Bir de söylemeyi unuttum. Bana ne olduysa yatarken oldu. Bir saat 20 dakikalık sabah yürüyüşü (oysa hamilelere en fazla yarim saatlik yürüyüş öneriliyormuş), en az yarım saatlik mesafede bulunan ticaret merkezine ayakla gidip gezip gelmeler, şişliden fulyaya ayakla gitmeler, hatta salıncakta bile sallandım da bir şey olmadı. Kanamalarım olmadı, ne olduysa yatarken oldu, (çoğu zamanım evde geçdiği için çok istirahat ederdim) suyum bile yatış pozisyonunda kitap okurken geldi. Demem o ki, benim yaptığım gibi olmasa da haraket sağlıkı bir gebeliğe engel değildir. Tabii bazı durumlar istisna. O durumlar da ileri haftalar için geçerli. Biz yerimizde dönmeğe, apşırmaya korkarken, 6 aylık hamile atlet ağırlık kaldırarken doğum yapıyor ve hamile olduğunu bilmiediğini söylüyor:26::26::44:

...insanlar bizi niye anlasınlar ki...
Ablam 8 aylık hamile haliyle iki adet 10 litrelik kovanla su taşıyordu (köyde su donuca, yardım edecek kimse olmayınca, eşide asker geceleri anca gelince mecburen). Bebek zamanından bir az da geç oldu. Bunu örnek olarak vermedim, sadece bir misal olsun.