- 6 Şubat 2008
- 484
- 5
- 41
eda güzelmiş canım.Günaydın arkadaşlar,
Sabah İtalya için vize başvurusunda bulundum geldim :) kısmetse 6. ayımızın sonunda 4-5 gün bir tatil yapacağız. Bebeğim de benim gibi gezenti olsun, ama kocam gibi uyumlu olsun :)
Az önce Aile Hekiminin hemşiresi aradı. İlk defa arıyorlar beni. Kan idrar tahlillerinizi biz yapalım boşuna para ödemeyin dedi. Kiloyu sordu, 3 kilo dedim, çok az almışsınız dedi. Bilmiyo tabi benim obez olduğumu :)))
Dün merdivenlerden kaydım. Çok sert bir düşüş olmadı ama dizimi yaraladım. O ara herhalde belimi de zorladım, gece çok ağrıdı.
Kızım da pek hareketsiz. Arada tekmelediği oluyor ama eskisi gibi güçlü değil, sabırsız anası sürekli hissetmek istiyor.
Eda diyorum bu ara kızıma. Bakalım dilim alışacak mı diye? Ne dersiniz eda nasıl bir isim sizce?
24 kasım iyiydi canım ya kızımı kocama bırakıpta gelcem. 17si olursa kocam 2ye kadar çalışıyor bırakamam kızımı. gelirken kızsız raht rahat muhabbet edeyim istiyorumguzen anneler hepınıze gunaydınnn....
ebahında dedıgı gıbı havalar bozuyor kış gelıyor bızım bebelerın zamanı daralıyor
eda ısmını soran olmus bnm yegenımın adıdır cok severım o ısmı cok naif ve kulaga hos gelıyor bence..
amniyosentez yaptıran arkadasım yaptıran arkadaslarımız oldu ve hepsıde Allaha sukur tertemız sonuclar aldılar neden ıstedı doktorun bılmıyorum gercı 2'li 3'lu test sonucundanmı?
çilek canım bnm senın sıpa bı turlu uygun pozısyonu bulamadı demek urastırıcak valla senı bu oglan bu arada 2. bulusma ıcın tarıh kararlastırıroruz 17 kasım cumartesımı 24 kasımmı uygun sana ??
Ya ben bişey daha sorcam kızlar, yeni doğan bebeklerde özellikle sezeryanlı annelerde ilk süt gelmiyomuş sanırım mamam veriliyo o zman.onun için biberonu doğum çantasına koymalı mıyız ? ben sezeryan olcam pıhtılaşmadan öütürü.ve biberonda neye dikkat etmeliyz.tecrübeli yada bilgili olan vardır mutlaka aramızda.
ha sezeryan ha normal doğum her ihtimali göz önüne almak lazım 2. doğumum olmasına rahmen ilkinde dikkat etmediklerime şimdi dikkat etmeyi düşünüyorum. bir kere göğüs pedi, ğögüs kremi(hanifenin söylediği lansilosh kremi düşünüyorum) mama, küçük cam biberon bide çay kaşığı ekstradan alacağım şeyler yanıma. ben sezeryan oldum bebeğimi sürekli emzirdim ama çok zorluk çektim hatta birgece3ten 7ye kadar aralıksız kızım göğsümden ayrılmadığını hatırlıyorum hep ağlıyordu. hastanede hiç mama vermedim hem emzirdim ama uyumayıp hep emdiğinden ğöğüslerimde yara oldu. eve geldiğimiz akşamı yine avazı çıktığı kadar ağladı baktık olmuyor gecenin 4de kocam eczane bulup mama aldı biberona yapıp kaşıkla verdik bir rahatladıki sorma anlatamam bende rahatladım. ertesi gün olunca mama verdim diye vicdan azabından doktora koştum böle böle dedim mama verdim dedim tabi canım dedi çocuk açsa tabi verceksin dedi hiç bir problem yok dedi hatta kızım sarılık olmuştu mamayı yedikten sonra sarılığıda geçti. kaşıkla verdiğimden hiç ağzına biberon ve emzikte almadı.1.5 senede emzirdim çok şükür.
bu arada hanife küçük hurmamı yoksa domates gibi olan trabzon hurmasımı? bugün kolonyamıda aldım sıkmaya başlıyacağım.