Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydın kızlaaaarrr
heheheheh Eevet doğru yahu...kapılar tutulacak değil mi
Fotoğraftan sonra eve dönüş yapıcaz, damat olacak yanımda sadece, peki kayınvalide falan da ayrıca mı geleeceek:26:
Günaydınlar herkese;
Çilekben; bu konu bende de tam bir muamma:) Biz Bursalıyız aslen. Sabah gelinler kuaföre gider, fotoğrafçıya gider, evine geri döner ve erkek tarafı ailecek gelir ki damat kız evine girmez aslında; Anası kızı çıkarmak için gerekli görüşmeleri ve şımarık yeğene, kardeşe ödemeleri yapar ki ben de bunu hiç haz etmem; sonra kızı alır. Koridorda erkek babası ve kız babası kızı karşılar. Biri hoşgeldin der diğeri hoşçakal.. Sonra dualarla kırmızı kuşak beyaz eşya misali kızımızın beline dolanır. Erkek anası babası kızı alır damada teslim ederler ve konvoy ile erkek evine doğru yolculuk başlar. kızımız erkek evine getirilir ve erkek tarafı akrabalarına yakınen tanıtılmak için düğün zamanına kadar evde bekletilir. Tabii bu durumda yırtık bir yenge çok işe yarar zira "çocukların karnı acııkmıştır hadi ben bi yemek ısmarlıyım onlara" diyerek gelini ve damadı bu sıkıcı durumdan kurtarır:)
Hal böyleyken..
Ben kuaförden çekime gidicem, sonra onlar gelecekler beni almaya ve sonra hadi güle güle biz salona gidicez diyeceğiz. Yani toplamda 20 dakika sürecek bir vedalaşma için onca insan evimize gelip oradan da erkenden salona gitmek zorunda kalacaklar.. konvoy da olmayacak çünkü biz çekime devam edeceğiz yolda:)
Yani diyeceğim o ki; kayınvalidenin de gelmesi gerekir. Damat almaz kızı; büyükler alıp damata teslim ederler.. Sizlerin adetlerini bilmiyorum ama bizde dualar okunmadan kız evden çıkmaz.. Duadan kastım 3 kuluvallah 1 elham değil; iyi niyetler, öğütler, biz böyle yetiştirdik bundan sonra başına geleceklerden seni biliriz diye göz dağı vermeler falan:))
Ne kadar güzel uzun uzun yazmışsın canım, ellerine sağlık
Bizim de bildiğimiz, uyguladığımız yok adetleri canım. Günden güne, örf-adet, anane kalmıyor herhalde, yaşam hızlanıyor, değişiyor, bu güzel adetlerin çoğuda unutulup, belki başka bir şekilde kılıfına uydurulup kaybolup gidiyor maalesef...Ben alaturkayımdır bu tarz şeylerde, severim, hoş adetler bunlar, kuşak bağlanması, dualarla baba evinden yolcu edilmek vs...Dur bakalım eşimle de bir konuşayım. Biz ikimiz de İzmirliyiz aslen ama bildiğimiz, ettiğimiz uyguladığımız yok, sorayım bakayım onlar ne düşünüyor, nasıl yapıcaz...
Canım bişe sorucam. Aasansörün bizde özel bir anısı olduğu için biz de asansör ve inciraltı diye düşünmüştük. Sonra asansörde çekimlerin yasaklandığını duyduk, mahalle sakinleri rahatsız oluyor diye şikayette bulunmuş. Sen emin misin şuan yapıldığından, öyleyse ben de oradan başlamak istiyorum mutlaka????
Bir de kuaförden çıktıktan sonra eve gidip, evden çıkış yapılmıyor mu? çek,mden sonra mı eve gidip evden çıkış yapcaz?? ben de tam tersi sanıyorduuum:26:
HeheheheheEvet hepimiz Bornovalıyız
cnm biz mercanın fotoğrafçısıyla anlaştık. balçovada yeri cem fotoğrafçılık. kendisi dedi bana asansör ve inciraltında çekelim diye. hatta 2-3 hafta önce arayıp saati teyit ettidim. asansör ve inciraltı diye konuştuk tekrar.
Ben de bunların yapılmasından yanayım.. en azından "nerde o eski bayramlarr, eski düğünlerrr.." diye ağlanmasında pek katkım olmamasını istiyorum:) Tek alıp veremediğim kapının açılıp gelinin çıkması için verilen para:) Göstermelik olsa neyse; çok şahit oldum milyarına pazarlık edenlerle:)
Bir de kırmızı kuşak.. Bu da güzel elbet; ama fikir hoşuma gitmiyor. Nasıl ki eskiden ilk gece çarşafı asılırmış elalem görsün diye(aman tanrım; eskiler ne çekmiş:) işte öyle yavaştan kaybolup gitmesi gereken bir adet olmalı diye düşünenlerdenim. Ama bunlar güzel adetler tabii:))
Liste için teşekkürler; ansiklopedi niyetine:)
Telli duvaklı derken.. nerede bulunur bu tel? bilen var mı? :)) Çiçekçilerde midir yoksa gelinlikçide var mıdır?
Saça takmak değil de mesela gelin çiçeğine eklenebilir:)
Vallahi canım daha bir kaç yıl öncesine kadar annemin bile gelin teli duruyordu, ben de onda gördüm Nerde satılıyor yada kullanalım mı hiç bilmiyorum? napılıyor o acaba, görüntü dışında başka fonksiyonu var mı? Mesela bekar arkadaşlara birer tel vermek gibi, çabuk evlensinler diye( bunu ben uydurdum şimdi)
Yaratıcısın:)) Ama şimdi okuduğuma göre de bunu yapanlar varmış:)) Bekar kızların saça bağlanan gelin telinden koparması ve saklaması geleneği varmış bak tam da senin dediğin gibi.. Açıkçası gelin saşım atakabileceğim bir gelinliğim olmayacak ama çiçeğime neden olmasın? :) Çankayada bulurum herhalde:)
kızlar giriş müziğiniz, dans müziğiniz ve pasta müziğiniz ne olacak acaba?
kızlar giriş müziğiniz, dans müziğiniz ve pasta müziğiniz ne olacak acaba?
Ben topu sevgilime attım valla:) gözlerimin içine baka baka söyleyebileceğin bir şarkı bul, ilk dans müziğimiz o olsun diyince yetmedi bi de giriş müziğini de kendi bulmak istedi. Canım benim:)) bakalım ne ile karşılaşacağım:)
Selam kızlaaar,
Dün yazamadım yoğunluktan...
Oturma planımı tamamladım sonunda. Yapmasam mı dedim ya, eşimle ortak bir karar vererek yapmaya karar verdik. Zira uzaktan gelecek iş arkadaşlarımız vs çok, eşim kendi misafirlerine, ben kendi misafirlerime yaptım...Çok düzenli oldu rahatladım
Misafirlerimiz toplanırken (biz yokken) çalacak müzikleri seçeyim demiştim ama sinir geldi üstüme, çok uzun iş, yapamadım vallahi, orkestraya bırakıcam, hafif bir cd taksınlar, sonuçta onların işi bu benden daha iyi yapacakları kesin
Giriş müziğimi bulamadım ama sanırım ilk dans müziğim pervane olacak. Yalnız Özdemir Erdoğan' dan. Biliyorum gelinler tarafından çokça tercih edilen birşey, basmakalıp gibi gelebilir belki, ama eski bir eser, tam bir klasik ve dans için çok uygun...Zuhal Olcay çok yavaş söylemiş, Özdemir Erdoğan daha tempolu söylüyor, bir kaç saat çalışmayla harika bir koreografi çıkarılabilir ortaya. Bunun dışında bir de harmandalı koreografimiz olacak. Halk danslarının tümüne baylırım zaten Giriş için senden başka harika bir tercih olmuş, ben de eskilerden seçicem de netleştiremedim.
Kına gecesi için bir türlü müzik seçemedim. napcam bilmiom, biri hazırlayıp, ''al bu cd yi çal'' dese, pek bi mutlu olurdum Şarkı listesi yapmayı sevmedim hiç[/QUOT
bende şu davetli listesi ve müzik olayından stres oldum. bizimde ilk dans müziğimiz pervane ama zuhal olcaydan. ben trt'de canlı söylemiş onu seçtim. çnk dediğin gibi normal olanı çok yavaş. bizde dans kursuna gidiyoruz harmandalı için. giriş müziğimizde cant take my eyes off you olsun istemiştim. tam i love you baby derken girelim salona diye düşünmüştüm ama herkes çok hızlı diyor karar veremiyorum (( pasta müziği hakkında en ufak bir kikrim yok (((