2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Allah bagislasin cnm bzmki de yapti bi kere oyle enseye kadar kolt uga bile gecmisti altinda bbattaniyesi vardi ona ragmen sil allah sil:))esim bunlari baska biri yapsa oldururdun heralde diyo:)) bu arada bizim kakamiz eskiye gore kivami yoguslasti birden gunde 4 5 kez en 2 kere yapmaya basladi kabiz degildir dmi?

amin canım hepimizinkini bağışlasın rabbim
silmeyle temizlenecek gibi değildiki bizimki ..biriktirip gün boyunca hepsini bir seferde yapınca öyle oluyor..

sanmam kabız olduğunu ..büyüdükçe kaka yapma sayısı azalıyor
kabız olsa hergün yapamaz heralde

hımm iyi fikirmiş teşekkürler cnm ya..
şimdi zor olsada uyuttum uyanca deneyeceğim dediğini..
akşam su içirmiştim çay kaşığıyla ama hiç aklıma gelmedi bilsem denerdim..
ama görüntü itibariyle çok net bir beyaz nokta şeklinde
ve bu huzursuzluğunuda buna bağlıyorum..çok kaşınıyor heralde
çünkü iki elini birden ağzına sokmaya çalışıyor.
acil olarak bir diş kaşıma aparatı araştırıp almalıyım.dişlik yani... :)
Hayirli olsun canim,bi dis bugdayi yaparsiniz artik ;-) ben de cok erken dis cikarmisim,annem 4 aylik ancak vardin diyo,erken daha kolay cikariyolar canim,buyudukce zorlasiyo,ates ishal yapiyo,dis etleri sertlesmis oldugundan daha agrili oluyo,ne guzel seninki kolaycacik cikarmis,masallah ona:)

şimdi internetten bi göz atmaya başladım bile.
yarın dışarı çıktığımdada birkaç eczaneye gidip fikir alırım.
tavsiyelerimi yazarım elbet sizlerede fikir olur şimdiden :)
bide daha önceden tecrübe eden varsa ikinci bebeği olanlardanda fikir alabiliriz :)

Canim benim iki kizimda dislik kullanmadilar,sert geldi canlarini yakti galiba,seninki daha cok kucuk tabi olmaz ama 6 aydan buyuk bebeklere havuc cok ise yariyo,soyup temizleyip dolapta iyice sogutuyodum,sonra veriyodum,kemirirken hem havuc yemis olurlardi hemde baya bi kasirlardi dislerini,yaniyo gibi bi his veriyomus cikmaya calisan dis,soguk rahatlatiyo,hala da bayilirlar havuca:))sende bi dene disligi begenmezse buyuk numara emziklerde ise yariyo bazen

Eczacilarin genelde onerisi wee oluyo cnm dr.browns urunleri cok guzel fisligi varsa eminimm o da cok kalitelidir

saol cnm..aklımda olsun bu marka :)

Hadi bakalım ilk diş çıkaran bebisimiz olacak. Okurken ben heyecanlandım. Ark. Kızı var 4 yaşında o söylemişti. Yesil soganin beyaz tarafını vermiş kızına kasintisini ve agrisini azaltiyormus.benim tuhafıma gitmişti aklımda kalmış.bilmiyorum denermisin gerçi 3 ay çok küçük böyle şeyler için...en iyisi guzel bir dislik... Kızımın üstüne ne örtecegimi şaşırdım. Oda 27 derece üstünde ince bir penye takım alt patikli olandan içinde citcitli zibin ve çorap. Pelus battaniyemi ortsem ince battaniyemi, hani hast. Çıkışında olan battaniyelerden. Sabaha karsi ben sanki usuyorum. Pelus orttum. Usumesindense sicaklansindaha iyi sanki.hem terlememis. Az önce kalkmıştı.

teşekkürler cnm.evet daha çok minik bakalım dişlik çözüm olur şimdilik diye düşünüyorum bende
bende çok kalın örtmüyorum artık.penye battaniye kullanıyorum.
kalın olunca üzeri terliyo bu sefer.tam geçiş dönemi havalar birden ısındı.
inşallah hasta olmadan atlatırız..

Canım 4. ayda diş çıkartan bebekler var, muhtemelen diş çıkartıyordur. En güzeli dişlik alıp vermek, hatta kullanmadığın zaman dişliği buzdolabında muhafaza et, soğuk dişlik hem dişetini hem de bebeğini rahatlatır nasılsa yaza girdik artık :KK66: Biz 67 günlüğüz diş etleri diş kanallarını yapmaya başladı bile, Kuzenim ve kaynım diş hekimi bunlar olağan şeyler diyor, büyük ihtimal bizim kızda sizin ki gibi erken patlatacak :)

yüksek ihtimal bende böyle düşünüyorum canım.verdiğin bilgiler için teşekkürler.

herkeze günaydın

sanırım bebeklerimiz diş çıkarmaya başlamış
dişlik kullanmak iyide sürekli attığı için pek temiz kalmıyo
gerçi 3 aylık bebek anne tutar dişliği
ben eline sert meyve sebze veriyodum onunla kaşıyodu dişini soğuk olursa daha iyi olur ağrıyı azaltır
birde calgel kullanıyodum diş ağrısını alması için
3 aylık bebekte kullanılırmı doktora sormak lazım
calgeli ben 20 lik dişlerim çıkarken kullandım beni bile rahatlatmıştı
ben bebişime bebedorun sulu dişliğini aldım
bakalım ne zaman kullanıcaz
diş hediğinide yaparsın artık

henüz ellerinde uzun süre tutamıyor birşeyi evet bende yardımcı olucam artık canım.
eşim işten çıkınca akşamüzeri çıkıcaz dişlik almaya.bide bugün doktorumuzdan randevuda alıcaz zaten :)

İlk disiniz hayirli olsun :KK66: Benim ablaminda kizi 3.5 aylikken cikarmsti. cok guzel gorunuyolar kicuck ama altta iki tane dis. ama bumdan sonra emzirirken dislenmeye hazirlikli ol :) herhalde en guzel acilardan biridir buda

çok sağol cnm.evet çok sempatik oluyor ilk dişlerin görünüşü.
ben zaten şimdiden korkmaya başladım emzirirken ısırırsa nasıl başedicez bilmem :)

diş olabilir..benim kuzenim dişli doğurmuştu kızını..
diş partisi yaparsın artık
önlük bende çok sık değiştiriyorum..sürekli ıslak oluyor yakası ..benim kızımda ellerini sokuyor ağzına...acaba bizimdemi dişlerimiz çıkacak

bu arada evlilik yıldönümünüz bugün galiba..evlilik takvimin gözümden kaçmadı
nice mutlu seneler dilerim eşinle ve kızınla cnm

ilk dişimizi kutlarız artık dediğin gibi :))
diş belirtilerinin en önemli belirtisi ağız suyunun çoğalmasıymış.

bu arada çok dikkatlisin canım evet bugün evlilik yıldönümümüz.tşk ederim güzel dileklerin için.
22 mayıs 2010.. 3 yılımızı doldurduk ve 3 aylık bi bebeğimiz var çok güzel bir duygu :)
(kızım değil oğlum var cnm ) :)

Son düzenleme:
Hayirli olsun canim,bi dis bugdayi yaparsiniz artik ;-) ben de cok erken dis cikarmisim,annem 4 aylik ancak vardin diyo,erken daha kolay cikariyolar canim,buyudukce zorlasiyo,ates ishal yapiyo,dis etleri sertlesmis oldugundan daha agrili oluyo,ne guzel seninki kolaycacik cikarmis,masallah ona:)

saol cnm hayırlısı bakalımm.huysuzlukları başladı biraz.ateşinide kontrol ediyorum hep :)

Canim benim iki kizimda dislik kullanmadilar,sert geldi canlarini yakti galiba,seninki daha cok kucuk tabi olmaz ama 6 aydan buyuk bebeklere havuc cok ise yariyo,soyup temizleyip dolapta iyice sogutuyodum,sonra veriyodum,kemirirken hem havuc yemis olurlardi hemde baya bi kasirlardi dislerini,yaniyo gibi bi his veriyomus cikmaya calisan dis,soguk rahatlatiyo,hala da bayilirlar havuca:))sende bi dene disligi begenmezse buyuk numara emziklerde ise yariyo bazen

ben henüz denemedim canım dişlik.bugün almayı düşünüyoruz eşim gelince.
verdiğin bilgiler için teşekkürler aklımda bulunsunn :)
ama emzik vermedim ben hiç..alırmı şu saatten sonra emziği bilmemm :)

ilk dişimizi kutlarız artık dediğin gibi :))
diş belirtilerinin en önemli belirtisi ağız suyunun çoğalmasıymış.

bu arada çok dikkatlisin canım evet bugün evlilik yıldönümümüz.tşk ederim güzel dileklerin için.
22 mayıs 2010.. 3 yılımızı doldurduk ve 3 aylık bi bebeğimiz var çok güzel bir duygu :)
(kızım değil oğlum var cnm ) :)

çokta dikkatli değilmişim demekki :KK1:
ağız alışkanlığı kızım kızım yazmaktan kızın yazmışım :KK37:
neyse deminki iyi dileklerim oğlunla geçerli :KK16:

kızlar pazar günü kızımın mevlutunu yapmayı düşünüyorum bana internetten bebek şekeri sipariş edebileceğim iyi bir site önerebilirmisiniz?
cnm GÜLİSTANBEBE com..ama sekeri yok koku bitkisi var icinde..ben yaptirdim memnunda kaldim hatta 1 gun icinde siparis geldi..bi bak istersen..
Selaaaaamm
Herkesler nasıllarrrrr
Papatya en son kızını düşürdüğünü okumuştum geçmiş olsun sıkıntısız atlatmışsın
Edlin canım sizde nasıl sağlık durumları

cnm iyiyiz atlattik sukur ama rutin kontrollerimiz olacak..sen nerelerdesin ya neden hic ugramiyorsun pasanin keyfi nasil oynamaya basladimi annesiyle :-)

puppa dişiniz hayırlı olsun.kızımdayken diş ağrısı hiç çekmedik.inşaALLAH oğlumdada çekmem.bizde bugün aşımızı olduk.geçen hafta olmamıştık.koskoca hastenede verem aşısı yokmuş onun için bugün sağlık ocağında yaptırdık.ALLAHın izniyle inşaALLAH ateşi çıkmaz.zaten huzursuz bir bebek herşeye ağlıyor.drmuz böbreklerinde kum olabilir dedi oda uykusuzluk huzursuzluk yaparmış cuma günü ultrasyon çektircez bişey çıkmaz inşaALLAH birde pipisinin ucu birazcık kapalı dedi sünnet olmasında fayda var dedi bakalım ne yapcam çünkü bikaç dr götürmüştüm onlar bişey demediler.bu sünnet işini araştırmam lazım.üç tane aşı yedi oğlan hala uyumuyor ya kafayı ben yiycem....

arkadaslar baska bir topikte bu yaziyi buldum ve paylasmak istedim.
dunyada hala bole kaynanalar vedeeee GELINLER var demekki.(sozum meclisten disari)
ben bir seyin karsilikli oldunu dusunuyorum.
bende yapamiyorum acik soleyim.sevmiyorum o insani sevmek zorundada deilim.baska biri olsada severmiydim bilmiyorum.
beni sevmeyen yada ban muhalefet olan insan (insanlara) karsi sevecen olamiyorum malesef....
umrumda deil hersey zamaninda iyi olacakti.
sen basinda herseyin suyunu cikar sonrada iyi olmaya ortak seyler yapmaya destek olmaya calis.(ondada bir cikarin yoksa tabi)
o tren coktaaan kalkti bile kuzum?!!
gec kalindi maleseff...
bu sozler bizim kaynanaya :))

sevgili arkadaşlar merhaba;

yaklaşık 4 yıldır kk ya üyeyim. fakat çok fazla yorum yapmadan herkesi takip ediyorum. çok zor durumda olanlara içimden hep dua ediyorum kimi zaman. fakat şimdiye kadar kayınvalidesini seven gelin görmedim. bende mi tuhaflık var diye düşünmeye başladım. kısa özetle şöyle geçeyim;
2010 yılının mart ayında çok sevdiğim ve beklediğim adamla evlenmek için ilk adımı attıık nişanlandık.tam 26 ay nişanlı kaldık. o sürede eşim askere gitti. Hakkari Yüksekovaya 5 ay bıyunca ne çektiğimi bir ben bir de allah bilir. tam 17 kilo vermiştim. kayınvalidem ( canım annem) rahatsızlanmıştı. tam da askere gittiği gün eşim. tabii başında baba da yok. sadece eşimin bir ablası olmaz olan bir de abisi var. maddi ve manevi açıdan o kadar zor durumdaydık ki aldığım maaşla hep yardım etmeye çalıştım kayınvalidem artık dayanılmaz sancılar çekiyordu ve hastaneye yatırdık yatırdığımızda ince bağırsak kanseri olduğunu öğrendik. eşim askerde çok çaresiz kaldı ve ben sağlıkçı olduğum için eşime sahte patoloji raporları gönderdim. bir şekilde 5 ayı çok zor olsada atlatmıştık. ama kayınvalidem o kadar iyi bir insan dı ki melek gibiydi. her doğum günümde parası olmasa bile mutlaka hediye almadan gelmezdi yanıma. o kadar iyi anlaştık ki. o kadar zor günler geçirdik ki. sonra benm annemin meme ca olduğunu öğrendik ve üçüncü defa yıkıldım ben artık gücüm tükendiodu. herkes tedavilerini olup bittikten sonra 2012 mayıs ayında evlenmeye karar verdik ve kayınvalidem canım benim o kadar hastaydı ki ve bana belli etmeyeye çalışıyordu. hastalığı çok ilerlemişti artık sırf ben üzülmeyeyim diye karnını tuta tuta benim kınamda oynamıştı. evlendik hiç zulum etmedi bana aksine yemeğim olmuyodu işten zar zor gelip koşturup yemek yapmaya çalışıodum kayınvalidem hep çağırıyodu benigel zaten yoruluosun yorulma diyerek. ameliyat olmuştu daha 1 aylık falan dı koştura koştura hediye aldı bana. hep oğlunu suçlardı kavga ettiğimiz zaman ona bir torun çok vermek istedim çok istedi görmeyi yavrum benim annemler bu durumdan o kadar mutluydu ki çünkü kayınvalidem beni öz kızından çok seviyordu ve onun yanında sevmemeye çalışıyodu çünkü kıskanıyodu görümcem. o kadar çok seviyodum ki kayınvalidemi bu büyünün bozulmasını hiç istemiodum. 08.01.2013 tarihinde akşam çay içmeye gittik onlara artık çok ağırlaşmıştı kayınvalidem yatıyordu hep. gittim gene öptüm yanağından alnından ben onu o beni hep öyle öperdi. bana dediki hasta hasta ayağında ince ayakkabılar var ince çoraplar hastalanacaksın o kocana söyle sana kalın ayakkabı ve çorap alsın yoksa öldürürm onu dedi. tamam anne dedim sen merak etme bidaha giymeme dedim. sonra yarın akşam iş çıkışı yemeğe gelin bana dedi yoruluyosun çok dedi tamam anne dedim gelirim ne istiosun dedi bende ne olsa yerim dedim. sonra kalktık ve eve giderken onu çok içime çekerek öptüm. bana dediki hakkını helal et duygu dedi helal olsun anne dedim. ama kulağına sakın oğlunla beni bırakma yalnız dedim. o da dediki ikiniz çok küçüksünüz daha sizi bırakamam dedi ve uyudu. ertesi gün işe geldik görümcemi aradım gece hiç uyumamış kayınvalidem çok hasta dedi ablam dedim hemen getirin benim hastaneye arkadan bağırdı son sesiydi o yok yok ben iyiyim gelmeyin işinize bakın diye. hemen ben kendi annemi aradım dedim koş anne çok hasta o da hemen işini gücünü bıraktı koştu yanına başında yasin okumaya başlamış annem ona bi güzel kelimeyi şehadet getirtmiş zemzem suyunu içirmiş ve annemin ellerinde son nefesini vermiş. benimde içim sıkıldı hemen çıktım taksiye bindim zaten evin kapısı açıktı anne anne diye bağırarak çıktım. kendi annemi gördüm öldü mü dedim hiçbişi demedi ve o anı hatırlamıyorum. sonra gittim yanına öptüm. konuştum.ve son yolculuğuna uğurladık. 3 ay oldu hala içimdeki sızıdan kurtuladım.. canım acıo resmen kendi annem gibi.ah ettim kızım olursa ismini koyacağım. her mezarlığıa gittiğimde ağlarım konuşurum. benim hikayemde böyle anlatmak istedim iştee...

Son düzenleme:
ameliyat oldunmu canim.
cok gecmis olsun.
cok zor insanin rahatsizligi olunca bebegiyle ilgilenmek.
kisa surede toparlanirsan hemen olup kurtulmani tavsiye ederim :))

bu kaynana muhabbeti hamileliklerin son aylarinda ve dogumun basladigi siralardaydi.
ben hala bozuk plak gibi ayni konuda takili kaldim :))
cok kafa agritiyorum sanirim.
en bastada kendiminkini.:))
ole bir esiyo sonra geciyo istee...
kusurabakmayin :))

canim hayirli olsun bebeginin disi.
sasirdim.
kac ayliktiki bebegin.
bizimkininde agzi yavas yavas sulanmaya basladi.
bizdede baslarmikine ayyy ne hos olur yaaa!!!!!!!!
tabi huzursuzlugu da var ama olsun bisi olmaz :))

puppa

canım kaç aylıksınız kı diş cıkmaya başladı hayırlı olsun inşallah kolay atlatırsınız ben çok korkuyrum o dönemden çok zor oluyomuş inşallah rahat oluruz

evlilik yıldönümünde kutlu olsun canım nice mutlu huzurlu beraber yıllara inşallah :))

Kizlar az once baska bir mart anneleri blogunda okudum,moby wrap kanguru kullanan bi annenin bebegi bir anda kangurudan kurtulmus! Basi beli geri dusmus! 90 derece arkaya gitti diyo annesi! O an gozleri kaymis ve nefesi kesilmis bebegin! Hemen ambulansla hastaneye yetistirmisler,hala hastanedelermis,aman hanimlar kanguruya guvenip iki elinizi de mesgul etmeyin,bir eliniz mutlaka bebegi desteklesin,sanki bana olmus gibi korktum,Rabbim evlatlarimizi korusun,amin

Son düzenleme:
bu kaynana muhabbeti hamileliklerin son aylarinda ve dogumun basladigi siralardaydi.
ben hala bozuk plak gibi ayni konuda takili kaldim :))
cok kafa agritiyorum sanirim.
en bastada kendiminkini.:))
ole bir esiyo sonra geciyo istee...
kusurabakmayin :))

cnm hiç merak etme biçok gelin aynı aslnda arada istisnalar çıkıyor

bende hiç sevmiyorum kaynanamı deli kıskanan her fırsatta laf sokan ve evimdeki huzursuzlıkların tek sebebi o nasıl sevebilirimki yuzume güler arkamdan neler dermiş kısa zaman önce kulağıma geldi konuştukları içime attım susutum kocamla huzursuz olmayayım diye ama onlar bizi kendine rakip gördüğü sürece bu böyle gider

kocam bana ne yapsa aynısını oda ister çicek alır çiçek ister yemeğe çıkarız bende istiyorum der hediye alır bana hiç almadın der süpriz yapar o surat asar neler neler bide alttan alttan 1 e 10 katarak kayınbabama ikayet eder ki kayınbabamla aramız çok iyiydi onunda aklına girdi aman neler neler işte hamile olduğumu duyunca inan sevinmedi bile hımmrüyamda görmştüm dedi hiç sesii bile değişmedi ve konuyu kapattı hemen
nefret ediyorum pis ikiyüzl yalancı kadın ne olacak

bende çok dertliyim yani :)))) yalnız değiliz

Kizlar az once baska bir mart anneleri blogunda okudum,moby wrap kanguru kullanan bi annenin bebegi bir anda kangurudan kurtulmus! Basi beli geri dusmus! 90 derece arkaya gitti diyo annesi! O an gozleri kaymis ve nefesi kesilmis bebegin! Hemen ambulansla hastaneye yetistirmisler,hala hastanedelermis,aman hanimlar kanguruya guvenip iki elinizi de mesgul etmeyin,bir eliniz mutlaka bebegi desteklesin,sanki bana olmus gibi korktum,Rabbim evlatlarimizi korusun,amin

amin insallah!!!
bende cok korktum ve uzuldum
dedin gibi sanki benim bebegime olmus gibi.
offf insallah duzelir bebegi.
dua edelim noluuurrrr!!!!!!!!!

bende hiç sevmiyorum kaynanamı deli kıskanan her fırsatta laf sokan ve evimdeki huzursuzlıkların tek sebebi o nasıl sevebilirimki yuzume güler arkamdan neler dermiş kısa zaman önce kulağıma geldi konuştukları içime attım susutum kocamla huzursuz olmayayım diye ama onlar bizi kendine rakip gördüğü sürece bu böyle gider

kocam bana ne yapsa aynısını oda ister çicek alır çiçek ister yemeğe çıkarız bende istiyorum der hediye alır bana hiç almadın der süpriz yapar o surat asar neler neler bide alttan alttan 1 e 10 katarak kayınbabama ikayet eder ki kayınbabamla aramız çok iyiydi onunda aklına girdi aman neler neler işte hamile olduğumu duyunca inan sevinmedi bile hımmrüyamda görmştüm dedi hiç sesii bile değişmedi ve konuyu kapattı hemen

yalniz olmadima sevindim canim.
hemen hemen benzer durumlar yasiyoruz senle.
napacaksin iste sabir diyorum
ama inanki cokkk yaslanmis hissediyorum kendimi.
bide benmi kotuyum acba diye kendimi sucluyorum hepp.
inanki kendimden bile nefret eder oldum.
artik kim hakli kim haksiz dusunemiyorum bile.
sanada Allah sabir ve kolayliklar versin canim.
cok iyi anliyorum seni.

Anam bnmki hamile oldugumu ogrendiginde cocuk yapip kendini garantiye alcakmissin oyle diyolar dediydi ben napiyim bizde de ipler kopmak uzere allahtan baska sehirdeler aramiyorum bile geldiklerinde 1 ay kaliyolar kafayi yicem hele bi de bebegime dokunmalarina bile tahammulum yok onumuzdeki ay gelirler kesin :KK43:

puppa dişiniz hayırlı olsun.kızımdayken diş ağrısı hiç çekmedik.inşaALLAH oğlumdada çekmem.bizde bugün aşımızı olduk.geçen hafta olmamıştık.koskoca hastenede verem aşısı yokmuş onun için bugün sağlık ocağında yaptırdık.ALLAHın izniyle inşaALLAH ateşi çıkmaz.zaten huzursuz bir bebek herşeye ağlıyor.drmuz böbreklerinde kum olabilir dedi oda uykusuzluk huzursuzluk yaparmış cuma günü ultrasyon çektircez bişey çıkmaz inşaALLAH birde pipisinin ucu birazcık kapalı dedi sünnet olmasında fayda var dedi bakalım ne yapcam çünkü bikaç dr götürmüştüm onlar bişey demediler.bu sünnet işini araştırmam lazım.üç tane aşı yedi oğlan hala uyumuyor ya kafayı ben yiycem....
çok tşk ler cnm.inşallah bizde kolay atlatırız..

canim hayirli olsun bebeginin disi.
sasirdim.
kac ayliktiki bebegin.
bizimkininde agzi yavas yavas sulanmaya basladi.
bizdede baslarmikine ayyy ne hos olur yaaa!!!!!!!!
tabi huzursuzlugu da var ama olsun bisi olmaz :))

puppa

canım kaç aylıksınız kı diş cıkmaya başladı hayırlı olsun inşallah kolay atlatırsınız ben çok korkuyrum o dönemden çok zor oluyomuş inşallah rahat oluruz

evlilik yıldönümünde kutlu olsun canım nice mutlu huzurlu beraber yıllara inşallah :))

kızlar geçen hafta üçüncü ayını doldurdu oğlum..
teşekkürler darısı başınıza diyelim o zaman :)
inşallah çok sıkıntı çekmeden atlatırız bu dönemide :)

bu arada tşk ler dedemet güzel dileklerin için.
evet evlilik yıldönümüz bugün çok özel benim için :)))

X