2013 kpss kimler girebilir

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.281
209
2013 KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Merhaba arkadaşlar bilindiği üzere 2012 yılında yapılan KPSS sınavına Lisans ,Önlisans ve Ortaöğretim mezunları ile mezun olabilecek durumdaki adaylar girdiler.2013 yılında yapılacak olan KPSS ise sadece A grubu ve Eğitim Bilimleri için yapılacaktır. Bu sebeple 6-7 Temmuz 2013 yılında yapılacak olan KPSS ye Ortaöğretim / Önlisans adayları başvuramayacaktır.Bu düzeydeki adaylar 2014 yılını beklemelidirler.

A grubu meslek alım süreci

1- KPSS sınavı
2- Kurum sınav ilanı
3- Kuruma sınavına başvuru
4- Kurumsal sınav
5- Atama

A Grubu KPSS ye başvurabilen bölümler

A grubu KPSS?ye tüm bölümler girebilirler. Aşağıda belirttilen fakültelerde yer alan bölümlerin bir çoğundan a grubu (müfettişlik uzmanlık ) kadrolarına alım yapılmaktadır.

- Hukuk fakülteleri

- İktisadi ve idari bilimler fakülteleri

- İşletme fakülteleri

- Siyasal bilimler fakülteleri

- Mühendislik fakülteleri

- Fen edebiyat fakülteleri

- İletişim fakülteleri

- BESYO

- Eğitim fakülteleri

- Mimarlık fakülteleri

- Diş hekimliği fakülteleri

- Tıp fakülteleri

- Veterinerlik fakülteleri

- Ziraat fakülteleri

- Edebiyat fakülteleri

- Teknik eğitim fakülteleri

KPSS A Grubu için yapılan oturumlar ve soru sayıları

Hangi alandan soru çözülmesi gerekiyor?

- Hukuk fakültesi ve İİBF mezunlarının genel kültür, genel yetenek, yabancı dil, hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, kamu yönetimi, ÇEKO alanlarına ağırlık vermesi uygundur.

- Eğitim bilimleri fakültesi mezunlarının genel kültür, genel yetene, eğitim bilimleri alanlarına yoğunlaşmaları yeterlidir.

- Diğer fakülte mezunlarının genel kültür, yetenek, yabancı dil ve hukuk alanlarına ağırlık vermeleri yeterlidir.

Kurum sınav ilanı

Kamu kurumları A Grubu meslek personeli alımı için ilan verirler. Bu ilanda hangi unvanda personel alınacağı, kaç kişi alınacağı, hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği, diğer sınav başvuru şartları, sınavın içeriği ve yapısı gibi konularda bilgiler yer alır.

A Grubu ilanlar nasıl takip edilebilir?

KPSS nin A grubu ilanlarını gerek sayfamızın MEMUR İLANLARI'nın içerisinde bulunan KPSS A İLANLARI kısmından ya da memuriyethaber adlı facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bir aday her ilana başvurabilir mi?

Kurum ilanında başvurabilecek adayların fakülte ya da bölüm bilgileri tek tek sayılmıştır. Kendisine uygunmezuniyet şartı bulunmayan ilana başvuru yapılamaz.

Hangi puan gerekli

118 tane A grubu puan bulunmaktadır ve her kurumun başvuru puanı farklıdır.

İlanlara başvuru nasıl oluyor?

Birkaç yıl öncesine kadar A Grubu alımlar için kurumlara bizzat ya da posta yoluyla başvuru yapılıyordu. Birçok noter onaylı belge teslimi gerekiyordu.

Son yıllarda ve özellikle e-devlet uygulamasına geçen kurumlarda Online başvuru imkanı doğmuştur. Ancak yine de şahsen ve posta yoluyla belge teslimi gereken alımların bazıları devam etmektedir.

Kaç kişi kurum ilanına başvurabiliyor?

Kurumsal sınava kaç kişinin başvuracağı kurum ilanında yer alır. Ancak KPSS?ye ilişkin Yönetmelik gereği kurumun yazılı sınavına en fazla alınacak kadro sayısının 20 katı aday çağırılabilir. Sözlü sınavda ise en fazla alınacak kadro sayısının 4 katı aday çağırılabilir. Bu detaylar ilanlarda yer almaktadır.

İlan verilmeden A Grubu alım yapılabilir mi?

A grubu ilanlar kurumların kendi web sayfalarında ve Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.

kaynak : memuriyethaber

Son düzenleme:
Merhaba, ben bu sene kamu yönetiminden mezun olucam anladığım kadarıyla bu sınava gırebılırım. Açıktan okudum bu arada. Peki hangi memurluklar oluyor bu sınavla? Mesela ben unıverstede memurluk ıstıyorum. Öğrenci işleri vb. gibi. Bu sınava mı girmem gerek yoksa 2014 dekine mi girmeliyim bi türlü anlamadımyaa

Bu sınava da girebilirsiniz ancak Alan sınavı bu, yani bu sınavdan yeterli puanı alanlar kurum sınavlarına girerler.
B grubuna girmeniz lazım istediğiniz ( merkezi atama ) kadro için.

Yani bu sınavdan baraj gıbı bır puan alıp sonra hangi kuruma başvuracaksan ayrıca onun sınavına mı girmek demek oluyo bu? O zaman barajı nedir bu sınavın? Birde B grubu sınavı 2014deki olan değilmi? Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu arada

Evet B grubu merkezi atama oluyor ve çift yıllarda yapılıyor
Alan sınavı her yıl var baraj 70 ancak kurumlar kendi de belirler misal ptt 80 üzeri alıyor açıktan alımlarında..

Hımm anladım bu sınavda belki şansım olabilir. N e zaman yapılıyor başvurular birde sınav ne zaman?

merhaba ; benim de bi sorum olacak.
ben 4 yıllık işletme mezunuyum. 2013 kpss a sınavına girmek istiyorum..sadece gy ve gk oturumuna girersem hiçbir işe yaramaz mı ? yoksa sadece bunlar yeterli olurmu ? hangi oturumlara girmem gerek ?

Her kurumun istediği puan türü farklı oluyor, puanların hesaplanmasında kullanılan alanlar da farklı olduğu için kesin bişey söyleyemeyiz ama hepsine girin bence bütün puanlarınız hesaplansın. Özellikle İİBF mezunlarından diğer alanları da istiyorlar diye biliyorum.
Kpss puan türlerini hesaplama kullanılan katsayılara buradan bakabilirsin.
http://www.tasari.com.tr/upload/image/120puantur.pdf

teşekkürler........

arkadaşlar bende bu sene kpss ye hazırlanıyorum. www.................. sitesinden kitaplarımı aldım. bu sitede Çağdaş Türk ve Dünya tarihiyle ilgili de yazı okudum ilginizi çekerse bu siteden bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…