kızlar ben herşeye ağlıyorum ben ya. işyerinde dediler ki çok nazlısın, psikolojik bunların hepsi, bulantılarım çok oluyo halsizim diye. bende bi başladım ağlamaya yemin mi ediyim dedim. eşimde inanmıyo kimse inanmıyo herkes suratımda yalandan yapıyomuşum gibi bakıyo dedim çok üzüldüler yanlış anladın diye.. evde kocamda öyle gece sahurda bayılacak gibi oluyorum bir tabak kaldırıp yardım etmiyo sabah işe geliyorum bide.. eşşek gibi yapıyorum gocunmuyorumda herkesin suratıma o bakışları çok gücüme gidiyo. şu an yazarken bile ağlıyorum...
birde üstüne kaynanam aradı akşam onlardaydık yaptığım bi hareketten rahatsız olmuşlar bir daha yapmıcakmışım o kadarda basit bişey ki.. şok oldum inme indi bana. sırf laf soylemek için laf. bi güzel kocama aradım onu sıvadım bende. bana böyle laf konuşma hakkı nerden bulunuyor diye...
içimi buraya dökeyim dedim.
kızlar ben herşeye ağlıyorum ben ya. işyerinde dediler ki çok nazlısın, psikolojik bunların hepsi, bulantılarım çok oluyo halsizim diye. bende bi başladım ağlamaya yemin mi ediyim dedim. eşimde inanmıyo kimse inanmıyo herkes suratımda yalandan yapıyomuşum gibi bakıyo dedim çok üzüldüler yanlış anladın diye.. evde kocamda öyle gece sahurda bayılacak gibi oluyorum bir tabak kaldırıp yardım etmiyo sabah işe geliyorum bide.. eşşek gibi yapıyorum gocunmuyorumda herkesin suratıma o bakışları çok gücüme gidiyo. şu an yazarken bile ağlıyorum...
birde üstüne kaynanam aradı akşam onlardaydık yaptığım bi hareketten rahatsız olmuşlar bir daha yapmıcakmışım o kadarda basit bişey ki.. şok oldum inme indi bana. sırf laf soylemek için laf. bi güzel kocama aradım onu sıvadım bende. bana böyle laf konuşma hakkı nerden bulunuyor diye...
kızlar ben herşeye ağlıyorum ben ya. Işyerinde dediler ki çok nazlısın, psikolojik bunların hepsi, bulantılarım çok oluyo halsizim diye. Bende bi başladım ağlamaya yemin mi ediyim dedim. Eşimde inanmıyo kimse inanmıyo herkes suratımda yalandan yapıyomuşum gibi bakıyo dedim çok üzüldüler yanlış anladın diye.. Evde kocamda öyle gece sahurda bayılacak gibi oluyorum bir tabak kaldırıp yardım etmiyo sabah işe geliyorum bide.. Eşşek gibi yapıyorum gocunmuyorumda herkesin suratıma o bakışları çok gücüme gidiyo. şu an yazarken bile ağlıyorum...
Birde üstüne kaynanam aradı akşam onlardaydık yaptığım bi hareketten rahatsız olmuşlar bir daha yapmıcakmışım o kadarda basit bişey ki.. şok oldum inme indi bana. Sırf laf soylemek için laf. Bi güzel kocama aradım onu sıvadım bende. Bana böyle laf konuşma hakkı nerden bulunuyor diye...
Içimi buraya dökeyim dedim.
kızlar siz doktora ayda bir mi gidiyorsunuz, 15 günde bir mi? haftaya benim 3.gidişim olucak, her seferinde 15 gün sonra bir daha gel diyor, aklıma takıldı da, sorayım dedim :44: hamileliğim de normal ilerliyor, çok şükür bi sıkıntı yok yani.
cnm ayda bır gdıorum ben sanırım normalde ayda bır cagırıolar .. özelemı gıdıyordun??
saol canım seninde gözün aydın güzel haberlerini okudum sevindim
kızlar siz doktora ayda bir mi gidiyorsunuz, 15 günde bir mi? haftaya benim 3.gidişim olucak, her seferinde 15 gün sonra bir daha gel diyor, aklıma takıldı da, sorayım dedim :44: hamileliğim de normal ilerliyor, çok şükür bi sıkıntı yok yani.
aman canimm ya bosver sikma hicbir seye canini, birak herkes ne dusunuyosa dusunsun. senin halini en iyi sen bilirsin. sen stres yapma ki bebgin de stres olmasin. kaynan-gorumce muhabbeti zaten herksein derdi. doganin kanunu gibi olmus bu
birak kim nederse desin sen kendi sagligina bak, su donemde hic bir sey senin ve bebginin sagligindan onemli degilll. esine de soyle acsin bi makale bir sey okusun netten hamile psikolojisi ile alakali o zaman belki anlar canim seni.
canım sakın olmaya calıs cok farklı bı psıkolojı ıcındeyız bu halımızıde bızden baska kımse anlamaz sana cok hak verıorum onceden batmayan seyler banada suan nasıl batıyor rahatsız edıyo anlatamam ....kayınvalıdende ustune tuz serpmıs yanı esın annesıyle bı konussun senın bu hassaslıgını anlaması lazım bı kadın olarak aslında ama ıste herkes aynı anlayısla yaklassa keske .. uzme canım kendını ınan uzuldum burda okurken yanyana olsak konussak ıstedım ... bebegını dusun takma uzulme onu kucagına alıcagın gusel gunlerı dusun sadece olurmu ??dıger canını sıkan herseyede bu resımdekını yap
sen oruc tutuyor musun?buhamılelegın ustune bırde nasıl oruc tutuyorsun.baksana psıkolojınde bozulmus ne dedıler napmıssın allahım ya ne bıcım ınsan bunlar sen sıkma canını.kocana sıvıcana ona soleseydın ben suanda hamıleyım benı bole uzmeye strese sokmaya ne hakkınız var deseydın ay sınır oldum
ay canım ya hamilenin halinden sadece hamileler anlar yada hamilelik yaşamışlar anlar
Işyerinde iyiim saolsun birinin karısı hamile anlıyorlar halimden evde eşim az da olsa yardımcı oluyor ama beni bırakıp istanbula giti o ayrı bir mesele tabi
annemler hep gözümün içine bakıyor ne hazırlayalım diye
Ama geçen tek bir arkadaşım evime geldi yan geldi yattı halsiz olduğumu bildiği halde hab,re çıkartıyorum bi yardım etmiyor üstüne birde sn nazlısın kendini salıyorsun diyor çok asabım bozuldu bir kaç ay görüşmeyi düşünmüyorum en azından hamileliğim ilk ayları geçene kadar
saol bebişim şükürler olsun
canım benim kıyamam ya nolur üzülme sen insanları inandırmak zorunda değilsin ki neden ugrasıyorsun onları inandırmak için yada eşini.valla anlamıyorsa atacan fırcanı.kaynananda tam kaynanaymıs valla benim hamileliğimde biri bana bişey söylesin valla kaynana da olsa söylerim lafımı uyuz oluyorum böyle insanlara.hayır yani davranısımı herseyimi ben millete göre mi şekillendircem hayatımı millete göre mi yasıycam deli oluyorum bu eski cahil insanlara yaa.amann sıkma canını bebişim ya üzüldüğüne değmez inan.onlar sana laf söylüyorsa sende söyle.iş için de istersen rapor al kendini iyi hissedene kadar gitme alabilirsen yani. ama nolur üzülme sen yazık o minikciğe gül şimdi hadi bakımmmmm
canım o doktora göre ve hastanın durumuna göre değişiyor bence.
kızlar toplu cevap vereyim dedim. hepinize çok teşekkür ederim, kendime geldim biraz... zırlamayı kestim en azından. oruç tutmuyorum ama eşim için kalkıyorum. bünyem çok zayıf tutamıyorum zaten. eşimede söylicem dediğiniz gibi böyle canları istediklerinde bizde bunu söyleriz rahatlarız diyemezler... yakın olmak bi taraftan hiç iyi değil işte, ben anne baba diye peşlerinde dolanıyorum. iş yerinden rapor alamam göze batma diyolar senelik iznimi de kullanmıştım önceden. Allah büyüktür. bol bol tespih çekip dua ediyorum...
hepinizden allah razı olsun
evet özele gidiyorum, para için sık sık çağırdıklarını düşünmek istemiyorum
ne dedilerde bu kadar ağlattılar canım seni yaaaaa
selam güzel anneler, umarım Sizde herşey yolundadır. Doktordan geldim yeni ama kuzucuğumu görmekten değil bu sefer kendimi götürüp getirdim((( 2 gündür ateşimde bir miktar yükselme oluyordu kadın doğumcum ilk gün için takip edelim dedi çok fazla miktarda artma olmadı sonuca göre kbb yada göğüs hastalıkları druna gitmemi istedi dünde hafif ateş yükselmesi oldu ama sınırı aşmadığı için önemsemedim ama dün akşamda yine ateş başlayınca bugün hemen soluğu bir kbb uzmanında aldımki kan , idrar vs testler yapıldı kronik faranjit teşhisiyle ve ilaçlarımla eve döndüm sanırım haftasonu sabahın köründe denize girmenin bedelini ödedim ((
Cnm aynı şey bende de var ateş ve boğaz ağrısı..ben doktora gitmedim ilaç içmeyeyim diye.Farnajıt olduğumu biliyorum senede 1 olur zaten .Acaba bi sorun olur mu?
sudecim kimse için canını ve bebeğini üzme , değmez..Yazık yavruna...Önce bebeğini düşün .
eşin ne kadar anlayışlı bilmem ama konuş bence bu dönem destek olmasını istediğini anlat.
Ben 1 ayda 4 defa gittim cnm .ama artık ayda 1 e döndük..İlk başlarda sık kontrol etmesi normal bence..Ama bnm doktorum ayda 1 defa ücret alıyo.
herkese selamlar kızlar. bugün doktor dolu bir gün geçirdim sizlerle de paylaşmak isterim.
dün beni sağlık ocağından aradılar. bugüne randevulaştık oraya gittim. bana ve bebeğime bir hemşire tahsis etmişler, bizimle o ilgilenecekmiş. bilgilerimi aldı. geçen doktor kontrolünde doktorumun verdiği test listesine baktı, bunların çoğunu biz yaparız dedi. idrar tahlillerini yapamıyorlarmış, bunları doktoruna sor, pahalı gelirse başka bir yere yönlendiririm ben seni dedi.
2li test ve 3lü testi ihmal etme dedi. 16. haftada demire başlıcaz, 20. haftada tetanoz aşısı yapıcaz 2 doz dedi. 24-28 haftalar arası da şeker yüklemesi yapıcaz dedi. ben seni arayıp bunların hepsini hatırlatıcam sen merak etme dedi.
sağlık ocağından çıkıp yeni hastane ve yeni doktoruma gittim. (daha önce gittiğimden memnun değildim, hem randevu saatinden 2 saat sonra alıyo hem de testlere 800 tl istediler) kadına da güzel güzel anlattım. daha önce 2 kez kontrole gittim, memnun değilim sizinle de tanışmak istedim diye. o da baktı bebişe, canavar gibiydi benim tosun23 mm olmuş bile
sağlık ocağındaki hemşireyi anlattım. evet o da takip etsin seni dedi. tahlillerimde eksik kalanları burda yaparız dedi. (90 tl tuttu onlar da)
2li test için de 3 hafta sonrasına randevu al dedi. bana sadece bu testlerin sonuçlarını getir, sonra seninle ayda bir görüşücez, hiçbir sıkıntı yok dedi çok şükür.
bu arada karın şişkinliğini sordum. diğer doktor bana decavit ve magvital vermişti onları sordum. ilaçlara başlamak için çok erken, sadece folik aside devam et dedi. vitamini bulantısı olan, kusan, düzenli beslenemeyenlere veririz dedi. (bende bulantı yok, hatta ne bulsam süpürüyorum)
şişkinlik için de ilk 3 ayda çok doğal, bağırsaklar normalden yavaş çalışır, dert etme dedi. 3 aydan sonra normale dönecek dedi.
bizde durumlar böyle... paylaşmak istedim belki bi faydam dokunur diye.
herkese selamlar kızlar. bugün doktor dolu bir gün geçirdim sizlerle de paylaşmak isterim.
dün beni sağlık ocağından aradılar. bugüne randevulaştık oraya gittim. bana ve bebeğime bir hemşire tahsis etmişler, bizimle o ilgilenecekmiş. bilgilerimi aldı. geçen doktor kontrolünde doktorumun verdiği test listesine baktı, bunların çoğunu biz yaparız dedi. idrar tahlillerini yapamıyorlarmış, bunları doktoruna sor, pahalı gelirse başka bir yere yönlendiririm ben seni dedi.
2li test ve 3lü testi ihmal etme dedi. 16. haftada demire başlıcaz, 20. haftada tetanoz aşısı yapıcaz 2 doz dedi. 24-28 haftalar arası da şeker yüklemesi yapıcaz dedi. ben seni arayıp bunların hepsini hatırlatıcam sen merak etme dedi.
sağlık ocağından çıkıp yeni hastane ve yeni doktoruma gittim. (daha önce gittiğimden memnun değildim, hem randevu saatinden 2 saat sonra alıyo hem de testlere 800 tl istediler) kadına da güzel güzel anlattım. daha önce 2 kez kontrole gittim, memnun değilim sizinle de tanışmak istedim diye. o da baktı bebişe, canavar gibiydi benim tosun23 mm olmuş bile
sağlık ocağındaki hemşireyi anlattım. evet o da takip etsin seni dedi. tahlillerimde eksik kalanları burda yaparız dedi. (90 tl tuttu onlar da)
2li test için de 3 hafta sonrasına randevu al dedi. bana sadece bu testlerin sonuçlarını getir, sonra seninle ayda bir görüşücez, hiçbir sıkıntı yok dedi çok şükür.
bu arada karın şişkinliğini sordum. diğer doktor bana decavit ve magvital vermişti onları sordum. ilaçlara başlamak için çok erken, sadece folik aside devam et dedi. vitamini bulantısı olan, kusan, düzenli beslenemeyenlere veririz dedi. (bende bulantı yok, hatta ne bulsam süpürüyorum)
şişkinlik için de ilk 3 ayda çok doğal, bağırsaklar normalden yavaş çalışır, dert etme dedi. 3 aydan sonra normale dönecek dedi.
bizde durumlar böyle... paylaşmak istedim belki bi faydam dokunur diye.
ben nisan ayından beri vitamin kullanıyorum acaba bu yüzden mi midem bulanmıyor??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?