• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gozunaydın canım inşallah bnm ywrmda duzelir cok ukutlandım şimdi çift bez işe yaramıcak gbı geliyodu bana yan yatırıyomuydun pekı canım sen ben korkuyorum bısey olur dıye ama kafasının arkası duzlesmeye basladı

mecburen yan yatırıyordum içime sinmese de kusuyodu çünkü bazen govdeyi duz tutup kafayı yana çevirirerek yatırıyordum. Genelde duzeliyo demişti dr. Çift bezle sizin de düzelir inşallah.

Kizlar sutu yetmeyenlere bir tavsiye de benden.murdum erigi yani mor agustos erigi ile kuru kayisiyi hasladim.blenderdan gecirdim.soguyunca icine pekmez koydum.marmelat oldu.sulandirip iciyorum.bu sayede sezaryen sonrasi ishal olup gaz cikarmistim.simdi sut ucin yapiyorum.

bebeğide ishal yapmıyo mu bu yöntem ?? Yada kakasına bi faydası oluyo mu acaba ?

anneler benim bebeğimin yanakları hep soğuk olmaya başladı. Yani vücudu sıcak yanaklar soğuk burun soğuk. örtüyorum üstünü bu sefer terliyor ama yanaklar yine soğuk. neden anlamıyorım hastamı oluyor.

Canım Sağol zayıflatiyor mu valla o süt olsun bu süt olsun diye dana gibi oldum kendimden boogh geldi...Bugün rezene filan iyi doldu ikisi ama birini emdi yumuşacik ay başta böyle değildi neden oluyor yaa
Bebek büyüdükçe ihtiyacı olan süt miktarı artar canım belkide çoğunu emiyordur artık ondan sana az geliyordur

Kizlar kizim kabiz oldu 2 gundur uyku yok.doktora goturdum lavman yaptilar.cikardi ama hala gazi var.kolik olabilirmis.umarim degildir.bu arada 3400 dogmustu 4160 olmus.1 kilo almasi lazimdi mama ver dedi.bence iyi aslinda.dogum kilosunun ustune 750 gr almis.kalca da problem yokmus..gaz damlasi verdi bakalim.
Bence de kilo alımı iyi benim oğlum ilk ay 400 gr almıştı ona rağmen mama başlatmadı dr.umuz. Şimdi çok şükür yine çok almıyor kilo ama daha iyi.
Amin çok sağol canım benim.. Ya 2 gündür ben de göğüsuCum açık gezmeye çalışıyorum ama bu da çok kötü ya : ) inşallah geçer kurtulurum ya.. Allah hepimizin ne sıkıntısı varsa gidersin inşallah..
Canım ben saf zeytinyağı sürmüştüm gerçekten işe yaradı kremlerin bir faydasını görememiştim. İnşallah çabuk geçer

kızlar moralim çok kötü bebeğim iki haftalık daha önceleri geceleri oturuyor gözler açık ağlamıyordu şimdi ise sürekli ağlıyor... sabaha kadar bende ayaktayım emziriyorum kucağımda dalıyor yatağa bıraktığım an başlıyor ağlamaya..bu kadar küçük bebek günde 18-22 saat uyur diyorlar..ee nasıl büyüyecek bu kadar uyanık kalmayla...ne yapacağımı şaşırdım gazını mı çıkaramıyor acaba ben şu masajlardan yapıyorum ama başka ne yapabilirim??
Canım benimkide aynı durumda 18-22 saat uyumak değil uyanık kalmak olarak proglamlanmış gibiydi zaman geçtikçe büyüdükçe daha iyi oluyor. İnşallah zamanla dahada iyi olacaklar
Sanirim kizin kolik surekli agliyor..1 ay sonra kolik olunurmu ya..dun doktoru cok gazi var olabilir dedi...uykusuzluktan ölücem..sütüm yetmiyor.su bira mayasi haplarini kullanan varmi.yada malt icecegi
Canım ben kullandım gerçekten işe yarıyor ikiside. Malt içecek pahalı olduğu için şimdi bira mayası tableti kullanıyorum. Zararı varmı bilmem ama sütümü artırdığı bir gerçek

Bebek büyüdükçe ihtiyacı olan süt miktarı artar canım belkide çoğunu emiyordur artık ondan sana az geliyordur

Bence de kilo alımı iyi benim oğlum ilk ay 400 gr almıştı ona rağmen mama başlatmadı dr.umuz. Şimdi çok şükür yine çok almıyor kilo ama daha iyi.

Canım ben saf zeytinyağı sürmüştüm gerçekten işe yaradı kremlerin bir faydasını görememiştim. İnşallah çabuk geçer

Canım benimkide aynı durumda 18-22 saat uyumak değil uyanık kalmak olarak proglamlanmış gibiydi zaman geçtikçe büyüdükçe daha iyi oluyor. İnşallah zamanla dahada iyi olacaklar

Canım ben kullandım gerçekten işe yarıyor ikiside. Malt içecek pahalı olduğu için şimdi bira mayası tableti kullanıyorum. Zararı varmı bilmem ama sütümü artırdığı bir gerçek

hangı marka bıra mayası tabletı kullanıyorsun canım...ve nerden aldın eczanedenmı ınternettenmı..fıyatı nekadrdı :)

Bugün 31 günlük olduk :)
Sezaryanda kanama ne kadar devam ediyor benim iki gündür yok kanama dr iki ay sürebilir demişti, sezaryan olanlarda durumlar nasıl?
benim en fazla 5 gün falan sürdü az az sonra sadece ara sıra biraz oldu bu gün 37. günümüz 40 banyosuda yaptık :) şu an hiç yok ama sanki kanamam olsaydı daha rahatlar ve kilo verirdim gibi geliyor bilmiyorum sanırım herkesin farklı

benimkinde de aynı durum var aynısı anlattıklarının hep.ama bence normal.

Sanirim kizin kolik surekli agliyor..1 ay sonra kolik olunurmu ya..dun doktoru cok gazi var olabilir dedi...uykusuzluktan ölücem..sütüm yetmiyor.su bira mayasi haplarini kullanan varmi.yada malt icecegi
ben malt içeceği kullandım mide bulantısından başka bir etkisi olmadı ben de belki uzun süre kullananlarda oluyordur hatta diğer denediklerimide yazayım
yeşil soğan bebeğime çok gaz yaptı süte etkisi sıfır
bulgur nohut gaz ve etki sıfır
rezene karın ağrısı etki sıfır
tatlılar kilo alımı süte etki sıfır
humana olumlu süte etki çok çok az
süt pompası olumlu süte etkisi az
balık süte bebeğe anneye etkisi çok iyi
annenin ve kv nin aa sütün yok tüh tüh deyip herkese söylemesi ve insanların tel edip hala sütün yokmu diye sorması annede sinir bebekte huzursuzluk süte etkisi çokkkk büyük ama olumsuz yönde :(

ben malt içeceği kullandım mide bulantısından başka bir etkisi olmadı ben de belki uzun süre kullananlarda oluyordur hatta diğer denediklerimide yazayım
yeşil soğan bebeğime çok gaz yaptı süte etkisi sıfır
bulgur nohut gaz ve etki sıfır
rezene karın ağrısı etki sıfır
tatlılar kilo alımı süte etki sıfır
humana olumlu süte etki çok çok az
süt pompası olumlu süte etkisi az
balık süte bebeğe anneye etkisi çok iyi
annenin ve kv nin aa sütün yok tüh tüh deyip herkese söylemesi ve insanların tel edip hala sütün yokmu diye sorması annede sinir bebekte huzursuzluk süte etkisi çokkkk büyük ama olumsuz yönde :KK43:
Cok guzel anlatmissin canim..ruyamda bile süt görüyorum.yavrum okadar guzel emiyorki üzülüyorum ama yok iste yok.sagiyorum 50cc anca cikiyor kafayi yicem..tahin dere otu komposto su her halti denedim humana :( mama verdim kabiz oldu mahvoldu cocuk..ac birakamiyosun napicam bilmiyorum.caresizlik cok kötü.o agladikca kahroluyorum.nezaman duzenegiricek bilmiyorum.uykusuzluktan ölücem.

Kizlar ya sütü yetmeyen ve ek olarak mama verenler ayrica su veriyor musunuz? Benim gittigim doktor birsey söylemedi ama bebegim cok da terliyor bazen düsünüyorum sütüm zaten az susuz kalmasin bu cocuk... Iki memeden toplam 50cc cikiyo genelde. Dinlenir ve ögün atlamadan yersem 80cc olabiliyor ama yine de az yani bebegim iki gün sonra 40 günlük olacak.

Tavsiyeleriniz?

Kizlar ya sütü yetmeyen ve ek olarak mama verenler ayrica su veriyor musunuz? Benim gittigim doktor birsey söylemedi ama bebegim cok da terliyor bazen düsünüyorum sütüm zaten az susuz kalmasin bu cocuk... Iki memeden toplam 50cc cikiyo genelde. Dinlenir ve ögün atlamadan yersem 80cc olabiliyor ama yine de az yani bebegim iki gün sonra 40 günlük olacak.

Tavsiyeleriniz?
benim bebeğim kabızlık sorunu yaşıyor dr su verin demişti benim iki memeden30 cc süt çıkıyor :(

Tavsiyeleriniz?

dr a sordum ek olarak mama verdiğim için sabah öğle akşam 4 er çay kaşığı su verebilirsin zararı yok dedi.veriyorum
artık süt yapıcılar kullanmak çabalamak zoruma gitmeye başladı.mama daha kolay oluyo,ya da benim kolayıma geliyo.içimizde hiç sadece mama veren var mı?

Normalde sütün tek seferde iki göğüsten toplam kaç cc çıkması gerekiyor?
Nasıl hesap yapılıyor?

SANIRIM tam doyuramıyormuşum şu an sürekli memeyi ağzına veriyorum daha iyi arkadaşım...

Ayni sorun bizdede var. Jer gece ayaktayiz. Dr bana gunde 2kere mama verebilirsin dedi. Ben bu hakkimi uyuyalim diye gece kullaniyordum ama banamisin demedi. Surekli ayaktayiz emiyoruz. Yeterinde kilo almiyormus kizim, e uyumuyor ki bu sipa nasi alsin :KK1:
bu kadar küçük bebek günde 18-22 saat uyur diyorlar..ee nasıl büyüyecek bu kadar uyanık kalmayla?

yok canım bugün 26. Gün

Ne zaman ne zaman derken ayni gun dogum yaptik :KK46:alistinizmi birbirinize? Bakamoyorum pek bizim sipa uyumadigi icin :eek:

kızlar bebeklerinızi besiklerine yatiriyor musunuz biz hiç yatırmadik genelde kustugu için gece göremem diye korkuyorum küçük ana kucağı var ev tipi ona yatıyor ama pek rahat edemiyor gibi ufak bir beşik mi alsak
Bizde yatiriyoruz, hatta sallanan besik aldik bitanede sabahlari onda yatiriyorum geceleri yataginda. Ama bi sure sonra yoruldugum ici n yanima aliyorum, yanina yastiklarla bariyer yapip. Korluyorum ama surekli kalk yat yapinca o gun dikislerim agriyor :KK1:

kızlar konusu geçmiş benim bebiş erken doğduğu için mi kafası yumurta gibi:)) arkası düzleşecek mi zamanla??
benimki de öyle.bir de alnında tüyler var.36+3 de doğumyaptım ben.32. haftada kanala girmiş demişti dr.kafayı bu duruma bağlıyorum ben.bir arkadaşın kızı şimdi 7 yaşında o da böyle doğmuş.6 ayda normale dönmüş.tüy olayını çözemedim inşallah onlar da dökülecektir

Back