amin canım gerçekten yaşadıklarımız kolay şeyler değil, rabbim bizlere güç kuvvet versin, bebişlerimiz o kadar güçlüki onu görünce kendimi toparlıyorum kendime geliyorum. canım dediğin gibi birgün bütün bu acılar geçecek, bak ne güzel kavuşmuşun yavruna rabbim şifasııda verir hayırlısıyla inşallah, bende görürüm inşallah kavuştuğum günleri...
Allahım en kısa zamanda bebişine şifa versın seni çok ıyı anlıyorum...
Arkadaşlar merhaba benim bebişim 6 aylık düzeltilmiş 3 aylık 6 aydan beri sütüm geliyordu hatta oğlum hastanede iken dolap sütten taşmıştı ama şimdi sütüm bitti diyebilirim ne yapmam lazım bilmiyorum doymuyor mamaya başladık çok üzülüyorum((
canım ağzında hava dediğin solunum cihazı mı? benim bildiğim solunum burundan veriliyor, onu bi doktora sor, solunuma bağlıysa daha çıkmaz.Diğer kablolarda sıkıntı yok.Süt borusu dediğin sondadan da kurtulması gerekiyor, çıkmasına yakın emzirmeyi deneyecekler,emmezse de biberonu deneyecekler, boğazındaki sondayı çıkarcaklar.
canım biz evimize hastanedeki dezenfektan ve ameliyat maskesi aldık,ona bir oda hazılradık,eve misafir kabul etmedik, sadece eşim ve benm ailemizi kabul ettik, onlarda maskeyle tek tek girdiler odasına.nerdeyse bir ay olcak hala bebeğimi benden başkası kucağına almadı.Her 3 saatte bir altını değiştiryorum ve ardından besliyorum.(emzirme ve takviye prematüre maması veriyorum)Antalyadayız ve hava çok sıcak,henüz kullanmadık ama odasına klima taktırdık,buhar makinesi aldık, ateşölçer aldık,günde 10 dak. kadar balkona çıkarıyorum güneş alsın diye(odası malesef güneş görmüyor) evde kimse yokken salona çıkarıyorum, yanımda uyuyor.Haftada 2 kez banyo yaptırıyoruz.Doktor 2-3 ay böyle koruyun dedi ama ben yavaş yavaş alıştırmayı düşünüyorum, hazirandan itibaren eve misafir kabul etcem, yine bebek odasında olcak tabi, bakıp çıksınlar sadece.haftasonları da dışarı çıkarmayı düşünüyorum, alışsın yavaştan yavaştan.Bunları doktor anlatıyor zaten ama anlatmasada en azından bir ay çok dikkat et,aklıma geldikçe yazarım, sende kafana takılan her ne varsa sorabilirsin
Merhaba arkadaşlar,
2013 prematüre anneleri olarak toplanıp bebeklerimizle ilgili şeyleri paylaşmaya birbirimize sıkıntılarımızı anlatmaya ne dersiniz...
Benim bebeğimin adı Âlâ Masal 15 ocakta 30+ haftalık olarak dünyaya geldi. Erken doğum sebebi suyumun azalması ve akım azalması...
canım çocuk doktorun kimdi bende geçende yaşamdaki ümid beye gittim insan kararsız kalıyor bir sürü doktor var
arkadaşlar bakıyorum herkes bebiişlerinin peşinde kimse bişi yazamamış..?bebekleriniz nasıl inşallah iyi haberler alırım sizlerden..
ben bebişi artık dışarı çıkarıyorum..araba ve puset aldık..bgun oglen dışarı cıkardm bı yarım saat gezdık..onun harıcınde ev gezmelerı falan derken baya açıldık biz iiyice...kuvezden çıkaralı 5 hazıranda 2 ay olcak...
bebişim 3 aylık oldu düzeltilmiş 1 ay 10 günlük civarı..geçenlerde bilinçli gülümsemesini gördüm :)))babasıyla çıldırasıya tekrar guldurmeye çalışıyoruz ama nafile canı isterse atıverıo o gulucugu istediği kişiye:))))))))
sizinkiler neler yapabiliyor küçük mucizeelerimiz:)
arkadaşlar bakıyorum herkes bebiişlerinin peşinde kimse bişi yazamamış..?bebekleriniz nasıl inşallah iyi haberler alırım sizlerden..
ben bebişi artık dışarı çıkarıyorum..araba ve puset aldık..bgun oglen dışarı cıkardm bı yarım saat gezdık..onun harıcınde ev gezmelerı falan derken baya açıldık biz iiyice...kuvezden çıkaralı 5 hazıranda 2 ay olcak...
bebişim 3 aylık oldu düzeltilmiş 1 ay 10 günlük civarı..geçenlerde bilinçli gülümsemesini gördüm :)))babasıyla çıldırasıya tekrar guldurmeye çalışıyoruz ama nafile canı isterse atıverıo o gulucugu istediği kişiye:))))))))
merhabalar bende 13/05/2013de 30+0 haftamda kızım Zeynep Nurumu damarda direnç ve gelişim geriliği sebebi ile erken doğum ile dünyaya getridim. bugün 22. günümüz dr bugün beyninde küçük bir kanama olduğunu birazdan tekrar ultrason ile bakacağını söyledi lütfen bizim için dua edein bir şey olmasın . o kadar küçükki hala
kızlar yazdıklarınızı okurken çok duygulandım, rabbim birdaha sizleri ağırmasın evlatlarınızdan, bana ve oğluşumada dualarınızı esirgemeyin 70 gün oldu içim acıyo yok böyle bir acı, ama hep çıkacağı günleri düşünüyorum hayaller kuruyorum, inanıyorum güzel günler bizi bekliyo ama biraz daha sabıra ihtiyacım var, rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın
bebişler fırsat vermiyor ki yazalım :)
benim kızım 2.5 aylık, düzeltilmiş 2 haftalık çok şükr kilosu iyi gidiyor 1500 doğmuştu 3500 oldu. dışarı çıkaramadım henüz sadece hastaneye gidiyoruz ama bende çok çıkarmak istiyorum çok sıkıldım evde yalnız yalnız oturmaktan. en çok düşündürende hala yüzüme bakmıyor sanki beni tanımıyor gibi geliyor. seninki ne zaman bakmaya başladı, tanıdı?
kızlar yazdıklarınızı okurken çok duygulandım, rabbim birdaha sizleri ağırmasın evlatlarınızdan, bana ve oğluşumada dualarınızı esirgemeyin 70 gün oldu içim acıyo yok böyle bir acı, ama hep çıkacağı günleri düşünüyorum hayaller kuruyorum, inanıyorum güzel günler bizi bekliyo ama biraz daha sabıra ihtiyacım var, rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın
bebişler fırsat vermiyor ki yazalım :)
benim kızım 2.5 aylık, düzeltilmiş 2 haftalık çok şükr kilosu iyi gidiyor 1500 doğmuştu 3500 oldu. dışarı çıkaramadım henüz sadece hastaneye gidiyoruz ama bende çok çıkarmak istiyorum çok sıkıldım evde yalnız yalnız oturmaktan. en çok düşündürende hala yüzüme bakmıyor sanki beni tanımıyor gibi geliyor. seninki ne zaman bakmaya başladı, tanıdı?
Cnm hic dert etme duzeltilmis kirki ciktiktan yani 6 haftalik olduktan sonra taniyo guluyo ..bende senin gbi bunalmistm ama kirki ciktiktan sonra basladm cikmlara.
.balkona cikar esinle arabayla tur attirin hem gaaz cikarmaya bire bir:))))
Havalarda duzeliyo korkacak da bisi kalmadi...buarada iki ayda iki kilo cok ii almis...mama veriyo musuun beslenmesini nasil yapiyosun???
Canım bence telaşlanacak bişey yok, çünkü bebeğin daha 2 haftalık sayılıyor, bizlerinki 1 ayı geçti, benim bebeğim düzeltilmiş 2 haftalıkken hastanedeydi, o yüzden tepkilerini bilmiyorum ama sana şunu söyleyeyim, eve geldiği günlerde herşeye tepkisizdi,yüzüme bakıyordu ama bilinçsiz gibi, sanki denk geliyordu ama bir iki hafta sonra cidden yüzüme baktı, sonra zamanla gülümsedi,zamanla sesler çıkarmaya başladı falan..yani daha zamanın var bence, düzeltilmiş 1 ayı geçsin, bak gör nasıl da bakcak yüzüne, gözlerini ayırmaycak senden:))nasıl olsa kontrollerin devam ediyordur,istersen doktoruna bi sor derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?