Evet kızlar 15 Aralık'ta donmuş 6 hücreli embriyom transfer edilmişti. 26 Aralık test tarihimdi hem de adet günüm. Ama ben 24 Aralık'ta dayanamayıp test yaptım. Her zamanki gibi beta Hcg sıfırdı. Test günü adet olunca tekrar teste gerek duymadım. Sakın siz böyle yapmayın test günü mutlaka yaptırın. Hatta sıfırsa bile yineleyin; adetiniz her zamanki gibi değilse. Benim daha az adet olmuştu çok dikkat ettiğimde anlaşılıyordu ama bunu da önemsemedim.
Sonuç peki? Transferden tam 1 ay sonra şiddetli sağ kasık ağrısı ve o da ne beta Hcg değerim 2200 ama kese yok. 2-3 cm lik embriyom ultrasonda sağ tüpümde yumurtalığın dibine yuvalanmış
Teşhis: Dış gebelik...
Hayat nasıl da bir anda tersine dönüyor. Yıllardır çocuk isteyen biz bu sefer de nolur düşşün bu bebek diye dua ediyoruz. İğne yapıldı beta Hcg değerim neyse ki düşüyor, yavrum annesinden kopup gidiyor. Hem sevinç hem hüzün gözyaşları birarada
Allah hepimize dayanma gücü ve sabır versin. Her olay insana bir ders verir ya, inanın hiç birşey sizin sağlığınızdan önemli değil, iki gündür çektiğim ızdırap belki doğum sancısından beterdi ve ara vermeden sürekli...
Allahım kimseye yaşatmasın ama yaşatıyorsa bunda da bir hayır vardır diye düşünmeliyiz. Asla pes etmeyin, isteyin ama neden sorusunu sormaktan vazgeçin kızlar. Çünkü herşeyin bir zamanı var ve ben bana verilen bu mesajı acı tecrübeyle anladım. Şubattaki tedaviye başlama planlarım da son buldu. Doktor bir kaç ay dinlenmem gerektiğini söyledi.
Umarım hiç birimiz daha fazla beklemeyiz...