2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
akıntı bende de coşkulu şekilde devam ediyor, günlük pedler vazgeçilmezim oldu. ebe çok sağlıklı değil ama iç çamaşırın ıslanacağına pedi sürekli değiştirirsin diyor.

cnm ben erken doğum riskim ve suyumun gelmesi nedeniyle günlük ped yasaklandı dr pedde anlayamazsın dedi,çamaşırdan kontrol etmek gerekliymiş, bazen dışarı çıkınca bende koyuyorum ama nafile ped ve çamaşırım yinede ıslanıyor :)

kizlaaarrr 38.haftama girdim cok sükür :52::52::52::52::52::52: :32::32::32::32::32::32:
Ama bende hic bir belirti yok benim oglum bekleticek beni herhalde sagliklica gelsinde ne yapalim beklicez

Bebegime son 20 gün (insaallah) :emir_bebek:
Kocacima son 284 gün (insaallah) :72:

:nazar: maşallah cnm ya senin bebiş baya istikrarlı çıktı zamanını bekleyecek anlaşılan. hayırlısı ile sağlıkla gelsin minişin annesi, eşine de tez zamanda kavuşursun inş. cnm.

evet benimki de adet sancısı gibi ama bacaklara doğru yayılan bi his.. hayırlısı bakalım..

canım bende plasenta previa durumu vardı ilk 4 ay şiddetli kanamalar geçirip yatmıştım.. dün kontrolüm vardı doğum hakkında konuştuk doktorla, çok net olmamakla birlikte plasentam hala aşağıda olduğundan ve şeker yüzünden bebeğin kilolu olma ihtimaline karşılık sezeryan olasılığın var dedi.. plasenta aşağıda ya da rahim yoluna yakın yerlerde olanlarda normal doğumda kanama çok fazla olanileceğinden genellikle sezeryan tercih ediliyomuş.. ama tabiki bu son haftalarda netleşir canım.. 36. haftaya kadar yukarı çıkma ihtimali devam ediyor..

bu konuda senle aynıyız cnm bende 4. ayımda hem kanama hemde suyum gelmişti, bide 29. haftamda tekrar kanama ve erken doğum riski atlattım. dr. normalde 30. haftaya kadar çıkması gerektiğini ama doğum anında bile yukarı çıkabilir dedi, dediğin gibi şiddetli kanamaya neden olabileceğinden dr. sezeryan içinde hazırlık ol dedi, bakalım haftaya kontrolümüz var yukarı çıktı mı acaba :) sanırım çıktı çünkü bizim miniş sol tarafımda eli ayağı çok oynuyor bu zamana kadar böle hissetmiyordum. bakalım kontrolümüzde öğrenecez.

bu konuda senle aynıyız cnm bende 4. ayımda hem kanama hemde suyum gelmişti, bide 29. haftamda tekrar kanama ve erken doğum riski atlattım. dr. normalde 30. haftaya kadar çıkması gerektiğini ama doğum anında bile yukarı çıkabilir dedi, dediğin gibi şiddetli kanamaya neden olabileceğinden dr. sezeryan içinde hazırlık ol dedi, bakalım haftaya kontrolümüz var yukarı çıktı mı acaba :) sanırım çıktı çünkü bizim miniş sol tarafımda eli ayağı çok oynuyor bu zamana kadar böle hissetmiyordum. bakalım kontrolümüzde öğrenecez.

çıkmıştır inşallah, benimki bi kaç cm çıkmış rahim yolna yakın ama kapatmıyo vaziyette.. daha da çıkmaz sanmam..
benim bebiş de sağ yanıma bi yerleşiyo, karnım yamuluyo bi de başlıyo tekmelemeye.. şu anda da ordan çıkmaya çalışıyo sanırsam :)

aramızda bir hafta falan var, görürüz inşallah o haftaları.. banada 3 hafta daha dayanmaya çalış dedi.. sanki benim elimde :)) diren mercanilk, diren sezey :p sloganımız bu olsun hehe:p
çok kilo almamışsın boşver, yatıyorum diyosun olur o kadar.. ben de öyleyim, çok hareket etmek yürümek yasak hala..

aynen cnm yaa, dr da dio dayan dedim ben duruyomda önemli olan minikimin durması bana değil ona söyleyin diyorum gülüyor. valla oğluma artık diom bekle bak daha büyümen lazım, ciğerlerin gelişecek, haftan dolmadı, eşyaların eksiklerin tamamlanacak die şimdilik bekliyoruz :) ona bişey yapınca hemen heyecanlanıyor diom bekle daha çok eksiğin var telaşlanıpta çıkma sakın :60::60::60::60::60: aynen cnm bana da yürüyüş yasak, yarım saatten fazla dolaşmak yasak, yarım saat dolaşırsan en az yarım saat dinlencen dio, nerdeeeeee bırak dolaşmayı evimiz yakınken anneme gidiyom, hop koltuğa devrilip, uzanıyom, sanırsınki bi kamyon yük taşımışım artık gezme tozmalarda yalan oldu, bazen markete gitmek bile gözümde büyüyor ...

çıkmıştır inşallah, benimki bi kaç cm çıkmış rahim yolna yakın ama kapatmıyo vaziyette.. daha da çıkmaz sanmam..
benim bebiş de sağ yanıma bi yerleşiyo, karnım yamuluyo bi de başlıyo tekmelemeye.. şu anda da ordan çıkmaya çalışıyo sanırsam :)

benimkide kapatmıyor ama çok yakın dedi dr doğumda bebekle beraber kayabilir ve çok kanamaya neden olabilir dedi, o kazı işlemleri meşhur benimkininde minik minik elleri galiba sürekli rahmim ve yumurtalıklarımın üzerinde kazı çalışmasında :) bi de arada zıplıyor galiba yada totosunu kaldırıp yeniden mi oturuyor naptığını çözemedim bana zıplıyor gibi geliyor, geçen gün uykumdan onun zıplamasıyla uyandım dedim noluyor çıktı galiba :60: :60::60::60::60:

aynen cnm yaa, dr da dio dayan dedim ben duruyomda önemli olan minikimin durması bana değil ona söyleyin diyorum gülüyor. valla oğluma artık diom bekle bak daha büyümen lazım, ciğerlerin gelişecek, haftan dolmadı, eşyaların eksiklerin tamamlanacak die şimdilik bekliyoruz :) ona bişey yapınca hemen heyecanlanıyor diom bekle daha çok eksiğin var telaşlanıpta çıkma sakın :60::60::60::60::60: aynen cnm bana da yürüyüş yasak, yarım saatten fazla dolaşmak yasak, yarım saat dolaşırsan en az yarım saat dinlencen dio, nerdeeeeee bırak dolaşmayı evimiz yakınken anneme gidiyom, hop koltuğa devrilip, uzanıyom, sanırsınki bi kamyon yük taşımışım artık gezme tozmalarda yalan oldu, bazen markete gitmek bile gözümde büyüyor ...

ben hayal kumayı seven biriyimdir, geçende ne hayali kuruyorum biliyomusun, oğlum doğmuş ben eşime kavuşmuşum gezmeye gidiyomuşuz yurtdışına :60: hayalime bak hep gezme hep gezme.. ben inanılmaz severim gezmeyi, çok hareketliyimdir.. büyük konuştum sanırım, Allah bana yatmam gereken bi rahatsızlık vermesin dayanamam derdim ama nerdeyse bi yıldan fazladır yatıyorum :) hamilelikten öncede dizim ödem yapıp şişmişti bi de o yüzden yattım 4 ay aman Allahııımmmm, acısını fena çıkarcam bugünlerin :D

Allah kavuştursun canım benım ben de nişanlıyken bekledim asker yolu tabi senın durumun daha zor Allah sabır versin tatlım:34:

Amin canim benim cok sagol..evet hem evli hem hamile olarak beklemek dayanilcak birsey degil rabbim veriyor bir sekilde sabrini tabii bazen patliyorum ama bebegim icin güclü olmaya calisiyorum ;)
Kızlar biraz once beni prima dan aradılar numune icin. Adres teyit ettiler. Kac ay olmuştu dolduralı. Demek ki yavaş yavaş göndermeye başlıyorlar. Gecende birini armamışlardı.
Bebeğiniz kac numara kullanıyor dedi, bende yenidogan istiyorum doguma az kaldı dedim :) güldü kız.

Cabuk ye birşeyler. Ac bırakma cocugu. Dun ben sadece bir dilim ekmek yedim diye hemsire kızdı ac bırakma cocugu dedi.

Afiyet olsun. Senin sorumlulugunda olan bir evrak mı ki.

Hadi hayırlı olsun canım. Benim de henüz belirti yok :)

Bende akrabalar gelir belki diye yaptırmak istedim. Çikolata da vereceğiz insallah.

Sagol jasemincim bizimkiler zamanini bekliyorlar ;)
olsun olsun zamanını bekliyo, uslu akıllı olcak seninki belli ;)
demek sen de hasretlik çekenlerdensin :( bende doğumdan sonra kavuşcam inşallah kocama...

Ayyy insaallah kizz :) evet bende cekiyorum o hasreti senin esin nerde canim??insaallah önce yavrularimiza sonrada kocalarimiza kavusuruz senin az kalmis ne güzel :16:
:nazar: maşallah cnm ya senin bebiş baya istikrarlı çıktı zamanını bekleyecek anlaşılan. hayırlısı ile sağlıkla gelsin minişin annesi, eşine de tez zamanda kavuşursun inş. cnm.

Evet teyzesi benimki zamanini beklicek öyle görünüyor ne kadar annesi sabirsiz olsada :) amiiiin insaallah tatlim cok cok cok sagol

ben hayal kumayı seven biriyimdir, geçende ne hayali kuruyorum biliyomusun, oğlum doğmuş ben eşime kavuşmuşum gezmeye gidiyomuşuz yurtdışına :60: hayalime bak hep gezme hep gezme.. ben inanılmaz severim gezmeyi, çok hareketliyimdir.. büyük konuştum sanırım, Allah bana yatmam gereken bi rahatsızlık vermesin dayanamam derdim ama nerdeyse bi yıldan fazladır yatıyorum :) hamilelikten öncede dizim ödem yapıp şişmişti bi de o yüzden yattım 4 ay aman Allahııımmmm, acısını fena çıkarcam bugünlerin :D

çok geçmiş olsun cnm ya... valla bende öle gezmeyi seviyorum, yerimde de sabit duramam :) ben 4. ayımda bide 29. haftadaki tehlikelerimde 10ar gün raporluydum onun dışında çalıştığımdan sürekli bi gezme halim vardı, annem artık sen bi yerinde otur bu çocukta gezmeci çıkcak başımıza, biraz büyüsün evde hiç tutmıcak beni hadi parka hadi atta deyip, sürekli gezdircem galiba dio, :60: :60::60::60::60: valla anne o senin sorunun sen bakcan nede olsa sürekli annane torun gezersiniz diom :60: inş. cnm dediğin gibi doğum sonrası gezebiliriz, arkadaşımın bebişi var 4. ayında ama dışarı çıkınca evde heran bi kıyamet halinde hiç durmuyor,annesine iş yaptırmıyor, inş. bizim bebişler akıllı olurlarda annelerini rahat gezdirirler :60:

istanbuldaki anneler gözümüz aydın yağmur geliyormuş, bu akşam sağnak yağış başlıyormuş :21::21::21::21::21: biraz daha serinlicez darısı diğer illerdeki arkadaşlarımızın başına

çok geçmiş olsun cnm ya... valla bende öle gezmeyi seviyorum, yerimde de sabit duramam :) ben 4. ayımda bide 29. haftadaki tehlikelerimde 10ar gün raporluydum onun dışında çalıştığımdan sürekli bi gezme halim vardı, annem artık sen bi yerinde otur bu çocukta gezmeci çıkcak başımıza, biraz büyüsün evde hiç tutmıcak beni hadi parka hadi atta deyip, sürekli gezdircem galiba dio, :60: :60::60::60::60: valla anne o senin sorunun sen bakcan nede olsa sürekli annane torun gezersiniz diom :60: inş. cnm dediğin gibi doğum sonrası gezebiliriz, arkadaşımın bebişi var 4. ayında ama dışarı çıkınca evde heran bi kıyamet halinde hiç durmuyor,annesine iş yaptırmıyor, inş. bizim bebişler akıllı olurlarda annelerini rahat gezdirirler :60:

oooo senin iyiymiş bırak ananeye gez :)) bizde anane babanne uzak olacak.. artık napalım alışcaz hep birlikte gezmeye:)

Ben ilk dogumumda gecelik giydim çok rahat ettim. Sezeryanliydim alttan kanamam vardı altima hasta bezi serdiler geceligimi belime kadar çektirip bir örtü orttuler kontrol sırasında çok kolay oldu. Pijamam olsaydı her seferinde dogrulup indirmem gerekecekti hem buyuk ihtimalle kan olacaktı.

slm kızlar gece uyuyamdık oğlumla mide yüzünden kalktım kahvaltımızı ettik kuzeyle güneyiizloz :1:

oooo senin iyiymiş bırak ananeye gez :)) bizde anane babanne uzak olacak.. artık napalım alışcaz hep birlikte gezmeye:)

yok bebişim ben doğumdan sonra yeniden işbaşı yapcam mecbur anane bakacak :)benim içinde gezmeler pek lüks olacak sanırım :) ev iş bebiş derken nasıl bi tempoda olcam bu yükü kaldırabilecek miyim pek emin değilim ama, bide doğum iznine mecbur erken ayrıldığımdan minişim 2 aylıkken iş başı yapmak nasıl olacak hiç bilmiyorum :(

Ayyy insaallah kizz :) evet bende cekiyorum o hasreti senin esin nerde canim??insaallah önce yavrularimiza sonrada kocalarimiza kavusuruz senin az kalmis ne güzel :16:

evet az kaldı çok şükür :) hem oğlum hem kocam bir arada olcaz ama bu seferde doğumdan sonra taşıncam, ailemden uzak başka bi ilde olcam.. anam benim hasretlik hiç bitmicek gibi görünüyo :))) eşim denizlide ben şstanbulda ailemin yanındayım canım, denizliye yerleşcez doğumdan sonra

teyzeler biz acıktık, minişime yemek yapım onu doyurayım geliriz yine... görüşürüz.... biz yokken kimse doğurmasın :21::21::21:

yok bebişim ben doğumdan sonra yeniden işbaşı yapcam mecbur anane bakacak :)benim içinde gezmeler pek lüks olacak sanırım :) ev iş bebiş derken nasıl bi tempoda olcam bu yükü kaldırabilecek miyim pek emin değilim ama, bide doğum iznine mecbur erken ayrıldığımdan minişim 2 aylıkken iş başı yapmak nasıl olacak hiç bilmiyorum :(

ah canım, çalışan annelere hep hayrandım işyernde.. telefonla konuşurlardı çocuklarıyla hatta bi arkadaş vardı oğlu bazen ağlardı anne erken gel diye, kıyamazdım.. Çok zor bi işi başarıyo çalışan anneler.. Allah kolaylıklar versin, en azından bakanın varmış senin bu da iyi bişey.. hem süt iznin olcak, belki haftada bir gün izin şeklinde kullanabilirsin.. bi de bu yasalar falan değiştimi bilmiyorum belki süre de uzamıştır, yokmu öle bişey acaba ?

evet az kaldı çok şükür :) hem oğlum hem kocam bir arada olcaz ama bu seferde doğumdan sonra taşıncam, ailemden uzak başka bi ilde olcam.. anam benim hasretlik hiç bitmicek gibi görünüyo :))) eşim denizlide ben şstanbulda ailemin yanındayım canım, denizliye yerleşcez doğumdan sonra

Ah bu hasretlik ah cok zor..Insaallah zorluk cekmezsin annengilden uzakta.rabbim verir sabrini ama kocadan ayri olmak bana cok farkli geldi canim ya cok zorlaniyorum annemlerin yanindayim ama onsuz olmuyor hic birseyin tadi yok..rabbim tez zamanda kavustursun birdahada ayirmasin insaallah

Merhaba seni görmek beni mutlu etti:) çünkü bende inanılmaz buz yîyoum daha önce böyle bi alışkanlığım yoktu.. Sende var mıydı acaba?

demekki yalniz degilmisim bende sevindim :-) cnm benim ara ara bu buz yeme takintim oluyo doktor demir ve kan eksikliginden demisti hamilelikten once bes tane igne verdi gecmisti simdi yine basladi galiba bi yerlerim gene igne istiyo:-)

Back
X