2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Ben kızımı senin doğumyapacağın hastanede ilhan beye götürüyordum tavsiye ederim vedat beyide beğeniyorlar. Birde şimdi medilife ta miktat bey varmış sgk lı bakmıyormuş herkese 65 tl onu da öneriyorlar iyi bir doktor die fiytı daha uygun bakalım kısmet yinede ilhan beyde olabilir

Evet ALS aynıyız canım benim Ben tüpü Bahçeci de yaptırdım. Doğum Erdem hastanesinde olacak kısmet olursa. SAbah 10:00 da gidicem. Tam sezeryan saatim belli değil. Amaliyathanenin durumuna göre hazırlayacaklarmış. Herhalde ben de senin gibi öğlen gibi girerim.
Genel anastezi istiyorum. Daha once farklı sebeplerle Genel anastesi aldığım için korkmuyorum. Uyuyum uyanayım bebeğimi yanımda göreyim. Bebeğimin doğumunu görmekten korkarım yaa.. Tabi o ana tanıklık etmek isteyenler de oluyor ama ben süreci görmesem de olur, uyanayım yanımda olsun yeter. Allah'ım yardımcımız olsun.

Amin cnm hayırlısı olsun bende genel anestezi çok aldım yani 6 kez ama diyorum o anı görmek nasıl birşeydir fakat spinalde bayağı bir başağrısı yapabiliyormuş tırstım anlyacağın hayırlısı nasılsa o şekilde olsun die dua ediyorum
banada 11 de burada olun 1 de alacağız dediler ben kısmetse medipol mega da olucam

Son düzenleme:

Ben de medipol kadıköy ve Erdem arasında kararsız kaldım. Sonra Erdem'e karar verdim. İnşallah pişman olmam. Doktorumu cok sevdim ama bakalım final nasıl olacak? Hayırlısı ile onu da atlatabilirsek..
Kardeşimin eşi gecen yıl sezeryan oldu 2.bebeği için spinalle başladı genel anestezi ile bitirdi. :)
Ve bebeğin gelişini de göremedi. Bana da hiç gerek yok genel ol olsun bitsin dedi. Hakverdim.Sonuçta normal doğurmuyoruz ki. Kesilip biçilme anımı bilmek istemem doğrusu. İçim kaldırmaz. :18:

Hayırlısı cnm ben de bu gidişle genele karar vericm gibi gözüküyor ben son anda diğer doktora inirlendiğim için doktor değiştirdim ben de son hafta gittiğim doktoru çok sevdim keşke daha öncede ona gitseydim dedim inşallah bende pişman olmam ben medipol bağcılarda yapıcam cnm

Son düzenleme:

Sagol canım bilgi icin. Bende artık bakacağım kime giderim diye.

Benim belli degil canım. Normali bekliyiruz. Olmadı Perşembe gideceğim. 40 dolacak o zaman. Artık duruma gore karar vereceğiz. Suni sancı, sezeryan vs

Senin de az kalmış. Hayırlısı olsun bakalım.. İnşallah suni sancıya gerek kalmadan bebeciğin kendi sancısıyla gelir.

geceleri uyuyamıyorum artık kaç günden beride dışarı çıkmıyorum bunaldım resmen offfff az önce ağladım biraz sıkıldım sanırım allahım sabır diyorum.zaman durdu sanki.eşimde morel vermeye çalışıyor ama nafile sıkıntı geldi bikere

Kızlar dogumu kolaylaştıran dualar diye birsey buldum. Sizinle de paylaşayım. Bende simdi Meryem süresini okumakla başlayacağım insallah.

DOĞUM ANI, ANNE VE YAKINLARI TARAFINDAN OKUNMASI GEREKENLER

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Doğuma Girmeden Okunacaklar
1. Meryem Suresi
2. Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3. Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.
4. doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

doğum Anında Tekrarlanacaklar:
( doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)

1. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin
Senden başka hiçbir ilah yoktur, sen bütün noksanlıklardan münezzehsin, muhakkak ki ben nefsime zulm edenlerden oldum

2. İnşirah suresi

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

3. Rabbiyesir duası: Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.:
Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!

4. İnşikak suresi ilk üç ayet:

Okunuşu:
1. izessemaunşakkat.
2. ve ezinet lirabbiha ve hukkat.
3. ve izel'ardu muddet.

Anlamı:
1. Gök yarıldığı
2. Rabbine kulak verip boyun eğecek hale getirildiği zaman
3. Yer dümdüz edildiği

5. Abese suresi 20. Ayet:

OKUNUŞU: Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)

Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı.

biz manevi dünyamızda elimizden geleni yapalım, sonra tevekkül ederek doktorlarımıza bırakalım inşallah.

Senin de az kalmış. Hayırlısı olsun bakalım.. İnşallah suni sancıya gerek kalmadan bebeciğin kendi sancısıyla gelir.

Insallah canım.
Bugun cok hareket ediyor. Itiyor sanki. Artık yeri de daraldı. Bekliyoruz sabırsızlıkla. Tup bebekte normal olsun istediğim icin bekliyorum. Eğer sezaryen deseydim coktan kucagimdaydi bebegim. Ama en azından vaktini doldursun diyorum. En iyi gelişim yeri anne karnı sonuçta. Hayırlısı artık. Hangisi hayırlı olacaksa o olur insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…