2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizde sağlık ocağına gittik tetenozumun 3. Dozunu oldum kızçem 63 cm 6875 kg baş çevresi de 40.5 olmuş büyümüş ya yanlız yakın diye giderken kanguruya koydum götürdüm çıktıktan sonra ayağım burkuldu ve düştük onu korucam diye çok şükür hiç bir yeri bir yere değmedi ama benim dizler fena Allahım korudu diyeceğim dikkat edin kızlar
Cok gecmis olsun canimm.. sana da kuzucuga da.

bencede erken ama bebişler dişlerini vücutta yeri kadar kalsiyum magnezyum biriktirdikten sonra diş çıkarmaya başlıyorlar eğer bol bol süt ürünleri yediysen bellide olmaz. mesela benim arkadaşın oğlu 4 aylıkken diş çıkardı

hamile iken kalsiyum baya tukettım aksaymadan bende ondan kaynaklanacağını düşünüyorum, ama oyle aman aman bi salya falan yok belkıde yuvaya oturuyordur dışler bılemıyorum

biz bu gün üç aylık olduk :KK76: dediğin gibi sağlıklı olsunlar da gerisi dert değil tombiş bebek isterken nasıl kaldıracağınıda hesaba katarak iste. ben şimdiden çok yoruluyorum valla yürüyünceye kadar hep kucakta olacak o zamana kadar ne yapacağım bilmiyorum. kuzucuk artık birde penceren bakmak istiyor hapı yuttum valla :)

oy yerim o tonbik bebişleri ellerini ayaklarını ısırırım maşallahhhh süphanallah hepsine. =) sanada belinede Allah kolaylık versin canım benim =) kiloda sıkıntı anam Rabbim sağlık versin yeter

gardbilmeleriost: 37992807 .!.:
işde biz anneler istemesekte diğer bebeklerle kıyaslama yapıyoruz ve ben yaptıgımda kendıme cok kızıyorum ama anne olmak oyle bısımıs ısde =( benımkıde aclıktan hıc ağlamıyor senın sutun var masallah benımde var cok sukur , şöyle hapur hupur bi emseler obur olsalar memeye karsı nası ıstıyorum varya. en azından sut varken degerlendır oğlum dıyorum em emebıldıgın kadar sonra cok ararız bu gunlerı dıyorum gülüyor fındığım benım:KK48:
Ayy yerim o gulmeleri :)) benimkide en fazla 10 dk emiyo.o da nafir.hep kiyafetlerimle ilgileniyo.oyalaniyo ediyo.ama doymasa aglar heralde :) birde jizlar benim gogsumun ucunun yaklasik 1 cm veya 0.5 cm altindanda sut akiyo normalmi ? Catlak gibi bisi var ordan akiyo.

Doktordan randevu aldık. Henüz küçük ben bir göreyim local de yapılır dedi. Bu cumartesi gidip konuşacağız bakalım. Local derse hemen oracıkta hallettireceğim. Çünkü işe dönmeden atlatayım istiyorum.
ayy merak ederim drden sonra yaz e mi cnm..

Kızlar kac numara bez kullanıyorsunuz.ben geçen 3 numara aldım çok aşırı büyük gelmedi zaten normalde prima kullaniyorum ama molfix aldık iyi gibi başta garip geldi prima sanki daha ince dış ve iç dokusu farklı ama alıştım bebeğime kötü bir etkisi olmadı..ıslak mendilde uni baby Yenidoğan 3ay oldu artık degistirmek istiyorum fakat uni babaynin hangisiyle devam etmeli onu bilmiyorum. ..yazarsaniz sevinirim
canim molfix 4e gectik sirtindan kaka tasiyodu artik cikmio sirtina..islak bez de komili hassas ciltlere ozel olan kullaniyorum
BUGÜN MUTFAKTA AKŞAM YEMEĞİ YİYECEKTİK.HALILAR YIKAMAYA GİTMİŞTİ.EŞİME BEBEĞİ GETİR ANA KUCAĞINA KOYUP DEDİM.OTURDUK BEBEĞE HİÇ BAKMADIM ANA KUCAĞI YANIMDAYDI.BÜYÜK KIZA YEMEĞİNİ YEDİRMEYE ÇALIŞIYORDUM.GERİZEKALI EŞİM BEBEĞİ BAĞLAMAMIŞ.HAFİF BİR SES GELDİ BİR BAKTIM BİZİMKİ POPOSUYLA KAYDIRA KAYDIRA YERE DÜŞMÜŞ.AĞLAMADI.DEL OLDUM.GÖRÜNÜRDE BİRŞEY YOK İNŞALLAH YOKTUR BİLMEDİĞİMİZ BİRŞEY.VAR MI BİZİM GİBİ BEBEĞİ DÜŞÜREN HİÇ
ah canim gecmis olsun..kafasini carpmamis cok sukur..hareketlendiler iyice dikkqt etmeliyiz hepimiz
arkadaşlar bu akşam çok fena bişey oldu.annemlerde bizdeydi misafir bekliyorduk.kuşum benim kucağımdaydı.ayağında çorap ve patik vardı pijamasıyla çorabı arası açıktı gözüme bi anda bacağı çarptı.mosmordu.anneme bi bağırdım acı acı'anne koş çocuğun bacağı'dediğimi hatırlıyorum pijamayı bi çıkardık sağ bacağı diz kapağından aşağısı siyaha yakın mosmor.aklım çıkıvermiş gerçi herkes çok korktu ben hep talebelerle birlikte olduğum için aslında çok soğukkanlıyımdır ama hiç hatırlamak istemiyorum o sahneyi o minicik yumuk yumuk bacağı simsiyahtı(anlatırken bile kötü oluyorum.annem hemen soğuksuyun altına tuttu.suyla birlikte siyahlık dağılmaya başladı kıpkırmızı oldu hemen acile gittik biz gidene kadar o kırmızılıkta geçti.baktı doktor minik minik 3 4tane böcek ısırığı gibi kızarıklık var.ben biyandan soruyorumalerjikmi kalbinde üfürüm var ondanmı dolaşımlamı alakalımı diye.oda çok şaşırdı baya inceledi şuan yapacak bişey yok gece bacakları açık yatın bakın aynısı olursa hemen yatış yapıp incelemeye alalım deyip gönderdi bi tahlildemi yapmıycaksınız dedim ama gerek yok dedi ama ben asla mutmain olmadım.bugece kontroldeyim ama ben peşini bırakmıycam dehşet bişeydi neden simsiyah kesilirki bibebeğin bacağı ah kızlar ya inş bişey yoktur ama neden olabileceği noktasında bi fikriniz varmı
insallah tekrar etmez cnm onemli bisiy diildir umarim
Bizde sağlık ocağına gittik tetenozumun 3. Dozunu oldum kızçem 63 cm 6875 kg baş çevresi de 40.5 olmuş büyümüş ya yanlız yakın diye giderken kanguruya koydum götürdüm çıktıktan sonra ayağım burkuldu ve düştük onu korucam diye çok şükür hiç bir yeri bir yere değmedi ama benim dizler fena Allahım korudu diyeceğim dikkat edin kızlar
kizina masallah nazara mi geldiniz annesi..cok gecmis olsunn

Son düzenleme:
BUGÜN MUTFAKTA AKŞAM YEMEĞİ YİYECEKTİK.HALILAR YIKAMAYA GİTMİŞTİ.EŞİME BEBEĞİ GETİR ANA KUCAĞINA KOYUP DEDİM.OTURDUK BEBEĞE HİÇ BAKMADIM ANA KUCAĞI YANIMDAYDI.BÜYÜK KIZA YEMEĞİNİ YEhhic.bEYE ÇALIŞIYORDUM.GERİZEKALI EŞİM BEBEĞİ BAĞLAMAMIŞ.HAFİF BİR SES GELDİ BİR BAKTIM BİZİMKİ POPOSUYLA KAYDIRA KAYDIRA YERE DÜŞMÜŞ.AĞLAMADI.DEL OLDUM.GÖRÜNÜRDE BİRŞEY YOK İNŞALLAH YOKTUR BİLMEDİĞİMİZ BİRŞEY.VAR MI BİZİM GİBİ BEBEĞİ DÜŞÜREN HİÇ
Canim bizimki daha 25 gunluk falandi.arabanınon kkoltuğununtepesinden arka kkoltuğa dogrubedim uzatiyodu anneme.o da portbebedeydi düştübi anda yan sekilde ayagimizi koydgmz yere.karanlikti zaten farkedemedik hangi ara ddüştüaglamadi hhic.battaniyeye sarlydi onunda etkisivvar.eve geldgmzde kizariklik bile yoktu.melekler koruyor onlari merak etme :) Dr. Kontrolünde de bizi cikmadi şükür. :)

Ayy yerim o gulmeleri :)) benimkide en fazla 10 dk emiyo.o da nafir.hep kiyafetlerimle ilgileniyo.oyalaniyo ediyo.ama doymasa aglar heralde :) birde jizlar benim gogsumun ucunun yaklasik 1 cm veya 0.5 cm altindanda sut akiyo normalmi ? Catlak gibi bisi var ordan akiyo.
Acıkması için bir iki saat beklemem gerekiyor o zaman da uykusu geliyor zaten 3-5 dakika emen çocuk böyle olunca uylusuzluktan huysuzlanıyor hiç emmeden aç uyuyor.aç ağladığını hatırlamıyorum açıkmıyoki mıymıy sıpa :)
Bu arada bahsettiğin akan süt hiç duymadım bi doktora göstersen??

Aksama kadar birikmiş ütülerimi yaptım ne zamandır ic çamaşırlarimi utuleyemiyordum utuyu hiç sevmem sipaninkileri utulemek yetiyordu...geçmişten alıntılama yapamadım Ceyda hem maşallah hem geçmiş olsun görünmez kaza allah esirgemis...bebeğinde çok güzel benim sipacik 3.ayda zibin ve bezle 6.5 kg di basi 41 boy 62 cmdi..
Sonra bebisleri hasta olanlara geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyileşirler

Bi kac gundur oglum surekli agliyordu bugun doktora goturduk 20 gunde hic kilo almamis tahlil yaptirdik kum dokuyormus kaninda enfeksiyon cikti bogmaca gibi oksuruyor oglum dua edin bize .doktor gunde uc kez msma ver dedi evolvia diye marka az once yaptim cok kotu kokuyor balik gibi oglum 25 cc tek icti oda bulana bulana

Bi kac gundur oglum surekli agliyordu bugun doktora goturduk 20 gunde hic kilo almamis tahlil yaptirdik kum dokuyormus kaninda enfeksiyon cikti bogmaca gibi oksuruyor oglum dua edin bize .doktor gunde uc kez msma ver dedi evolvia diye marka az once yaptim cok kotu kokuyor balik gibi oglum 25 cc tek icti oda bulana bulana
Canm ondan bnde kullaniyrum ilk öyle yapiyolar ama sonradan alisiyo merkezi etme bzmki zaten biberon tutmuyo ben kaskla yedryrm onla baya toparlyms bbk bnde bi hafta old kullanali

Kizlar kizima asi yapildi atesi cikti 38 fitili koydum simdi, kac saat arayla atesini kontrol etmem lazim? Bir de bu fitili günde bir kere mi? Ben sormayi unuttum....

Kizima Tortikolis teshisi kondu, canim cok sikkin. :KK43:

Canm ondan bnde kullaniyrum ilk öyle yapiyolar ama sonradan alisiyo merkezi etme bzmki zaten biberon tutmuyo ben kaskla yedryrm onla baya toparlyms bbk bnde bi hafta old kullanali
Insallah iyi gelir sen kac kez kullaniyirsun benim oglumda biberon almiyor kasikla vercem

Ge
Sagol canim boyun egriligi, kafasini bir tarafa egik tutuyor. torticollis yazarsan ingilizce görüntülerden görebilirsin. :KK43:

Bu arada atesi sürekli mi kontrol etmem lazim benim ya? Atesi 38 kizimin
Geçmiş olsun canım. Tedavisi vardır heralde dimi? Bizde olduk 4.ay aşısını ben saat başı yarım saatte bi olçmuştum. 38.5 oldu en yüksek bizim ama ben herhangi bişey vermeden atlattık çok şukur.

X