor muydunuz? Batu’ya verdiğim her ilaç ve her yiyeceğin içindekiler listesine paranoyakça bir saplantı ile bakmıyor olsaydım, ben de bilmeyecektim. ‘Nasıl olabilir?’ diyeceksiniz ama ne yazık ki oluyor. Bebek gıdalarında kullanımı yasak olan bir madde, bebeklere verilen vitamin takviyelerinin içine girebiliyor ülkemizde. Önceki yazılarımdan birindedemir damlalarının bir çoğunun içinde paraben olduğunu ifşa etmiştim. Şimdi de benzer bir tehlikenin D vitaminlerinde olduğunu duyurmayı borç biliyorum, zira çocuk doktorlarının bir çoğu D vitamini yetersizliğinin önlenmesi adına, bebeklere D vitamini damlası kullanımını doğumu takip eden ilk haftalardan itibaren öneriyor. Dahası, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Geliştirilmesi Programı’ dahilinde her yıl 1 milyon çocuğa sağlık ocaklarında D vitamini damlaları ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Türkiye’de en yaygın olarak reçetelere yazılan D vitamini damlalarından biri Devit-3, bir diğeri ise Monovit D3, ama gel gör ki, her ikisi de BHA içeriyor. Yani ‘çocuğum D vitamini eksikliği yaşamasın’ diyorsanız kaçış yok gibi…D vitamini eksikliğini önlemek için bebeklere verilen bu takviyelerin, kanserojen olma ihtimali fazlasıyla yüksek olan katkı maddeleri içermesi ne büyük bir paradoks. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak bu olsa gerek! Anlamakta zorluk çektiğim şey ise, en ‘doğalcı’ geçinen çocuk doktorlarının bile paraben ya da diğer sentetik katkı maddeleri içeren ilaç ve takviyeleri otomatiğe bağlanmış bir şekilde reçetelere yazma konusunda oldukça rahat davranmaları.

Hal böyleyken, bu yaman çelişkiyi kendi oğlum adına nasıl çözdüm diye merak ediyorsanız söyleyeyim. Detaylı bir araştırmadan sonra bulduğum tamamen doğal içerikli bir damlayı ta Amerika’dan getirtiyorum. Carlson Baby Ddrops isimli bu damla şeker, gluten, renklendirici, koruyucu içermiyor. Sadece hindistancevizi yağı ve D vitamini var içindekiler listesinde. Tek damla olarak her gün veriyorum Batu’ya. Bahar ve yaz aylarında ise eğer günde 30 dakika direkt güneş ışığına çıkarabiliyorsam ne ala, D vitaminini doğal yollardan aldığı için ayrıca damla vermiyorum.

Paraben, BPA, GDO derken hayatımıza bir de BHA girdi. Bu arada BHA’nın bir türevi olan E 321 kodlu BHT (Butillendirilmiş Hidroksi Toluen) maddesi de aynı riskleri taşıyor. Hem kendi sağlığımızı, hem de çocuklarımızın sağlığını korumak gittikçe zorlaşıyor. Zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da, sonra bütün gücümü toplayıp, ‘mücadeleye’ devam ediyorum. Niyetim felaket tellallığı yapmak ya da anne babaları paniğe sevk etmek değil, ama konu bebek ve çocuklarımızın sağlığını korumak olunca paranoyak davranmakta sakınca görmüyorum. Ya siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu yazıyı netten buldum daha önce de bununla alakalı bişeyler yazmıştım ben ama bu yazıyı görünce tekrar etmek istedim ben resimdeki vitamini şimdiki ismi baby d drops kullanıyorum.

kızlar sağolun güzel temennileriniz içinsabaha kadar kontrol ettik bişey olmadı.ama ben bu işi bırakmiycam bakalım çocuğumun bacağı simsiyah kesilmişti o muammayı bir kenara bırakarak
benim oğlum kolik ama geçmedi.uyku düzenine geçmeyi bırakın gece 4den önce asla uyumuyor 8 yada 9gibi kalkıyor kalkış okalkış(tabi o arada ben tek kelimeyle söylüyorum bitiyorum)gündüz zaten hiç uyumaz kazara uyursa bir yada iki saat(enn fazla)okadar.hiçbir şekilde uyumuyor ne emerek ne sallayarak ne ninniyle nede başka bişey saatlerce gezdiriyorum evin içinde en sonunda sızıp kalıyor beşiğine koyuyorum 10dk.içinde uyanıyor alıyorum tekrar bi fasıl başlıyor derken böylece gece 4.30dan önce aslaaa uyumuyor sabahta engeç8.30da ayakta.bu 4saatlik uykudada sürekli sallıyorum gece.ben bitmiş bihaldeyim oda gözlerinin altı çizgi çizgi 4.30a kadar sürekli ağlıyor.neyapayım sizce artık bi çare diye yalvarıyorum rabbime ağzı dualı biri okudubiraz rahatladı ama devamm.sizce bunun için dktra gitmelimiyim(eşimede artık dktr demekten çekiniyorum)yada sizin tavsiye edeceğiniz bişeyler varmı.(heryolu denedim uyutmanın ama nafile)bakın hala ayaktayım beşiğinin başına oturdum sallıyorum şuan.

kızlar sağolun güzel temennileriniz içinsabaha kadar kontrol ettik bişey olmadı.ama ben bu işi bırakmiycam bakalım çocuğumun bacağı simsiyah kesilmişti o muammayı bir kenara bırakarak
benim oğlum kolik ama geçmedi.uyku düzenine geçmeyi bırakın gece 4den önce asla uyumuyor 8 yada 9gibi kalkıyor kalkış okalkış(tabi o arada ben tek kelimeyle söylüyorum bitiyorum)gündüz zaten hiç uyumaz kazara uyursa bir yada iki saat(enn fazla)okadar.hiçbir şekilde uyumuyor ne emerek ne sallayarak ne ninniyle nede başka bişey saatlerce gezdiriyorum evin içinde en sonunda sızıp kalıyor beşiğine koyuyorum 10dk.içinde uyanıyor alıyorum tekrar bi fasıl başlıyor derken böylece gece 4.30dan önce aslaaa uyumuyor sabahta engeç8.30da ayakta.bu 4saatlik uykudada sürekli sallıyorum gece.ben bitmiş bihaldeyim oda gözlerinin altı çizgi çizgi 4.30a kadar sürekli ağlıyor.neyapayım sizce artık bi çare diye yalvarıyorum rabbime ağzı dualı biri okudubiraz rahatladı ama devamm.sizce bunun için dktra gitmelimiyim(eşimede artık dktr demekten çekiniyorum)yada sizin tavsiye edeceğiniz bişeyler varmı.(heryolu denedim uyutmanın ama nafile)bakın hala ayaktayım beşiğinin başına oturdum sallıyorum şuan.
benimki de saatlerce ağlama krizine giren uyuyamayan bir bebek ne damla ne fitil hiçbirşey işe yaramıyor en sonunda pes edip battaniyede salladık biraz sakinleşiyor yalnız battaniyeye koyup hamak gibi sallamak zor oluyor diye gidip hamak beşik aldık olmadı tavanı delip hamak salıncak kurdu ondanda korkuyor ama battaniyede sallarsam biraz sakinleşip susuyor belki denemişsindir ama ben başka çözüm bulamadım

Selam kizlarr..bütün bebekler mi boyle benimki mi boyle.kucakta ayakta gazini alalim derken kucağa alisti .kucaktada oturduğu anliyo.ayakta gezdircen.ayakta yüzünü disari doğru baktirdigimDa bile ayakları kipir kipir ne çorap birakiyo ayaginda ne patik.emerken bile ayaklar kipir kipir.daha 3 aylikken voyleyse yürümeye basladgnda ne yapcam bilmiyorum :) :) hic yatmak istemiyor.kipkirmizi oluyor kafayi bele kadar kaldryo.sanarsinki kalkip gidecek :) bebeği boyle hareketli olan var mi normal mi ?
benim ki öyle kendimi boşver kilo veririm diye teselli ediyorum ama 1 gr da vermemişim şoktayım

oraya yakın fatih tıp polikıliniği var. oradaki doktorlardan ben çok memnun kaldım. randevu alıp gidiyorsun, çok yoğun oluyor. acil bir durumsa yardımcıda oluyorlar tabi.
Canım çok teşekkür ederim bugün nerdeyse tamamen erdem hastahnesindeydik berbat bi hastahane yakın diye eve hemen oraya gittik ama bi daha Allah düşürmesin doktor sanki hiçbirşeyden çakmıyor gîbiydi gece ateşi çıktı yine saat 3 doğru düştü enfeksiyon var diyo doktor ama ne olduğunu o da bilmiyo şimdi kendi doktorumuza gidiyoruz medipole inş yavrumun bişeyi yoktur ateşi şuan yine var

Oglum mamayi icmiyor kusturuyor kendini 4 aydir sut iciyordu kilo almayinca doktor uc kez ver dedi ams icmiyor

Oglum mamayi icmiyor kusturuyor kendini 4 aydir sut iciyordu kilo almayinca doktor uc kez ver dedi ams icmiyor
canım mamayı değiştir isersen.ben sırf gece uyusu uzun olsun diye verecektim.sütüm yetmiyo diye düşünmüştüm.aptamil ve sma gold tükürdü hiç içmedi.bebelac biraz daah şekerli onu alır gibi oldu ama biberonu emmiyo.çok aç olduğu anıda yakalayaadık bi türlü.ben de bıraktım mama vermeyi.

Bu yazıyı netten buldum daha önce de bununla alakalı bişeyler yazmıştım ben ama bu yazıyı görünce tekrar etmek istedim ben resimdeki vitamini şimdiki ismi baby d drops kullanıyorum.
sağol canım bilgi verdiğin için.bana da memleketimdeki doktor deca-tabs diye a,d,e vitamini içeren bi dAMLA ÖNERDİ bitksel dedi.yan etkisi yok dedi.birde içerisinde zeytinyağı bulunduğundan kaka yapmaktada zorlanmıyo.

Öncelikle Allah olaylık versin canım.Banyodan sonrada mı aynı?bizimkinin uykusu yerinde ama banyo yaptığı gün gündüz bildiğin sızıyo.belki rahatlatır banyo.

canım mamayı değiştir isersen.ben sırf gece uyusu uzun olsun diye verecektim.sütüm yetmiyo diye düşünmüştüm.aptamil ve sma gold tükürdü hiç içmedi.bebelac biraz daah şekerli onu alır gibi oldu ama biberonu emmiyo.çok aç olduğu anıda yakalayaadık bi türlü.ben de bıraktım mama vermeyi.
Hic vermek istemiyorum mama bilmiyorum hic ne yapacam bir ay sonra ek gida ya gecmeyi dusunuyom bakalim hayirlisi

canim gecmis olsun..tedawisi peki??

Gecmis olsun dileklerini gönderen herkese tesekkür ederim. Tedavisi fizyoterapi haftaya gün verdiler. Ben internetten baktim bazi alistirmalara da kizim hic izin vermiyor. :KK43: Doktora soracagim bakalim nasil yapacagiz...

Sagolun.

Gecmis olsun dileklerini gönderen herkese tesekkür ederim. Tedavisi fizyoterapi haftaya gün verdiler. Ben internetten baktim bazi alistirmalara da kizim hic izin vermiyor. :KK43: Doktora soracagim bakalim nasil yapacagiz...

Sagolun.
canim benim Allah kolaylik wersin yardimciniz olsun..insallah minnos izin werir hareketlere de sorununuz hallolur

Sagolun.

çok geçmiş olsun canım rabbim şifa versin inşallah doğuştan mı boyleymiş acaba yoksa yatma pozısyonundan falanmı olmus bı nedenı varmı ?

Sagolun.
kuzenimin kızında da vardı aynı rahatsızlık düzenli tedaviyle hiçbirşeyi kalmadı şimdi 2 yaşında. Sanırım bazı hareketleri yaparken biraz ağlıyormuş bebekler o yüzden ev egzersizlerinde anne baba dayanamadıığı için kuzenimin annesi yaptı, . Tedaviyi aksatmazsanız Allahın izniyle çabucak geçer. Çok geçmiş olsun.

X