2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)


Günlerdir bu konu üzerinde konuşuyorum ama yakınlarımla pek konuşmak istemiyorum o yüzden içim buraya dökülüyor.. Bi kuzenim var herşeyimi anlatırım onunla konuşuruz iyice..Yaaa biz üç sene kredi ödeyeceğiz..Aslında o olmasaydı birikim yapmamız kolaydı, ayda krediye verdiğimiz bin tl yı kenara koyar kısa sürede biriktirirdim , ücretsiz izin mevzusu sıkıntı olmazdı..Ama şimdi biraz daha uzun vadeye yayıldı birikim konusu..Bir altı ay ı gözden çıkarmak gerek..O da bana çok geliyor..Aslında geçen gün Fatma ya da demiştim..Allah bizler enine boyuna plan yaparken gülermiş bize, benim planlarımı gözardı ediyorsunuz diye..Geçen kuzenimle konuşuyoruz bana dedikleri: ''Misal ki sen birikim yaptın, Allah göstermesin o arada bir şey çıktı birikimin gitti elinden. Hani körü körüne bu mantıkla hareket etmemek lazım tabi ama Allah bebeği rızkıyla gönderirmiş..Yani sen Allah a güvenip niyetlenirsen o bir şekilde kapı açabilir sana..'' Onun mesela üç çocugu var ve yaşları yakın birbirine..İlk çocugu oldugunda eşi bir tekstil firmasında işçi olarak çalışıyordu..Ve gerçekten çok ilginçtir ki ikinci çocukta arkadaşlarıyla ortak olup kendi iş yerlerini açtılar.. Üçüncüsündeyse iyice gelişti işyeri..Şimdi sadece eşi çalışıyor, 3 çocuga bakıyor ve gül gibi geçinip gidiyorlar..Yaaa ne bileyim herkesin yazısı bir olacak diyte bir şey yok ama Allah a tamamen güvenip akışına bırakıp hareket eden insanlar onlar.. Bu çok önemli galiba..
Dün eşim biraz korkuttu bizi, henüz belli değil bir şey ama..Diz kapağında agrı ve şişlik var, kendisi menüsküs yırtılmasından şüphelendi, gidecek doktora..Kardeşi de iki kez menuskusten ameliyat olmuştu..3 ay evde yattı, bayagı da para döktüler ayrıca..Bunlar geçti aklımdan..Kızdım kendi kendime sanki her şey bizim planımıza göre işleyecekmiş gibi enine boyuna düşünüp duruyorum..Halbuki karşımıza ne çıkacağı belli değil ve dünkü durum bir dürtü oldu bana..Hiç bir şey eşimin sağlığından önemli değil tabi inşallah ta bir şey çıkmaz..Ama böyle düşüncelerdeyim bu aralar.. Allah her daim hayırlısını versin..
 
Ay kıyamam canım benim. Öncelikle eşine çok geçmiş olsun, İnşAllah en kısa zamanda kavuşur sağlığına. Hayat biz plan yaparken yaşadıklarımız değil midir zaten. Evet bizi düşün, annemizi babamızı düşün sıkıntılarla büyüttüler, ne oldu eksiğimiz oldu mu çok şükür evlendik güzel ve huzurlu bir yuvamız var. Ama sanırım sen korunmayı da bırakmışsın belli ki istiyorsun, belki o minicik bebiş eşinize iyi gelecek, herşey daha güzel olacak kimse bilemez ki bunu. (Tabi kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi o ayrı bir durum):) Hem kayınvalidem bakacak demiştin sanırım ücretsiz izin olmazsa eğer diye, kayınvaliden ile bir problem yaşamıyorsan, aranızda sorun yoksa neden olmasın kanıdır, canıdır ondan daha iyi kim bakabilir ki? Allah gönlüne göre versin İnşAllah
 

Daha doktora gitmedi henüz belli bir şey değil ama işte insan yine de korkuyor, bir de kardeşinden bilip daha önce başa gelen bir şey oldugundan.. Sağolasın canımcım.. Evet aynen öyle..Zaten illaki herşey dört dörtlük olacak diye direten insanlar değiliz..Üstesinden gelinir elbet..
Evet çok şükür, kayınvalidemle aram çok iyi..Maşallah diyeyim O bizde olsa bebeği bırak bana bile katkısı olur, sağolsun..İşte o noktada takıldıgımda yalova merkezle armutlu arası bır saat mesafe..Haftaiçi sürekli gelip kalması lazım..Yani evlerinde bir kızı bir oğlu ve kayınpederim de var..Düzenleri bozulacak diye takılıyorum..Merkezde olsa sabah gelir akşam döner..Ah ne bileyim..Yine gördüğün gibi herşeyiyle düşünüyorum :) Amin canım inşallah :)
 
Aynen öyle çok doğru düşünüyorsun.... ve bu yüzden Rabbimize tevekkül etmemiz gerekiyor... bizde borç ödüyoruz...evlendik evlenelı... eşim askere gitmedi daha.. ama çocuk mevzuusunu atmadık ileriye...çünkü ondan güzel bir duygu yok... Allahım yardım edecek...ona güveniyoruz... elbette aptallık etmiyoruz çocuğu yokluğa getirmiyoruz...hamd olsun eşim memur , ben üniversite mezunuyum...istesem bende çalışırım... Yani bunları yaptık gerisi Rabbime kalmış , yarın bütün mal varlığımızdan olmayacağımızı bilmediğimize göre , ilerleyen günlere birikim yapabileceğimizi de bilemeyiz...Allah hayırlısını versin...
 
:) Zaten şöyle bir şey var 1 yıl ücretsiz izne ayrılabiliyorsun, doğum izni, yıllık izin, rapor falan en fazla 1,5 yıl çalışmıyorsun, peki ya sonra? o zaman yine bir bakıcı vs araman gerekmeyecek mi?
 
:) Zaten şöyle bir şey var 1 yıl ücretsiz izne ayrılabiliyorsun, doğum izni, yıllık izin, rapor falan en fazla 1,5 yıl çalışmıyorsun, peki ya sonra? o zaman yine bir bakıcı vs araman gerekmeyecek mi?

Zaten benimki 1-1 buçuk yıl olmaz..doğum izni + en fazla 3 ay.. Toplamda 7 ay kadar izin almış olucam canım..Fazlası çok kasar bizi.. İşte düşüncem bir kaç ay daha erteleyeyim bu durumu ..Sonra zaten mecburen gelip bakması gerekecek, bakıcı istemiyorum çünkü ..
 

Evet aynen canım Allah hepimizin yardımcısı olsun, niyetlerimize göre hayırlı kapılar açsın inşallah..
Ve bana da bu düşündüğüm gibi hareket etme gücünü versin inşallah :)
 
Bende sadece 3-4 ay daha beklemem lazım, sonrasında İnşAllah sağlıcakla Rabbim kucağımıza almayı, Esmacığımın yaşadığı duyguları yaşamayı nasip eder.
 
Bende sadece 3-4 ay daha beklemem lazım, sonrasında İnşAllah sağlıcakla Rabbim kucağımıza almayı, Esmacığımın yaşadığı duyguları yaşamayı nasip eder.
Oyy 3 - 4 ay hiç bişeeey.... az kalmş tatlımm... şimdiden folic asit almaya başla o halde... 3 ay öncesinden başlayın der doktorlar...
 
Oyy 3 - 4 ay hiç bişeeey.... az kalmş tatlımm... şimdiden folic asit almaya başla o halde... 3 ay öncesinden başlayın der doktorlar...
Evet borçlarımız 11 ay sonra bitiyor İnşAllah bizde ona göre plan yaptık, bazen gülüyorum bu halimize, Rabbim ne diyordur kim bilir, ki zaten hemen olacak diye de birşey yok. Ayrıca böyle plan yaptıkça da çok korkuyorum. Sanki asi gelmiş gibi(Allah korusun), biraz sonra ne olacağını bilmeden 11 ay sonra olacakları düşünüyoruz. Üzülüyorum Allah'ım affetsin
 
Oyy 3 - 4 ay hiç bişeeey.... az kalmş tatlımm... şimdiden folic asit almaya başla o halde... 3 ay öncesinden başlayın der doktorlar...
Aslında 1-2 ay sonra doktora gitsem, test falan yaptırsam diyorum, hani bebiş düşünüyoruz bir problem var mı yok mu ne yapmalıyım gibisinden, Hastaneden de nefret ederim (ki kimsede bayılmıyordur da zaten) benimkisi ayrı birşey, hastane fobisi gibi yani :) Ama yapmam lazım sanırım.
 
Yapmıyorlar o testlerden bitanem... bende aynısı için gitmitşim... 1 sene deneyin olmazsa gelin diyorlar... folic asit kullanın diyorlar... ben geçen ay reglim baya gecikince gittim... o zaman hormonlarıma ve yumurtalıklarıma baktırdım.. yani özele gitsen bakarlar canım fakat devlette düşük ihtimal.. :)
 
Hmm bak bunu bile bilmiyordum, canım senden öğreneceğimiz çok şey var :) Yumurtlama döneme falan diyorlar onun hakkında bir bilgin var mı? Adet bittikten sonra mı yoksa başladığında mı kaçıncı günü ayy ufak bi araştırma yapayım yahuu :)
 
Bilmem mi , uzman oldum kuşum... herkesin yumurtlaması döngüsüne göre değişir , fakat döngünün içerisinde bazen sapmalar da olabiliyor, ovulasyon testi diye bir şey var onunla tam yumurtlama gününü belirleyebiliyorsun ve hamile kalma oranın çok yükselir... ben ovulasyon kullandım işi şansa bırakmadım... tavsiye ederim canım
 
Ay ay heyecan yaptım yahuu
 
kizlarr selamm..
telden giriyorum alinti yapamadim cok yavasladi telefon..


neyse meltemcim ne okuyosun die sormussun ana okulu ogretmeni canim..

edaam yok kuzum yabdaha 3.senem.. nasipse 1 senem daha var bununla..

tugcecimm hosgeldinn masallah sende hamilesiiin :)
 
Kuşum hamişim ben
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…