2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

canımmm bebenklibonbonumm benim bugün 4. günüm kasıklarım da ağrı var neden acaba ilk 2 gece çok şiddetli bel ağrım oldu şimdi yine var ama hafif derece de ama kasık ağrım daha baskın :26::26::26::26:
merak ettim kuzum beyle olması normal mi kasık ağrım beni çok korkutuyo

Ahhh cnım ne güzel haberrrrr hadi baka ım geçmiş olsun ve gözün aydın çok sevindim dualarım seninle inşallah yarın güzel haberle gel hayılrısıyla tani

Cok zor bi surec geciriyorm canm cok saol msjn icin insan ister istemez uzuluyo kafaya takiyo bu ikinci denemdm ve cok yiprandm tekrar kimyasal gebelik yasamaktan korkuyorum pzartesi tekrar yaptrcam ins yukselir dua edin tatlm

hayırlı olsun tatlım tedavin.... inşallah bebekle sonuçlanır. reglin 2. veya 3. gün gidip kan veriyosun, sonrasında da doktorun uygun gördüğü ilaçları kullanmaya başlayacaksın. ilaçları kullanırken çeşitli aralıklarla (ben haftada 2-3 kez gidiyordum ama haftada bir kontrole gidenlerde var) yumurtaların durumunu kontrole gidiyosun. yumurtalar gerekli büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğneni vurduruyorsun, 36 saat sonra gidip yumurta toplama işlemini gerçekleştiriyosun, anestesi oluyorsun bu işlem sırasında. çok uzun süren bir işlem değil. ben uyandığımda pek ağrı hissetmedim, biraz regl öncesi ağrıya benzer hafif bir şey hissettim. biraz daha fazla ağrısı olanlarda oluyor. ertesi gün seni arayıp kaç yumurta toplandı, durumları nasıl, kaçı olgun çıktı, kaçı döllendi gibi bilgiler veriyorlar. sonrasında da sana transfer gününü söylüyorlar. söylenen günde bol su içerek çişe sıkışmış bi şekilde merkeze gidiyorsun, bu defa anestesi olmadan, hatta ekrandan tüm işlemi izleyerek yavrularının göbişine bırakılmasını izliyorsun. hiç acı hissetmiyorsun, 10- 15 dklık bir işlem buda. sonra misal beni ilk 45 dk işlemin gerçekleştiği yerden kaldırmadılar orda bekledim. zaman dolunca yürüyerek odaya geçtim, orada da bir süre yatabilirsin yada istersen kendini iyi hissediyorsan çıkabilirsin dediler. yarım saat kadar da orada yattım, sonra giyindim ve çıktım. ha bu arada doktor ağır kaldırma ve ilk 2-3 gün duş alma sonrasında da ılık duş alabilirsin, onun dışında normal hayatına dönebilirsin dedi. ama ben yine de 1 hafta rapor yazdırmıştım. genelde uzun otur demişlerdi. tüm gün yatıp tavanı izlemedim ama ayaklarımı uzatıp oturdum.ilk 2-3 gün çok uzun süre ayakta kalmadım. ancak kendime çok da dikkat ettiğimi söyleyemem.

ilk denememdi ve negatifle sonuçlandı. ancak benim emriyo 2. ün transferiydi ve tek transfer edildi. doktorların kaç tane transfer edileceğine merkeze göre değişiyor. ama sen ısrar edersen bazı merkezler yaşın uygun olmasa da(yasaya göre 35 yaşın altına tek transfer edilmesi gerek) çift transfer yapabiliyor. kaç günlük transfer edileceği ise, aslında oda durumuna göre değişiyor, benim sadece 3 yumurtam vardı, 2 si döllendi o yüzden iki yumurtayı riske atmak istemediler ve transferini gerçekleştirdiler. ama misal naznaznaz6 nickli bi arkadaş var, 9. denemesi idi tek yumurtası vardı ve 5. güne kadar beklettiler. ve yaşasın ki pozitifi gördü naz'ımız... :)))) bunda deneme sayın da, yumurtanın durumu da önemli. bi de her konuda senin ısrarının da faydası olacaktır. şimdilik aklıma gelenler bunlar.

senin merak ettiğin bir şey varsa sor anlatalım şekerim

Normal kuzum hiç sıkma canını hatırlamıo musunuz ben transferin 8.günü ayaklarımı karnıma çekip yattıydım kaç saat amayaa sağolsun teselli etmişti o kadar çoktu kasık ağrım o gün
Hiç canını sıkma hayırlı şeyler bunlar
Şu an ağrılarım daha çok mesela hatta 24 saat nerdeyse hiç geçmio ama takmıyorum kafama bebikler tutunuo die seviniorum sende öle düşün lütfennnnn

benimde test tarihim 9ekim inş.bebeklerim tutunmuştur.arada gögüslerimin çok sızlamasından ve şiştiler birde ayaklarım devamlı üşüyor neden acaba.gebelik belirtisi yaşayan ark.lar neler yaşadı yazabilirmi.bana 2 embrio transfer edildi

senin kacıncı gunun bugun.muayene oldunmu ultrasonda bakıldımı.kac haftalık oldu biliyormusun.ben henuz baktırmadım cok merak ediyorum.

valla canım kusu kayısı erik yşyotum ama canım işte oluyo yapacak bişey yok aman sen olmamaya çalış
Evet kizlar emriyomuzun ultrason mu atik ney bilmiyorm ama fotosunu verdiler anaa size niye vermiyolar.. cok guzel bi ani ya ...
ama bana da vermediler ya bebişimim ilk fotoğrafını
kızlar sabah opu olcamm,,, 3 yumurtadan biri istenilen büyüklükte diğerlerinden ümidim yok ama tabi allahtan umut kesilmezzz
yarın aklınıza gelirse bana dua edermisiniz?? inş foliküller dolu çıkar
hayırlısı olsun canım inş döllenip sana sıkı sıı tutunur bebişlerin canım
Kizlar sizde aldinizmi bebeyinizin ilk fotografini aaaay ne tuhaf bisey ya esime diyorum ayni sen:))))))

ama şimdi çooooook kıskandım :84::84::84::84::84:

Kizlar bisi sorcam Opu sonrasi kanamam olmadi cok cok az leke gelmis!bu durumda namaz kilabilir miyim tesbih cekebilir miyim?

senin kacıncı gunun bugun.muayene oldunmu ultrasonda bakıldımı.kac haftalık oldu biliyormusun.ben henuz baktırmadım cok merak ediyorum.
Transferim 12sinde oldu.tup beben hesaplmasına göre 5+1deymişim internet hoca öle sölüo biz onun yalancısıyız
7ekime aldım kese için randevuyu daha gitmedim doktora iki bhcg baktırdım hamilesin dedilr bene inandım valla ama göz görmeyince çok ikna olmadım ben işin açıkçası hees ve merakla doktor muayene günümü bekliyorum hayırlısı bir keseler smnrada kalp atışlarını görseydimde şu tüp bebek stresinden çıkıp normal gebelik stresine gircem

Cuma gunu kan testi yapildi ama pazartesien kadar sonucu ogrenemiyorum. Malesef burasi Turkiye gibi degil. Artik daha fazla bekleyemeyip idrar testi yapacagim simdi. Ama cok korkuyorum. Zira pek umutlu degilim. Hicbir belirti yasamadim. Acaba bu evdeki testler guvenlimidir? Ilaclarimida kullanmayi biraktim resme ben umudu kesmisim yani.

ayy hadi bakalım inşş canım hayırlı ağrılardır bunlar kuzum belki de bebişim yerleşmeye çalışıyodur inşş allahım bende pozitifi görmeyi nasip eder
dün progesteron değerim 78 çıktı genel de 10 ve üzeri hamilelik habercisi ama jel ve progestan kullanıyorum onların da etkisi olabilir diye çok ta kaptırmıyorum kendimi bitanem

benim de testim 7 ekim canım aramız da 2 gün var benim bugün 4. günüm pek bi belirtim yok inş hayırlara vesile olur canım

kızlarrr iyi pazarlar, bakıyorum herkes burda, hayırdır bugün pazartesi de ben işe gitmeyi mi unuttum yoksa

Kizlar bisi sorcam Opu sonrasi kanamam olmadi cok cok az leke gelmis!bu durumda namaz kilabilir miyim tesbih cekebilir miyim?

Gelebilir ama daha bugun içinde yarın akşamafkada en geç kesilio zaten bugun kılma istersen ama yinede sen bilirsinn tabi allah kabul etsin niyetini vetüm dualarını şimdiden

kızlarrr iyi pazarlar, bakıyorum herkes burda, hayırdır bugün pazartesi de ben işe gitmeyi mi unuttum yoksa

Offff ıyarın iş var niye hatırlattın ki
Bu arada bi önceki sayfada o tedavi sürecinin tamamını yazmışsın ya yeminlen sabrına ve anlayışına bi kez daha hayran kaldım önünde eğiliyorummmm
O kadar hızlı yazıyolarki yetişemiorum okumaya vallahiiii

ben yazmaya başladığımda 511 di, bitirdiğimde galiba 513 olmuş sayfa.... bence de çok konuşuyonuz

tamam canım kızmayın, şaka yaptım sadece :))) tabi ki konuşcaksınız, konuşalım diye var burası dimi??? ayrıca beneklim ozleme yazdığını da okudum, senin yazını okumadan önce fark etmemiştim ama haklısın "e haketti" hoş olmamış, arkadaşımızda dediğin gibi art niyet yoktur ve yazını görürse düzeltecektir, ama keşke özlemin bi mesajını alıntılasaydın, böyle görmesi çok zor sanki

sanırım calısan bayansın.doktorun izin almana gerek gördumu.ben de öğretmenim ucretsiz izin almayı dusundum.gerek duymadılar.ama muayeneden sonra almayı dusunuyorum

benm önceki gebeligiim ben onları kaybettm canım sonuçum yarın inşallah buda olumlu olur bnm doktor kendisi koyuyo ve bana bile söylemiyo süpriz yani zaten duyduktan sonra sevınıyon bişe diyemiyorsun şuanda mesala bir diye biliyorum görecezz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…