Canim benim bebis de cok gazliydi bilmiyorum gazi belki senin bebegine göre azaldigi icin ritim tutturabildim... Benimki cok gazliyken söyle yaptim, ilk iki ay kucagimda sallayarak uyuttum hep cünkü sakinlesmeye ihtiyaci vardi. Bazen saatlerce kucagimda salliyordum gece defalarca... 2. aydan itibaren de kucagimda sakinlestirip, uykuya dalarken yataga biraktim. Tabiki öyle pat diye olmadi bu sürec. Kolay da olmadi, cok ugrastim. Günlerce ayni seyi tekrarlaya tekrarlaya... Kucagimda sakinlesip yataga biraktigimda yanina uzandim. (Aramizda yatiyordu kizim) Olmuyordu, yine agliyordu, geri kucagima aliyordum, 30dk kucagimda durduktan sonra uykuya daliyordu yatagina koyuyordum. Böyle böyle derken, yanina uzanmama alisti. Daha az aglar oldu. Birkac kere aglamasina ragmen esim bir yandan ben diger yandan elini tutup uyutmaya calistik, cok asiri da aglamadi kivrandi kivrandi uyudu. En fazla 10 dakika sürmüstür. Bir süre sonra sütünü icirip direk yataga koyup yanina uzanip elini tutmaya basladim, ise yaradi. Ögrendi yani....
Simdi de kendi besigine gecis yaptik, elini tutuyorum uyuyor. Tabi arada sirada yine zor oluyor, mesela bu aksam 1 saat uykuya dalamadi cok gazi vardi ama aglamadi da, sadece kivis kivis yapiyor nasil bir yetiskin uykuya dalamaz sürekli o taraftan bu tarafa döner ya, öyle... Bazen aglar gibi olunca, pisss pisss yaptim falan, sonra sabrim kalmadi uyumayinca, kalktim öbür odaya gittim hem sakinlesmek hem nefes almak icin. :) Ben gidince ciyak ciyak aglamaya basladi, en fazla 3 dakika falan aglamistir, tekrar geri gittim, öptüm elini tuttum, direk uyudu. Sürekli onunlayken uyuyamadiginda onu sakinlestiren bir güc olmaktan cikmistim, yanindan gidip geri gelince tekrar ayni görevi gördü tahminim.
Yalniz gündüz bu elinden tutup yanina uzanma metodu ise yaramiyor. Gündüz hala ayagimda salliyorum ya da kucagimda. Aslinda üzerine düsüp denesem sürekli elini tuttugumda uyumayi ögrenir ama gündüz zor oluyor, baska islerimi de yapmam icin en kolay yolu tercih ediyorum