• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

Heyecandan yanlış yazmışım 9 eylül yazacaktım hafif sol kasıgımda agrı dolgunluk var gögüslerimde de dolgunlaştı bunun dışında vakit yaklaştıkca heyecan artıyoooo sende sanırım transfer gününü yanlış yazmışın senin kaçıncı günün embryon nasıldı hepimiz inşallah umdugumuza nail oluruz

Günaydın Buket, hoş geldin. Yazdığını okuyunca elim hemen göğüslerime gitti, benimkilerde de hassasiyet var. İyi birşeydir inşallah. :1:

Günaydın Buket, hoş geldin. Yazdığını okuyunca elim hemen göğüslerime gitti, benimkilerde de hassasiyet var. İyi birşeydir inşallah. :1:

İnşallah canım bu benim 4. Denemem yakında parayonak olacaz nerem agrıyooo diyee hayatı boyunca böyle bekleyen olmuşmudur acaba stresden gözüme uyku girmiyo

Banyo yaptım vallahi çocuklar gibi şenim ayyyy alllaaahhıııımmmmm şükürler olsuuuunnnnnnnn:46::46::46::46:
Benim ılık kavramım normal insanların sıcak kavramı oluo sanırmsam dedim ama sola yatıon sabahları esnion eğiliın bükülüon yerinde durmuon kıpraşıp duruon kızım elli yasaklı hareketin tamamını yaptın barı dedim kalk gir banyoya koyver ahahahahaaa:32::9::9:
Ven çok mutluyum kısaca inşallah sizde çok mutlusunuzdur seviom sizi ve opüommşimdilikkkk bay bayyyyyyyy:54:

Bir de söylemeyi unuttum. Bana ne olduysa yatarken oldu. Bir saat 20 dakikalık sabah yürüyüşü (oysa hamilelere en fazla yarim saatlik yürüyüş öneriliyormuş), en az yarım saatlik mesafede bulunan ticaret merkezine ayakla gidip gezip gelmeler, şişliden fulyaya ayakla gitmeler, hatta salıncakta bile sallandım da bir şey olmadı. Kanamalarım olmadı, ne olduysa yatarken oldu, (çoğu zamanım evde geçdiği için çok istirahat ederdim) suyum bile yatış pozisyonunda kitap okurken geldi. Demem o ki, benim yaptığım gibi olmasa da haraket sağlıkı bir gebeliğe engel değildir. Tabii bazı durumlar istisna. O durumlar da ileri haftalar için geçerli. Biz yerimizde dönmeğe, apşırmaya korkarken, 6 aylık hamile atlet ağırlık kaldırarken doğum yapıyor ve hamile olduğunu bilmiediğini söylüyor:26::26::44::30: ...insanlar bizi niye anlasınlar ki...

Ablam 8 aylık hamile haliyle iki adet 10 litrelik kovanla su taşıyordu (köyde su donuca, yardım edecek kimse olmayınca, eşide asker geceleri anca gelince mecburen). Bebek zamanından bir az da geç oldu. Bunu örnek olarak vermedim, sadece bir misal olsun.

Çok haklısın tatlım ya, ne kadar sakınırsak sakınalım olacağı varsa oluyor. Bizimkisi vicdan meselesi artık, biz elimizden geleni yapalım da, Allah büyük muhabbeti. Ama gerçekten büyük Allahım ol derse oluyor. Benim Ankara'da yakın arkadaşım kadın doğum hekimi, o anlattı; bir gün başka bir hekim arkadaşı durumu çözemedim diye 55 yaşlarında bir kadın hasta göndermiş benimkine, kadının karnı büyüyormuş, o da bakmış ki kadın 5 aylık hamile. Menepozdan baya bir sonra 1 ay 1 yumurta olmuş heralde, o da döllenmiş. Düşünüyorum o yaşlarda ayda 1 filan mı girer ki insan ilişkiye, ya da ayda 2... ay ne bilimi işte mucize gibi. Seni üzmek istemem ama anladığım kadarıyla bir kayıp yaşadın sen? Nasıl oldu ?

Heyecandan yanlış yazmışım 9 eylül yazacaktım hafif sol kasıgımda agrı dolgunluk var gögüslerimde de dolgunlaştı bunun dışında vakit yaklaştıkca heyecan artıyoooo sende sanırım transfer gününü yanlış yazmışın senin kaçıncı günün embryon nasıldı hepimiz inşallah umdugumuza nail oluruz

A evet ben de dikkat etmeden yazıvermişim işte:) 10 Eylül salı günü oldu transfer. 1 tane blast yani 5. Gün embriyosu... Bazen birkaç saat aralıksız süren adet sancısı gibi sancıların dışında hiç bir belirti yok bende. İlk 2 gün kramplar, batmalar yanmalar falan oluyordu o kadar. Tam 9 kere yumurta toplama yaşadı bu rahim olacak o kadar diye kendimi teselli ediyorum. Evden çıkmadım ama iç yatmadım da. Banyo yapmadım hala. Durum bu, 23 ünde test günüm. Senin kaç embriyo? Kaçıncı gün embriyosu?

Banyo yaptım vallahi çocuklar gibi şenim ayyyy alllaaahhıııımmmmm şükürler olsuuuunnnnnnnn:46::46::46::46:
Benim ılık kavramım normal insanların sıcak kavramı oluo sanırmsam dedim ama sola yatıon sabahları esnion eğiliın bükülüon yerinde durmuon kıpraşıp duruon kızım elli yasaklı hareketin tamamını yaptın barı dedim kalk gir banyoya koyver ahahahahaaa:32::9::9:
Ven çok mutluyum kısaca inşallah sizde çok mutlusunuzdur seviom sizi ve opüommşimdilikkkk bay bayyyyyyyy:54:

Hahahaahaa :)) sabah neşenin sebebi bu demek. Sana yaklaşsam bulaşırmı mı ki, temizlik bulaşıcı mıdır :))) darısı bana artık, cesaret edebildiğim an kendimi banyoya atıcam :)

Popom çürüdu resmen sadece 1 tane igne oldum ama berbat durumdayim yataktan kalkarken ayagimi cekemiyorum :( dun ilk ignemdi acaba bugünde ayni tarafama vurdursam iki taraf kötü olursa zor mu olur diyorum siz ne yaptınız nasıl vuruldunuz bu kan pıhtılaşmasini engelleyen igne için

-cnm tedavin bol bebekli hayırlı olsun, ben de aynı iğneyi aynı doz kullandım. Yeni kutu varsa onu aç. Kalanları onlar birleştirirler. Yoksa eğer kutunun üzerinde yazandan 125 ünite fazla konuluyormuş firma tarafından, benim hemşirem üstüne basa basa bikaç defa söylemişti bana, iğne sarı bir kutuda idi. Yani aynı firma ise zaten yeter iğnen, sen merkezini ara en azından tlf açacak görevli güvenlik vardır hemşirelerden birinin cep tel. alıp sor için rahat etsin canım...

teşekkür ederim canım cevabın için, bende cep numarasını aldım hemşirenin aradım 3 gün yeter elindeki kartuş dedi, bugün 4. günüm demek yeni kartuş takıcam fakat iğnenin içinde biraz kalmış gibi gördüm çıkartınca yinede taktım yeni kartuşu eksik yapmıyımda bi aksilik çıkmasın dedim :) yarın kontrolüm var zaten sabahtan, ay amma karışık şeyler :) keşke yazdırsaydım bi kağıda insanında basiretimi bağlanıyor korkudan nedir :D

Popom çürüdu resmen sadece 1 tane igne oldum ama berbat durumdayim yataktan kalkarken ayagimi cekemiyorum :( dun ilk ignemdi acaba bugünde ayni tarafama vurdursam iki taraf kötü olursa zor mu olur diyorum siz ne yaptınız nasıl vuruldunuz bu kan pıhtılaşmasini engelleyen igne için

Seni anlıyorum arkadaşım. Ben 5 gün yedim bu akşam 6. Olacak ve teste kadar devam. Mosmor oldu popom :) Ben her gün diğer tarafa yaptırıyorum ve oturduğum zaman sandalyeye temas eden yerlere değil de daha yanlara yaptırıyorum. Yan kalçalar yani. Dokunmadınız sürece ağrımıyor. Yani otururken üzerine oturma yeter.

Clexan mı yapıosun sen ??popodan olmazki o mahfeder koldan yaptır öle hiç acımıo ben anneme kendim yaptım günlerce hiçbişiy olmadı valla:34:

İçimizden eski bir arkadaş yeni liste çıkarsa keşke. Kimler transfer oldu test günü bekliyo filan gibi .... Ne güzel olurdu. Ya da herkes durumunu kısacak özetlerse ben de yapabilirim. Kimseyi tanımıyorum ama bilgi verenleri eklerim en azından... Ne dersiniz?

Herkes sabaha kadar burdaymış. Transferi yapılan arkadaşların uykuları gelir düşüncesiyle çıktım ama öyle deyilmiş.

Dışarda da hava güzel görünüyor. Biraz içim açılsın gezinip geleyim. Tavsiye olunur. Dışarı çıkmak için biraz daha bekleyeyim diyen varsa balkonunda ya da pencerenin önünde mutlaka keyif yapsın. Çünkü bebekler benim gibi mayıs doğumlu olacak, bahar güneşini severler :)

Herkese günaydın arkadaşlar. Zor da olsa uyuyabildim gece. Mesaiye kalkar gibi altı buçukta ilaçlardan dolayı ayaktaydım. İğnelendim, jellendim, haplandım ve üçüncü günüme hazırım. Akşam uykusu kaçanların yazdıklarını okudum. Naznaz6'ya katılıyorum, buradakiler kadar hiç kimse anlayamaz bizi. Hekimden sorma, çekenden sor yani. En empatik yaklaşmaya çalışan dahi (ki çok iyi niyetliler, bundan asla kuşkum yok) güya rahatlatmak adına "herkesin çocuğu olacak diye bir şart yok, çocuk o kadar da önemli değil, Allah vermeyince ne yapacaksın, evlat edinirsin" diye sıralıyor. Ya ben de biliyorum çocuğu olmayan bir sürü insan var, mutsuz da değiller. Ayrıca evlat edinmeye de karşı değilim. Ama bu tarihlerde duymak istediklerim bunlar değil ki! İstediğime kavuşacağıma dair sözler duymak istiyorum.
Neyse, umarım güzel bir gün olur. Umarım çok pozitif bir modda oluruz. Bebeklerimiz bugün bize daha sıkı tutunur inşallah ve muradımıza ereriz.

Ben gece uyuyamıom başkada bi deişiklik yok hayatımda:24:göğüslerim acıo diodumya o da geçti şimdi bişiy yok :24:bence benmji tutmadı hani diolar ya hamilyeysen bilirsin diye ben bilmiom demekki tutmadı neyse canım sağılsun şu dondurulmuş tek embiryomuda aldıktan sonra dokktorla ilgili süper planlarım var:47:

Hahahaahaa :)) sabah neşenin sebebi bu demek. Sana yaklaşsam bulaşırmı mı ki, temizlik bulaşıcı mıdır :))) darısı bana artık, cesaret edebildiğim an kendimi banyoya atıcam :)

Ahahahahaha herkes pis ben temizim işte eee ooohhh ooohhhhhh:12::12::12::32::32::32:
Ben sana cesaret verem çok sıcak olmasın hep suyun altında durma şanpuan ve sabunlanırken çık suyun altında kısa tıt tamam istediğiniz gibi keyifli olmasada temizlenince moralin düzelio ki buda ii bişiy:34:
Haydi bakalımmmmmmmm herkes duşa :36::36::36::16:
Bide benim tarzım neşeliiiiii:))))))))

Son düzenleyen: Moderatör:

MaşaAllah, BarakAllah. Dilerim bu neşen testden sonra katlanarak devam eder.

Mühümm olan senin ne hiss ettiğin. Vücut sıcağın etkisinden gevşiyor, rahim de öğle. Soğukta ise aksine. Senin için hangisi daha rahatsa o da doğru seçimdir. Tabii ayarı fazla kaçırmamak gerekir.

Çok haklısın tatlım ya, ne kadar sakınırsak sakınalım olacağı varsa oluyor. Bizimkisi vicdan meselesi artık, biz elimizden geleni yapalım da, Allah büyük muhabbeti. Ama gerçekten büyük Allahım ol derse oluyor. Benim Ankara'da yakın arkadaşım kadın doğum hekimi, o anlattı; bir gün başka bir hekim arkadaşı durumu çözemedim diye 55 yaşlarında bir kadın hasta göndermiş benimkine, kadının karnı büyüyormuş, o da bakmış ki kadın 5 aylık hamile. Menepozdan baya bir sonra 1 ay 1 yumurta olmuş heralde, o da döllenmiş. Düşünüyorum o yaşlarda ayda 1 filan mı girer ki insan ilişkiye, ya da ayda 2... ay ne bilimi işte mucize gibi. Seni üzmek istemem ama anladığım kadarıyla bir kayıp yaşadın sen? Nasıl oldu ?

3 kez başarılı geçen tedavilerin ardından kocaman neqatifler aldım. Sonrasında 4. tüp denememiz pgt eşliğinde oldu. Bu sefer de 3 embrio birden tutdu. Biri önceden durdu, biri 7. haftada kalb atışı görüldükten sonra durdu, 3. bebek 17. haftaya kadar qayet güzel gelişti. Her şey çok güzel derken, bir akşam suyum geldi. 5 gün sonra da 2 temmuzda suni doğumla 18 haftalık bebeğimi kayb ettim. Böğle işte. Rabbim kimseye yaşatmasın, yaşatığına da dayanma gücü versin.

Senin vurdurduğun iğne tam olarak ne? Bu ağrı tarifi progestan iğnenin etkisine benziyor da.

Eğer progesteron iğne ise yardımcı fikirler vere bilirim. Mesela iğne vurulduktan hemen sonra bir süre yürümek çok iyi geliyor. Yaptırırken her gün farklı tarafa vurmak daha iyi. Hatta ben arada bacaklarıma da vuruyordum, popo dinlensin diye, çok işe yarıyordu. Bir de vurulduktan 1 saat sonra kolonyalı mendille pansuman yapmak iyi geliyormuş, ben pek denemedim. En etkili olanı ise haraket etmek.

Sana gerekli olmasa bile belki başka biri için faydalı olur.

Son düzenleme:
Allahım hepimizin gönlüne göre olanını ve hayırlısını versin arkadaşım. Konuşuyoruz, geyik yapıyoruz, gülüyoruz ama ne kadar zor ve sabır gerektiren, sıkıntılı bir iş olduğunu da hepimiz biliyoruz. Evlenip herkes gibi bir süre sonra eşine ve ailene çocuğum olacak diyememenin ne olduğunu biliyoruz ve bunun için uğraşmanın ağırlığını yaşıyoruz. bir yandan da ilişkilerimizdeki eksik kısmı başka şeylerle doldurmaya çalışıyor, evliliklerimizin sağlıklı gitmesi için uğraşıyoruz. Allah hepimize sabır versin.... İyi geceler, tatlı rüyalar...

aynen canım öyle güzel ifade etmişsin ki saol ve ben sanki çocugum olmazsa biz bir aileyiz diyorum biz diye bir şey var evet ama AİLE offffffffff malesef çocugum olmazsa kabul edemiyorum ve eşimde böyle düşündügüm için çookk kızıyor bana :14::14::14::14::14:

Ben bugün o iğnelerin üçüncüsünü olacağım ve gerçekten kötü durumdayım. Dün bahsettiğim simite rağmen acım çok fazla. Yürürken, merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. Bir de bende ateş yaptı o iğne. Dün geceden bu yana ateşim 37,1.

canımpıhtılaşma iğnelerinin göbekten olanları var dr ara ve onalrdan iste daha rahat edersin
bende pıhtı sorunu var ama hep göbekten yaptım sıkıntı olmadı MORLUKLAR HARİÇ

Back
X