• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
galiba ben ekim annesi olacam 40. haftamı doldurduğum gün 28 eylül ama bu gün 30 eylül hiç sancım yok kahvereng akıntım var sadece bide adet sancısı gibi ara ara kasılmalarım :) dua edelim birbirimize hayırlısını versin hakkımızda yüce rabbim

Hayırlısı olsun cnm kahverengi akının varsa doktıra gitmen grekmio mu

kızlar ben geldim çok kotuyum tansiyonum 16-10 bebeğin
kilosu zayıf siz siz olun güvendiğiniz dr gidin çok uzgunum
çünkü yarın sezaryen günyüzüne belirliycez tansiyonum dusmuyor
astimim var dr şu anlık bebek iyi ama fazla dayanmaz dedi:5:
nst de sancı yok bu cektigim sancıların sebebi lokasit
diye bir madde idrarda çıktı ve mantar var iyiki diğer
dr güvenip kizimin sağlığıyla oynamamışim iki
haftadır yüksek tansiyonla gezmisim dr seçimi
bana bıraktı ben normal istiyorum.ama eşim
kizimiza birşey olmasından korkuyor dr
zaten normali istemiyor çünkü ilk
doğum uzun sürüyor astım ve tansiyon
yükselirse bebis ve ben tehlikeye girermisiz
çok uzgunum ağlıyorum:43:

bende bu hafta halılarım vericem kısmetse eşim ver dedi evet banada temizlikçi gelecek çarşamba bir doktora gideyimde ona göre çağırıcam

Beimde 37+3 bugün geçen hafta 2.750 ydi kilosu

bir haftada 600 gr maşallah cnm denmkte yarar var
Bende Çarşamba Dr'a gidiyorum insallah :)
Bende Perşembe çağırırım herhalde.

Neden ağlıyorsun ki cnm herşeyin hayırlısı sende bebeğinde sağlıklı olsun yeterki illa normal ılmak zorunda değil sen çok istiyordun normali ama bak bölesi daha hayırlı demekki

bence de kontrole gitmiştir canım zullunun aceleciliği malum o yüzden öyle yazmıştır o biliyorsun hemen doğurası var:1:

Ben simdi gecmisi okudum da serapin gece sancıları çoktu. 12 den 2 ye kadar çekmiş. Sonrada çıkmıştı galiba. Siddetli sancılardi demiş. O yüzden doğurmuştur belki diye yazmıştır zuluu.

Neden ağlıyorsun ki cnm herşeyin hayırlısı sende bebeğinde sağlıklı olsun yeterki illa normal ılmak zorunda değil sen çok istiyordun normali ama bak bölesi daha hayırlı demekki

Cnm ben bu duyguyu tatmak isterdim
sezaryenden korkuyorum ayrıca bir saat
bile tehlikeli kizimin kilosu çok düşük
kizima birşey olursa diye korkuyorum
2500 kilo bile dogmayabilir henüz
ablamda gelmedi yalnız başıma ne yapacağım
ben :43:

Benim kızım dün gece itibariyle aşağıya indi artık çok rahat oturabiliyorum:)))) bakalım ne zamn gelmeye kalkacak aşağı inince hemen geliyorlar mı ki acaba:18:

Merhaba kızlar izne ayrılınca ev işlerine daldım biraz önce popom üstüne düştüm kalçam ağrıyor inşallah bebeğime bişey olmamıştır

bende bu hafta halılarım vericem kısmetse eşim ver dedi evet banada temizlikçi gelecek çarşamba bir doktora gideyimde ona göre çağırıcam

Beimde 37+3 bugün geçen hafta 2.750 ydi kilosu

bir haftada 600 gr maşallah cnm denmkte yarar var

Benimde gecen hafta 2800dü.100gr almış 1haftada. Onceki hafta 600gr almıştı nerdeyse

Ben simdi gecmisi okudum da serapin gece sancıları çoktu. 12 den 2 ye kadar çekmiş. Sonrada çıkmıştı galiba. Siddetli sancılardi demiş. O yüzden doğurmuştur belki diye yazmıştır zuluu.

serap doğurmamış kızlar kendi gelir anlatır zaten sezeryan günü almış

Canım uzme kendini hayırlısı olsun herseyin. Sezeryan normal farketmez. Yeter ki siz saglikli iyi olun.
serap doğurmamış kızlar kendi gelir anlatır zaten sezeryan günü almış

Öyle mı. Hadi hayırlısı bakalım.

evet canım minnakım beni üzmedi almıştı kiloları:1: bakalım bu hafta ne kadar almış ben az kilo aldığını görünce hiç sevmediğim halde pekmez yemeye başladım süte iki kaşık koyup içtim her sabah gece de süt ve muz, kahvaltıda da peynire bolca öğlen de mutlaka yoğurda yer verdim canım :8:

valla yıne guldum ayy çok tatlı yazmışsın ya pekmez olayını baksana duydugumuzda hemen yapıyoz bu bıdıklar için

cnm sağlıklı olsunlar da önemli olan o..

inat etmemek lazım normal diye..

benm ailede herkes sezeryan..

ben dahi sezeryan çocuğuyum hiç de problem yaşamadılar..:34:

Nerak etme cnm hiç bişey olmaz zaten en iyisi nasıl olcaksa dr ona karar vermiştir kilosunu hiç takma kafana haftadını doldurduğu halde 2500 klo doğan bebekler var gemen toparlar merak etme aklına kötü şeyler getirme evt normal doğum yapabilsek keşke hepimizde ama bazende oluruna bırakmak laxım hayırlısı böyleymiş diye içini farah tut:49:

kızlar ben geldim doğurmadım ama:9::9::9:
dün bayağı şidddetlenmişti sancım...saat 2ye kadar iyi çektim sancıyı...duş aldıktan sonra da devam etti..saat dörde kadar aralıklarla vurdu geçti..4.den sonra uyuyakalmışım..ama halen daha belimden böbreklerimden sancı vuruyo..sabah 8 de hastanedeydik..8 buçukta randevumuz vardı..doktor acil aldı zaten içeriye bekletmedi sancımın gece olduğunu söyleyince..ultrasyonda baktı..minnakım artık tosun paşa olmuş 4 kilo 300 gram çıktı...sancıların bu yüzden de olabilir dedi..çünkü bebek çok hareketli kıpır kıpır ama hareket edecek alanı yok daralmış daraldıkça baskı yapıyor bu baskı da sancı olarak sana yansıyo dedi..nst.ye gönderdi...nst.de 2 dakika bebeği sabit yakalayabildi yaklaşık 30-40 dakika uğraştı hemşire...ebe geldi sırt üstü deneyelim dedi..sırt üstü yatırdılar işte 2 dakika yakalayabildiler sonra tekrar hareket etti..bu kezde benim nefesim daraldı...daralınca çocuğun kalp atışları hızlandı...ölçemiyoruz dedi..doktoru aradı ebe...çocuk hareketli ölçüm yapamıyorum dedi..doktorumun yanına indim...normali çok istediğimi biliyor..istersen çatı muayeneni de yapalım dedi ...kafan da ve benim kafamda bir soru işareti kalmasın dedi..ebesine yönlendirdi kendi yapmadı...ebe çatı muayenesini yaptı..hiçte korkulacak birşey yok kızlar..ama o arada yine sancım oluyo belden gelen...açıklık yok..bebek iri olduğu için kanala girmemiş baş aşağı duruyo ama kanalda değil dedi ebe...kağıda bişiler yazdı doktoruna götür dedi...tekrardan doktora geldik...bu şekilde seni çok zorlar dedi..daha 37.haftandasın ve çocuk 4kilo 300 gram ne zaman geleceği belli olmaz..normal bir şekilde ve kanala girmemişken normali artık düşünemeyiz dedi...eşimi aldılar içeri...kuaförden randevu alır gibi çocuğa gün beğenmeye başladık:9::9: bayramdan sonraya bırakamam..39.haftadan önce de alamam dedi...en son ayın 10unda karar kıldık..haftaya pazartesi nst ve tahliler için randevu verdi...aç karnına gel dedi..nst.de sakin dursun diye...yani anlayacağınız oğluma kavuşmama 10 gün var..ama doktorum herhangi bir kanama veya suyun geldiği an direkt geliyorsun beklemiyorsun dedi...sancılandığın anda bekleme çekme o sancıyı..hem sancı çekip hem sezeryan olmanı istemem dedi...benden bu kadarlık kızlar...

cnm doğum şekli için illa normal diye diretmek çok doğru değil hepimiz bi şekidle normal isteriz mutlaka adı üstünde normal doğum ama olamyıncada dr hanigisi en uygunsa onu söylemiştir Rabbim neyi bizim için hayırlı eylemişse o olsun sen sağlıkla kucağına al miniğini yeterki gerisi gelip geçiyo illa bebişimin doğduğu anı görmek sitiyorum dersen spinal doğum yaparsın her anını görürsün sezeryandan da kokrma Alahın izniyle bebişini kucağına laınca tüm acılar geçiyo yanında eşin olsun yeter kimsem yok diye üzülme en büyük desteğin eşin olur sen içini ferah tut bnm oğlumda 2500gr doğdu şükürler olsun küvezede girmedi hemde 36 haftalıktık yani sıkıntı edeceğin hiç bişi yok aksine sevin bak az kaldı cennet kokusunu içine çekmene

:54:
dün bayağı şidddetlenmişti sancım...saat 2ye kadar iyi çektim sancıyı...duş aldıktan sonra da devam etti..saat dörde kadar aralıklarla vurdu geçti..4.den sonra uyuyakalmışım..ama halen daha belimden böbreklerimden sancı vuruyo..sabah 8 de hastanedeydik..8 buçukta randevumuz vardı..doktor acil aldı zaten içeriye bekletmedi sancımın gece olduğunu söyleyince..ultrasyonda baktı..minnakım artık tosun paşa olmuş 4 kilo 300 gram çıktı...sancıların bu yüzden de olabilir dedi..çünkü bebek çok hareketli kıpır kıpır ama hareket edecek alanı yok daralmış daraldıkça baskı yapıyor bu baskı da sancı olarak sana yansıyo dedi..nst.ye gönderdi...nst.de 2 dakika bebeği sabit yakalayabildi yaklaşık 30-40 dakika uğraştı hemşire...ebe geldi sırt üstü deneyelim dedi..sırt üstü yatırdılar işte 2 dakika yakalayabildiler sonra tekrar hareket etti..bu kezde benim nefesim daraldı...daralınca çocuğun kalp atışları hızlandı...ölçemiyoruz dedi..doktoru aradı ebe...çocuk hareketli ölçüm yapamıyorum dedi..doktorumun yanına indim...normali çok istediğimi biliyor..istersen çatı muayeneni de yapalım dedi ...kafan da ve benim kafamda bir soru işareti kalmasın dedi..ebesine yönlendirdi kendi yapmadı...ebe çatı muayenesini yaptı..hiçte korkulacak birşey yok kızlar..ama o arada yine sancım oluyo belden gelen...açıklık yok..bebek iri olduğu için kanala girmemiş baş aşağı duruyo ama kanalda değil dedi ebe...kağıda bişiler yazdı doktoruna götür dedi...tekrardan doktora geldik...bu şekilde seni çok zorlar dedi..daha 37.haftandasın ve çocuk 4kilo 300 gram ne zaman geleceği belli olmaz..normal bir şekilde ve kanala girmemişken normali artık düşünemeyiz dedi...eşimi aldılar içeri...kuaförden randevu alır gibi çocuğa gün beğenmeye başladık:9::9: bayramdan sonraya bırakamam..39.haftadan önce de alamam dedi...en son ayın 10unda karar kıldık..haftaya pazartesi nst ve tahliler için randevu verdi...aç karnına gel dedi..nst.de sakin dursun diye...yani anlayacağınız oğluma kavuşmama 10 gün var..ama doktorum herhangi bir kanama veya suyun geldiği an direkt geliyorsun beklemiyorsun dedi...sancılandığın anda bekleme çekme o sancıyı..hem sancı çekip hem sezeryan olmanı istemem dedi...benden bu kadarlık kızlar...
Bende geçmişi okuyunca jesin doğurmuşsundur diye düşünmüştüm:)))
Maşallah kilosuna tosun paşa:)))evt cnm sancı çekip çekip sezeryana girmek benimde büyük korkum hayırlısı neyse o olsun sağlıklı olsunlar yeterki çok az kaldı bebişine kavuşmana:))):52:

cnm hayırlısı olsun inş sancıların başladıysa eğer aldığını günden önce süpriz yapabilir bebişin doktorun dediği gibi çok sıklaşınca hiç ihmal etme hemen git doktora az kaldı kavuşmanıza ne güzelll:)buarada kilosunada maaşallah tosuncuğun :):nazar:

Back