• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gaz sancımız var, sarılık hala geçmedi, iç sıkılması bende de var hatta annem ve kardeşimi bile saçma sebeplerle kırdım :( normal doğumu çabuk iyileşeyim diye istedim ama içten ve dıştan çok dikişim var hala düşmediler.. Lavaboya gitmek istemiyorum canım acıyor.. Ben de bebeğime yetersiz kaldığımı düşünüyorum.. Allah yüreğimizi ferahlatsın inşallah..

bebegimin gazı da yok ama sürekli emmek istiyor doymuyorsa diye mama da veriyorum onu da yiyiyor yine emmek istiyor uyumuyor agzındanmemeyi cıkarınca uyanıyor bi akıl verin bilgisi olan var mı :(

Canim gazini nezamn cikariyrsun peki?? Deneyecegim mutlaka baska carem yok;((
canım hayırlı olsun bebeğin yeni gördüm gazını her emdikten sonra ya omuzuna yatır hafif tıpışla yada dizlerine yüzsütü yatırarak hafif tupışla çıkar çok sevindim .....

bebegimin gazı da yok ama sürekli emmek istiyor doymuyorsa diye mama da veriyorum onu da yiyiyor yine emmek istiyor uyumuyor agzındanmemeyi cıkarınca uyanıyor bi akıl verin bilgisi olan var mı :KK43:
enimkide oyle canim.surekli emmek istiyor.doymuyormu diyorum.ikiniyor gazi cikiyor yine emmk isttiyor..doymuyo diye mama veriyorum gunde 1 kez.iciyor yine meme istiyor.

kızlar oğlum saat altından beri uyumuyor sürekli emmek istiyor ağlıyor ikiniyor gazi var biliyorum ama bir türlü susmuyor.şu an biraz sakinleştı doymuyor mu acaba diye 80 cc mama verdim içti.ben sabaha karşı sütüm az olduğu için 30 cc veriyorum oğlum bugün bir aylık 1500 gram almış acaba mama bu kadar etkiler mi günde bir kez verdigim mama bu kadar aldırdiysa çok üzüleceğim.gaz için bugün nurse harveys aldım kullanan var mi

mama çok kilo aldırır canım.. ve bence sütün yetiyordur ağlaması başka sebeplerdendir keşke vermeseydin..
ayrıca mama hem gez hem de kabızlık yapar bu da bebeğini ağlatır.. bu aralar streslisin sütün o yüzden çok olmayabilir stresten kurtulmaya bak.. az kaldı 10 gün sonra daha iyi hissedersin kendini.. bol bol meyve suyu iç tahin helveası ye çok ssüt yapıyor.. bide gaz için burrp damla verdi dorukta ki çocuk dr.u ben ondan çok memnun kaldım.. hatta bitti oğlum 2 gece çok mızmızlandı.. aldık bu gece yine iyidi çok şükür.. gece gece eczaneye getirttirdim hatta bitmişti eczanede.. hayırlı sağlıkla atlatalım günleri inş zor zamanlar..

arkadaşlar mama vermeyin yavrularınıza onlar doyuyordur merak etmeyin.. onların ne kadar midesi var ki zaten.. ben aynı hataya ilk oğlumda düştüm çok ağladığı için acaba doymuyor mu diye ama ağlamasının açlıkla alakası yok.. ve 2.5 ay sonra bebeğim memeyi bırakmayı kafa komuştu 7 aya kadar halay çeke çeke emzirdim 7 ayda tamamen bıraktı çok ağladım..

gaz problemi olanlara bir önerim var.benim kız çok güzel uyuyor ve gaz problemi yaşamıyorduk.dün akşama kadar uyumadı sayılır acaba doymuyor onun için mi ağlıyor diye mama verdim farketmedi.hep memede kalmak istiyordu ağlıyordu anladım ki acayip gazı var.ne yedim içtim de gaz yaptı diye düşündüm herşey aynıydı.sadece günde 3 bardak içtiğim humana still tee yi 2 gün içmemiştim.bol bol tekrar içmeye başladım bugün mışıl mışıl uyuyor emip emip.o çayın içinde rezene..vs. olduğu için sütün gaz yapmasını engelliyor bence
bu çaydan ben de almak istiyorum sütü de fazlalaştırıyormuş diye .. demek sakinleştriyorda bebekleri sağol canım bu tarafını öğrenmem de iyi oldu ben de alırım en kısa zamanda.. :)

efser_1ost: 36770688 .!.:
kızlar oğlum saat altından beri uyumuyor sürekli emmek istiyor ağlıyor ikiniyor gazi var biliyorum ama bir türlü susmuyor.şu an biraz sakinleştı doymuyor mu acaba diye 80 cc mama verdim içti.ben sabaha karşı sütüm az olduğu için 30 cc veriyorum oğlum bugün bir aylık 1500 gram almış acaba mama bu kadar etkiler mi günde bir kez verdigim mama bu kadar aldırdiysa çok üzüleceğim.gaz için bugün nurse harveys aldım kullanan var mi

bebegimin gazı da yok ama sürekli emmek istiyor doymuyorsa diye mama da veriyorum onu da yiyiyor yine emmek istiyor uyumuyor agzındanmemeyi cıkarınca uyanıyor bi akıl verin bilgisi olan var mı :KK43:

EEfsercim gaz için bitkisel şurup damla var.adi aguline.ben gazi olduğundaveriyorum.faydasinida ggördüm

omlete Benim bebegimde oyleydi ikinirken bile emmek istiyodu.kokumuza alisti ondan heralde.emiyo emiyo sonra kusuyodu midesi ne ki zaten :) ben yalanci emzige alistirdim istemeye istemeye.gerci bazen onuda almiyo ama cogu zaman kurtarici oluyo :)hatta almadgi zaman caya veya recele batiriyom nokta kadar o zaman daha cavuk aliyo.tavsiye ederim :)
Efsercim gaz icin

mama çok kilo aldırır canım.. ve bence sütün yetiyordur ağlaması başka sebeplerdendir keşke vermeseydin..
ayrıca mama hem gez hem de kabızlık yapar bu da bebeğini ağlatır.. bu aralar streslisin sütün o yüzden çok olmayabilir stresten kurtulmaya bak.. az kaldı 10 gün sonra daha iyi hissedersin kendini.. bol bol meyve suyu iç tahin helveası ye çok ssüt yapıyor.. bide gaz için burrp damla verdi dorukta ki çocuk dr.u ben ondan çok memnun kaldım.. hatta bitti oğlum 2 gece çok mızmızlandı.. aldık bu gece yine iyidi çok şükür.. gece gece eczaneye getirttirdim hatta bitmişti eczanede.. hayırlı sağlıkla atlatalım günleri inş zor zamanlar..
bende artık vermek istemiyorum mama aslında sütüm var ama oğlum sürekli emmek istiyor iki saat ara ile emmedıgi için de süt birikmiyor o damlayi bende kullandım ama pek faydasını görmedim nurse harveys isminde bir tane aldım o da işe yaramıyor galiba

Nil Karaimrahimgil in oğluna yazısı
okurken ağladım
okumanızı tavsiye ederim

Meğer Aziz Arifmişim
Meğer ben suymuşum. İçimdeki akvaryumda bir insan büyüyebilirmiş.
Meğer ben aklım değilmişim sadece, kalbim de değilmişim, bir bedenmişim ben. Ikınıp bir canlıyı hayatla buluşturabilecek basit bir beden.
Meğer ben kadınmışım. Kadın gibi bir kadın. Çocuk gibi bir kadın değil sadece.
Meğer ben aynadaki ben değilmişim. Aynadaki kimmiş ben başkaymışım. Bir içim varmış benim. Bir de dışım.
Meğer tek aşk, şarkılardaki değilmiş. Başka bir aşk varmış yavruya duyulan. Kalbe doğumla dolan. Kaynağından gözyaşlarıyla fışkıran.
Meğer annem... Ah annem... Bakın yazamıyorum ona gözlerim doluyor.
Meğer beslemeye muktedirmişim. Sütmüşüm ben, ilaçmışım, balmışım.
Meğer kokum birine cennetmiş, sığınakmış, yuvaymış.
Meğer kaderde en sevdiğim adamdan çocuk yapmak da varmış, şükür.
Meğer bilmediğim ne çok şey varmış. Asıl anlatacak ne çok şey varmış bilmem ki nereden başlasam... Dünyadan? Kıtalardan? Hayvanlardan? Annenden, babandan, insanlardan?
Meğer uykusuzluk da güzel olabilirmiş. Hatta fazla uyku hasret yaparmış, yavrunla arana girermiş.
Meğer her şey yeniden başlarmış. Eski olan her şey bir anda eskirmiş.
Meğer seninle konuşmayan minnacık bir adam, sana kendini anlattırırmış.
Meğer benim bir oğlum olacakmış, kim bilebilirdi.
Meğer ben bir matruşkaymışım. İçimden bir küçüğüm çıkarmış.
Meğer geceyle gündüz palavraymış. Hepsi şimdiymiş. O uyumayınca uyku da neymiş. Uykun gelmezmiş. Zaman güneşin uydurmasıymış.
Meğer annem beni bundan merak edermiş, arayıp sorarmış, dayanamaz gelirmiş, başımdan eksik olmazmış, deli gibi severmiş.
Meğer ben Nil Karaibrahimgil, Aziz Arif’sizmişim eskiden.
Meğer minik bir yavrunun gözlerinde kainatın sırrı gizliymiş. Bakıp çözülmezmiş sadece dalıp gidilirmiş.
Meğer avuçlarım onun elleri için kılıfmış.
Meğer kollarım onun ilk eviymiş.
Meğer sesim ona müzikmiş, hikâyeymiş, ninniymiş.
Meğer dualar gerçek olurmuş.
Meğer kalbim artık onun kalbiymiş. Onda atacakmış.
Meğer büyümenin, öğrenmenin, çoğalmanın, yenilenmenin sonu yokmuş.
Meğer yeryüzünde cennet varmış.
Meğer mutluluk gözyaşları varmış.
Meğer biri uyurken yapacak şeyinin kalmadığı, aklına bir şeyin gelmediği olurmuş.
Meğer sevginin sonu yokmuş.
Meğer iki kelime bir büyü gibi diline dolanıp bir ömür bütün cümlelerinin öznesi olabilirmiş. Aziz Arif.
Meğer babamın dediği gibi bizim için artık, ‘saatli maarif takvimi’ yokmuş, ‘sıhhatli Aziz Arif takvimi’ varmış.
Hoş geldin oğlum.
Aziz ol.
Arif ol.
Amin.

Herkese merhaba geçmişe şöyle bi baktım da herkes aynı durumda tek değilmişim geçicek inşallah ama bu dönemde destek önemli sanırım annem gidince ben daha kötü hisstmye başladım tonla yuk var ustumde sanki
Bebeğim hergun biraz daha degışıyo gaz problemi basladı çaresizlikte bi taraftan
ne guzel hepiniz emziriyosunuz okudukça agladım benim kızım doymuyo benim sutum çok çok az butun gun bırıken 120 cc arada emıyo genel olarak mama yıyo kendımı okdr işe yaramz hıssdıyorum ki anlatamm
bide benim bişey sormam lazım nolur cevappp kızım bazen bes saat uyuyo naparsam yapıyım uyanmıyo gece bi uyuo sabaha kdr ve ben ozaman kendımı çok daha kotu hıssedıyorum napmalıyım normal degıl bukadarı esım dokunma acıksa zaten kalkar dıyo bana akıl verın lutfen

Canim muskanda hangi dualar yaziyo? Benim esumde ilahiyat okumustuvona soyliyim yazarbbabada.bende çok inanıyorum dualara
Canım ben hiç blmiyorum ne yazdığını , güvendiğim bi hoca var ona yaptırdık, sorulmuyor ona ne yazıyosun diye, kötü her şeyden korunmak için bi muska.

bende artık vermek istemiyorum mama aslında sütüm var ama oğlum sürekli emmek istiyor iki saat ara ile emmedıgi için de süt birikmiyor o damlayi bende kullandım ama pek faydasını görmedim nurse harveys isminde bir tane aldım o da işe yaramıyor galiba
canım aşırı gaz (kolik) ağrılarında fayda etmıyor maalesef 3 ay çok zor 1 ayı geçti bile kaldı 2 ay sabır :s

Herkese merhaba geçmişe şöyle bi baktım da herkes aynı durumda tek değilmişim geçicek inşallah ama bu dönemde destek önemli sanırım annem gidince ben daha kötü hisstmye başladım tonla yuk var ustumde sanki
Bebeğim hergun biraz daha degışıyo gaz problemi basladı çaresizlikte bi taraftan
ne guzel hepiniz emziriyosunuz okudukça agladım benim kızım doymuyo benim sutum çok çok az butun gun bırıken 120 cc arada emıyo genel olarak mama yıyo kendımı okdr işe yaramz hıssdıyorum ki anlatamm
bide benim bişey sormam lazım nolur cevappp kızım bazen bes saat uyuyo naparsam yapıyım uyanmıyo gece bi uyuo sabaha kdr ve ben ozaman kendımı çok daha kotu hıssedıyorum napmalıyım normal degıl bukadarı esım dokunma acıksa zaten kalkar dıyo bana akıl verın lutfen
Canım moralini hiç bozma ben de günde 2 kez falan mama veriyorum, sütüm çok yok, zaten emmiyor oğlum sağıp biberonla veriyorum, golden goat diye bi mama var canım çok kaliteli ondan alıyorum ben...bebeğini 5 saat uyutma canım 3 saatte bir en geç , beslemek gerekiyor, gerekirse ağlat uyansın, ben ilk zamanlar öyle yaptım, şimdi daha iyiyiz...

gaz bizde de var cnm cogu arkadaşta da var ne yapalım zamanla geçecek bı gaz damlası dene belkı ıse yarar
emzirmek kısmet ısı canını sıkma ben kızımı emzırememıstım oğlumu emzırıyorum ben dr tavsıyesıyle motılıum dıye bı ılac kullanıyorum aslında reflu ılacı ama yan etkısı sut hormonlarını calıstırması bebegede bı zararı yok araştır ıstersen
kızın uyuyorsa hıc uyandırma benım ust komsumun kızı ılk günden ıtıbaren geceleri hıııc uyanmazmış hala oyleymıs uyanmıyorsa karışma uyusun cnm

Back
X