2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bir de sizin bebekler kaç dk emiyo?benimki en fazla 8-10 dk emiyo.dikkatini dağıtmadan veryorum ağzına.kafayı iyice arkaya itilkleyip ağlayana kadar kendisi ememeyi çıkarsada tuttruyoruöm.eğer kafayı arkaya atıp ağlama başlarsa daha vermiyorum.zaten kaldırırkende hemen gazı çıkıyo.ama böyle böyyle 1-2 saat arayla emiyo..gecede bu şekilde.
az az sık sık emiyo emmeyi nasıl uzatabilirim?

Saclari cok dökülen var mi bu arada??? Benim saclarim cok dökülüyor ve sag yan tarafta cok büyük bir acilma var, bugün aynada fark ettim :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Esim de gördü yani o derece fark edilir, soldan sac alip orayi kapattim.. :KK43:
Bildiginiz bir yöntem var mi?

Benim de inanılmaz dökülüyor :KK43: arkalardan epey açılmış durumda :KK43:

Canim benim bebis de cok gazliydi bilmiyorum gazi belki senin bebegine göre azaldigi icin ritim tutturabildim... Benimki cok gazliyken söyle yaptim, ilk iki ay kucagimda sallayarak uyuttum hep cünkü sakinlesmeye ihtiyaci vardi. Bazen saatlerce kucagimda salliyordum gece defalarca... 2. aydan itibaren de kucagimda sakinlestirip, uykuya dalarken yataga biraktim. Tabiki öyle pat diye olmadi bu sürec. Kolay da olmadi, cok ugrastim. Günlerce ayni seyi tekrarlaya tekrarlaya... Kucagimda sakinlesip yataga biraktigimda yanina uzandim. (Aramizda yatiyordu kizim) Olmuyordu, yine agliyordu, geri kucagima aliyordum, 30dk kucagimda durduktan sonra uykuya daliyordu yatagina koyuyordum. Böyle böyle derken, yanina uzanmama alisti. Daha az aglar oldu. Birkac kere aglamasina ragmen esim bir yandan ben diger yandan elini tutup uyutmaya calistik, cok asiri da aglamadi kivrandi kivrandi uyudu. En fazla 10 dakika sürmüstür. Bir süre sonra sütünü icirip direk yataga koyup yanina uzanip elini tutmaya basladim, ise yaradi. Ögrendi yani....

Simdi de kendi besigine gecis yaptik, elini tutuyorum uyuyor. Tabi arada sirada yine zor oluyor, mesela bu aksam 1 saat uykuya dalamadi cok gazi vardi ama aglamadi da, sadece kivis kivis yapiyor nasil bir yetiskin uykuya dalamaz sürekli o taraftan bu tarafa döner ya, öyle... Bazen aglar gibi olunca, pisss pisss yaptim falan, sonra sabrim kalmadi uyumayinca, kalktim öbür odaya gittim hem sakinlesmek hem nefes almak icin. :) Ben gidince ciyak ciyak aglamaya basladi, en fazla 3 dakika falan aglamistir, tekrar geri gittim, öptüm elini tuttum, direk uyudu. Sürekli onunlayken uyuyamadiginda onu sakinlestiren bir güc olmaktan cikmistim, yanindan gidip geri gelince tekrar ayni görevi gördü tahminim. :KK70:

Yalniz gündüz bu elinden tutup yanina uzanma metodu ise yaramiyor. Gündüz hala ayagimda salliyorum ya da kucagimda. Aslinda üzerine düsüp denesem sürekli elini tuttugumda uyumayi ögrenir ama gündüz zor oluyor, baska islerimi de yapmam icin en kolay yolu tercih ediyorum :KK70::KK70::KK70::KK70:

Biz gazımızın çokluğuna oranla hareket ediyoruz maalesef :KK43: Eğer çoksa ayakta sallıyorum, hiç yoksa (çokkkkkkk nadir) koltukta kendi kendine uyuyakalıyor. Az biraz varsa kucağımda sallıyorum. 3 gündür küçük çaplı bir düzen oturttum sanki. En azından gündüz de uyumasını sağladım. Tabii bu benim hüsnü kuruntum da olabilir. Gazın az olduğu günlere denk gelmiş olabilirim hemen umutlanmayayım :)

İnşallah bu gazlar bitince rahatlayacağım öyle görünüyor. Allah hepimize güç kuvvet versin. O kadar ağlama içinde ben yüzüne yaklaşınca gülüyor aguuuu diyor ya, allah kuvvet veriyor o an :)

kızlar bir de sizin bebekler kaç dk emiyo?benimki en fazla 8-10 dk emiyo.dikkatini dağıtmadan veryorum ağzına.kafayı iyice arkaya itilkleyip ağlayana kadar kendisi ememeyi çıkarsada tuttruyoruöm.eğer kafayı arkaya atıp ağlama başlarsa daha vermiyorum.zaten kaldırırkende hemen gazı çıkıyo.ama böyle böyyle 1-2 saat arayla emiyo..gecede bu şekilde.
az az sık sık emiyo emmeyi nasıl uzatabilirim?
benimkide aynı sürelerde emiyor. merak etme ay ilerledikçe sürede uzuyormuş. şöyle 6-7 aylık olunca ikisinide bitirip daha yok mu diye ağlıyorlarmış :) :) :KK70:

Bebegim dogdugundan beri uykudayken kafasi titriyor. Uykusundan uyanacagi sirada yani uyanmadan bir iki dakika once kafasini titretiyor ve nefes alamiyor gibi ses cikariyor . Dr a suphelerimden bahsettim ama onemsemedi. Uyurken bebegini gozlemleyip bu hareketleri farkeden var mi benim gibi acaba. Artik iyice endiselenmeye basladim

arkadaşlar benim kız 6 ağustos doğumlu.36+3 te.kilosu çok az geliyr bana 5500 civarı.biberon almıyor sadece gece 1 kere kalkıyor uyku arası 75 lik içebiliyor.ayaklarını bastırıyor ama kafasını tutarken bir süre sonra sallanıyor tekrar toparlıyor yani böyle zıpkın gibi tutmuyor.netten araştırdım biraz erken doğduğu için 4 hafta öncesi geişim özelliklerine bakılmalıymış ama daha fazlasını da gösterebilirmiş.var mı bizim gibi olan?aptamil ve bebelac denedik.nuk ve awetn biberon.çok sevmedi.bugün hipp aldım inşallah sever

benim kız gündüzleri nerdeyse 40 dakikada bir emmek istiyor ama 5- 10 dakika .gece 10 gibi yatıyor 4-5 arası uyanıyor.emiyor yada verebilirsem mama.sonra sabah 8 gibi emiyor 9 buçuk 10da kalkıyor

bebeğime uyku tulumu almak istiyorıum..bulunduğum ilçrede alacak yer yok şehrede gidemiyorum bebeğimi bırakıp.bana tavsiye edeceğiniz içinin elyafı bol olmayan terletmeyen uyku tulumu öneriniz var mı?

Bebegim dogdugundan beri uykudayken kafasi titriyor. Uykusundan uyanacagi sirada yani uyanmadan bir iki dakika once kafasini titretiyor ve nefes alamiyor gibi ses cikariyor . Dr a suphelerimden bahsettim ama onemsemedi. Uyurken bebegini gozlemleyip bu hareketleri farkeden var mi benim gibi acaba. Artik iyice endiselenmeye basladim
yani bebeğimde böyle bir şey farketmedim daha doğrusu hiç incelemedim ama bence çok takma.çünkü anlattığından anladığım ayılmaya çalışıyor kuzucuk

Aranızda bebeği dönmeye başlayan varmı benim kız ha döndü dönecek ayaklarını vurdura vurdura daire çiziyor eteafında resmen 29. Üç aylık olcaz normal mi yoksa benim kız çokmu hareketli?

X