• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

gerilmeyelim kızlarım:34:
bugün ne hayırlı bir gün:16: çokça dua edelim e mi:16:

Gerilmek değil Renginam,bu üye en son 1 yıl önce gelip nasıl çalışmalıyım diye sormuştu,aradan 1 yıl geçti ve konu böyle şeyler olunca yazıp çıkması ne derece doğru ? :34:

Neyse ya,Allah herkesin gönlüne göre versin.:12: Biz de binbir emekle girdik,kimse yatarak gelmedi.:32:

Son düzenleme:
Gerilmek değil Renginam,bu üye en son 1 yıl önce gelip nasıl çalışmalıyım diye sormuştu,aradan 1 yıl geçti ve konu böyle şeyler olunca yazıp çıkması ne derece doğru ? :34:

Neyse ya,Allah herkesin gönlüne göre versin.:12: Biz de Türkçe bölümüne binbir emekle girdik,kimse yatarak gelmedi.:32:

haklısın tatlım ama boşverelim diye dedim. özellikle bugün :29:

Neyse ya,Allah herkesin gönlüne göre versin.:12: Biz de binbir emekle girdik,kimse yatarak gelmedi.:32:

çok pardon bir an üstüme alındım.
kimsenin üzülmesini kırılmasını istemiyorum.evet biri geliyo lafı sokuyo ve gidiyo.ben felsefeci değilim.ama ne bileyim onlarıın ne suçu var.biraz empati yapmak gerek.

Son düzenleme:

çok pardon bir an üstüme alındım.
kimsenin üzülmesini kırılmasını istemiyorum.evet biri geliyo lafı sokuyo ve gidiyo.ben felsefeci değilim.ama ne bileyim onlarıın ne suçu var.biraz empati yapmak gerek.

Aynen öyle canım.Bizim ne suçumuz var ? Benim de bölümümü 4000'den fazla sınıf öğretmeni işgal etti.Sistem düzensiz,her şey karman çorman ve herkes gergin.:6::10:

Ben de p10'dan 86 aldım.:ssz: Geçen yılki sistem olsa haritadan yer beğenecektim. Ama alan belası yüzünden atanamıyorum.

Hani adalet hani eşitlik ? :10:

kızlar o kadar çok sorun var ki...
mesela fizikten geçen yıl bildiğim kadarıyla hiç alım olmamış.
fransızcadan sadece 1 kişi.
bu insanlarda basbas bağırıyor.
madem fizikten alım yok neden formasyon var????
madem eğitim fakültelerine alım durdu neden formasyonda gelişme yok?????
eğitim maalesef bu ülkenin yapboz tahtası.
mesela bizim branşta da hemşireler var.
branşın ne diye soracaksınız okul önceciyim.
bunu söylerken de artık çekiniyorum.
okul önceci olduğum için bir taşlanmadığım kaldı.
''siz şöylesiniz siz bölyesinizi tuzunuz kuru'' neler duyuyoruz.
ben kimseyi bağlamadım bizim branşımız ortak alandı yani herkes puanı kırılmadan yazabiliyordu.
ha şöyle de bir şey var ben yazdım millet bu sefer de başladı ''ayyyy bebek bakıcısı mı olacaksın???''
yani yukarısı bıyık aşağısı sakal.
neyse kızlar içimi boşaltmak burayaymış.
sıkıldım artık sürekli bunları duymaktan ben de istiyorum hepimiz atanalım.
çünkü diğer branşlardaki insanlarla da çalışma fırsatım oldu bu yıl.gerçekten eğitim içler acısı.
eğitim gibi dinamik ve yenilikçi olunması gereken bir alanda insanlar sadece saat doldurup gidiyor.
tabii herkes değil eminim ki emek verenlerde vardır.
ama hak edenler atanmalı ya artık.

kızlar o kadar çok sorun var ki...
mesela fizikten geçen yıl bildiğim kadarıyla hiç alım olmamış.
fransızcadan sadece 1 kişi.
bu insanlarda basbas bağırıyor.
madem fizikten alım yok neden formasyon var????
madem eğitim fakültelerine alım durdu neden formasyonda gelişme yok?????
eğitim maalesef bu ülkenin yapboz tahtası.
mesela bizim branşta da hemşireler var.
branşın ne diye soracaksınız okul önceciyim.
bunu söylerken de artık çekiniyorum.
okul önceci olduğum için bir taşlanmadığım kaldı.
''siz şöylesiniz siz bölyesinizi tuzunuz kuru'' neler duyuyoruz.
ben kimseyi bağlamadım bizim branşımız ortak alandı yani herkes puanı kırılmadan yazabiliyordu.
ha şöyle de bir şey var ben yazdım millet bu sefer de başladı ''ayyyy bebek bakıcısı mı olacaksın???''
yani yukarısı bıyık aşağısı sakal.
neyse kızlar içimi boşaltmak burayaymış.
sıkıldım artık sürekli bunları duymaktan ben de istiyorum hepimiz atanalım.
çünkü diğer branşlardaki insanlarla da çalışma fırsatım oldu bu yıl.gerçekten eğitim içler acısı.
eğitim gibi dinamik ve yenilikçi olunması gereken bir alanda insanlar sadece saat doldurup gidiyor.
tabii herkes değil eminim ki emek verenlerde vardır.
ama hak edenler atanmalı ya artık.

Hak edenler... Çok haklısın canım.:34::13: Az çok biliyorsun ben bu sınava 2 yıldır hazırlanıyordum.:14:81 gygk,65 eb neti yaptım.Ama alan batırdı,olmadı,yapamadım,hep laylaylom geçti üniversitede bizim dersler.:14: Üniversitesi iyi olan atanıyor işte.

Ben hak etmedim mi ? :14: Çıldıracağım.:5:

o yıl rehberlikten taş çatlasın 100 kişi falan gitmiştir.üstelik gayet de yüksek puanlarla.Temizlenmedi yani canım:(Hala biriken binlerce felsefeci var.Sertifika bizim için elbette olumlu bi gelişme ama o da özel sektörde iş görüyor.Devlet iplemiyor o sertifikayı.daha önce de alanlar oldu bu sertifikanın muhteliflerini ama hiç o sertifikaya istinaen bi alım olmadı.Allah hepimizin yardımcısı olsun hocam.
Sen Sosyalciler deyince aklıma sadece şu geldi:Tencere dibin kara seninki benden kara

haziran 2011 de baya bi felsefeci alınmıştı çünkü bizden mezun yoktu. Devletin politikası yüzünden o kadar çok kırıldık ve kırdık ki. Felseficiler bize laf soktu biz onlara aslında herkes ekmek derdindeyken. Hiç bir felsefeci istemez ki başkasının yerini almayı ben nasıl kendii alanım dışında iş yapmak istemiyorsam. Keşke devletin eğitim alanında bir politikası olsa.

kızlar inş hepiniz atanırsınız istediğiniz işi yaparsınız

Bu konularda ben de çok dertliyim kızlar ve katılıyorum sizlere...
Devlet ne hale getirdi bizleri...
benim yarim de felsefe grubu öğretmenliği mezunu bilenler vardır.
Ona sorsanız ki sordum kendi bölümümden atanmak isterimelbette dedi.
Elbette eğitimini aldığı yapması doğru olan, mantıklı olan...
Peki ya ona bu hak verilse... atanmak için, şu yıpratıcı işsizlikten kurtulmak için seçebilir de.
Çünkü kaç kapı kapandı yüzümüze Allah biliyor...
Alımları her yıl daha da azalıyor. geçen yıl 150 kişi atandı:31:
Alım yapılmayacaksa neden her geçen gün artıyor kontenjanlar, mezunlar?
Şu alan değişikliği, ücretli öğretmenlik gibi saçmalıkların bitmesi eğitimin kurtulması için yapılması gereken ilk şey belki de.
Eş durumu isteyebilmek için alan değiştirgit eşinin yanına deniliyor var mı böyle saçmalık:47:
Yarın bir gün bana bu şartı koysalar naparım gidebilmek için seçerim mecburen...
Bunun yanında keyfen değiştirenlere hiç değinmiyorum!
Velhasıl kelam kimse kimsenin bölümüne göz koymuş değil. Aslında herkes yıllardır eğitimini aldığı işi layıkıyla yapmak istiyor.
Ama ülkemizde bu mümkün mü önce bunun cevabı verilmeli.

kadir geceniz mübarek olsun kızlar:16:akıllı telefon almayı düşünüyorumda bana kullandığınız memnun kaldığınız marka-modelleri yazar mısınız?nokia istemiyorum onun dışında her marka olabilir:34:fiyatta en fazla taş çatlasa 1800tl ama çok pahalı olur gerek yok o kadarına:18:

Hak edenler... Çok haklısın canım.:34::13: Az çok biliyorsun ben bu sınava 2 yıldır hazırlanıyordum.:14:81 gygk,65 eb neti yaptım.Ama alan batırdı,olmadı,yapamadım,hep laylaylom geçti üniversitede bizim dersler.:14: Üniversitesi iyi olan atanıyor işte.

Ben hak etmedim mi ? :14: Çıldıracağım.:5:

ahhhh canım ne kadar emek verdiğinizi bilmem mi:43:
buradaki kimse burada lak lak yapmaya gelmedi.
herkes hak ediyor dediğim gibi.
bizi at gibi yarıştıranlar da suç.

bir de kızlar burada kızmanız gerekneler aslında hiç görmedikleriniz: kurum sahipleri.
mesela rehabilitasyon merkezi sahipleri.
adamların kurum açması için psikolog şartı var.
eee psikologda diyor ki ya bana şu kadar maaş ver ya da ben hastanede çalışırım.
kurum sahipleri de dediler ki madem öyle bir şartın var devletçim o zaman felsefescilere sertifika ver onlarla kurumumuzu devam ettirelim.

ama kızlar işin ilginç yanı ne biliyor musunuz?
kurum sahiplerinin bazıları da meb de öğretmen.
öğretmen öğretmeni eziyor.
yapmadıkları kalmıyor kimi zaman.
devlet kesinlikle artık gerçek bir politika belirlemeli.
sanki aş evi kim Allah rızası için dese ona göre yönetmelik çıkarıyor.
elemanın mı yok çıkaralım bir yönetmelik yapalım rehber öğretmen açalım bir sertifika programı verelim sertifikları millet okulönceci olsun.

filler tepişiyo bizler eziliyoruz.
tepediklerin ne işine geliyorsa.

PDR MEZUNU EDİTÖRÜN YAZISINI OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM

Sosyoloji ve Felsefe mezunlarının Rehber Öğretmen olarak atanmasına karşı değilim.

Gerekçem de şu: Rehber öğretmenlik bir kadrodur. Psikolojik Danışman, Psikolog yada Sosyolog olmak bir unvandır.

Özel sektörde özellikle dershaneler yasal açıdan rehber öğretmen bulundurmak zorunda oldukları halde PDR mezunlarının yüzde 90'nı devlete atandığı için ilgili branştan öğretmen bulamıyorlar.

Ayrıca Dershane rehberliği ile PDR formasyonu arasında çok da paralel bir bağ yok. ÖSYS yada SBS sistemini bilen bir kişi çok iyi rehberlik hizmeti verebilir. Bu konuda PDR yada psikoloji mezunlarından daha gayretli ve istekli olduklarına bizzat şahit olmuşluğum vardır. Bununla beraber şunu da söylemeliyim:

14 yıllık rehber öğretmenim. PDR ünvanı ile atandım. Açık söyleyeyim PDR ve Psikoloji mezunlarının şişkin egoları çoğu zaman mesleki faaliyetlerinde bir handikap olarak öne çıkıyor. Amacım sosyoloji yada felsefe mezunlarını övmek değil. Benim gözlemlediğim gerçek bu.

Bu açıdan MEB?in Rehber Öğretmenlerin Ataması başlıklı yazısında Sosyoloji ve Felsefe mezunlarına Rehber Öğretmenlik olanağının sunulması hem pedagojik hem bilimsel hem de işlevsel bir sakınca barındırmamaktadır.

190 puanla özel üniversitelerde psikoloji ya da PDR bölümünü okuyanların rehber öğretmenlik yapması; Sosyoloji yada Felsefe mezunu birinin rehber öğretmenlik yapmasından daha sakıncalı ve daha tartışmaya değer bir konudur.

Ben tartışmaların mesleki etik bağlamdan ziyade mesleki fetişizm hissiyle yapıldığını düşünüyorum. Özellikle PDR mezunu kişilerin bu tartışmalara girmek yerine aldıkları eğitimin psikolojiyle ilgisine bakmalarının ve buna itiraz etmelerinin daha elzem olduğuna inanıyorum. (Merak edenler İstanbul Üniversitesi PDR Bölümünde okutulan derslere bakabilirler.)

Ayrıca bir mesleği lisansa haps etmek uluslararası eğitim ahlakıyla bağdaşan bir durum değildir. Unutmayalım ki; Freud bir fizyoloji hekimi ve nörolog, Piaget bir zoolog, Jung bir antropolog ve psikiyatri hekimiydi. Örnekler arttırılabilir)

Türkiye?deki mevcut sistem ruh sağlığı yasası ile sağlıklı bir zemine kavuşturulmadan bu tür tartışmalar abesle iştigaldir.

Özellikle Psikologlar Derneğinin başlattığı imza kampanyası tam bir paradoks örneğidir. Düne kadar PDR mesleğini psikoloji biliminden saymayacak kadar pervasız tutum içinde olan bu dernek aynı zamanda PDR psikolog tartışmasının ana provokatörüdür. Yıllarca Wisc-R eğitimlerinden PDR mezunlarını dışlamak suretiyle Wisc-R eğitimlerinin merdiven altı alanlarda yapılmasına neden olan Türk Psikologlar Derneği?nin rehber öğretmenliği kursuna yönelik MEB'in son etkinliğine karşı imza kampanyası başlatması en hafif deyimle tükürdüğünü yalamaktır. Bu imza kampanyasıyla Rehabilitasyon merkezlerinde istihdam edilen psikologların istihdam alanlarının daralmasına karşı güya mesleki savunuculuk görevi ifa ediyor. Bunu yapacağına Psikologların Rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim öğretmeni gibi çalıştırılmasına karşı bir tutum takınması daha elzemdir. Rehabilitasyon merkezlerinde çalıştırılan psikologların mesleki tükenmişlik sendromu yaşadıkları bilinen bir gerçek olarak ortada dururken, olaya bu kadar sığ yaklaşmak ayrı bir trajedidir.

Mesleki gasp konusunda birkaç şey daha söyleyerek yazımı bitireceğim:

Ortada mutlaka bir gasp durumu varsa bunu hangimiz yapmıyoruz ki:

Psikiyatrist gibi ilaç öneren psikologlarımız yada psikolojik danışmanlarımız yok mu?

Psikoterapi eğitimi almadan psikoterapistim diye piyasaya kendini tanıtan psikiyatri hekimleri yok mu?

Okullarda istihdam edilmek üzere açılan PDR bölümü mezunları psikologların tüm çalışma alanlarına göz dikmiyor mu?

Rehabilitasyon merkezlerine psikolog olarak atanan psikologlar özel eğitim uzmanlarının işini yapmak suretiyle bir başka meslek grubunun işini gasp etmiş olmuyor mu?

Çocuk gelişimi mezunu olup kendisini Aile ve Çocuk Terapisti olarak tanıtan çocuk gelişimcileri yok mu?

Cinsel terapist unvanını kendi kendisine uydurma bir şekilde veren ve Vajinismus tedavisi yapıyorum diyen psikolog, pratisyen hekim, kadın doğum uzmanları ve nörolog yok mu?

Otizmde en etkili tedavinin özel eğitim olduğu ortadayken, Otistik bir çocuğu haftada 3 defa psikiyatrik tedavi amacıyla ofisine çağırıp ailesinden tonlarca para alan psikiyatri hekimleri yok mu?

Var hem de sayıları sayılamayacak kadar çok.

Bir iki sertifikayla koç moç ve kişisel gerilim mi gelişim uzmanı mı belli olmayan güruhu da saymıyorum?

Liste uzayıp gider? Ruh sağlığı yasası olmadığı sürece bu tür tartışmalar sadece vaktinizi alır.

Ben olsam bol kitap okur iyi bir psikoloji uzmanı olmaya çalışırdım. Çünkü asıl tehdit okumayan niteliksiz uzman sayısında ki nicel bir artıştır?

Sosyoloji veya Felsefe mezunlarının rehber öğretmen olması bu sorunların yanında denizde çakıl hükmündedir?

Ayrıca MEB?in son yazısı sadece özel sektörün yaşadığı ciddi ve aşılamayan bir soruna çözüm üreten işlevsel bir uygulamadır.

En azından ben böyle düşünüyorum?

geç oldu ama anca kendimi topladım

79 küsür aldım

netlerimde bir yanlışlık yok

hiç matematik doğrum yok ve güncellerden çok boşum var

çok yorgunum bir kez daha anladım ki bu iş ma-te-ma-tik-siz olmaz

işte anca matematiksiz 79 alınıyor

ankarada bir kolejle grüşmeye başladım artık biyerden başlamak lazım

beyazanne yi leylasımı sevcanımı çok tebrik ediyorum canlarım benim

nilim sedefim renginim tubam tubuşimm suyum ebonum kitap selim kusursuz delim nur tubam kpss hayalim dualarım hem kendimle hem sizlerle umarım Rabbim bir kapıda bize açmıştır

bu kadar geçiktiğim için çok ozür dilim

hepinizi seviyorum..

Son düzenleme:

79 küsür aldım

nilim sedefim renginim tubam tubuşimm suyum ebonum kitap selim kusursuz delim nur tubam kpss hayalim dualarım hem kendimle hem sizlerle umarım Rabbim bir kapıda bize açmıştır

hepinizi seviyorum..
canım benim çok iyi yapmışsın öyle kpssye küsüp her şeyden el etek çekmek yok inşallah görüşmen çok güzel geçer:16:ayrıcada belki aldığın bu puanla uğurlarız seni canım benim:nazar:

79 küsür aldım

hepinizi seviyorum..

cnm bi kapı kapanır bi kapı açılır.Senin kısmetinin bol olduguna ınanıyorum ben. Şehir değişikliği bence sana zaten güzel bi hediye oldu. İnşallah kısmetlerin gerisi çok yakındır.Güzel gönlün her güzelliği bulucak eminim.

79 küsür aldım

hepinizi seviyorum..

kuzum hemen ümidini kesme 79 kötü bir puan değil bu sene atanırsın inşallah :29: olmadı mı hazırlanırız yeniden burda hemde bir yandan çalışırız bi iş bulup.biliyorum bizleride bekleyen kısmetler var.vakti zamanı gelince görücez.arada sırada gel özlüyoruz seni:16:

Son düzenleme:
haziran 2011 de baya bi felsefeci alınmıştı çünkü bizden mezun yoktu. Devletin politikası yüzünden o kadar çok kırıldık ve kırdık ki. Felseficiler bize laf soktu biz onlara aslında herkes ekmek derdindeyken. Hiç bir felsefeci istemez ki başkasının yerini almayı ben nasıl kendii alanım dışında iş yapmak istemiyorsam. Keşke devletin eğitim alanında bir politikası olsa.

kızlar inş hepiniz atanırsınız istediğiniz işi yaparsınız

Felsefeciler size laf mı soktu?
Şu an benim yazmı alıntılayan sizsiniz
Ben dershanecilik de yaptım ve adamlar felsefe dersi vermek istiyorsan rehberlik de yapacaksın diyorlar iki işi arada çıkarıyorlar
Hem de 1000 tl gibii komik paralara
Ona neden itiraz etmiyorsunuz?
Ben kendi derdimdeyim işimi yapmak istiyorum.82 puanla acaba diyorum bi rehberlikçi kaçla atanıyor sayın hocam?
Beni de zamanında bi rehberlikçi yönlendirdi felsefeye umarım anlatabildim?
Konuyu uzatmak anlamsız Allah emek verenin emeklerini korusun.

79 küsür aldım

hepinizi seviyorum..

Siz de mi felsefe hocam

Felsefeciler size laf mı soktu?
Şu an benim yazmı alıntılayan sizsiniz
Ben dershanecilik de yaptım ve adamlar felsefe dersi vermek istiyorsan rehberlik de yapacaksın diyorlar iki işi arada çıkarıyorlar
Hem de 1000 tl gibii komik paralara
Ona neden itiraz etmiyorsunuz?
Ben kendi derdimdeyim işimi yapmak istiyorum.82 puanla acaba diyorum bi rehberlikçi kaçla atanıyor sayın hocam?
Beni de zamanında bi rehberlikçi yönlendirdi felsefeye umarım anlatabildim?
Konuyu uzatmak anlamsız Allah emek verenin emeklerini korusun.

ben size kendi hikayemi anlatayım 2011de kpss haızrlanırken bir anda kılavuz yayınlanır ve haziranda bizden hiç mezun olmadığı için felsefe mezunları atandı o moral bozukluğunu düşünün. (Össde ilk 4bine girerek full matematik netleriyle ve 3.yılımda girdim bu alana )
basın açıklamalrı yaptık ankaraya eyleme gittik çünkü 1 ay sonra zaten bizden mezun olacak sadece seçim için yapılan bir atama. Okadar yıprandık sinir stresten kas ağrılarım oldu günlerce yataktan kalkamadım. ve ağustosta 11bin öğretmen atandı bize verilen sayı 600 civarı yaklaşık 2.500 cvarı mezun olurken. Daha önce atama yapıldığı için çoğu arkadaşım atanamadım neden alandışı atama olduğu için. Ben 84 le atandım ama haziranda o atama olmasaydı istediğim yer olacaktı çünkü sıralamam gayet iyidi.

rpsikolojik danışma ve rehberlik bölümüne girebilmek çin çok iyi netker yapmak lazım hukukla eşdeğer . Siz sadece kendi açısnızdan bakıyorsunuz siz atanamayıp sizin yerinize başka branş atansa ne hissederdiniz. Ben össde tercih yaarken atanma koşullarını iş imkanlarını bilerek yaptım

Back