2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

sahi canım yapmışsın, bende hiç uğraşmamayım bari, zor tutturulur zaten ..
yorgunluktandır belki canım,erkekler öyle malesef.. halbuki bize en ufak bişi yapsalar erirrrr gideriz
:) canım sen bilirsin olmama ihtimali çok yüksek çünkü...
Evet aynen öyle.. yani hani tabi güzel tepki verdi, sürekli resimlerini falan çekti odanın ama ne bileyim ben mi alınganım bilemiyorum :)

çokmuş hakkaten,beterin beteri vardşye boşa dememişler.. ben 4 yılımdan memnun kalayım ozaman

Ben de bi ara yapıyordum çok, biraz daha normal tepkilerle karşılasınca ara verdim bayagıdır..Şİmdi de diyor ki sen çok değiştin, ilk zamanlar daha özenliydin

Kötü olmuş canım evet ama yetiştirebildiysen, değdiyse uğraştına önemli olan o.

Pekiii hani şu kubbe kurabıye yapıcam diyordun.Yaptın mı canım onu?
Heheh evet yetiştirdim canım, kız adını karıştırmışım ben kubbe değil de karlı dağ kurabiyesi yaptım... Tadı güzel ama görüntüsü olmadı beceremedim. İç içe girdi, geçen tutkunun gönderdiği yöresel tariflerden dızmanaya benzedi:)
Ama tadı çok güzeldi, kız hamişler var diye artık yemek konuşmuyorduk bak yine açtık konuyu, canın istemesin

:) canım sen bilirsin olmama ihtimali çok yüksek çünkü...
Evet aynen öyle.. yani hani tabi güzel tepki verdi, sürekli resimlerini falan çekti odanın ama ne bileyim ben mi alınganım bilemiyorum :)

boyumda okadar uzun değil, zorlanırım zaten
ben şu biskuviliyi denemek istiyorum , inşallah beğenir

çokmuş hakkaten,beterin beteri vardşye boşa dememişler.. ben 4 yılımdan memnun kalayım ozaman

Her bölümün kendine göre, zorluğu yükü var diyeyim ben de..Bir de bölümün beş yıl olduğunu okula başladıktan sonra öğrenmiştim, dünya başıma yıkılmıştı.

Canım isterse yaparım kuzum sorun olmaz :) Ben şimdilik çok fazla etkilenmiyorum.ama şöyle bir şey var öğle arasında apartmanda burnuma ne kokusu geliyorsa akşam yemeği menüsü o oluyor.
Hee netten bi bakınırım. Tamam canım, o kubbe kurabiye bu ara ilgimi çekiyor da deniyeyim bi ara.
Ama o dızmana nefis bir şey yaaa..Eskişehir deyken aşı için köyün birine gittiğimizde hayvan sahibinin eşi yapmıştı bize.İlk kez yedim, harikaydı valla.Onu nasıl yaparım bilmiyorum tabi :)))

Hehhe geçen esmanın canı istemişti de bizde o yüzden konuşmayalım demiştik...
Aslında kubbeyle karlı dağ aynı gibi sadece içine konulan malzeme farklı hamuru aynı zannedersem, karlı dağın içine hindistan cevizi koyuyorsu, diğerinin çikolata, kayısı falan sanırsam.. şekilleri de aynı..
Evet güzele benziyor ama maya ile yapılıyormuş birgün denicem bende:)

hemen vereyim tarifi.. annemde buna benzer yapıyodu ama sütsüzdü sanırım
bunu netten buldum canım,tadı aynı olurmu bilmem.. ama yap barii canın çekerse içime dert olucak şimdi

Peynirli Dızmana

Hamuru için;

• 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşıgı şeker
  • 1,5 tatlı kaşıgı tuz
  • 1 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına)
  • 5 bardak un ( tam ölçü)
İçi için:

• 200 gram peyaz peynir
Üzeri için:

• 1 bardak yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 kaşık süt
  • Çörek otu
  • Susam

Öncelikle maya, süt, su ve şekeri eritin. Yumurtanın sarısını ayırın bir kenara. Akını içine koyun. Tuzunu ve unu azar azar ekleyerek yoğurun iyice. Yaklaşık bir saat kadar hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Daha sonra mayalanan hamurdan elinizi unlayarak cevizden biraz küçük parçalar halinde koparıp ortasını açın. İçine az miktarda peynir koyun. Yağlanmış fırın tepsisine kapattığınız yer alta gelecek şekilde yan yana dizin. Bütün hamuru böyle hazırlayın. Tepside boş yer kalmasın. 20 dakika daha tepside mayalansın. Ardından yoğurt, yağ, yumurta sarısı ve sütü iyice karıştırıp her yerine gelecek şekilde üzerine dökün. Susam ve çörek otu serperek 200 derecelik ılık fırında kızarana kadar pişirin. Yumuşacık poğaça tadında bir lezzet. Afiyet olsun.

Teşekkür ederim canım, işin kötüsü benim mayayla pek aram yok malesef. :)
Evet böyle birşeydi ama yüzeyi biraz daha sıvıydı krema mı varmış kaymak mı birşey demişlerdi ama hatırlamıyorum. :) Bir de içi sadeydi.
Yok be gülüm dert olmasın içine.Ben başka şeylerle doldururum yerini. :)

sendemi, bende mayayla iyi değilim.. beklemeyi sevmiyorum.. oldu bittiye getirip hemen pişirmek istiyorum..
ilk deneyimimde yaptığım gibi

bende şimdi gül tatlını deniycem, artık yapayım yanii, tadı çıktı artık iiyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…