2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Günaydın arkadaşlar,
Sabah İtalya için vize başvurusunda bulundum geldim :) kısmetse 6. ayımızın sonunda 4-5 gün bir tatil yapacağız. Bebeğim de benim gibi gezenti olsun, ama kocam gibi uyumlu olsun :)

Az önce Aile Hekiminin hemşiresi aradı. İlk defa arıyorlar beni. Kan idrar tahlillerinizi biz yapalım boşuna para ödemeyin dedi. Kiloyu sordu, 3 kilo dedim, çok az almışsınız dedi. Bilmiyo tabi benim obez olduğumu :)))

Dün merdivenlerden kaydım. Çok sert bir düşüş olmadı ama dizimi yaraladım. O ara herhalde belimi de zorladım, gece çok ağrıdı.

Kızım da pek hareketsiz. Arada tekmelediği oluyor ama eskisi gibi güçlü değil, sabırsız anası sürekli hissetmek istiyor.

Eda diyorum bu ara kızıma. Bakalım dilim alışacak mı diye? Ne dersiniz eda nasıl bir isim sizce?
eda güzelmiş canım.:KK34:
guzen anneler hepınıze gunaydınnn....

ebahında dedıgı gıbı havalar bozuyor kış gelıyor bızım bebelerın zamanı daralıyor :KK9:

eda ısmını soran olmus bnm yegenımın adıdır cok severım o ısmı cok naif ve kulaga hos gelıyor bence..

amniyosentez yaptıran arkadasım yaptıran arkadaslarımız oldu ve hepsıde Allaha sukur tertemız sonuclar aldılar neden ıstedı doktorun bılmıyorum gercı 2'li 3'lu test sonucundanmı?

çilek canım bnm senın sıpa bı turlu uygun pozısyonu bulamadı demek urastırıcak valla senı bu oglan bu arada 2. bulusma ıcın tarıh kararlastırıroruz 17 kasım cumartesımı 24 kasımmı uygun sana ??
24 kasım iyiydi canım ya kızımı kocama bırakıpta gelcem. 17si olursa kocam 2ye kadar çalışıyor bırakamam kızımı. gelirken kızsız raht rahat muhabbet edeyim istiyorum:KK17:
Ya ben bişey daha sorcam kızlar, yeni doğan bebeklerde özellikle sezeryanlı annelerde ilk süt gelmiyomuş sanırım mamam veriliyo o zman.onun için biberonu doğum çantasına koymalı mıyız ? ben sezeryan olcam pıhtılaşmadan öütürü.ve biberonda neye dikkat etmeliyz.tecrübeli yada bilgili olan vardır mutlaka aramızda.

ha sezeryan ha normal doğum her ihtimali göz önüne almak lazım 2. doğumum olmasına rahmen ilkinde dikkat etmediklerime şimdi dikkat etmeyi düşünüyorum. bir kere göğüs pedi, ğögüs kremi(hanifenin söylediği lansilosh kremi düşünüyorum) mama, küçük cam biberon bide çay kaşığı ekstradan alacağım şeyler yanıma. ben sezeryan oldum bebeğimi sürekli emzirdim ama çok zorluk çektim hatta birgece3ten 7ye kadar aralıksız kızım göğsümden ayrılmadığını hatırlıyorum hep ağlıyordu. hastanede hiç mama vermedim hem emzirdim ama uyumayıp hep emdiğinden ğöğüslerimde yara oldu. eve geldiğimiz akşamı yine avazı çıktığı kadar ağladı baktık olmuyor gecenin 4de kocam eczane bulup mama aldı biberona yapıp kaşıkla verdik bir rahatladıki sorma anlatamam bende rahatladım. ertesi gün olunca mama verdim diye vicdan azabından doktora koştum böle böle dedim mama verdim dedim tabi canım dedi çocuk açsa tabi verceksin dedi hiç bir problem yok dedi hatta kızım sarılık olmuştu mamayı yedikten sonra sarılığıda geçti. kaşıkla verdiğimden hiç ağzına biberon ve emzikte almadı.1.5 senede emzirdim çok şükür.

bu arada hanife küçük hurmamı yoksa domates gibi olan trabzon hurmasımı? bugün kolonyamıda aldım sıkmaya başlıyacağım.:KK9:

sezaryen sonrası bebeğimizle odamıza geçtiğimizde bebeğin durumunu kontrol etmek için çocuk doktoru gelmişti.bende yatağımı kaldırtmış koltukta oturuyor gibiydim ve bebeğimi emziriyordum tam o anda. kapatsam mı bıraktırsam mı bilemedim:KK17: sonra dedim zaten ameliyatta neler açıldı gören doktor nasılsa.hiç bozmadım bebeği keyfini.doktor da çıkmaya çalıştı zaten.ama devlette nasıl yapılıyor takip bilemiyorum.eğer emmeseydi oradakiler hangi marka derse onu alacaktık.yenidoğan ürünleri daha farklı çünkü.bazen gazlı bebekler yada reflüsü olanlar için olanlardan kullanılıyor.yani o kısım drun tavsiyesine kalmış.emzirmek bilmediğiniz bi spor gibi.başlarda tabiki verimi düşük ama en yararlı olanı da ilk süt.bazen bebeklerde emme refleksi güçlü olmaz çekmez memeyi.o zman sağarak sütünüzü verin.sağarken memenin pompaya iyi oturması lazım ki hem çeksin hem de tahriş etmesin.ama olan tahrişe dayanılıyor.yani ben kolumda serumla nasıl emziricem derken bi baktım ki bana hiç birşey olmuyor.amaca odaklanmışım ya:KK1: sizde öyle olursunuz.neleri atlatmış olacağız o an ki dikişti filan aklından çıkıyor insanın.ne kadar sakin olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur.karnınızdaki kadar sıcak tutun yeter :KK16::KK16::KK16:

ben kızımda pompa aldım göğsümden süt çekemedim çıkmadı. bende bir daha yapmadım. ( göğüs yara olunca çekme işlemi işkence oluyorrrr) bu sefer yine alsam iyi olacak dediğin gibi emmeyi bilmediğin faydalı alabilir ne marka kullandın tavsiye ettiğin varmı ?

ya kızlaaaarrr, karnınızın bi tarafının taş kesildiği oluyor mu hiç? benim geçen sinemada olmuştu, sestendir dedim ama şimdi yine aynı durum oldu. sıkıntılı bi durum değildir inşallah..

Cnm yalancı kasılma yani braxton hicks kasılması anlattıgın. Gunde 10 defaya kadar normal 10 u gecerse dogum habercisi

maşallah sana çok çabuk benimsemişsin bebeğini, darısı bize. ya ben sakarımdır elim kolum uzundur.elimde iğreti durur diye düşünüyorum ama zorlanmıycam gibide dediğin doğru iç güdüler yeterli ihtiyaçlarını gidermekte.zaten doğumdan önce hastaneyle görüşmeli, neler yapılıyor yapılmıyor diye bende özelde olcam hizmetten çok memnun gidenler ama netleştirmek gerek.

yaa o kadar hareketli demek, maşallah kızına :p benimki daha o kadar değil, direk tekme atıyo korkuyorum :p zıplıyorum filan.normaldir canım sık olmamasına dikkat etmek gerekmiş sadece.bende korkmuştum öğrenene dek.

olabilir, aslında cildimde aşırı kurudur benim, göz çevremde bile net çizgilerim vardı yaş 28.çokta nemlendirmedim önceden ama şmdi sabah akşam sürüyoru.zeytinyağınıda deneriz zararı olmazki :p aa bu arada benim göz çevremdeki kırışıklar geçti, hemde çok basit yöntemle, ihtiyaç duyan olursa uygulayabilr, süt yada yoğurt suyunu sürdüm geceden, sabaha dek yıamadım, zaten 5 dk da bile belli oluyo kırışıklar geçiyor, ruslar yapıyomuş kk dan okumuştum şifam oldu valla.doğum sonrasına da düşünebilrm i acaba dedim şimdide ?

aa bak bunu öğrendiğim iyi oldu.benim eşimin ve görümcemin taktığı bir konudur göz çevresi ciltleri kurudur bayağı.bunu söyliyeyim denesinler:KK9::KK9::KK9:

Candas cım Rabbim hayuırlısı neyse onu versn tabide benim dr da epiduralci ama ben istemiorum korkuyorum etrafımdaki insanlardan dinlediklerimden falan bakalım ben genel istiyorum ama Rabbimmm ben ve bebeğm için hangisi hayırlısı ve sağlıklısıysa onu versin inşallah

ben kızımda pompa aldım göğsümden süt çekemedim çıkmadı. bende bir daha yapmadım. ( göğüs yara olunca çekme işlemi işkence oluyorrrr) bu sefer yine alsam iyi olacak dediğin gibi emmeyi bilmediğin faydalı alabilir ne marka kullandın tavsiye ettiğin varmı ?

ahh bende ilk kullandığımda yapamamıştım tam oturtamamışız.süt depolamak için çokken sağalım dedim olmadı.görümcem gelince göstermişti o vermişti bana zaten. tam orta kısma ucu gelip cilde iyice yapışınca bi iki harekette gelmeye başlamıştı :KK1: acemilik işte :KK9: biz de bebeği benle beraber formasyon finallerine taşımıştık sütü sağamayınca :21: markası avent ti manuel di.elektrikli olanlarda var.çok kullanmak gerektiğinde yormaz hem.ama forumda arkadaşlar çevrenizde varsa deneyin diye öneride bulunmuşlar.beşik konusu gibi herkesin memnun olduğu başka bi model :26:

bu yoğurt suyu sadece göz çevresinemi yüzün genelinede sürülebiliyormu acep? bide normal market yoğurdu olurmu ev yapımımı olması lazım ?

ahh bende ilk kullandığımda yapamamıştım tam oturtamamışız.süt depolamak için çokken sağalım dedim olmadı.görümcem gelince göstermişti o vermişti bana zaten. tam orta kısma ucu gelip cilde iyice yapışınca bi iki harekette gelmeye başlamıştı :KK1: acemilik işte :KK9: biz de bebeği benle beraber formasyon finallerine taşımıştık sütü sağamayınca :21: markası avent ti manuel di.elektrikli olanlarda var.çok kullanmak gerektiğinde yormaz hem.ama forumda arkadaşlar çevrenizde varsa deneyin diye öneride bulunmuşlar.beşik konusu gibi herkesin memnun olduğu başka bi model :26:

hımmmmm ok bakayım manuelede elektrikliyede. bu arada sen bana bu aralar baya faydalı bilgiler vermeye başladın:KK1: allah razı olsun. senin oğlun kaç yaşında oldu?

eda güzelmiş canım.:KK34:

24 kasım iyiydi canım ya kızımı kocama bırakıpta gelcem. 17si olursa kocam 2ye kadar çalışıyor bırakamam kızımı. gelirken kızsız raht rahat muhabbet edeyim istiyorum:KK17:

ha sezeryan ha normal doğum her ihtimali göz önüne almak lazım 2. doğumum olmasına rahmen ilkinde dikkat etmediklerime şimdi dikkat etmeyi düşünüyorum. bir kere göğüs pedi, ğögüs kremi(hanifenin söylediği lansilosh kremi düşünüyorum) mama, küçük cam biberon bide çay kaşığı ekstradan alacağım şeyler yanıma. ben sezeryan oldum bebeğimi sürekli emzirdim ama çok zorluk çektim hatta birgece3ten 7ye kadar aralıksız kızım göğsümden ayrılmadığını hatırlıyorum hep ağlıyordu. hastanede hiç mama vermedim hem emzirdim ama uyumayıp hep emdiğinden ğöğüslerimde yara oldu. eve geldiğimiz akşamı yine avazı çıktığı kadar ağladı baktık olmuyor gecenin 4de kocam eczane bulup mama aldı biberona yapıp kaşıkla verdik bir rahatladıki sorma anlatamam bende rahatladım. ertesi gün olunca mama verdim diye vicdan azabından doktora koştum böle böle dedim mama verdim dedim tabi canım dedi çocuk açsa tabi verceksin dedi hiç bir problem yok dedi hatta kızım sarılık olmuştu mamayı yedikten sonra sarılığıda geçti. kaşıkla verdiğimden hiç ağzına biberon ve emzikte almadı.1.5 senede emzirdim çok şükür.

bu arada hanife küçük hurmamı yoksa domates gibi olan trabzon hurmasımı? bugün kolonyamıda aldım sıkmaya başlıyacağım.:KK9:
hacıların getirdiği hurma canım.trabzon hurması da vardı ben onunla karışacağını düşünmedim hatta çikolatalı olanı vardı dimi :KK1:
eğer süt içinse hacdan gelen hurma.acve diye bi çeşidi var pahalı ama iyisisdir.doğum geciktiğinde başlatmak ve yardımcı olsun diye de taze hurma kullanılıyor.tabi bulmak zor onu.metro diye bi toptancı market var yeni açıldı samsuna orda gördüm ben.istanbulda filan daha kolay bulunur belki.
canım bu arada en güzel örneği vermişsin kendinden.demekki bebeğin doyması lazım mamayla da olsa.sonrasında anne isterse azmediyor ve başarıyor.maşallah ne güzel emmiş işte:KK16:

hımmmmm ok bakayım manuelede elektrikliyede. bu arada sen bana bu aralar baya faydalı bilgiler vermeye başladın:KK1: allah razı olsun. senin oğlun kaç yaşında oldu?

Allah hepimizden razı olsun canım.bende neler öğreniyorum buradaki arkadaşlardan.oğlum 18 aylık. 23 aylık olunca da abi olucak inşallah :13:

nurişcen,, katılıyorum sana her doğum farklı olabilr, belki çok rahat olur belki sıkıntılı herşeyi bulundurmakta fayda var agliba, bende pompa filan hiç almam diyodum da ihtiyaç duymayacağım nerden belli dimi, inş duymayızda elimizde patlar :))) canım ben ev yapımınıda markettekinide kullandım.hiç farketmez ama çoğunlukta market yoğurtlarını denedim, göz çevresi içn verilmiş ama tüm cilde sürsekte sakıncası olmaz sanırım çünkü en hassas bölge göz çevresi orayı bile tahriş etmişyosa gerisine zarar vermez, memnun kalmayanlar olmuş ama bende aşırı etkiliydi denemekte yarar var.tavsiye ederim ben ynede.ruslar ekmek içiyle sürüyolarmış o biraz zor oluyo ben direk elimle sürdüm yıkar gibi, mis valla şimdi :p

hanife, tavsiye ederim inş onlarda memnun kalırlar.

tweet, canım aynı fikirdeymişiz, bakalım ne olcak bende merak ediyorum.ya aslında bebeğimi tabiki ilk ben görmek isterim ama kendi hayatımzıı tehlikeye atarsak bebeklerimizde acısını çeker.

hacıların getirdiği hurma canım.trabzon hurması da vardı ben onunla karışacağını düşünmedim hatta çikolatalı olanı vardı dimi :KK1:
eğer süt içinse hacdan gelen hurma.acve diye bi çeşidi var pahalı ama iyisisdir.doğum geciktiğinde başlatmak ve yardımcı olsun diye de taze hurma kullanılıyor.tabi bulmak zor onu.metro diye bi toptancı market var yeni açıldı samsuna orda gördüm ben.istanbulda filan daha kolay bulunur belki.
canım bu arada en güzel örneği vermişsin kendinden.demekki bebeğin doyması lazım mamayla da olsa.sonrasında anne isterse azmediyor ve başarıyor.maşallah ne güzel emmiş işte:KK16:

trabzonun çikolatalısıdamı varmış:KK53: hacıların getirdiğinin çikolatasını duymuştum. istanbulda güneşlidede metro market var. ama aktardada kilosu 30 tlye hurma var( iyidir heralde) bir ara ondan almıştım yine almam lazım sağlık ocağı hemşirem hamileykende çok tavsiye etti. valla hanifeciğim varya ha yatak odası ha giyecek hepsi çocuk doğuncada alınır benim için en önemli olan benim sıhatim verimli olmam ve kızımında emmesi o benim herşeyim yeterki emsin onun için yapmayacağım şey yok. şimdide ipeğimin sağlıklı olarak ilk üç ayını atlatmasını istiyorum en önemlisi bu.

mrb kızlar nasılsınız.biz kızımla şimdi drden geldik.çok tatlıydı maşallah.su yutuyordu.ilk defa öyle gördüm.yalız 4 gün geriden geliyor.geçen hafta 3 gün gerideydi.drye söyledim.bişey olmaz dedi.bi dahaki kontrollerde daha gerilerse o zaman tekrar dopler isteriz şuan kafana takma dedi.içim biracık olsun rahatladı gibi.23+4 olmamız gerekiyodu yani 24 haftalık olması gerekirken 22+6 çıktı 23 haftalık:KK43:haftaya şeker yüklemesi yapılacak.bide idrar yollarımda enfeksiyon çıktığı için idrar kültürü istedi.bizdden böyle.umarım sizler iyisinizdir.ben bir yazılan geçmişi okuyayım

canım maşallah kızına, sumu yutuyodu :)) yerim ben onu :) 1 haftalık ileri geri gelişimin önemi yokmuş bildiğim kadarıyla hiç üzülme, kimseyede deme bazen büyükler can sıkıcı olabiliyo çünkü.eksiklikten diye demiyorum sakın yanlış anlama.enfeksiyonun inş çabuk geçer ... bidahaki randebun ne zman ?

Allah hepimizden razı olsun canım.bende neler öğreniyorum buradaki arkadaşlardan.oğlum 18 aylık. 23 aylık olunca da abi olucak inşallah :13:
maaşallah araları az olacak desene benim kızım aralıkta tam 36 aylık oluyor.
nurişcen,, katılıyorum sana her doğum farklı olabilr, belki çok rahat olur belki sıkıntılı herşeyi bulundurmakta fayda var agliba, bende pompa filan hiç almam diyodum da ihtiyaç duymayacağım nerden belli dimi, inş duymayızda elimizde patlar :))) canım ben ev yapımınıda markettekinide kullandım.hiç farketmez ama çoğunlukta market yoğurtlarını denedim, göz çevresi içn verilmiş ama tüm cilde sürsekte sakıncası olmaz sanırım çünkü en hassas bölge göz çevresi orayı bile tahriş etmişyosa gerisine zarar vermez, memnun kalmayanlar olmuş ama bende aşırı etkiliydi denemekte yarar var.tavsiye ederim ben ynede.ruslar ekmek içiyle sürüyolarmış o biraz zor oluyo ben direk elimle sürdüm yıkar gibi, mis valla şimdi :p

hanife, tavsiye ederim inş onlarda memnun kalırlar.

tweet, canım aynı fikirdeymişiz, bakalım ne olcak bende merak ediyorum.ya aslında bebeğimi tabiki ilk ben görmek isterim ama kendi hayatımzıı tehlikeye atarsak bebeklerimizde acısını çeker.
deneyeceğim canım bu yoğurt suyu olayını . zaten hergün 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum. yoğurdu yerken bir yanada suyunu koyup sürerim artık deliler gibi:KK52:
özelliklerine baktım da orada elektrikli yazıyor.zaten emme basma tulumba gibi oluyor elektriksizlerin görüntüsü:KK1: bunun öyle bi sapı yok.

elektrikli sanırım cnm.adaptörden halen bahsediyor

gerçi doğuma daha çok var düşüneyimde biraz ama bundan alsammı acep diyorum fiyatıda uygunmu. ay candasım varsın işe yaramasın yeterki bebişlerimize faydalı olalım.

nuriscan bu elektriklide fiyatı normal burda. gidip bi ecaneden de alabilirsin. hep bozulursa vs. geri iade edersin. ayrıca şimdiden neden alıcaksın ki? belki iç böyle bir şeye ihtiyacın olmayacak. bence acele etme. illada alcaksan int.ten değil görerek eczaneden al istersen...

taze hurma diye bahsettiği o senin söylediğin portakal büyüklüğündeki hurmalardan değil. küçük medine hurmaları varya onların yaş hurması oluyor. buzlukta saklanıyor daha çok. muhafazası zor o yüzden pek bulunmuyor.

çokta lezzetli oluyor. ben umreye gittiğimde alıp buzluğa atmıştım bir kutu duruyor iyiki yememişiz, okuyunca burayı sevindim..son aylarımda yerim artık :128:

canım maşallah kızına, sumu yutuyodu :)) yerim ben onu :) 1 haftalık ileri geri gelişimin önemi yokmuş bildiğim kadarıyla hiç üzülme, kimseyede deme bazen büyükler can sıkıcı olabiliyo çünkü.eksiklikten diye demiyorum sakın yanlış anlama.enfeksiyonun inş çabuk geçer ... bidahaki randebun ne zman ?

haftaya idrar kültürü ve şeker yüklemesi sonucunu yapıp gideceğim.kontrol süresi 10 gün ya.haftayasalı tahlil verip cuma sonuçla gideyim diyorum.10 gün geçince yine 80 tl vermek zorumda kalırım çünkü.

trabzonun çikolatalısıdamı varmış:KK53: hacıların getirdiğinin çikolatasını duymuştum. istanbulda güneşlidede metro market var. ama aktardada kilosu 30 tlye hurma var( iyidir heralde) bir ara ondan almıştım yine almam lazım sağlık ocağı hemşirem hamileykende çok tavsiye etti. valla hanifeciğim varya ha yatak odası ha giyecek hepsi çocuk doğuncada alınır benim için en önemli olan benim sıhatim verimli olmam ve kızımında emmesi o benim herşeyim yeterki emsin onun için yapmayacağım şey yok. şimdide ipeğimin sağlıklı olarak ilk üç ayını atlatmasını istiyorum en önemlisi bu.

haklısın canım sağlıkla büyütebilmek büyük mutluluk:KK16:
ben KTÜ Rize kampüsünde okudum canım oradan biliyorum.o hurmanın orta kısmı kahverengi oluyor o kısmın tadı da çikolata gibi tatlı olunca adı öyle olmuş heralde :KK9:
belki de rizeliler öyle isim vermiştir :26:

X