• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 şubat ayında tüp bebek yaptıracaklar

içimize sinsede sinmesede katlanıcaz canım
:40:
aynen napim ayda bir yardımcı alırım normalde hep kendim yapıyorum çok hasta felansam alırım hamile kalırsam cidden agır iş yapmıycam digerinde agzım çok yandı bunda yapmıycam

Annanem aradı diyo ki
'guzuuummm Tayyip bedava çocuk godurtuyomuş çocuğu olmayanlara sizde godurtsanız olmamııııı? ' :)
yıkıldım gülmekten :) 2 maaşlı bi aileye olacak şey mi :) ilahi kadınnn

Annanem aradı diyo ki
'guzuuummm Tayyip bedava çocuk godurtuyomuş çocuğu olmayanlara sizde godurtsanız olmamııııı? ' :)
yıkıldım gülmekten :) 2 maaşlı bi aileye olacak şey mi :) ilahi kadınnn

o tayyibe varya deli ediyor beni yalan palavra yok öle birşey kızlar hepsi reklam hem agzını açtımı 3 çocuk diyor hem umutlarımızı elimizden alıyor ya tamam kısıtlama getirde 1 tanemi olur ya bari 2 ci embriyoyu anne baba imzasıyla kabul et tuttu tuttu tutmadı bidahaki sefere sanki bedeva bak anneanne yarama bastı ya:)

o tayyibe varya deli ediyor beni yalan palavra yok öle birşey kızlar hepsi reklam hem agzını açtımı 3 çocuk diyor hem umutlarımızı elimizden alıyor ya tamam kısıtlama getirde 1 tanemi olur ya bari 2 ci embriyoyu anne baba imzasıyla kabul et tuttu tuttu tutmadı bidahaki sefere sanki bedeva bak anneanne yarama bastı ya:)

şartını şurtunu bilmiommm.. nasıl ki o . :)

offffffffff ya :15:
bugün pazar kociş evde başımda dikildi dırdır dır...... kalk hadi pc den diye başımın etini yiyiyor :47::47::47::52::52:
sevmiyorum şu pazar gününü evde ki işlerimde bitmiyor hiççççççççç:27::45::45:

Merhaba kızlar, ben yeniyim. Tup bebek ile ilgili bişeyler öğrenmek için bu sitede geziniyordum, bu konuyu bulunca takıldım kaldım. Çünkü Şubat ayı benim için de çok önemli. Ben 30 yaşındayım, 2,5 senelik evliyim ve yaklaşık 1 senedir bebek düşünüyoruz ama olmadı. Nedenini araştırdığımda sağ yumurtalığımda çikolata kisti çıktı. Önce çikolata kisti için tedaviye başladım. Açıkçası biraz zaman kaybettim benimle ilgilenmeyen bir doktorla. Daha sonra doktorumu değiştirdim. Yepyeni problemlere tanıştım. Çikolata kistimin yanında bir de yumurta rezervim az çıktı. Moralim iyice bozuldu. Artık zaman kaybetmemeliyim diye düşündüm. Doktorum önce aşılama denemek istedi. Denedik denemesine de aşılama sürecinde kullandığım klomen adlı ilaç ve çatlatma iğnesi beni perişan etti. Doktorun söylediğine göre vücudum ilaçlara aşırı tepki vermiş. Aşılama sonrasında sol yumurtalığımda şiddetli ağrılar oldu. Sol yumurtalığımda çok fazla büyümüş ve gerilmiş. Sağ tarafım ise çikolata kistinden ötürü hiç tepki bile vermedi. Fakat onca çektiğimiz sıkıntıya rağmen yine de aşılama başarısız oldu. Moralim çok bozuldu. Doktorumu aradım. Doktor beni adetimin üçüncü gunü muayene etti ve yine yıkım. Sol yumurtalığımda 5 cm.lik bir kist oluşmuş. Oysa sol tarafım aşılamadan önce sağlamdı. Bana aşılamanın bir hediyesi oldu bu kist. Şimdi bu yeni kist ile uğraşıyorum. Doktor bu Ocak ayında doğum kontrol hapı kullanmamı istedi. Sol tarafımda oluşan kisti baskılamak için. Bir sonraki adetimde beni tekrar muayene edecek ve bir aksilik olmazsa Şubat ayında süratle tüp bebeğe başlıyoruz. Eşimde bir problem yok, problem benim yumurta rezervi azlığım ve çikolata kistim. Artık zaman kaybetmememiz gerekiyor. Rezerv azlığı beni korkutuyor.
Bu yaşadıklarımı elimden geldiğince çevremdeki kızlara anlatıyorum ki onlar da benim gibi hata yapmasınlar. Okul hayatı, iş hayatı derken evlendiğimde 28 yaşındaydım. İlk 1,5 sene evliliğimizi oturtalım, biraz gezelim dedik. Yaş oldu 30. Birkaç sene öncesine kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu, bundan eminim çünkü zaman zaman muayene oluyordum. Ancak tam çocuk düşünmeye başladık. Bir sürü rahatsızlık patlak verdi. Ve şimdi yumurta rezervi azlığından dolayı panik olmuş durumdayım. Şimdi evlilik ve çocuk işini bu kadar ertelendiğime pişmanım. Bence her bayan (bekar bile olsa) yumurta rezervi değerini iyi bilmeli ki gelecek planlarını ona göre yapsın.
Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum. Şubat ayında da ilk tüp bebek denememizi planladık. Her işte bir hayır vardır diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Sabırla doktorun her dediğini uyguluyorum. Akışına bıraktım artık. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir.

Merhaba kızlar, ben yeniyim. Tup bebek ile ilgili bişeyler öğrenmek için bu sitede geziniyordum, bu konuyu bulunca takıldım kaldım. Çünkü Şubat ayı benim için de çok önemli. Ben 30 yaşındayım, 2,5 senelik evliyim ve yaklaşık 1 senedir bebek düşünüyoruz ama olmadı. Nedenini araştırdığımda sağ yumurtalığımda çikolata kisti çıktı. Önce çikolata kisti için tedaviye başladım. Açıkçası biraz zaman kaybettim benimle ilgilenmeyen bir doktorla. Daha sonra doktorumu değiştirdim. Yepyeni problemlere tanıştım. Çikolata kistimin yanında bir de yumurta rezervim az çıktı. Moralim iyice bozuldu. Artık zaman kaybetmemeliyim diye düşündüm. Doktorum önce aşılama denemek istedi. Denedik denemesine de aşılama sürecinde kullandığım klomen adlı ilaç ve çatlatma iğnesi beni perişan etti. Doktorun söylediğine göre vücudum ilaçlara aşırı tepki vermiş. Aşılama sonrasında sol yumurtalığımda şiddetli ağrılar oldu. Sol yumurtalığımda çok fazla büyümüş ve gerilmiş. Sağ tarafım ise çikolata kistinden ötürü hiç tepki bile vermedi. Fakat onca çektiğimiz sıkıntıya rağmen yine de aşılama başarısız oldu. Moralim çok bozuldu. Doktorumu aradım. Doktor beni adetimin üçüncü gunü muayene etti ve yine yıkım. Sol yumurtalığımda 5 cm.lik bir kist oluşmuş. Oysa sol tarafım aşılamadan önce sağlamdı. Bana aşılamanın bir hediyesi oldu bu kist. Şimdi bu yeni kist ile uğraşıyorum. Doktor bu Ocak ayında doğum kontrol hapı kullanmamı istedi. Sol tarafımda oluşan kisti baskılamak için. Bir sonraki adetimde beni tekrar muayene edecek ve bir aksilik olmazsa Şubat ayında süratle tüp bebeğe başlıyoruz. Eşimde bir problem yok, problem benim yumurta rezervi azlığım ve çikolata kistim. Artık zaman kaybetmememiz gerekiyor. Rezerv azlığı beni korkutuyor.
Bu yaşadıklarımı elimden geldiğince çevremdeki kızlara anlatıyorum ki onlar da benim gibi hata yapmasınlar. Okul hayatı, iş hayatı derken evlendiğimde 28 yaşındaydım. İlk 1,5 sene evliliğimizi oturtalım, biraz gezelim dedik. Yaş oldu 30. Birkaç sene öncesine kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu, bundan eminim çünkü zaman zaman muayene oluyordum. Ancak tam çocuk düşünmeye başladık. Bir sürü rahatsızlık patlak verdi. Ve şimdi yumurta rezervi azlığından dolayı panik olmuş durumdayım. Şimdi evlilik ve çocuk işini bu kadar ertelendiğime pişmanım. Bence her bayan (bekar bile olsa) yumurta rezervi değerini iyi bilmeli ki gelecek planlarını ona göre yapsın.
Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum. Şubat ayında da ilk tüp bebek denememizi planladık. Her işte bir hayır vardır diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Sabırla doktorun her dediğini uyguluyorum. Akışına bıraktım artık. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir.

canım ya aramıza hoşgeldin:16::16:
ilk denemende hamile kalırsın inş
çok zor bu yaşadıklarımız ama herşey allahın elinde
o ol dedimi olur herşey

hoşgeldin aramıza:)

melekcim canımcım kovsaydın kocayı ama dur şimdilik kovma şubatta lazım sonra kovarsın:)ahahhahahhahah:))benimkide bugün evde ama bana pek karışmaz o laptop ben netbook takılıyoruz işte ama dolanıp duruyorum iş güç iş deyince yarın iş var yaaaaaaaaaa hiç çalışasım yok bu arada çok az zaman kaldı ben spora hız verecem yarın sabah işe yürüycem aksamda salona gidicem akşam 7 gibi evde olurum of ki of

hoşgeldin aramıza:)

melekcim canımcım kovsaydın kocayı ama dur şimdilik kovma şubatta lazım sonra kovarsın:)ahahhahahhahah:))benimkide bugün evde ama bana pek karışmaz o laptop ben netbook takılıyoruz işte ama dolanıp duruyorum iş güç iş deyince yarın iş var yaaaaaaaaaa hiç çalışasım yok bu arada çok az zaman kaldı ben spora hız verecem yarın sabah işe yürüycem aksamda salona gidicem akşam 7 gibi evde olurum of ki of

canım bir eve bi pc yeterli değil zaten kişi başı lazım :13:

merhaba kizlarrr bu gruba ilk defa katiliyorumm ve pek bilgim yok tup bebek hakkkinda bende bu sene insallah tup bebek dusunuyoruz 2.yillik evliyim 21 yasindayim.
simdi tup bebek icin yasim sorun olur mu ? yesilkartli veya sgk olunca fiyat farki varmi? nekadar toplam para oduyoruz nekadarini devlet oduyor? devlet hastanesine gitcem tup bebek merkezine. 2011'de gitmistik 1.yillimizi doldurunca bende herhangi problem cikmadi rahim filmi cektircektm ki esim askere gitti oyle kaldi esimde problem cikti sprem teste sperm ya olu cikti yada cok az :(( esimin morali cok bozulduu ondan sonra bebek konusunu acmadik ama ben istiyorum ve elimden geleni yapmak istiyorum. bana yardimci olabilirmisiniz kizlar biraz bilgi verirseniz sevinirimm cevap yazinca begenirsenizzz cok iyi olur herzaman girmiyorum da :)

aramıza hoşgeldin canım
daha yaşın çok genç avantajlısın bu açıdan fakat devletin sizin yaptırcağınız tüpbebek masraflarını ödemesi için galiba sen o şartlara uymuyosun daha çünkü bildiğim kadarıyla bayan da yaş 23 üzeri olmalı ve evlilik yaşıda 2den fazla olmalı tam emin değilim ama bi netten araştır ve eşinin belli gün yatırılmış sigortası olmalı
allah yardımcın olsun

aramıza hoşgeldin canım
daha yaşın çok genç avantajlısın bu açıdan fakat devletin sizin yaptırcağınız tüpbebek masraflarını ödemesi için galiba sen o şartlara uymuyosun daha çünkü bildiğim kadarıyla bayan da yaş 23 üzeri olmalı ve evlilik yaşıda 2den fazla olmalı tam emin değilim ama bi netten araştır ve eşinin belli gün yatırılmış sigortası olmalı
allah yardımcın olsun

allah razi olsunn canimm netten baktim da pek anladimm :/

Doğmamış Bebeğime,
Biliyorum doğmamış bebeğe mektup yazılmaz. Biliyorum ya doğmamış bebeğe don dikilmezmiş. Ama dayanamadım bebeğim, afişleri gördüm şehrin her yanında. "Anneden çocuğuna mektup" diyorlar, Anneler gününü kutlayacaklar. Bebeği olan annelerin yazacak çok şeyi vardır, muhakkak. Ama benimde bebeğim, benim de yazacak çok özlemim var.

Anneler bir bilseler, aslında her ay vücutlarında gerçekleşen o muhteşem döngüyü. Muhteşem diyorum ya bebeğim, gerçekten muhteşem akıl almaz. O yumurtanın oluşumu, olgunlaşması, atılması ve spermle buluşması yada buluşamaması, döllenmesi yada döllenememesi. Bir bilseler bebeğim her ay bu akıl almaz döngünün içinde senin hayat bulmanın ne kadar büyük bir mucize olduğunu, bir bilseler bebeğim ne kadar şanslı olduklarını.

Ben de bir anne adayıydım bebeğim. Ama önceleri senin kıymetini bilmeyen bir anne adayı. Bu mucizenin gerçekleşme zamanını kendisi belirlemek isteyen bir anne adayı. Önce işim diyen, seni reddeden bir anne adayı. Elimden kayıp gittin bebeğim, suçluyum biliyorum, suçum çok ama çok büyük. Cezam da bir o kadar büyük oldu. Senin özlemini yaşamak, sensizliğe mahkum olmak oldu bebeğim. Seni vücudumda hissedememek, babana bebeğimiz olacak diyememek, vücudumda büyüdüğünü hissederken günlerini sayamamak, doktora bebeğimin gelişimi nasıl, elleri kolları sağlam mı, kalbi atıyor mu diye soramamak, annemle ve kız kardeşlerimle sana giysiler minik giysiler hazırlayamamak, doğumunu yaşayamamak ve her sene bu gün "Anneler Günü" nde boynu bükük kalmak.

Biliyorum bebeğim şu anda bunlar bana çok uzak. Ama olur ya güzel bir mucize ile bana gelirsen, daha varlığını öğrendiğim ilk gün herkese ama herkese söyleyeceğim. Uçan kuşa, saksıdaki menekşeme, ağaçlara, çiçeklere, duvarlara bile haykıracağım avazım çıktığınca bebeğim. Geliyor diyeceğim, mucizem gerçekleşiyor. Sonra her gün seni dinleyeceğim. Seni nasıl sevdiğimi nasıl özlediğimi hissedeceksin bebeğim. Senin için yürüyecek, senin için sağlıklı beslenecek, senin için dinleneceğim. Kitapları okuyacağım, seni daha sağlıklı nasıl dünyaya getireceğimi öğreneceğim. Annemin, kardeşlerim ve arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanacağım. Eğer olursa bebeğim, mide bulantılarımdan, baş dönmelerimden, sen büyüdükçe ağırlaşan bedenimden hiç ama hiç şikayet etmeyeceğim. Sana bir söz daha bebeğim, senin varlığından haberdar olduğum o ilk gün, işimi şöyle bir kenara bırakacağım. O günden sonra benim işim sen olacaksın bebeğim. Doğumunu heyecanla bekleyeceğim bebeğim. Babanla birlikte gideceğim hastaneye. Yüce Rabbimin izniyle seni normal doğumla dünyaya getirmek isteyeceğim bebeğim. Çünkü senin gelişini hissetmek, uyanık olmak, sancılarını çekmek, doğar doğmaz sesini duymak, seni kucaklamak istiyorum bebeğim. Hemen emzirmek istiyorum bebeğim. Sana bol anne sütü verebilmek için yediklerime dikkat edeceğim, seni emzirebildiğim kadar emzireceğim bebeğim.

Seninle yeniden doğacağım bebeğim. İşte senin doğduğun gün benim anneler günüm olacak, sonrada bu her gün böyle gidecek bebeğim. Seni nadide bir çiçek gibi büyüteceğim. Beslenmene gelişimine dikkat edeceğim, sana güzel ve şık giysiler alacağım, kışın sarıp sarmalayacak, yazın serinleteceğim. Sana hiç kızmayacak, hiç üflemeyeceğim bebeğim. Seni baban, ninelerin, dedelerin, teyzelerin, amcalarınla, halaların ve dayılarınla büyüteceğim. Seninle uyuyacak, seninle uyanacağım, seninle uykusuz kalacağım. Seninle sürünecek, seninle yürüyecek, seninle koşacağım. Seninle hasta olacak, seninle iyileşeceğim. Seninle okula başlayacak, seninle mezun olacağım. Seninle tatile gidecek, seninle eğleneceğim. Seni nasıl evlendiririm bilmiyorum bebeğim, ama senin seçtiğin kişiye ben de gönlümü verecek, senin sevdiğin kadar sevecek ve sizi hiç incitmeyeceğim. Allah ömür verirse eşine iyi bir kayınvalide, çocuklarına iyi bir nine olacağım.

Hep benden benim özlemlerimden ve hayallerimden bahsettim bebeğim. Biliyorum ve eminim de, baban da en az benim kadar seni özlüyor bebeğim. Söylemiyor, benim kadar kahretmiyor, isyan etmiyor, ama biliyorum ki o da senin mucizeni en az benim beklediğim kadar özlemle bekliyor. Gelirsen bebeğim, ben sana iyi bir anne olacağım söz veriyorum, o da çok iyi bir baba olacak.Varlığınla bize yaşama ve mücadele gücü vereceksin biliyor musun, bizi çok bekletme bebeğim

arkadaşlar bu bir alıntıdır ama ben bunu okuyunca
çok üzüldüm çok ağladımsizinlede paylaşmak istedim:43::43::43::43:

merhaba kizlarrr bu gruba ilk defa katiliyorumm ve pek bilgim yok tup bebek hakkkinda bende bu sene insallah tup bebek dusunuyoruz 2.yillik evliyim 21 yasindayim.
simdi tup bebek icin yasim sorun olur mu ? yesilkartli veya sgk olunca fiyat farki varmi? nekadar toplam para oduyoruz nekadarini devlet oduyor? devlet hastanesine gitcem tup bebek merkezine. 2011'de gitmistik 1.yillimizi doldurunca bende herhangi problem cikmadi rahim filmi cektircektm ki esim askere gitti oyle kaldi esimde problem cikti sprem teste sperm ya olu cikti yada cok az :(( esimin morali cok bozulduu ondan sonra bebek konusunu acmadik ama ben istiyorum ve elimden geleni yapmak istiyorum. bana yardimci olabilirmisiniz kizlar biraz bilgi verirseniz sevinirimm cevap yazinca begenirsenizzz cok iyi olur herzaman girmiyorum da :)

5 yıllık senin yada eşinin sigortası varsa 3 aşılama yapılmışsa bir kısmını ssk karşılıyor ama yeşilkarne için tam bilğim yok ama yeşilkarne ile böyle bir şansın yok dur diye tahmin ediyorum yeşilkarne hiç sosyal güvencesi olmayanlara veriliyor ama tüp bebek şartlarında 5 yıllık sigorta isteniyor yaşın genç ama problem sende olmadıgı için biran önce çaresine bak bence erkek sorunu hakkında çok fazla bilğim yok benim eşimde sorun yok ama bu konudada çok fazla ilerleme var araştırmaya devam et ve bence bekleme ama şartlarınıda olgunlaştır çünkü bu çogu zaman uzun bir süreç ve maddi kaybın çok oldugu bir süreç yani kısaca eşinle konuş başlayın ama bırakmayacaksan başla

güzel bir paylaşım saol bende çok etkilendim inşallah bu sene anneler gününde bebegimiz içimizde olur..

5 yıllık senin yada eşinin sigortası varsa 3 aşılama yapılmışsa bir kısmını ssk karşılıyor ama yeşilkarne için tam bilğim yok ama yeşilkarne ile böyle bir şansın yok dur diye tahmin ediyorum yeşilkarne hiç sosyal güvencesi olmayanlara veriliyor ama tüp bebek şartlarında 5 yıllık sigorta isteniyor yaşın genç ama problem sende olmadıgı için biran önce çaresine bak bence erkek sorunu hakkında çok fazla bilğim yok benim eşimde sorun yok ama bu konudada çok fazla ilerleme var araştırmaya devam et ve bence bekleme ama şartlarınıda olgunlaştır çünkü bu çogu zaman uzun bir süreç ve maddi kaybın çok oldugu bir süreç yani kısaca eşinle konuş başlayın ama bırakmayacaksan başla

walla canim simdi bilmiyorum neyapcam esim suan askerde mayista gelcek ozaman gidelim dio esim ama ben maddi acandan ddusunuyorum yarim birakmak istemiyorum :(

Canim aslinda gidip gorusmek lazimda simdi neyapiyim ben maddi durum pek iyi degil :/ tekrar kadin dogum uzmana gideyim mi yoksa tup bebek,merkezemi
bence önce bir kadın doguma git seninde tahlillere baksın sonra eşinlede konuşup karar verirsiniz maddi durumuda ayarlaman lazım eger kadın dogumcu tup bebek derse 5bin lirayı ayarlaman lazım ortalama 5 bin tutuyor

Back