2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sabah tam hatırlayamadıpım için soramadım .senin cumada böyle durumun vardı ozaman gitmedinmi dr a?
acile gitmiştim cnm.ozaman alttan bakalım dedi ben müsait değildim.karından baktı bişey yok kalp atışı var dedi.ogünden beride zaten ara ara var.bugun sanki biraz fazla oldu gibi.ben alttan muayneden çok korkuyorum.kas katı kesiliyorum.buda beni rahatsız ediyor.karından bakılıyorsa iyi olur.bende o gün soramadım drye.

hayırlı olsun canım

günaydın çiçek kokulu annelerrrrr..... Dünden önceki gece rüyamda deliler gibi baklava yiyordum bu gece de sütlaç yedim. Ne oluyo bana anlamıyorum valla

atlı mı geliyor yoksa canım hayırlısı bakalım

Herkese selamlar bende 2013 mart ayı annesi adayıyım sizler gibi bende bebeğimi sabırsızlıkla bekliyorum... Sizlerle sohbet etmenin iyi geleceğini düşündüm aranızda olmak iyi gelecek...

hoşgeldin sen de canım ..

kızlar hamile kalmadan önce bunu pc ye kaydetmiştim belki okumayanlarınız vardır paylaşmak istedim;

hamilelikte beslenme

Hamilelikte doğru beslenmek hem anne hem de bebek sağlığı açısından önemli. Alacağınız gereksiz kilolar, gebelik komplikasyonlarını artırabilir, bebeğe zarar verebilir.
Bu son yazımızda, anne adaylarına kendileri ve bebekleri için altın değerinde önerilerimiz var. Bu arada, baba adayları da,
sağlığı dahil bebeklerinin tüm özelliklerinde en az anne kadar etkili. Sağlıklı spermler ve dolasıyla bebeğe sahip olmak için baba adayları da bu yazımızı mutlaka okumalı...

İlk üç ay birçok anne için zor geçer. Mide bulantıları, kusmalar vs. olur. Bu süreçte beslenme nasıl programlanmalı?

- ‘Hamilesiniz’ dendiği andan itibaren hamilelik başlangıç kilonuzu not edin. İlk üç ayda 1-3 kg arasında artış ideal. Bulantınız varsa, başucunuzda galeta, ekmek,
leblebi gibi alternatifler bulundurun. Sabah kahvaltısında yumurta, az tuzlu-az yağlı peynir, ceviz, bal/pekmez veya şeker ilavesiz reçel,
mevsim yeşillikleri ile esmer ekmek tüketin. Hamilelik boyunca kahvaltıda çay içmeyin ki, demir rezervleriniz korunsun.
Salam, sosis, sucuk, pastırma, füme gibi şarküterileri yemeyin. Öğlen peynirli sandviç bulantıya iyi gelir.
Ara öğünlerde meyve, galeta, yoğurt, kuruyemiş, leblebi yiyebilirsiniz.
Akşam yemeklerinde haftada 2 gün tavuk, 2 gün balık, 2 gün et, 1 gün kurubaklagil, yanında salata ve esmer ekmek tercih edin.

Ciddi iştahsızlık sorunu bulunanlara ne önerirsiniz?

- Önce yiyebildiğiniz besinlerin listesini çıkarın. Diyetisyeninizle almanız gereken kaloriye göre bu besinlerle bir diyet programı planlayın.
Eksik kalan vitamin ve mineralleriniz için doktorunuz ve diyetisyeninizin önerisi doğrultusunda takviye alabilirsiniz.
İlk üç ayda 12’inci hafta önemli. Artık bebeğinizin tat tomurcukları gelişiyor ve sizinle aynı tabaktan, aynı lezzetleri almaya başlıyor.

İkinci üç ayda iştahsızlık genellikle biter. Bu dönemde neye dikkat edilmeli?

- İlk üç ayda iştahsızlık yaşadıysanız ayrıca dikkat edin. İştahınızı kontrolde zorlanabilirsiniz.
Bu ay kilo artışınız 3-5 kg arasında olmalı. 2-3 saatlik aralıklarla beslenin ki, ne siz ne de bebeğiniz acıksın.
Özellikle tatlı isteğinizi kontrol altına alın. Günde 1 öğün tatlı alabilirsiniz.
Ama tercihiniz bitter çikolata, sütlü tatlı, dondurma, meyve salatası vb. alternatiflerden yana olsun.
Düzenli öğün saatlerinin, doğumdan sonra bebeğin de düzenli aralıklarla beslenmesine katkıda bulunacağını belirtmek isterim.
Unutmayın, beslenme kişiliğiniz anne karnında oluşuyor.

Artan kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılamalıyız?

- Bu dönem kalsiyum tüketiminiz çok önemli. Günde 4-5 porsiyon süt ve süt ürünü alınması gerekiyor. 2 su bardağı süt, 1 dilim peynir, 2 su bardağı yoğurt ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır. Yarım yağlı veya yağsız tercih edebilirsiniz. Ödem şikayetlerine karşı özellikle peynirin tuzsuzunu yiyin. İyotlu tuz kullanın.

Son üç ayda daha fazla kilo alınıyor. Bu dönem beslenme nasıl olmalı?

- 6’ıncı aydan itibaren bebeğinizin sevdiği yiyeceklere tepkilerini gözlemleyebilirsiniz. İştahınız daha da açılabilir. Bu aylar bebeğinizin büyüme ve gelişmesi için en önemli aylar. Demir depolarınızın hem siz hem de bebeğiniz için dolu olması şart. Yumurta, et, bulgur, kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, pekmez, kuru üzüm vb. besinler beslenme programınızda mutlaka yer almalı. Posalı yiyecekleri tercih edin ki kabızlık, hemoroid gibi sorunlar yaşamayın. Sebze, meyve, kuru baklagiller, yulaf, tam buğday her öğünde masanızda olsun. Tuz tüketimine kesinlikle dikkat! Hamilelikte ödem, tansiyon sorununa yol açabiliyor. Bu durum da hem bebek hem anne için riskli. En iyi tuzu masadan kaldırmanız. 8’inci aydan itibaren midenize dikkat edin, reflü şikayetleriniz artabilir. Öğün sayınızı artırarak ve en son öğününüzü yatmadan 3 saat önceye planlayarak önlem alabilirsiniz. Bu dönemde 3-5 kg arasında kilo almanız normal.

kendi doktorunla paylaşsan daha iyi olcak diye düşünüyorum. hafta olarak ileri haftadasın ama vaginal ultrason daha kesin sonuç verir, bunu düşünmelisin ....evde isen mutlaka yat dinlen ve bol sıvı tüket cnm

merhaba arkadaşlar
sürekli okuyorum ama yazacak kadar keyfim yok. Yine de bir selam vereyim dedim :)

selam, benim de bugun sen aklimdan gectin. dedim yazamiyo heralde, umarim kotu bir sey yoktur. ben de bugun cok mutsuzum ya sebepsin dokunsan aglarim yani. isteyim ma bsurekli buraya bakiniyorum. yazinca rahatliyorum ben:))

merhaba kızlar dün bütün gün dışarıdaydım bugünde hiçbirşey yapmaya haalim yok öğlen 1 den beri belli aralıklarla yatıyorum kafamı kaldıramıyorum

merhaba kızlar dün bütün gün dışarıdaydım bugünde hiçbirşey yapmaya haalim yok öğlen 1 den beri belli aralıklarla yatıyorum kafamı kaldıramıyorum

slm bende aynı şekilde sbah onda uyandım o saatten beri yattığım yerde pc ile uğraşıyorum başkada hçbişi yapmadım (((

selam, benim de bugun sen aklimdan gectin. dedim yazamiyo heralde, umarim kotu bir sey yoktur. ben de bugun cok mutsuzum ya sebepsin dokunsan aglarim yani. isteyim ma bsurekli buraya bakiniyorum. yazinca rahatliyorum ben:))

Aaa aklına mı geldim :) Sevindim. Kötü bir şey yok. Dün midem kötüydü, bugün de bi motivasyonum düşük. Hamilelik bende hafif depresyon yapiyor sanırım. Bebeği gördüğüm zaman geçiyor ama :)

kızlar size bir şey sorucam kafama takılıyor
sivrisinek için tabletler var ya ondan kullanıyoruz prize takılan hani
beni gece çok sivrisinek yiyo yatmadan heryeri didik didik ediyoruz yok bi tane bile
uyuyoruz sadece beni yiyo

ilk sorum bu sinek ilacını soluyorum sonuçta gece bunun bir zararı olur mu onsuz 15 yiyorsa onla 5 yiyor?
ikincisi sivrisinek kanımı emiyor neticede bunun bir zararı olur mu?
üçüncüsü acaba başka bir şey mi yiyo diye şüphelenmeliyim:))

Mrb kızlar bişey sorcam.benim bugün yine kanamam var.ve çok tedirginim.drye gitsem karından rahimde kanma falan varmı anlarmı yoksa vajinadanmı bakması gerekiyor.yaptıran varmı

ben bugün doktora gittiğimde normal ultrasonla baktı kanama görünmüyor dedi. demekki görüyor. benimde 2 gün evvel kahverengi kocaman leke gelmişti. ogün nöbetçi doktora gitmiştim. bugün kendi doktoruma gittim. sende biran önce git ihmal etme. alttanda bakarsa yapcak bişi yok. eninde sonunda birgün alttan bakacaklar yapcak bişi yok. ha bugün ha doğuma yakın. kaçarı yok.

bende makineden alcam alcam unutuyorum. ısırmassınlar diye çarşafa sarınıyorum. bu nedenle hiç araştırmadım hiç bilgim yok. ama merak ettim zararı varmıdırki. ben doğal yöntem kullanıyorum canım yatıyorum vız yapıyo ışığı yakıyor iki patlatıyom sabaha kadar mışıl mışıl uyuyom yazlıkta odamız ufak kolay oluyor avlanmak

uzuunn bir aradan sonra ben geldim kızlar baş dönmesi mide bulantısı göz kararması ve uyku halinden bir türlü çıkamadan yatıyorum sürekli annem ankaradan dayanamadı yanıma geliyo bugün durumum kötü

slm kizlar
kendimi iyi hissetmedigim icin sabah yoktum.
bir de kil tuy probelemiyle ugrastim amannnnnnnnnn

merhaba, ilk soruna internetten şöyle bir baktım da pek zararı yok anladığım. Sivrisineğin kanını emmesinin de bir zararı olacağını sanmıyorum.
Ama bir arkadaşım hamilelileri ısırmazlar demişti, bak şimdi hayal kırıklığına uğradım :)

Ankara'lı hamileli arkadaşlar.
Bir arkadaşım yeni hamile olduğunu öğrendi. SGK ile gidebileceği özel hastane arıyor. Ben özel sigorta ile gittiğim için bu konuyu pek bilmiyorum.
Neresi olabilir, muayeneye ne kadar alıyorlar biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…