Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım inşallah sen de görceksin o günlerii..Allah o miniğin şifasını versin..Anasının kucağından uzak etmesin onu..inan şuan yazzrken ağlıyorm çokk zoor çook..O minik halleryle savaşmaları Rabbim merhametini esirgemesin üzerimizdeeenn..

Allahım en kısa zamanda bebişine şifa versın seni çok ıyı anlıyorum...

saol canım..şuan 3600 dü bi kaç gün..eğer bu ay inşallh 1 buçuk kılo alırsaa onumzdekı ay kapatılabılırr..Rabbbim hayırlı zamanda hayırlı sekılde kapatmasını nasıp etssınn...zor sadece sabrediyorum ınsallah sağlığına kavuşur bebegım:)

canım süt aslında azalmıyormuş..3. aydan sonra vücut delı gıbı sut uretırken artık ıhtıyac kdr uretmeye baslarmıs o nedenle cogu kışı azaldı sanırmış..bebegını emzrene kdr kesılmesını onle yeter bence mutlaka emzırırsın.:) sabır ve ınat bu ıste mucızeler yaratıyo:)

canım çocuk doktorun kimdi bende geçende yaşamdaki ümid beye gittim insan kararsız kalıyor bir sürü doktor var

öncelikle geçmiş olsun keşke benimde 28 30 haftalık dogsaydı tam 25 hafta dunyaya geldi 51 gun oldu evladımı kucagıma bile alamadım onun yoklugunu 2 yaşında kızım var onda gidereyim diorm olmuyo daha kucagıma bile alamadım sutumde kesildi bide eoprotein mama istedi doktor stoklardaki sütümüzü onunla birlikte verecez dior o da pahalı bu site aracılıgıyla bi bayanda varmış açılmış ama az kullanmış onu götürecem gönderirse inşllh. memoşumu daha kucagıma bile alamadım allahtan tedavilere yanıtı ii geçen göz taramasına sokmuşlar gözunun 3%1 göruo ilerleyen günlerde çeşitli aralıklarla taramalar devam edecek inşaallah sag salim alırım çocugumu kucagıma. devlet hastahanesine gittik eşimle az az suyum geliodu dr lar anne karnında bebegin kalbini durdurarak ölüdogmasını saglıcaz yoksa annenınde hayatı tehlıkede dedi eşim o gece hastahaneyi birbirine katti niye doktor oldunuz yaşatmak içinmi öldürmek içinmi diye feryat etti 1 hafta özel hastahanelerde koştuk saga sola prof lere gittik tek muyanesi 450 tl eşim asgari ücretle çalışıoo borç etti eşya sattı birsuru çile çekti özelde dogdu çacugum 4 nisan 00.14 de dogdu işin ilginç yanı ne biliyomusunuz kul sıkışmayınca olar yaaa gerçekten dogru doguma almadılar beni işte provizyon vermedi dogum yaptıramayız burda hemen devlete göturun dediler eşim ortalıgı birbirine katmış eşim ölecek ne diors senetlere imza atarak dogum yapmışım çocugun ssk sız birgunu kuvezde 1250 ilaçlar hariç 150 200 bin tl yi geçior masraflar eşim çocugum dogdu ona provizyon alamazmıyız die sormuş devlet tarafından 18 yaşına kadar ssk lı oluyo yaa çocuklar denemişler provizyon vermiş öbur bayan anneye vermio çocuga nasıl veri demiş bi daha denemişler bana provizyon vermiş devlet o sıra SSK SI OLMAYAN HERKEZİ SKK LI yapmış işte bayagı uzun bi hikaye ama her şey evlatlarımız için allah onları bize bagışlasın

arkadaşlar bakıyorum herkes bebiişlerinin peşinde kimse bişi yazamamış..?bebekleriniz nasıl inşallah iyi haberler alırım sizlerden..

ben bebişi artık dışarı çıkarıyorum..araba ve puset aldık..bgun oglen dışarı cıkardm bı yarım saat gezdık..onun harıcınde ev gezmelerı falan derken baya açıldık biz iiyice...kuvezden çıkaralı 5 hazıranda 2 ay olcak...
bebişim 3 aylık oldu düzeltilmiş 1 ay 10 günlük civarı..geçenlerde bilinçli gülümsemesini gördüm :)))babasıyla çıldırasıya tekrar guldurmeye çalışıyoruz ama nafile canı isterse atıverıo o gulucugu istediği kişiye:))))))))
sizinkiler neler yapabiliyor küçük mucizeelerimiz:)

düzeltilmiş 2 aylık kızım ama hala misafir almadık biz bir kere misafirliğe gittik ama yavaş yavaş insan içine çıkalım istiyorum 4 ay oldu sürekli evdeyiz ben çok sıkıldım.benim kızım da gülücüklere başladı ama senin de dediğin gibi canı istediğinde gülüveriyor. başkalarının onu kucağına almasına öpmesine izin veriyor musun?ben hala korkuyorum ve izin vermemeyi düşünüyorum çok mu evham yapıyorum acaba?

canım slm,bizim bebiş de büyüyor yavaş yavaş.En son kontrolünde 2600 gr çıktı, şimdi düzeltilmiş 1 ay 20 günlük.Ayda 800gr alması bize yeter diyor dr çok şükür 800 gr aldı bu ay.Bize büyümüş geliyor aslında ama göz kontrolüne gittiğimizde diğer bebekleri görüyorum, sözde onların hepsi erken doğan bebekler ama nisa onların yanında hala çok küçük.Olsun diyorum, şükür bugünlerimize.En son rop muayenesine gittiğimizde dr tüm damarların oluştuğunu ve sorunsuz olduğunu söyledi çok şükür.1 ay sonrasına kontrol verdi, sonrasında da zaten 6 aylık kontroller vercekmiş 2 yaşına kadar.Bunu da atlattık çok şükür.Onun dışında sağlığıyla ilgili bişey yok maşallah.Bizim de biliyorsun hastaneden çıkalı 1 ay 6 gün oldu.Nisayı ben kucağa çok alıştırdım galiba, sadece kucağımda uyuyor, öyle yatağına yatırıyorum.Birde uyanıkken mutfağa falan gidemiyorum, yapmacıktan bağırıyor(gözyaşı falan yok) geliyorum susuyor.Babasına da aynı, illa yanında biri olcak, kendini güvende hissediyor heralde.Gülmeye de başladı, hanimiş kızım dediğimiz anda gülücük atıyor, kimin dediğinin önemi yok, hanimiş kızım de yeter:)Kafasını tutuyor.garip sesler çıkarıyor aynısını tekrar ettiğimde karşılıklı söylüyoruz.Dışarıya henüz çıkarmadık ama önümüzdeki hafta düşünüyorum bende.Hastaneye gidip geliyoruz sadece, haa bi de bir kaç kez annemlere bıraktık, alışverişe gittik eşimle.sorun çıkarmadı, Biz gelene kadar anneannesinin kucağında uyumuş.Eşim ben bir de annanesi kucağına alıyor sadece.Hala misafir almadık eve, ama bu cuma günü kulağına ezan okutturcaz daha ismi okunmadı, aileler gelcek haliyle.yavaş yavaş alıştırcaz bakalım, bizde böyle hayat.Çok şükür bugünlerimize, Allah herkesin kucağını doldursun.

merhabalar bende 13/05/2013de 30+0 haftamda kızım Zeynep Nurumu damarda direnç ve gelişim geriliği sebebi ile erken doğum ile dünyaya getridim. bugün 22. günümüz dr bugün beyninde küçük bir kanama olduğunu birazdan tekrar ultrason ile bakacağını söyledi lütfen bizim için dua edein bir şey olmasın . o kadar küçükki hala

kızlar yazdıklarınızı okurken çok duygulandım, rabbim birdaha sizleri ağırmasın evlatlarınızdan, bana ve oğluşumada dualarınızı esirgemeyin 70 gün oldu içim acıyo yok böyle bir acı, ama hep çıkacağı günleri düşünüyorum hayaller kuruyorum, inanıyorum güzel günler bizi bekliyo ama biraz daha sabıra ihtiyacım var, rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın

canım hiç korkma, Allahın izniyle şifa bulacak miniğimiz, bol bol dua edelim,Allahım en kısa zamanda bebişini kucağına almanı nasip etsin

canım çok zor günler geçirdik, çok acı, tarifi imkansız, yaşayan bilir, biz imtihanı atlattık, senin imtihanın devam ediyor ama inanıyorum az kaldı, sabret, dua et, sonra miniğin hastaneden çıkacak ve benim gibi başka bebeklere dua edeceksin inşallah

bebişler fırsat vermiyor ki yazalım :)

benim kızım 2.5 aylık, düzeltilmiş 2 haftalık çok şükr kilosu iyi gidiyor 1500 doğmuştu 3500 oldu. dışarı çıkaramadım henüz sadece hastaneye gidiyoruz ama bende çok çıkarmak istiyorum çok sıkıldım evde yalnız yalnız oturmaktan. en çok düşündürende hala yüzüme bakmıyor sanki beni tanımıyor gibi geliyor. seninki ne zaman bakmaya başladı, tanıdı?

Canım bence telaşlanacak bişey yok, çünkü bebeğin daha 2 haftalık sayılıyor, bizlerinki 1 ayı geçti, benim bebeğim düzeltilmiş 2 haftalıkken hastanedeydi, o yüzden tepkilerini bilmiyorum ama sana şunu söyleyeyim, eve geldiği günlerde herşeye tepkisizdi,yüzüme bakıyordu ama bilinçsiz gibi, sanki denk geliyordu ama bir iki hafta sonra cidden yüzüme baktı, sonra zamanla gülümsedi,zamanla sesler çıkarmaya başladı falan..yani daha zamanın var bence, düzeltilmiş 1 ayı geçsin, bak gör nasıl da bakcak yüzüne, gözlerini ayırmaycak senden:))nasıl olsa kontrollerin devam ediyordur,istersen doktoruna bi sor derim

Canim benim hiiiiiic icini bozma..bir anda cikariveriyolar..uykusuz gecelerine az kaldi insallahh:)))

Cnm hic dert etme duzeltilmis kirki ciktiktan yani 6 haftalik olduktan sonra taniyo guluyo ..bende senin gbi bunalmistm ama kirki ciktiktan sonra basladm cikmlara.
.balkona cikar esinle arabayla tur attirin hem gaaz cikarmaya bire bir:))))
Havalarda duzeliyo korkacak da bisi kalmadi...buarada iki ayda iki kilo cok ii almis...mama veriyo musuun beslenmesini nasil yapiyosun???

sağol canım içimi ferahlattın bişey çıkacak diye kimseye soramamıştım az kalmış o zaman beni görüp tanımasına :) şimdi de bakıyor ama denk geliyor gibi daha çok siyah ve parlak şeylere bakıyor. bir ayı doldursun çıkarıcam bende evde zaten sürekli kucağımda bari dışarda gezeriz. evet arabayı çok seviyor hemen uyuyor binince anlıyorlar demek ki.
ilk 1.5 ay eprotein kattım sütüme öyle verdim. 1 kutu bitince bıraktık sadece emiyor artık. gündüz saat başı emdirmeye çalışıyorum gece de 2 saatte bir uyanıyor kendisi. 5 dk 10 dk emdiği için sık emdirmeye çalışıyorum. 3 ayda toparlar demişlerdi bana şimdi yenidoğan gibi oldu. her gören ne kadar küçük diyor bende büyüdü kızım abla oldu artık diyorum :)
herkesin bebeği sağlıkla büyüsün inşallah.

kontrollerimiz devam ediyor da korkumdan soramadım doktora göz muayenesi iyi gitti hep en son 1 ay sonrasına vermişlerdi. yüzüme bilinçsiz bakıyor evet ama babası gözlüklü ona hemen bakıyor sanırım camları parladığı için. o garibim de beni tanıyor işte diyor :) inşallah bişey çıkmaz da zamanı gelince tanır görür benimki de. çok teşekkür ederim cevabın için insan rahatlıyo valla herkeste anlamıyo prematüre bebeklerden sorulmuyor yani.

kızlar merak etmeyin bakarda gülerde, sonrada cadı olur, benim cadı hiç bana pas vermiyor ama babasıyla bakıcısını görünce sevinçten çırpınıyo, benden yemekte yemiyo, sizler gibiyken bende herşeyi sorun etmiştim, gülmüyor, bakmıyor, dönmüyor, basmıyor, ... hepsi oluyo şükür merak etmeyin onlar çok güçlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…