• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

herkese günaydın.

içerikteki değişiklikler hepimizin kafasını karıştırdı. aşağıda memurlar.net'ten ogr 06 adlı üyeden alıntı yapıyorum. lütfen ama lütfen sonuna kadar okuyun. ben çok istifade ettim:

arkadaşlar ukalalık yapmak istemem ama endişe içeren yazıları görünce kendi çapımda birşeyler yazmak istedim.kendi adıma yazıyorum.24 yaşındayım ortaokulu bitireli 13 yıl oldu.13 yıldır sınavlara giriyorum.şimdi'nin sbs'si ile başladım.şimdi sınavlar silsilesi'nin son halkası kpss sınavındayım.zaman içerisinde endileşelendiğim hiçbir durumda muvaffak olamadım.yine zaman içerisinde etrafımda psikolojimi bozmak isteyen insanlar oldu.onların içerisinde gereksiz yere endişelenip etrafında moral bozukluğu yaratmak isteyen kişiler oldu.ama sonuç her ne olursa olsun bu sistem de sadece etrafındakileri takmayan ve yapılması gerekenleri yapanlar Allah'ın da izniyle biryerlere geldiler.başta yazarken kendim için yazıyorum demiştim ama hepimiz bu süreçlerden geçtik.lütfen bir silkelenip kendimize gelelim.evet birçok şeyi her zamanki gibi yine baştan yapmayıp ortada önümüze koydular.ama sonuçta yine en fazla yapanımız gidecek.ilk önce bize düşen gören neydi?oturup normal konuları bitirmekti değil mi?e biz bunları bitirdikten sonra zaten hazır hale gelmeyecekmiyiz?bu kadar endişe niye?durumu hafife aldığımı düşünmeyin.sadece yapmamız gerekenlerden bahsediyorum.

tarih dersi ile ilgili olarak milli mücadele dönemi'nin sorulmayacağını düşünen arkadaşlarımız var.sizce bunun olması ne kadar mümkün? hepimiz biliyoruz ki osmanlı devleti 1299-1922 tarihleri arasında.dolayısyla geçen sene ile yapılan değişiklik geçen sene yazan yüzdelik dilimlerin konuları ile dün yayınlamış oldukları yüzdelik dilimlerin konuları'nın birbirleri'nin içlerine aktarılmış olması ve bunların ağırlıklarında yapılan değişikler.sonuçta konularda bir değişiklik yok.coğrafya'da yaptıkları değişikler fiziki özelliklerin %5 olan ağırlığını %12 ye çıkarmışlar ve %20 olan ekonomik coğrafya'nın ağırlığını %13 e indirmişler.konularda değişiklik yok.tarihten alınan 3 soru vatandaşlığa verilmiş.vatandaşlıkta da konular da değişiklik yok.burada amaç belli zaten.eleyicilikte tavan yapmak.türkçe ve matematik içinde eleyicilikte tavan yapma amacındalar.türkçe ve matematik derslerinde sorulan sorular arasına 3'er tane mantık muhakeme artık ne dersek yerleştirirlerse ki çözeceğimiz soru sayısı içinde 3'er tane soru çok mantıklı görünüyor.bunun işaretini zaten ygs de vermişlerdi.merak eden arkadaşlar inceleyebilirler.

eğitimde en büyük değişiklik programda.burası tabi ki hayal kırıklığı yarattı.buradan alınan sorularda zaten var olan sınıf yönetimi,öğretim teknolojileri materyal tasarıma verilmiş.burada kafa karıştıran 2.yazdığım yer olabilir.ama o da zaten edgar dale in yaşantı konisi ile alakalı bir konu.aynı zamanda o konunun içerisinde öğretim araç gereçlerinin kullanımı ile ilgili mevzular var.yine konularda değişen birşey yok.tabi şu an bizde güvensizlik ortamı var.bunun nedeni ise artık ne yapacaklarını kestiremiyor olmamızdan kaynaklanıyor.yani demek istediğim fazla endişe yapmadan daha istekli bir şekilde çalışmamamız gerektiği.endişeli olarak bu süreci devam ettirirsek zararlı çıkarız.geçen sene bir arkadaşım sınavda bir ara umutsuzluğa kapılıp bir endişe halinin hakim olduğunu söylemişti eğitim bilimlerini çözerken.daha sonra son sayfadaki soruları çözdüğünü zannediyor.tam kağıtlar teslim edilirken o soruları çözmediğini fark ediyor.sonuçta 0,3 ile atanmayı kaçırdı.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sabırla çalışmaya devam.

ben dünkü performanstan sonra sabah tembellik yaptım:(

daha yeni başlayacağım. ocakta çayım demlenedursun, geçen senenin alesiyle başlıyorum.

gelinim ben artık müfredatı şunu bunu düşünmüyorum çalışıyorum nereye kadar giderse artık:ssz:
paylaşımın için teşekkürler ayrıca:29:

kızlar gky deneme çözdüm ve 75 netim çıktı yediiklim.
benim bu gky ne zaman düzelecek merakla bekliyorum:5:
ve en tuhafı edebiyat mezunu olarak ''hoşça kal''ın ayrı yazıldığını yeni öğrendim:26:
denemem kötü gelince tüm motivem bir an çöküyor ama cabuk toparlıyorum
şu an çökük durumdayım ama:14::14::14::14:

Canım ayrı yazılıp yazılmamada kural tektir: kelimeyi oluşturan kelimeler kendi anlamları dışında yeni bir bütün oluşturuyorsa bitişik,anlamlarını koruyorsa ayrı yazılır. Hoşça kal kelimesinde ikisi de kendi anlamında. Ama mesela birtakım derken sayı sıfatı olan ve grup anlamları degil "bazı" kelimesini anlıyoruz.bu yüzden bitişik.

Canım ayrı yazılıp yazılmamada kural tektir: kelimeyi oluşturan kelimeler kendi anlamları dışında yeni bir bütün oluşturuyorsa bitişik,anlamlarını koruyorsa ayrı yazılır. Hoşça kal kelimesinde ikisi de kendi anlamında. Ama mesela birtakım derken sayı sıfatı olan ve grup anlamları degil "bazı" kelimesini anlıyoruz.bu yüzden bitişik.

bu kuralı biliyorum ama nedense kullanmadım belki aklıma gelmedi bilmiyorum ama
mesela yüz göz ayrı yazılıyor ama ikisi beraber farklı anlam ortaya çıkarıyor ''yüz göz olmak'' manasında
e diyorum o zaman o da farklı anlam verıyor bitişik olsun ama değil
çok sinirleniyorum ya:5::5:

slm kızlar alan çalıştım kafam bir acayip oldu :36::36: biraz dinlenip tarih tekrarına başlayacağım

rengina moralini bozma netler denemeden denemeye değişir yediiklim zor diyorlardı ben de yediiklim deneme siparişi verdim henüz gelmedi
beyazanne ve nilkon paylaşımınız için teşekkürler gerçekten faydalı oldu benim için :16::16:

slm kızlar alan çalıştım kafam bir acayip oldu :36::36: biraz dinlenip tarih tekrarına başlayacağım

rengina moralini bozma netler denemeden denemeye değişir yediiklim zor diyorlardı ben de yediiklim deneme siparişi verdim henüz gelmedi
beyazanne ve nilkon paylaşımınız için teşekkürler gerçekten faydalı oldu benim için :16::16:

teşekkürler tatlım
öyle tabi de üzülüyor insan:5:

Ben sıyırdım artık,umrumda değil dünya.:ssz::ssz::86::86:

200 coğrafya sorusu çözdüm,205 tane de karışık eğitim.:40::40:

Akşam dersim var dersanede,rehberlik.:21:Yeter bu kadar.:ssz:

Renginam sıkma canını,hepimizin durumu ortada.:30::30:

Son düzenleme:
hatunlar okumadığım sayfaları okudum neler yapmışsınız sorular çözülmüş buraya yazılmış çok güzel :16: ben bugün biraz kaytardım ya ablama gittim yeğenimi sevdim biraz sonra başlıcam çalışmaya :24: ayrıca kızlar ösym nin yaptıklarına takılmayın panik yok kaygı oarta derecede hepimiz Allahın izniyle atanıcaz.çok öpüyorum canlar kolay gelsin hepinize :54: :54:

meraba kızlar naber.ben bugün ölçme tekrarı yaptım baya hallettim notlar aldım 200 de soru çözcem ölçmeden

gelinim ben artık müfredatı şunu bunu düşünmüyorum çalışıyorum nereye kadar giderse artık:ssz:
paylaşımın için teşekkürler ayrıca:29:

kızlar gky deneme çözdüm ve 75 netim çıktı yediiklim.
benim bu gky ne zaman düzelecek merakla bekliyorum:5:
ve en tuhafı edebiyat mezunu olarak ''hoşça kal''ın ayrı yazıldığını yeni öğrendim:26:
denemem kötü gelince tüm motivem bir an çöküyor ama cabuk toparlıyorum
şu an çökük durumdayım ama:14::14::14::14:

regina üşenmezsen bana ders ders eksiklerini yazarmısın?

regina üşenmezsen bana ders ders eksiklerini yazarmısın?

eksiklerim yok canım konularımı çoktan bitridim
işte ölçmeden çok iyi değilim.
vatandaşlıktan da güncel bilgileri bilmiyorum matematik zaten iyi değilim.
onun dısında testlerde çözdüğümde 1 2 yanlısım çıkıyor bazen hiç cıkmıyor
ama deneme de niye böyle oluyor anlamıyorum.

eksiklerim yok canım konularımı çoktan bitridim
işte ölçmeden çok iyi değilim.
vatandaşlıktan da güncel bilgileri bilmiyorum matematik zaten iyi değilim.
onun dısında testlerde çözdüğümde 1 2 yanlısım çıkıyor bazen hiç cıkmıyor
ama deneme de niye böyle oluyor anlamıyorum.

denemeye hangi sırada balşlıyorsun?
kaç matematik yapıyorsun?
tarihde kronolojide sorunun var mı?
vatandaşlıktan soruları kesin emin olarak cevaplıyorsun yoksa tahminimi?

denemeye hangi sırada balşlıyorsun?
kaç matematik yapıyorsun?
tarihde kronolojide sorunun var mı?
vatandaşlıktan soruları kesin emin olarak cevaplıyorsun yoksa tahminimi?

12 de başlıyorum cogu zaman. o sıralar ev cok sakin oluyor.
kronoloji sorunum yok %90 biliyorum
vatandaslık tahmini değil bilgiyle işaretliyorum
matematik 10 civarı bazen 10 bile olmuyor ama

bir sıkıntıkı yok gibi arkadaşım

o zaman daha fazla deneme çozmen gerek

her denemede artıp artmadığına bak

hep aynı yayının denemesini çozme arada değişiklik yap bakalım

yanlış yaptığın soruları kes onları atma ara ara bak eline alıp iyice otursun konu bide

her gün seninle 2 olçme sorusu paylaşalım bize farklı gelen çozümlerini tartışalım.

bir sıkıntıkı yok gibi arkadaşım

o zaman daha fazla deneme çozmen gerek

her denemede artıp artmadığına bak

hep aynı yayının denemesini çozme arada değişiklik yap bakalım

yanlış yaptığın soruları kes onları atma ara ara bak eline alıp iyice otursun konu bide

her gün seninle 2 olçme sorusu paylaşalım bize farklı gelen çozümlerini tartışalım.

paylaşalım canım benim istatistkiten sorunum var daha kuralları vs oturtamadım.
tavsiyeler için teşekkür edrim
:54:

Son düzenleme:
kızçeler dershaneden geldim
dün soru çözmemiştim ama eğitim tekrarı yapmıştım. bugün de gky tekrarı yapmayı düşünüyorum :31:
dershanede 51 türkçe, 20 rehberlik sorusu çözdüm :6:

Merhaba.yediiklim gygk deneme çözdüm.101,25 net. Ama kendime kızdım.matematikte tam 4 boşum var. Gerçi o anı görseniz son ses trt çocuk açık,ortalık oyuncak cehennemi...ve tepemde oğlum..cok basit sorulardı ama resmen kafam durdu. Bir de dikkt ettim, türkçe bir kaç soru tuhaftı.pc den girdğmde paylaşırım.birden fazla cevabı var gibi.alanımda iddialıyımdır.yanlış yapmam yani..siz de bakım istiyorum

kızlar gky tekrarından vazgeçtim, hem dün eğitim tekrarı yapmışken o tekrar pekişsin diye, hem de yeni kitabıma bir an önce kavuşmak adına açtım uzman kariyer interaktif soru bankamı ona başladım. pg den 80 soru çözdüm. yeni öğrendiğim şeyleri de küçük bi not defterine küçük küçük not aldım :31:
bu arada kızlar bugün dershaneden ihtiyaç tg7 yi aldım ama tarayıcıma bi haller olmuş, ekleyemedim en kısa zamanda eklicem

merhaba arkadaşlar daha öncedende yazmıştım bebeğim olduğu için çok takip edemiyorum çalışamıyorum da okuduğum kadarıyla çok emek veriyorsunuz Allah emeklerinizin karşılığını verir inşallah arkadaşlar alan sınavı için kitap alacağım acil önerilerinizi bekliyorum tarihçiyim yardımcı olursanız çok sevinirim

Back