• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

merhaba kızlar:))
burada alandan girecek arkadaş var mıydı? sanki yoktu diye biliyorum
ama yine de şansımı denemek istedim
hukuk ders notları var elimde ama yeterli olur mu olmaz mı
diye güvenemediğim için yargının yeni çıkan hukuk modüler setini almayı düşünüyorum
daha önce yargı yayınlarından hiç kaynak almadım o yüzden pek de emin olamadım
size bir sorayım dedim fikirlerinizi paylaşırsanız süperötesi olur:16:
canım malesef hiç bilmiyorum, ama şöyle bişey var, eğitim bilimlerinde yargı çok düz anlatmış sıkıcı gibi yorumlar okumuştum. ama tabii hukuk nasıldır bilemem :26:

Sana yardımcı olmak isterdim canım ama malesef:26:
olsun canım cevap için teşekkürler:16:

canım malesef hiç bilmiyorum, ama şöyle bişey var, eğitim bilimlerinde yargı çok düz anlatmış sıkıcı gibi yorumlar okumuştum. ama tabii hukuk nasıldır bilemem :26:

bende netten yorumlara bakıyım dedim hiçbir şey yazılmamış bir de 2013 olunca daha yorumda çıkmıyor herhalde
yediklimden göremedim soru cevap şeklinde hazırlamış bi seti ama o da konuyu çalışmadan bir işime yaramaz
muratın modüler seti çıkmamış tek kitap halinde onu da istemedim bi tek geriye ihtiyaçla yargı kaldı :26:

ay şimdi forumun bi yerlerinden alan çalışan bir arkadaş çıksa ne sevinirim :17:

olsun canım cevap için teşekkürler:16:

bende netten yorumlara bakıyım dedim hiçbir şey yazılmamış bir de 2013 olunca daha yorumda çıkmıyor herhalde
yediklimden göremedim soru cevap şeklinde hazırlamış bi seti ama o da konuyu çalışmadan bir işime yaramaz
muratın modüler seti çıkmamış tek kitap halinde onu da istemedim bi tek geriye ihtiyaçla yargı kaldı :26:

ay şimdi forumun bi yerlerinden alan çalışan bir arkadaş çıksa ne sevinirim :17:
canım bi kitapçıdan bakıp incelesen, en azından fikir edinmiş olursun. hiç bakmamaktan iyidir
inş duyarlar sesini, bi konu aç istersen orada sor :34: daha çok gören olur

canım bi kitapçıdan bakıp incelesen, en azından fikir edinmiş olursun. hiç bakmamaktan iyidir
inş duyarlar sesini, bi konu aç istersen orada sor :34: daha çok gören olur

bugün bikaçına gittim daha onlara gelmemiş beyazıt a gitmeyi de gözüm pek kesmiyor şu an
bi günüm yollarda geçecek diye bir hafta sonra gelir dediler bi hafta bekliycem gelmezse sahaflardan
başka bir seçeneğim kalmıyor neyse en azından okuldanda çıkış belgemi alırım böylece bir taşla iki kuş:1:

bugün bikaçına gittim daha onlara gelmemiş beyazıt a gitmeyi de gözüm pek kesmiyor şu an
bi günüm yollarda geçecek diye bir hafta sonra gelir dediler bi hafta bekliycem gelmezse sahaflardan
başka bir seçeneğim kalmıyor neyse en azından okuldanda çıkış belgemi alırım böylece bir taşla iki kuş:1:

hımm anladım canım, ist u pek bilmiyorum ama orda ulaşım sorunu olduğunu bilmeyen yoktur herhalde :1: burda da kırtasiye sorunu var. bi nt var çoğu kitapları getiren. en azından incelemek için iyi oluyor. bir de burdan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olmuşlardı bana sağolsunlar, kitapseç.comdan alıyorum, kapıda ödeme seçeneği de var şükür. bu yıl ki kitap stoğumda sorun yaşamadım. ama bu site olmasa yaşadığım ilde kitap bulamazdım :1:

günaydın güzellerim :16:

her dersten dershaneye göre 1 konu öne geçtim. bugün napsam bilemedim. :ssz:

Günaydınnn kızlar CUMHURİYET BAYRAMIMIZ kutlu olsuun:72::72:

Cnm bir ünite ilerdeysen çok güzel:) Benim önerim roman okuyabilirsin çok güzel hız artırıyor soraaa türkçe paragraf çözebilirsin bide mat çalışabilirsin:34:

Günaydınnn kızlar CUMHURİYET BAYRAMIMIZ kutlu olsuun:72::72:

Cnm bir ünite ilerdeysen çok güzel:) Benim önerim roman okuyabilirsin çok güzel hız artırıyor soraaa türkçe paragraf çözebilirsin bide mat çalışabilirsin:34:

sağol tatlım evet cumhuriyet bayramımız kutlu olsun :72::72:
roman okuyabilirim, tekrar da yapabilirim. çünkü 2 haftaya vizelerim başlıyor ve o zaman hiç çalışamıcam :50:

gunnaydınn kızceleerr.
:72::72::72::72:CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUNNnN:72::72::72::72::72:
Bugün cafeyi ben acmayı düsünüyordum ama bu saate cafemi kalır:1:

menümde bugün tarih,ögrenme ve gelişm var.hepsini afiyetle yicem ınsallah:1::1: :56:
kolay gelsinnnnn:64::64::64::64:

O ozaman tekrar yap cnm çünkü özellikle tarih çok nankör hemen unutuluyor. Sen okulla beraber yürütüyorsun demek. Helal olsun valla:39:

valla canım girdim bi yola ama.. evet son sınıftayım. yarın stajım var. tam gün. çarş, perş, cuma sabahtan akşama kadar okulum var, sınav zamanı da çok yoruyolar bizi, dincimiz bir sürü kitap söyledi, sınavda onlardan sorucakmış, koskoca din kitaplarını nasıl okuyayım ben, resimcimiz ödev vermeye bayılır, daha 2 gün önce kara kalemle cezve çizdim bi de gölgelendirdim, ne anlarım ben resimden. :37: hani bize çocuklara nasıl resim dersi vermeliyiz ile ilgili bilgiler verseler daha yararlı olucak, ama durmadan resim yaptırmalar.. koskoca insanlarız çoğumuz ehliyet almışızdır, trafik dersimiz var, bütün levhaları tanımları ezberle :ssz: kolay gibi gösterip çok fazla boş yere yoruyolar. bi de diyolar ki biz mezun etmezsek kpssye giremezsiniz bunu da unutmayın diyolar. inş 2.dönem böyle olmaz :ssz:

gunnaydınn kızceleerr.
:72::72::72::72:CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUNNnN:72::72::72::72::72:
Bugün cafeyi ben acmayı düsünüyordum ama bu saate cafemi kalır:1:

menümde bugün tarih,ögrenme ve gelişm var.hepsini afiyetle yicem ınsallah:1::1: :56:
kolay gelsinnnnn:64::64::64::64:

ahh benim kuzum iyileşmiş de ders mi çalışıyomuşşşşşş :29:

atanan bi arkadaşın kpss çalışma stratejisi (memurlar.netten alıntıdır)

Ben kendi ders çalışma taktiğimden kısaca bahsedeyim. Ben günlük ders çalışma saati tutmadım. Ondan öte, çalışma ortamıma çok önem verdim. Çoğunlukla sessiz, mütevazı ve temiz bir oda. Boş bir masa, bir sandalye, yatak ve kitaplık. Ama mümkün olsaydı yatağın odada olmamasını, onun yerine bir kanepe olmasını tercih ederdim.

Çalışma şekli olarak, kitap bitirme metodunu kullandım. Öncelikle eğitim bilimlerinden başladım. Kendimce kitapların bir sıralamasını yaptım ve o sırayı takip ederek tek tek kitapların konu anlatımlarını bitirdim. (Yediiklim konu anlatımlı modüler seti kullandım) Fakat kitapların biri bitince hemen ötekine geçmedim. Birini bitirince, bilgisayara yüklediğim denemelerden yalnızca o alana ait soruları çözdüm. Yanlış sayılarımı azaltana kadar bunu sürdürdüm. Ama araya çok fazla zaman koymadım. Yanlışlarım iyice azalınca diğer kitaba geçtim. Her kitap için ortalama 3-7 gün kullandım. Sonra yediiklim'in modüler soru bankasını çözmeye başladım. Bu arada ihtiyaç'tan da GK-GY konu anlatımına geçtim. Bu kısımda da yine kitap bitirme tekniğini kullandım. Tüm konular bitince denemelere yüklendim. Denemelerde elverdiğince çok yayın kullandım. Her denemenin ve çözdüğüm soruların doğru olsun yanlış olsun sorularının çözümlerini okudum. Özellikle eğitim bilimlerinde bunu yaptım. Çünkü soruların çözümleri konu anlatımı gibi. İnsana yeniden tekrar yaptırıyor. Faydalı bir şey. Denemelere geçtiğimde bir de deneme çizelgesi oluşturdum excelden. Tüm sonuçları oraya yazarak artışı azalışı takip ettim. Son 3-4 aya girerken konuları yine tekrar ettim. (Küçük cep kitaplarından) Ve yine denemelerle sezonu kapattım. Benim çalışma şeklim buydu. Ha bu arada, sabah çok erken kalkıyordum. Tüm yıl boyunca böyle olmadı ama çoğunlukla 5.30-6.00 gibi kalkıyordum. Çok sessiz, serin, hoş oluyor o saatler. Önce insanın uykusu geliyor ama namazdan sonra masa başına geçip birkaç sayfa çevirince insan kendine gleiyor. Tüm bu anlattıklarımın dışında yıl içinde değişim metodlar da uyguladım. Fakat ana hatlarıyla böyle. Allah yardımcınız olsun, mutlu, başarılı, huzurlu, kararlı zamanlar.

yine bir çalışma stratejisi.. (memurlar.netten alıntıdır)
Bir de test, deneme çözerken süre tutmakta çok çok büyük fayda var kardeşlerim. Hep daha hızlı olmaya çalışarak daha iyi performanslar yakalanabilir. Soruları hızlı çözmek, gerçek sınavda yapılamayan sorulara daha soğukkanlı bakılabilmesini sağlıyor. Bir de ilerleyen zamanlarda bazı konularda ek kaynaklar kullanmanın faydası var. Örneğin ben tarihten kendimi yeterli hissetmediğim için pegemin kavram haritalarını sürekli inceledim. Data soru bankasını çözdüm. Sonuç olarak dediğim gibi ben karıştırmayı pek sevmiyorum. Yani günde iki saat matematik çalışayım, sonra türkçeye geçeyim, akşam da program geliştirme çalışırım gibi planlar yapmıyorum. Yalnızca bir alana odaklanıyorum. Onu tamamen bitirdikten sonra diğer kitaplara geçiyorum. Bu birkaç gün sürüyor tabii. Sizin kendinize göre bir yönteminiz olabilir. Bu benim yöntemim.

yine bir çalışma stratejisi.. (memurlar.netten alıntıdır)
Bir de test, deneme çözerken süre tutmakta çok çok büyük fayda var kardeşlerim. Hep daha hızlı olmaya çalışarak daha iyi performanslar yakalanabilir. Soruları hızlı çözmek, gerçek sınavda yapılamayan sorulara daha soğukkanlı bakılabilmesini sağlıyor. Bir de ilerleyen zamanlarda bazı konularda ek kaynaklar kullanmanın faydası var. Örneğin ben tarihten kendimi yeterli hissetmediğim için pegemin kavram haritalarını sürekli inceledim. Data soru bankasını çözdüm. Sonuç olarak dediğim gibi ben karıştırmayı pek sevmiyorum. Yani günde iki saat matematik çalışayım, sonra türkçeye geçeyim, akşam da program geliştirme çalışırım gibi planlar yapmıyorum. Yalnızca bir alana odaklanıyorum. Onu tamamen bitirdikten sonra diğer kitaplara geçiyorum. Bu birkaç gün sürüyor tabii. Sizin kendinize göre bir yönteminiz olabilir. Bu benim yöntemim.

aslında bir kıtabı ya da bır dersi bir gun bıtırmeye calısınca dıgerlerini unutuyorum ben ya:44:
o yuzden gunde 3 derse calısıyorum zaten bol bol zamanım yetıyor.
tabi ki herkesin stratejisi farklı.

kimi öyle daha ıyı kavrıyor:31:

ve yine.. (memurlar.netten alıntıdır)
Bir de kardeşlerim, ders çalışırken, anlamakta güçlük çekilebilecek, alanlar ve konular olabilecektir. Böyle durumlarda yılmamak lâzım, üzerine gitmeli. Muhakkak sonuca ulaşılacaktır. Eldeki kaynak zorlandıktan sonra, eğer olmazsa başka bir kaynak denenebilir. Mesela özellikle eğitim bilimlerinde çalışılan kaynakta olmayan ve fakat sorularda ya da denemelerde görülebilen yepyeni kavramlarla karşılaşılabilir. Bu tür kavramlar internetten kolaylıkla bulunup anlaşılabilir. Gerekirse not alınır, notlar saklanır, belli bir zaman sonra tekrar bakılır, pekiştirilir vs. Örneğin ÖYT çok fazla terim, yöntem, teknik, yaklaşım, model bulunduran bir alandır. Bu alana çalışırken anlaşılır notlar tutularak konu, ünite ya da kitap bitirildikten sonra tekrar edilebilir. Soru ya da deneme çözdükten sonra unutulduğu hissedilen kavramlar, tanımlar incelenebilir. Bu, belli bir güven ve bilgi sağlamlığı kazandıracaktır. Mesela program geliştirme konuları, çıkan sorularla pek paralel olmayabilir. Anlaşılmaz bulunabilir. Ama yeterli tekrar ve soru tipiyle onun da üstesinden gelinebilir. Öğrenme psikolojisi anlaşılır bir alandır. Yeterli dikkat ve çalışma bol net getirir. Gelişim psikolojisi, konusu fazla sorusu az bir alandır. Bu nedenle soruları bilgi yoğunluğuna sahiptir. Konular iyi sentezlenmelidir. Ölçme değerlendirme alanında çok formül vardır. Fakat hepsi birbirinden çıkar. Dikkat ve yeterli çabayla hepsine hakim olunabilir. Soruları keyifle çözülür. Rehberlik güncel yaşamda karşılığını bulan bir alandır. Fayda umarak çalışmak etkili olabilir. Yeterli emekle başarılmayacak iş yok. Allah yardımcınız olsun, kardeşlerim.

selam kızlar,bayramın bitmesiyle çalışma tempoma geri döndüm çok şükür, sabah ales denemesi çözdüm ama eski sistemde çözünce bende şarteller atıyor 80 türkçe sorusu ne yaaa:47:ales bitsede artık kpsssye çalışsam ya daha kapsamlı ama ales alalade geçmesin güzel sonuçlansın amin deyin kızlarrrrrrrr:16:

aslında bir kıtabı ya da bır dersi bir gun bıtırmeye calısınca dıgerlerini unutuyorum ben ya:44:
o yuzden gunde 3 derse calısıyorum zaten bol bol zamanım yetıyor.
tabi ki herkesin stratejisi farklı.

kimi öyle daha ıyı kavrıyor:31:

tabii ki canım kişiden kişiye değişir, aramıza yeni katılan arkadaşlar soruyorlar ya hani bazen acaba ders ders mi gitsek yoksa bi günde bi kaç ders mi çalışsak diye, o zaman da demiştim kişiden kişiye değişir. belli ki o arkadaş için yararlı olmuş. temeli olan arkadaşlar için işe yarayabilir diye düşünüyorum. zaten hatırlıyolardır, iyice pekiştirirler ve unutmazlar. ben de böyle çalışsam senin gibi unuturum. :1: bi de sıkılırdım sanırım. yazın paso tarih çalışıyodum, tarihi bitirmekten başka derslere geçemiyodum :27: ama bu arkadaş her derse 3-7 gün arası zaman tanımış. benim tarih nerdeyse 1 ay sürmüştü :30:

Back