• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Ayy merhaba kızlar, sabahtan beri girip çıkıyorum bir türlü yazamadım size vallahi.
Görüyorum ki reçeller yapılmış, düdüklüler açılmaya çalışılıyor oh oh MaşAllah size..:nazar:

Bende bu sene inşAllah çilek reçeli yapacağım tek onu seviyorum, birde buzluğa vişne koycam kompostosu güzel oluyor..
MutluBulut_ MutluBulut_ bende SirriEyvan SirriEyvan dediği gibi biliyorum ocaktan alıp suya koymak tehlikeliymiş, biraz bekle zaten daha sonra ayarını boşa alınca havası falan kalmıyor, önceleri bende pek bi korkardım ama elim ayağım oldu artık resmen :)
Kızlar yaa ben dünkü kuralı ihlal ettim, yani kuru fasulye ıslatmadım çünkü dünden yemek kaldı, yapmaya üşendim resmen:KK43: İlk günden ekmiş gibi oldum sizi sanki kusura bakmayınız hanımlar:cry:
yap yap canım hepımızın recellerı olsun bu sene ınsallah :)
tamam ben hıc denemıyım bıle onu :( benım duduklude sorun ıste ıcındekı butun suyu mutfaga fıskırtması acayıp bısey ya :(
aksama ne var o vakıt :) kurufasulye bende yapamadım daha yenı yedık :)

Ayy merhaba kızlar, sabahtan beri girip çıkıyorum bir türlü yazamadım size vallahi.
Görüyorum ki reçeller yapılmış, düdüklüler açılmaya çalışılıyor oh oh MaşAllah size..:nazar:

Bende bu sene inşAllah çilek reçeli yapacağım tek onu seviyorum, birde buzluğa vişne koycam kompostosu güzel oluyor..
MutluBulut_ MutluBulut_ bende SirriEyvan SirriEyvan dediği gibi biliyorum ocaktan alıp suya koymak tehlikeliymiş, biraz bekle zaten daha sonra ayarını boşa alınca havası falan kalmıyor, önceleri bende pek bi korkardım ama elim ayağım oldu artık resmen :)
Kızlar yaa ben dünkü kuralı ihlal ettim, yani kuru fasulye ıslatmadım çünkü dünden yemek kaldı, yapmaya üşendim resmen:KK43: İlk günden ekmiş gibi oldum sizi sanki kusura bakmayınız hanımlar:cry:
Yap yap ellerine sagliiikkk :))

Ben çoğu reçeli severimmm immmm:)))

Kurufasulye olayına ben katilamazdim çünkü iki gün önce yemistik zatiiii :)

tamam ben hıc denemıyım bıle onu :KK43: benım duduklude sorun ıste ıcındekı butun suyu mutfaga fıskırtması acayıp bısey ya :KK43:
Canim bence şey yap, düdüklüyu kapatınca 10 dakika bekle öyle kaldir buhar aparatini... İcerideki su artık kaynamaz.yavaştan böylelikle fiskirtmaz dye dusundum...

tamam ben hıc denemıyım bıle onu :KK43: benım duduklude sorun ıste ıcındekı butun suyu mutfaga fıskırtması acayıp bısey ya :KK43:
İnşAllah canım benim bakalım becerebilecek miyim :)
Canım o zaman içindeki basınçtan oluyordur, sen ayarını boşa alıyor musun açmadan önce gerçi farklı markalarmış ama bende çok korkarım..
Akşama dünden kalan karnıyarık ve mercimek çorbası var canım, yanına da ne bileyim pilav yapmak istemiyorum başka bişey düşünüyorum ama bulamadım, belki makarna yaparım :) dün erişte yaptım bugün makarna, şişicez valla :KK48:

Haha çok iyi yöntemmis :))))

Valla ben inciri şöyle yapmıştim... Dogradim bir tabak incir vardı elimde.. büyük bir tencerye koydum, sekerini serptim göz kararı, her yerini kapladı nerdeyse, bir gece beklettim, ertesi gün sabah sulanmis kaynattim , yine göz kararı bunun kıvamı olmuş dedim aldim ocaktan, sıcak olarak hemen kavanoza koydum ters çevirip beklettim... 1 litrelik kavanozun 4 de 3 u dolmuştu...
Püf noktam ;her şey göz kararı oldu galiba :KK70:
O zaman lezzetli oluyor benim yemeklerim...

2 kg cilekten bence 4 litre çıkabilir...ama pek de kestiremiyorum ya...:/
helal olsun sana :) annemde ılıyınca kaptıyormus agzını aradakı fark ne oluyor acaba bırını oyle bırını oylemı yapsam :KK48:
bende herseyı goz kararı yapıyorum ama pasta kurabıye harıc bıde recelı cesaret edemem sanırım :KK48: 2 ye 2 yaparım dıyorum klasık olcu :)
offf offf orduya yeter o :KK53: 2 lt cıksa bıze tamamdır :KK48: annemde kestıremıyor oda hep goz kararı yapar cılegı sekerı herseyı soruyorum 2 kavanoz ıcın ne kadar almam lazım cılek dıye cevap yok :KK53: ınternettede cevap bulamadım nefıs yemek tarıflerınde bır bayana sordum cevap bıle vermedı :KK11::KK48:

Kiz küçük tuvaletimi yaparken de başlıyor içeride oynamaya.. büyük de zaten oynuyor da :))
Kizim içimde mi tutayim diyorum :)))

Canim nasil geçti doktor görüşmen ?

:oops::oops:
hadi ya küçüktedemi kıpır kıpır,onu bilmiyodum bak:anneadayı:

çok şükür canım cok iyiydi, diğerinin söylediği şeyleri duyunca çok kızdı, sapasağlam bebek dedi çok şükür Rabbime:nazar::nazar::nazar:
onun yanına değiştim bende

Sende bendensin desene, Meltem topa tutcak şimdi bizi :KK48: sadece o yaptı sanırım

:KK48::KK48:
evet , o yaptımı sormadım bak, az keyifsizdi oda gelmedi öğle yemeğinden sonra:KK64:

:oops::oops:
hadi ya küçüktedemi kıpır kıpır,onu bilmiyodum bak:anneadayı:

çok şükür canım cok iyiydi, diğerinin söylediği şeyleri duyunca çok kızdı, sapasağlam bebek dedi çok şükür Rabbime:nazar::nazar::nazar:
onun yanına değiştim bende

:KK48::KK48:
evet , o yaptımı sormadım bak, az keyifsizdi oda gelmedi öğle yemeğinden sonra:KK64:
Ohh maşAllah canım benim, sağlıcakla doğsun İnşAllah.... Her doktor bir olmuyor maalesef;:(
Hmmm ahh şu havalar dengemizi bozdu resmen, onun dışında başka birşey yoktur umarım?

Tatlim... Öteki mesajını altintilayacaktim..baktım suya koyuyorum demissin... Onu asla önermiyorlar..aman gözünü seveyim, sicakla.sogun birebir teması çünkü, düdüklüyu kapatın, 5 dakika bekleyin sonra yavaşca kaldirin , buhar çıkıyor zaten...

Evet canim 10 hafta çok fark ediyormus... Benim geçen doğum yapan arkadaşimla aramda 10 hafta vardı, o soylerdi hep böyle olacak şöyle olacak ayağınin yerini anlayacaksin, dışarıdan görünecek bilmem ne :)) dediği gibi oldu... Gerçekten çok can yakıyor bazen , özellikle kasıklarima dadaninca :)

Fırına , fırın posetine koyacağın zaman düdüklüde haslamamani öneririm,.lezzetini yüzde 50 indirirsin.. fırın poseti zaten onun kolayca başlanmasıni sağlayacaktir.. daha da doyurucu olsun istersen içerisinde patates de atabilirsiniz... Ama eti didiyormus gibi koyun öyle daha lezzetli olur yani kuşbasi gibi değil... :)

kuzum deme ya oyle mı oluyormus :KK57: bende deneyecektım bu haftasonu :KK43:

Düdüklüdeki en yanlış uygulama olduğunu söylüyorlar her daim..ben korkarım zaten onu yapmaya..:KK43:

Edacim reçel bende yapacağım , geçen kısa girerken ancak incire yetisebilmis onun reçelini yapmıştim.. bahçe inciriydi, çok guzel oldu, çilekte de aynı lezzet ve kıvamı tutturabilmek ümidiyle yapacağım... Vişne de düşünüyorum nasipse.. ben tam bir recel manyagiyim da...:)

Ah yaaa öyle miymiiiiş.. Yani ben yıllardır hep o şekilde açarım, şükür bir şey olmadı da verilmiş sadakam mı varmış demeliyim. :) Teşekkürler canım uyarın için...
Kusura bakma MutluBulut_ MutluBulut_ çuğummm yanlış bilgi vermiş oldumm... :/

SirriEyvan SirriEyvan Tamamdır canım bir dahakine o şekilde deniycem eti ;) :)
Yaaa ben şu incir reçelini dağınık çok seviyorum, top top olmuycak. En olgunlarından alacaksın, reçelle marmelat arası kıvamda olacak.Evet evet yapmak lazım bu sene :) MutluBulut_ MutluBulut_ çuğumm tamamdır minnakım için deniycem ilk kez :))

:KK48:
ohhhh biri itiraf etsede bende etsem diyodum:KK70:
bende ıslamatmadıım, bende hem üşendim hem yemek kaldı akşamdann:KK23:

Yaaaaa demek öylee :KK35::KK35: :KK42::cry: Ben suya koydum bilee akşama kuru fasulye var.. :KK76: Cık cık cık sizi gidileer :KK20: :KK48::KK48:

Ohh maşAllah canım benim, sağlıcakla doğsun İnşAllah.... Her doktor bir olmuyor maalesef;:KK43:
Hmmm ahh şu havalar dengemizi bozdu resmen, onun dışında başka birşey yoktur umarım?

aynen canım iyiki gittim başka doktora, çunki diğeri ağrılarım var diye gittiğimde, geçmezse kürtaj falan demeye başladı:KK51:
iyice panikledim,sakinleşemiyodum e haliyle ağrılarım artıyodu.

bu herşeyi güzeelce anlattı, sakinleştirdi beni, güler yüzlü. maşallah diyeyim:nazar:, iyi dediklerim sonradan illa sorun çıkarıyo ama.

Ah yaaa öyle miymiiiiş.. Yani ben yıllardır hep o şekilde açarım, şükür bir şey olmadı da verilmiş sadakam mı varmış demeliyim. :) Teşekkürler canım uyarın için...

SirriEyvan SirriEyvan Tamamdır canım bir dahakine o şekilde deniycem eti :KK66: :)
Yaaa ben şu incir reçelini dağınık çok seviyorum, top top olmuycak. En olgunlarından alacaksın, reçelle marmelat arası kıvamda olacak.Evet evet yapmak lazım bu sene :) MutluBulut_ MutluBulut_ çuğumm tamamdır minnakım için deniycem ilk kez :))

Yaaaaa demek öylee :KK35::KK35: :KK42::cry: Ben suya koydum bilee akşama kuru fasulye var.. :KK76: Cık cık cık sizi gidileer :KK20: :KK48::KK48:
Ayy canım biz tembel çıktık, size afiyet bal şeker olsun inşAllah:kk77: bakalım yarına kaldı ama bişey demicem her an herşey olabilir :)

SirriEyvan SirriEyvan Tamamdır canım bir dahakine o şekilde deniycem eti :KK66: :)

:KK16::KK23::KK23::KK23::KK23::KK23:
afferim valla canım , biz salmışız kendimizii

Canim bence şey yap, düdüklüyu kapatınca 10 dakika bekle öyle kaldir buhar aparatini... İcerideki su artık kaynamaz.yavaştan böylelikle fiskirtmaz dye dusundum...
evet evet bı tanıdıkda demıstı asıl ben bunu yapayım barı ahh duduklum ahh dedıgın gıbı o kaynamyla yapıyor belkıde :) yarın alayım 1 paket nohut cuma yada cumartesı haslayım bı kısmını yapayım gerısı buzluga :) ınsallah bu sefer duduklum ıs cıkarmaz basıma :) gercı canım nohutta ıstemıyor olmadı haftaya haftaıcı yapayım :)

İnşAllah canım benim bakalım becerebilecek miyim :)
Canım o zaman içindeki basınçtan oluyordur, sen ayarını boşa alıyor musun açmadan önce gerçi farklı markalarmış ama bende çok korkarım..
Akşama dünden kalan karnıyarık ve mercimek çorbası var canım, yanına da ne bileyim pilav yapmak istemiyorum başka bişey düşünüyorum ama bulamadım, belki makarna yaparım :) dün erişte yaptım bugün makarna, şişicez valla :KK48:

yaparız yaparız ınsallah :) tecrubesızler takımı olarak gercı SirriEyvan SirriEyvan tecrubelı masallah :)
alıyorum canım ıste o bosa aldıgım an oluyor butun bunlar bırde SirriEyvan SirriEyvan dedıgı gıbı denıycem ınsallah cozume ulasır :) hala duvarda lekelerı duruyor :(
ohh karnıyarık hee:kk77::kk77: yeterı kadarsa bır salata yap yanına yeter aslında pılav makarna hep kılo aldırıyo :KK51:offf erıste ev yapımı mı :p
bıde kızlarrr erıste yapasım var evde yazın o_Obır sabah bırden geldı aklıma annem aradı o an soyledım gerek yok ben yapıcam gelırsın yaparız verırım ordan ben sana dedı ama hala ıcımde sen basar mutlubulut dıye bır ses yukselıyo :KK48: bı kere mantı yapmıstım sonuc mantı yıyemedık aksam hamur acılmadı :KK48: kucuk kucuk acarım dıyorum ama uff bılıyorum bende kendıme ıs arıyorum ustelık kendım yıyemıycem :KK23:

aynen canım iyiki gittim başka doktora, çunki diğeri ağrılarım var diye gittiğimde, geçmezse kürtaj falan demeye başladı:KK51:

bu herşeyi güzeelce anlattı, sakinleştirdi beni, güler yüzlü. maşallah diyeyim:nazar:, iyi dediklerim sonradan illa sorun çıkarıyo ama.
ayy canım seni çok iyi anlıyorum o doktarda yangına körükle gitmiş resmen.. Sen panik yapma sakin sakin bebişini sev o inşallah çok sağlıklı olcak genç annesi :)

ayy canım seni çok iyi anlıyorum o doktarda yangına körükle gitmiş resmen.. Sen panik yapma sakin sakin bebişini sev o inşallah çok sağlıklı olcak genç annesi :)

aynen canım inşallah,soracağın bişi varsa sor diyodu hep. ben ne sorayım anlatsana, neyden anlarım ben daha dün bir bugun iki..

hatta nette okudum o doktor hakkında, kadın 8 aylık gitmiş, hissetmiş bebeğine bişi olduğunu, bu herşey normal diyip eve göndermiş.
kadın başkasına çıkmış ve bebek ölmüş içinde:KK51:
bunu duyunca zaten iyice emin oldum iyi biri olmadığına.

vicdanları nasıl rahat anlamıyorum böylelerin

evet evet bı tanıdıkda demıstı asıl ben bunu yapayım barı ahh duduklum ahh dedıgın gıbı o kaynamyla yapıyor belkıde :) yarın alayım 1 paket nohut cuma yada cumartesı haslayım bı kısmını yapayım gerısı buzluga :) ınsallah bu sefer duduklum ıs cıkarmaz basıma :) gercı canım nohutta ıstemıyor olmadı haftaya haftaıcı yapayım :)

yaparız yaparız ınsallah :) tecrubesızler takımı olarak gercı SirriEyvan SirriEyvan tecrubelı masallah :)
alıyorum canım ıste o bosa aldıgım an oluyor butun bunlar bırde SirriEyvan SirriEyvan dedıgı gıbı denıycem ınsallah cozume ulasır :) hala duvarda lekelerı duruyor :KK43:
ohh karnıyarık hee:kk77::kk77: yeterı kadarsa bır salata yap yanına yeter aslında pılav makarna hep kılo aldırıyo :KK51:offf erıste ev yapımı mı :p
bıde kızlarrr erıste yapasım var evde yazın o_Obır sabah bırden geldı aklıma annem aradı o an soyledım gerek yok ben yapıcam gelırsın yaparız verırım ordan ben sana dedı ama hala ıcımde sen basar mutlubulut dıye bır ses yukselıyo :KK48: bı kere mantı yapmıstım sonuc mantı yıyemedık aksam hamur acılmadı :KK48: kucuk kucuk acarım dıyorum ama uff bılıyorum bende kendıme ıs arıyorum ustelık kendım yıyemıycem :KK23:
Evet canım yardımları bekliyoruz :)
Ayy o duvardaki lekeler bende de var ama ne lekesi hala çözemedim, eşimin boyamasını bekliyor resmen:)
Yeter canımda bilmiyorum, salata yaparım olur diyorsun :)
Evet erişte ev yapımı anneannem yapmıştı, kız neden almadan ay ben olsam asla affetmezdim vereni alıyorum:KK48: sende kendine iş çıkarmışsın resmen, hazır yapanlar varmış birde, açabiliyorsan aç tabi ama ben o kadar büyüklükte açamam, hafta sonları kayınvalidem açar bende mantıları bükerim ortaklaşa yaparız işte, geçende annem gelirken getirmiş o da bayağı gider bana buzluğa attım onu da :) yakında kendimi de atcam buzluğa bu gidişle :KK48:

yok kuzum ıyıkı ogrendık ama nolur nolmaz sende yapma artıkk :KK19:
anlatırken canım cektı :KK70::KK70: ya ben ıncır sevmıyorum ama merakta ettım sımdı :KK48: dene kuzum hepo bırlıkte yapalım ınsallah tutkku tutkku da davet edıyoruz :KK48:

doktora bak ya boyle sey mı olur daha cok bozuyor senın morelını bıde kurtaj demıs :KK57: ıyı yapmıssın degıstırmekle canım

aynen canım inşallah,soracağın bişi varsa sor diyodu hep. ben ne sorayım anlatsana, neyden anlarım ben daha dün bir bugun iki..

hatta nette okudum o doktor hakkında, kadın 8 aylık gitmiş, hissetmiş bebeğine bişi olduğunu, bu herşey normal diyip eve göndermiş.

Ahh kıyamam canım, o zaman sen şimdikine devam et, valla şu net ne güzel birşey herşyi öğreniveriyoruz:)
Rabbim ıslah etsin onları canım, sen bozma moralini

yok kuzum ıyıkı ogrendık ama nolur nolmaz sende yapma artıkk :KK19:
anlatırken canım cektı :KK70::KK70: ya ben ıncır sevmıyorum ama merakta ettım sımdı :KK48: dene kuzum hepo bırlıkte yapalım ınsallah tutkku tutkku da davet edıyoruz :KK48:

doktora bak ya boyle sey mı olur daha cok bozuyor senın morelını bıde kurtaj demıs :KK57: ıyı yapmıssın degıstırmekle canım

aynen kuzum,
aslında keşke hep 1*2 doktora gitme imkanımız olsa, birinin dediğine inanıp strese sokuyoruz hep kendimizi

ıyıkı erkenden ogrenmıssın cnım ya
Evet canım yardımları bekliyoruz :)
Ayy o duvardaki lekeler bende de var ama ne lekesi hala çözemedim, eşimin boyamasını bekliyor resmen:)
Yeter canımda bilmiyorum, salata yaparım olur diyorsun :)
Evet erişte ev yapımı anneannem yapmıştı, kız neden almadan ay ben olsam asla affetmezdim vereni alıyorum:KK48: sende kendine iş çıkarmışsın resmen, hazır yapanlar varmış birde, açabiliyorsan aç tabi ama ben o kadar büyüklükte açamam, hafta sonları kayınvalidem açar bende mantıları bükerim ortaklaşa yaparız işte, geçende annem gelirken getirmiş o da bayağı gider bana buzluğa attım onu da :) yakında kendimi de atcam buzluğa bu gidişle :KK48:
badana mı yapacaksınız canım ?
bence yap salata ohhhhh :)
bu sene yapacak daha canım gecen sene yapmadı :) ay ne bılıyım ben hep boyleyım bılıyomusun kımseden bısey almıyorum aptal gıbı :( kv ve annem bırsey verdıgınde kotu hıssedıyorum kendımı annem ve bı komsumuzda bana kızıyo hep affetmıceksın kızım dıye :( ama yok ben ınatlasıyorum hep :( sen ne guzel alıyomussun bak :) yok dıyorum ya becerıksızım bu konuda ama heveslıyımde :) buzluk harıka ya :) ben hıc mantı yapıp atmadım ama :)

Back