- 3 Nisan 2014
- 2.453
- 1.415
- 36
Bebiş böyle bişey inan... insan birden o olayın içinde buluyor kendini... ben hep isterdim ama okul engeli vardı benimde... çok şükür bitince ramazanı da atlatalım dedikk ve şükür ki geldi bebişimiiiz... siz de girin niyetinee... bende nasıl gaz veriyorum
Günlerdir bu konu üzerinde konuşuyorum ama yakınlarımla pek konuşmak istemiyorum o yüzden içim buraya dökülüyor.. Bi kuzenim var herşeyimi anlatırım onunla konuşuruz iyice..Yaaa biz üç sene kredi ödeyeceğiz..Aslında o olmasaydı birikim yapmamız kolaydı, ayda krediye verdiğimiz bin tl yı kenara koyar kısa sürede biriktirirdim , ücretsiz izin mevzusu sıkıntı olmazdı..Ama şimdi biraz daha uzun vadeye yayıldı birikim konusu..Bir altı ay ı gözden çıkarmak gerek..O da bana çok geliyor..Aslında geçen gün Fatma ya da demiştim..Allah bizler enine boyuna plan yaparken gülermiş bize, benim planlarımı gözardı ediyorsunuz diye..Geçen kuzenimle konuşuyoruz bana dedikleri: ''Misal ki sen birikim yaptın, Allah göstermesin o arada bir şey çıktı birikimin gitti elinden. Hani körü körüne bu mantıkla hareket etmemek lazım tabi ama Allah bebeği rızkıyla gönderirmiş..Yani sen Allah a güvenip niyetlenirsen o bir şekilde kapı açabilir sana..'' Onun mesela üç çocugu var ve yaşları yakın birbirine..İlk çocugu oldugunda eşi bir tekstil firmasında işçi olarak çalışıyordu..Ve gerçekten çok ilginçtir ki ikinci çocukta arkadaşlarıyla ortak olup kendi iş yerlerini açtılar.. Üçüncüsündeyse iyice gelişti işyeri..Şimdi sadece eşi çalışıyor, 3 çocuga bakıyor ve gül gibi geçinip gidiyorlar..Yaaa ne bileyim herkesin yazısı bir olacak diyte bir şey yok ama Allah a tamamen güvenip akışına bırakıp hareket eden insanlar onlar.. Bu çok önemli galiba..
Dün eşim biraz korkuttu bizi, henüz belli değil bir şey ama..Diz kapağında agrı ve şişlik var, kendisi menüsküs yırtılmasından şüphelendi, gidecek doktora..Kardeşi de iki kez menuskusten ameliyat olmuştu..3 ay evde yattı, bayagı da para döktüler ayrıca..Bunlar geçti aklımdan..Kızdım kendi kendime sanki her şey bizim planımıza göre işleyecekmiş gibi enine boyuna düşünüp duruyorum..Halbuki karşımıza ne çıkacağı belli değil ve dünkü durum bir dürtü oldu bana..Hiç bir şey eşimin sağlığından önemli değil tabi inşallah ta bir şey çıkmaz..Ama böyle düşüncelerdeyim bu aralar.. Allah her daim hayırlısını versin..