• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
2013 Mart anneleri zararlı olduğunu düşündüğünüz ama ara sıra yediğiniz birşeyler var mı? ben geçenlerde bir kutu cola içtim:53: bir de acaba soda zararlı mı?:44: dondurma:26:

cnm kola ıcme zararlı ama soda ıcebılırsın magnezyum ıcın cok abartma gunde 1ı gecmeden.

kizlarrr simdi doktordan geldim. minigimi gordum sonunda kalbi pit pit atiyo, her sey yolunda dedi doktor. sukur...
tabi annesi kusmaktan iyi degil ama olsun. bu arada doktorun soyledigi bir kac bir seyi paylasmak istiyorum. ben normalde sutu severim fakat midemde daha once ulser gastrit ne varsa oldugu icin doktor icme demisti ama hmile oldugumu ogrenince tekrar icmeye basladim. birincisi asiri siskinlik yapiyor ikincis midemi felaket yapiyordu. doktor seni kotu yapan hic bir seyi yeme icme dedi. her besinin alternatifi var. sut yerine yogurt peynir takviyesi yap ki bu senin icin bebk zaten besleniyor dedi. bir cogumuzun bildigi seyler zaten bunlar da belki benim gibi sikinti ceken birine yardimci olurum diye yaziyorum.tabi ki sut yine de mucizevi bir icecek, icebilmeyi dilerdim ama zarar veriyorsa icmemek daha iyi gercekten.

bir de bu ikili test konusunda kafam cok karisik. rakamlarin istatistiklerin konustugu bir test. kesinligi yok. sizler ne dusunuyorsunuz?

cnm sımdı bız doktar ne dese yapıcaz kafamıza gore hareket edemeyız ıkılı dıyorsa ıkılı dortlu dıosa dortlu .hıc bır seyı kafamıza gore rıske atamayız canlarım:nazar::emir_bebek::49:

bizim yine sezeryan olacak mecburen...badem yağıda işe yarayabilir sonuçta yağ yumuşatır
Allah kısmet ederde sezeryan aşamasına gelirsen hangisini tercih edersin epudralmi ,genel anestezimi

valla ilki anestezi ile olmuştu omuz sırt kasılmaları ve göğüs çatlamaları dışında bir problem yaşamadım epidurali hiç araştırmadım. yine anestezi kullanırım sanırım. allah o günlere gelmek nasip etsin.

kızlar beni listeden silebilirmisiniz.

dün doktora gittim bebeğimin kalbi atmıyormuş son 1 haftadır hiç gelişmemiş doktor alınması lazım dedi.dün buna hazır değildim eşimle konuştum hafta sonuna kadar beklemek istiyorum diye bi ümit işte sanki sonuç değişecekmiş gibi.hem biraz kendimi hem eşimide alıştırmaya çalışıyoum.

hakkımızdan hayırlısı.

bebeklerinizle allaha emnet olun sağlıkla kalın.

ahcnm ınan cok uzuldum
beklemek sana zarar vermesın allah korusun senı zehırlemesın
bır doktora daha gıt mutlaka hemdehemen hıc oturma orda

uyuyun valla ya çocuk olunca zor bulacaksınız uykuyu. bir yerde okumuştum vücut kendini öyle bir hazırlarmışki hep uyuturmuş sonradan uykusuz gecelere hazırlamak için.

canım güzel diyorsun da iş yerindeyim uyuyamıyorum ki.
ama nasıl bi tatlı uyku basıyor anlatamam

kızlar beni listeden silebilirmisiniz.

dün doktora gittim bebeğimin kalbi atmıyormuş son 1 haftadır hiç gelişmemiş doktor alınması lazım dedi.dün buna hazır değildim eşimle konuştum hafta sonuna kadar beklemek istiyorum diye bi ümit işte sanki sonuç değişecekmiş gibi.hem biraz kendimi hem eşimide alıştırmaya çalışıyoum.

hakkımızdan hayırlısı.

bebeklerinizle allaha emnet olun sağlıkla kalın.

canım çok üzüldüm. bekle canım belki bi ümit...

al benden de o kadar. ben de isteyim ve olucem uykusuluktan ki ben uykuya bayilirim. yatagimi ozluyorum resmen ne guzel olurdu dimi simdi git yataga at kendini uyu misil misil anaaaaammmmmmm. bu arad ben de mesaj simgeleri cikiyo smiley falan cikmiiyyyiiiiiii. ben gene bi seyi beceremiyorum ama neyse cok dert etmedim zaten ehehehe

al benden de o kadar. ben de isteyim ve olucem uykusuluktan ki ben uykuya bayilirim. yatagimi ozluyorum resmen ne guzel olurdu dimi simdi git yataga at kendini uyu misil misil anaaaaammmmmmm. bu arad ben de mesaj simgeleri cikiyo smiley falan cikmiiyyyiiiiiii. ben gene bi seyi beceremiyorum ama neyse cok dert etmedim zaten ehehehe

kizlarrr simdi doktordan geldim. minigimi gordum sonunda kalbi pit pit atiyo, her sey yolunda dedi doktor. sukur...
tabi annesi kusmaktan iyi degil ama olsun. bu arada doktorun soyledigi bir kac bir seyi paylasmak istiyorum. ben normalde sutu severim fakat midemde daha once ulser gastrit ne varsa oldugu icin doktor icme demisti ama hmile oldugumu ogrenince tekrar icmeye basladim. birincisi asiri siskinlik yapiyor ikincis midemi felaket yapiyordu. doktor seni kotu yapan hic bir seyi yeme icme dedi. her besinin alternatifi var. sut yerine yogurt peynir takviyesi yap ki bu senin icin bebk zaten besleniyor dedi. bir cogumuzun bildigi seyler zaten bunlar da belki benim gibi sikinti ceken birine yardimci olurum diye yaziyorum.tabi ki sut yine de mucizevi bir icecek, icebilmeyi dilerdim ama zarar veriyorsa icmemek daha iyi gercekten.

bir de bu ikili test konusunda kafam cok karisik. rakamlarin istatistiklerin konustugu bir test. kesinligi yok. sizler ne dusunuyorsunuz?

Sonuçta bir kan testi değil mi? İstatistik de olsa bir olasılık veriyor, neden yaptırmak istemedin?

ya kızlar acayip uykum var sürekli esniyorum kafamı koysam gşdşcem.az önce koltuga koyduu kafayı dalıyormusum nerdeyse catt kapı acıldı sıcradım bşrden zor acıyorum gözümü yaa şimdiden cok özledim uyumayı
uykuuu ama uyuyamamak ne kötüüü ...

Sonuçta bir kan testi değil mi? İstatistik de olsa bir olasılık veriyor, neden yaptırmak istemedin?

yaptirma istemedim degil canim zaten zamani gelmedi daha.12. haftadan sonra yapilan bir test. kan ile degil ultrason cihaziyla olcum yapiliyor.bebegin ense kalinligi olculuyor ve down sendromu riski icin bakiliyor.eger riskli cikarsa amniyosentez yani karindan sivi alma ile kromozomlari kontrol ediliyor. yani cok derin bir konu bu. istatiski sonuclar cikiyor ve doktorun becersis ve uzmanligi cok onemli. ikili test yapmayaip uclu test yaptiranlarda var. her doktor ayri konusyor onun cin sordum.

aynen aynen bildiğin ayakta uyuyorum :1::1::1::1::1:

ozaman kolay gelsin kızlarrrr ben ilk hamileliğimde çalışıyordumda unutmuşum o günleri. şimdi kızıma baktığımdan evdeyim. annemde yanımda yazlıktayımda yatıyorum paso. pek misafir gelmesin diye ümit ediyorum. habire uyuyum istiyorum. ilkindede uyuyodum kalkıyodum işe gidiyodum geliyodum yine uyuyodum ertesi gün işe kadar midemde bulanıyordu. ilk üç ay kocam benden yemek göremedi zavallı:1:

yaptirma istemedim degil canim zaten zamani gelmedi daha.12. haftadan sonra yapilan bir test. kan ile degil ultrason cihaziyla olcum yapiliyor.bebegin ense kalinligi olculuyor ve down sendromu riski icin bakiliyor.eger riskli cikarsa amniyosentez yani karindan sivi alma ile kromozomlari kontrol ediliyor. yani cok derin bir konu bu. istatiski sonuclar cikiyor ve doktorun becersis ve uzmanligi cok onemli. ikili test yapmayaip uclu test yaptiranlarda var. her doktor ayri konusyor onun cin sordum.

benim doktorum bir ikili birde 4lü yaptırmıştı üçlüye gerek yok demişti. yapmamıştık.

ozaman kolay gelsin kızlarrrr ben ilk hamileliğimde çalışıyordumda unutmuşum o günleri. şimdi kızıma baktığımdan evdeyim. annemde yanımda yazlıktayımda yatıyorum paso. pek misafir gelmesin diye ümit ediyorum. habire uyuyum istiyorum. ilkindede uyuyodum kalkıyodum işe gidiyodum geliyodum yine uyuyodum ertesi gün işe kadar midemde bulanıyordu. ilk üç ay kocam benden yemek göremedi zavallı:1:

yerinde olmayi isterdim valla. bi de ben yurtdisindayim anacigimda cok uzaklarda. kocam benden yemek goremiyo zaten de bu sayede ben ondan yemek gormeye basladim. pek guzel olduuuu

canım bende folbiol kullanıyorum şimdi kafam karıştı drumdan da pek memnun değildim pazartesi başka dr gidicem şişkinlik hatsafhada bende acaba gerçekten bu folbiol mu yapıyor baska bi ilaç mı almam lazım?
gülüm bende folbiol kullanıyorum acayip şişkinliğim vardı heleki akam olunca doğurcak gibi oluyodum ama 9. haftaya dirdim şişkinliğin ş si bile kalmadı artık dümdüz eskisi gibi oldu karnım ben doktoruma güveniyorum kötü olsa vermezdi bence ve kötü olsa bu kadar insan kullanmazdı bu sitedekilerin çoğunluğu folbiol kullanıyo şikinliğin geçer şuan bebiş hem idrar torbana hemde mesanene baskı yapıyo ama büyüdükçe yukarı karına doğru çıktıkça bebiş şikayetlerde geçer bence en azından öyle biliyorum ben:3:

Selam herkese yarın Dr. Randevum var. 9. Hafta bitiyor. Bebisi gorelelim bakalım.bu arada Beylikdüzü'nde baya oturan arkadas var sanırım. Bende Beylikdüzü'nde oturuyorum. Beylikduzu Kolan hastanesinde Fatma Hanım'a gittim cok beğendim.simdi tatilde oldugum icin memleketimdeki Dr. Gidiyorum ama bu Dr.da beğenmedim.idareten gidiyorum iste.

Allah nasip ederse kolanda dogumu düşünüyorum. Epiduralli sezeryan olur muhtemelen.:emir_bebek:

Son düzenleme:

Canım ikili testte kan alınıyor, ama ayrıca dediğin gibi ultrason ile ense kalınlığına bakılıyor. Kan testinde yine Beta HCG'nin bir şeye oranına mı ne bakılıyormuş.
Eğer bir sıkıntı varsa, bir sonlandırma gerekirse ikili test sonucunda daha az sıkıntı çekilerek sonlandırma yapılılırmış. Amniyosentez için üçlü test beklenir sanıyorum, onun da sonucunda bir şey varsa önce detaylı ultrason sonra amniyosentez yapılır diye biliyorum ben.
Bu arada 11'den sonra yapılıyormuş. 11-14 arası. Benimki 11. hafta çağırdı.

kızlar bende testle ilgili bişi sorucaktım benim dr umda kalp atışlarını gördükten sonra yaptırmam gereken bi takım testler yazdı sağlık ocağında yaptırdım yrn sonuçları alıcam ve gebelik için kayıt yaptırıcam sizlerde bu testlerden yaptırdınızmı?:26:

sıkma canını benimkinde de yoktu.sanırım özellikle istemek gerekiyor.ama cok da önemli değil sağlıklı olsun da bi daha ki ultrasonda öğrenirim kac mm oldugunu.

beylikdüzünde oturuyorum ben beylikdüzü medilifeye aynur hanıma gidiyorum.peki sen ?

beylikdüzündeyim.avcılar hospital nil hanımı duydum ama cok sıra oluyrmus ve saatlarca beklediğin oluyormus.medilife benim iş yerime yakın oldugundan aksamları bir hızla yetişebiliyorum diye gidiyorum.peki sen nereye gidiyorsun ?

canım ben çapadaki medilife ye gidiyorum. Orkun Bey'e...:1:

yerinde olmayi isterdim valla. bi de ben yurtdisindayim anacigimda cok uzaklarda. kocam benden yemek goremiyo zaten de bu sayede ben ondan yemek gormeye basladim. pek guzel olduuuu
:nazar: aman nazar değmesin :1:

Selam herkese yarın Dr. Randevum var. 9. Hafta bitiyor. Bebisi gorelelim bakalım.bu arada Beylikdüzü'nde baya oturan arkadas var sanırım. Bende Beylikdüzü'nde oturuyorum. Beylikduzu Kolan hastanesinde Fatma Hanım'a gittim cok beğendim.simdi tatilde oldugum icin memleketimdeki Dr. Gidiyorum ama bu Dr.da beğenmedim.idareten gidiyorum iste.
Allah nasip ederse kolanda dogumu düşünüyorum. Epiduralli sezeryan olur muhtemelen.:emir_bebek:

kolan hastanesinide tavsiye ediyorlar. kolan hastanesi ne kadar fatma hanım randevulumu yaşı kaç doktorun ?

Back