• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
sadecık işine karısmak gıbı olmasın sakın yanlış anlama ama sakın bırak vıleda kovasını daha hafıf seyler bıle kaldırma son haftalar cok dıkkat etmek gerekıyor.yataktan kalkarken bıle karnınızı tutupta kalkın dıyor dr.lar

yok canım neden yanlış anlayayım ama hiç aklıma gelmemişti ağır kaldırmanın zararı olacağı son zmanalarda da.ilk baştan düşük tehlikesine karşı ağır kaldırmak yasaktı falan ya son zamanlarda da tehlikeli olacağını düşünmemiştim ben canım..

bana daha erken senin için diyolar..üzüldüm acaba bebeğim erkenmi gelcek diye.bide tutturmuşlar kızlar erken doğar diye off çok karıştı kafam ya:37:

Arkadasim sagdan soldan cahil cahil konusan insanlara bakma. Cinsiyete gore degil ki bu,42. Hafta hala dogmayip mecburi sezaryan ile dunyaya kiz bebek getiren arkadasim var benim. Erken dogumun cinsiyet ile hiiiiic alakasi yok sikma canini sen !!

canım bılıyosunkı kıloyu ultroson değil dr ölçuyo karnına bı carpı atıyo bıde dıger yerden bı carpı uzatıyo cubugu kılo cıkıyo eee carpıyı az govdesının ıcınden yapsa az cıkar dısından yapsa cok cıkar dogunca gorcez artık kıloyu

Doktor bebegin basi, karni, uyluk kemigi gibi degerleri olcuyor ve bu degerlere gore ultrason cihazindaki program bebegin kilosunu olcuyor. ama bu demek degildir ki olculen kilo net gercek kilo. Orada zaten range +- 255 yazar mesela. Yani kilo ne ciktiysa bunun atiyorum 255 g alti da olabilir ustu de...

sdf82 artık herkez spınal oluyor bencede onu tercıh et derım ben bende pazartesı spınal oluyorum cunku ben o dogumu bızzat gördum belıne ıgne vurulurken beklıyorsun megerkı coktan bıtmıs ıslem hıc hıssetmıyorsun.sonra amelıyat baslıyor sen bırsey hıssetmıyorsun sadece uyusukluk gecınce bıraz agrın oluyor ondada ıgne vuruyorlar agrı kesıcı.
blk10,
ben de haftaya cuma kısmetse sez.olucam..ben epidural istiyordum..dr um ve anestezi dr u caydırdılar..
bu arada balıksirle bi bağlantın var mı 10 var ya rumuzunda..ben de balıkseirliym.hemşerimiyiz acaba cnm..
epidural olucam ben canım bende gorustum panık atak olan arkadaşımın dogumunda yanındaydım cok guzel ve rahat dogum yaptı gozlrımle ormesem nnmazdım oyuzden bende ayı kadına epidural yaptırıcam

Sezin cim bak ne güzel sen bizzat şahit olmuşsun.dr da seni kararsızlığa düşürecek şeyler söylememiş..ama benim öyle değil.şimdi kararsızım spinal mi epidural mi diye?..hayırlısı olsun hepimiz için...

Gunaydın kızlar.
Benim bi kac gundur cok fena bel agrım var. ne saga yatabiliyorum uyurken ne de sola belim cok fena sızlıyo. aynı durumu yaşayanlar var mı aranızda ?

Arkadaslar benim bir fikri var.

Burada cok guzel fikir, bilgi paylasimlarimiz oluyor. Ama farkettigi niz uzere dogum yapan mecburen aramizdan ayriliyor. Aslinda bebek dogduktan sonra da turlu konularda fikir alisverisinde bulunmamiz gerekecek. Atesi cikti, emmedi, kolik oldu. Herkesin farkli bir cozum yolu olacak, bunlari paylasabilecegimiz bir topigimiz olsa guzel olmaz mi ?? Evet ilkzamanlar cok vakit bulamayabiliriz belki ama bu topic simdiden acilirsa hepimiz varligindan haberdar oluruz. Ben cok yeni bir kk kullanicisiyim eger fikrimi mantikli bulduysaniz icinizden biri bunu acip linkini paylasabilir mi ?

Arkadasim sagdan soldan cahil cahil konusan insanlara bakma. Cinsiyete gore degil ki bu,42. Hafta hala dogmayip mecburi sezaryan ile dunyaya kiz bebek getiren arkadasim var benim. Erken dogumun cinsiyet ile hiiiiic alakasi yok sikma canini sen !!

Doktor bebegin basi, karni, uyluk kemigi gibi degerleri olcuyor ve bu degerlere gore ultrason cihazindaki program bebegin kilosunu olcuyor. ama bu demek degildir ki olculen kilo net gercek kilo. Orada zaten range +- 255 yazar mesela. Yani kilo ne ciktiysa bunun atiyorum 255 g alti da olabilir ustu de...

ah bu insanlar ah..zaten ben deneyimsizim ilk hamileliğim ilk doğumum bide böyle konuşup aklımı bulandırıyolar her kafadan bi ses artık neye inanacağımı şaşırdım valla.bide kimsem yok burda anca içim içimi yiyor bişi dediklerinde.bavulum hazır herşeyimizi koydum bavula aniden bişi olursa alıp çıkacak gibi hemen ne olur ne olmaz dedim hazırladım:49:

Bir haberde biz verelim o zaman...biliyorsunuz doktorumuzu mecburi olarak değiştirdik...bugün yeni doktorumuzda randevumuz vardı..pek ısınamadım desem yeridir..patavatsızın teki çıktı..doğum şeklini sordu normal istiyorum dedim şikayetin falan var mı dedi..normal olan ağrıları söyledim ki bu ağrıları şu an hamile olupta son ayda olanların % 100ü yaşıyor...bana kaldırıp sen bu acılara dayanamıyorsan normal doğumu nasıl yapmayı düşünüyorsun dedi... ki ben ağrılarıma dayanamıyoum demedim..bana kalkmış doğumun ne kadar zor olduğunu anlatıyor 20 kemiğinin birden kırıldığını düşün diyor o ağrıya dayanabilecek misin dedi...üstelik bayramda yokmuş nöbetçi doktor girer dedi doğumuna... velhasıl kelam kısacası bayramdan önce sezeryana alıp doğumu gerçekleştirme düşüncesi var doktorun...bu arada tosunum dönmüş teyzeleri doğum şeklini almış plesanta yukarda dedi sıkıntı yok suyum çok fazlaymış bu da iyi dedi...elime gelen şeyler ayaklarıymış...toto yukarıda..tosun tam tosun olmuş 3kilo çıktı daha doğuma 5 haftamız var....dua edin kızlar ve bana bir çıkış yolu gösterin...

canım ya benım de kendi doktorum hala doğum yöntemleri için konusmak ereken dedı ne düşünüyorum ne istiyorum an itibariyle ne olur hıc ses yok zaten bayramda da olursa nöbetçi doktor girer ben yurt dısındayım dedı bi de diyokı zaten sezaryan olsa sen anlamıcaksın bayılacaksın normal olsa bebek kendi yolunu bulup gelecek bak bak laflara bak ben belki lokal anestezi istiyorum tamamem bayılmak istemiyorum anasını satayım sormuyo bile ben de sinir oldum tabi bi de özel hastane anasını satayım diyorum kı 38 ya da 40 doğ kızım yoksa doktor gezmelerde baskası girecek senle aynı durumdayız seapcım benım kı değişmedi de ne oldu bak gezme sevdalısı doktor:50:

günaydın hanımlar.rabbim hepinize bir nefestedoğum yapmayı nasip eder inşallah.dün bana preeklampsi teşhisi kondu 3 farklı doktora gittim dün kesinleşti artık bebeğimin gelişimi 2 hafta geriden geliyomus kilosu 1700 grammış kilo alamadığı için en geç 3 hafta içinde sezeryanla doğum yapıcam küveze girme ihtimali çok yüksekmiş dualarınızda bizide eksik etmezseniz sevinirim:(

dualarımız senınle canım küveze girmesi senı korkutmasın cabucak toparlar insallah içini ferah tut :34:

Son düzenleme:
Kızlar coğu zaman gecmişi okumak fırsatım olmasa da elimden geldiğince takip etmeye calışıyorum. Her okuduğum şey aa.. evet bende de öyle, aynı ben falan diyorum :) acıkçası iyi geliyor. Mutlu sona erişen Ekim 2013 anneleri bir yandan mutlu mutlu bebeciklerini emzirmeye başladılar, halen kavuşmak üzere olanlar var Allah onlara yardımcı olsun, güzel haberlerini şalalım. Ve heyecanla bekleyen bizler Allah'ım bizlerin de yardımcısı olsun. Bugün kontrolüm vardı 35+3 itibariyle +17 kiloyum kızım da 3 kilo olmuş. Tam 3 hfta sonra yani 38+3 de alabiliriz dedi doktorcum. Tam net tarih alıp vermedik.Ama şimdi düşünüyorum da 2-3 gün daha once olsa da bayram öncesi haftanın kalabalığına kalmasak. :6: Çünkü o hafta cok yığılma olur diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun. Ha bir de NTS. de cok hafif sancı da cıktı. Doktorcum bu saatten sonra her an her şey olabilir. MAgnezyumunu eksik etme dedi. O doğum sancılarını da erteliyormuş cünkü. Panikledim. Tamam dedim.:18: Allah'a şükür eksiğim gediğim kalmadı ama sanki bu kez de ya sanki biraz daha vakit olmalıymış gibime geliyor. Sanki 8 ay nasıl gecer anasını satiim diyen ben değilim.:1: Ay heyecan sardı.. içinde hafif endişe olan garip bir heyecan içindeyim. Allah'ım beklenen gün gelip cattı mı şimdi?
İyi ki şurayı keşfetmişim. Burası bana cok iyi geliyor.cok katılıp yazamasam da bir şey kaçırmamaya gayret ediyorum.
Örneğin dolap kokusu demişsiniz. benim kızın dolabı 15 gündür havalanıyor, her şeyini yıkadım ama yerleştirmedim. Bu haftasonuna kadar beklemeyi düşünüyorum. Valizime koyacaklarım da hazır. Onu da ba hafta artık kapatırım. Erkenden yerleştirmek istemedim. SOna ana kadar havalı kalsın kızımın kıyafetleri dedim. Efendim Normal doğum yanlısıyım, fakat doktorum kıymetlsin beklemeyelim dedi üsütüne de şeker cıkınca sezeryan yolları göründü bana ama bu fikre de alıştım ve hakverdim. Allah herkese hangisi hayırlısı ise o şkilde sağlıklı doğumlar nasip etsin. Ayrıca ağda meselesi var. Ağda yaptıran ve ağda taraftarı olan biri olarak şu halime hiç düşünemiyorum. Gidip yaptıramam öyle koca göbekle yaw. :19:Jilet yaparım diyorum. Bir de catlak meselesi var. Şimdilik catlağım yok. Allah'ım inşallah da olmaz. :91: Efendim satırlarımı Allah'ım eşlerimizi şaşırtmasın diyorum. Gercekten şu kadar derdimizin arasında bir de onları düşünmeyelim di mi?:16:

Cnm seninle aynıyız bende 35+4 üm bugün beni de zannediyorum 10 ekim gibi sezeryana alacak perşembe günü daha net belli olur herhald
17 kilo alıp çatlak olşmaması güzel valla ben 6 kilo aldım şu anda hafif göbek altında var ama kızımdan kalma çatlak zannediyorum
ben kızım doğuma giderken jilet yapmıştım valla.
sen epidural mi genel anestezi mi olacaksın?

Son düzenleme:

Burada cok guzel fikir, bilgi paylasimlarimiz oluyor. Ama farkettigi niz uzere dogum yapan mecburen aramizdan ayriliyor. Aslinda bebek dogduktan sonra da turlu konularda fikir alisverisinde bulunmamiz gerekecek. Atesi cikti, emmedi, kolik oldu. Herkesin farkli bir cozum yolu olacak, bunlari paylasabilecegimiz bir topigimiz olsa guzel olmaz mi ?? Evet ilkzamanlar cok vakit bulamayabiliriz belki ama bu topic simdiden acilirsa hepimiz varligindan haberdar oluruz. Ben cok yeni bir kk kullanicisiyim eger fikrimi mantikli bulduysaniz icinizden biri bunu acip linkini paylasabilir mi ?

çookk iyi bi fikir bence, çok yararlı olur..

yok canım neden yanlış anlayayım ama hiç aklıma gelmemişti ağır kaldırmanın zararı olacağı son zmanalarda da.ilk baştan düşük tehlikesine karşı ağır kaldırmak yasaktı falan ya son zamanlarda da tehlikeli olacağını düşünmemiştim ben canım..

Kızlar o acının bence ağır kaldirmakla alakası yok.ben hamileligimden beri toz bile almiyorum.esim sagolsun o yapiyor. Ama yine de aciyor işte

bu başlık altında devam ediyor diye düşünüyorum ben. çünkü ekim 2012 anneleri hala bir şeyler paylaşıyorlar.

blk10,
ben de haftaya cuma kısmetse sez.olucam..ben epidural istiyordum..dr um ve anestezi dr u caydırdılar..
bu arada balıksirle bi bağlantın var mı 10 var ya rumuzunda..ben de balıkseirliym.hemşerimiyiz acaba cnm..

Sezin cim bak ne güzel sen bizzat şahit olmuşsun.dr da seni kararsızlığa düşürecek şeyler söylememiş..ama benim öyle değil.şimdi kararsızım spinal mi epidural mi diye?..hayırlısı olsun hepimiz için...
canım panık atak olan arkdsn normal mı yaptı sezaryanmı canım bendede var ya ondan sordm

Gunaydın kızlar.
Benim bi kac gundur cok fena bel agrım var. ne saga yatabiliyorum uyurken ne de sola belim cok fena sızlıyo. aynı durumu yaşayanlar var mı aranızda ?
2 gündür benim ağrım da var. Off herkesin şikayeti bende var:))) bu gece uyuyamadım hic

ben dün doktorumla ve anestezi dr uyla görüştüm.epidural sez.istediğimi söyleidm.dr um beni direk anestezi dr una gönderdi..epidural sez.ın daha az ağrılı olduğunu söyledim..aradaki farkı bilip biilmediğimi sordu.. bana spinali önerdi..epidural sanıldığı gibi daha az ağrılı değil dedi...onda daha kalın bi iğne var dedei.ameliyat esnansında hissedersiniz bile dedi.türkiyede spinal daha yaygın dedi..kendi dr umda ben daha çok spinal yapıyrm dedi.merak ettim sizin dr lar ne diyor..bi yazın lütfen...

Ben doktoruma epidural olabilir mi dedim yok dedi genel anestezi yaplım dedi kızın da öyle doğmuş bu da öyle olsun dedi anlamadım
bir de şunu sor doktoruna spinal baş ağrısı yapıyormuş hele migreni olanlar daha çok ağrıyormuş

arkadaşlar benim de doğumum 1-2 ekim görünüyor, ve şimdilik herşey normal, haftaya çatı muayenesi var, korku var bende..çatımuayenesini yaptıranlar biraz tecrübelerinden bahsetse çok sevinirim...

merhaba kızlar bende 2011 ekim annesiyim sizde doğum heyecanı bizdede doğum gününde ne yapsak heyecanı sardı bu günleride görmek nasip olur inşallah sizlere ayy haftasonu bebek görmeye gittim ben tekrar heyecanlandım çocuk yapmak için bilmiyorm:)))

kurabiye sayfam hazel cookies facebooktan sayfamı beğenerek takip edebilirsiniz

ayrıca bende medical park fatihde doğum yaptım doktorunmm Ayşegül sofuoğluydu sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olurummm

Ben doktoruma epidural olabilir mi dedim yok dedi genel anestezi yaplım dedi kızın da öyle doğmuş bu da öyle olsun dedi anlamadım
bir de şunu sor doktoruna spinal baş ağrısı yapıyormuş hele migreni olanlar daha çok ağrıyormuş

benim dr um epiduralin daha çok baş ağrısı yaptığını söyledi canım,oysa ki ben netten tam tersini okumuştum..
bunun sigarayla alakası var mı içenlerde daah çok baş ağrısı oluyrmuş diye duydum ne derece doğru bilemeyeceğim...kaldı ki ben sigarayı bu yaşıma kadar ağzıma sokmadım.umarım faydasını görürüm.
bir de spinal olan arkadaşlarımdan kimisi hiç bir sorun yaşamadım başım hiç ağrımadı derken kimisi baş ağrısından duvarlara vurdum neskafe ile falan kendime geldim diyor..
hem kendi dr um hem de anestezi dr u ağız birliği yapmışçasına spinali savundular ama istesem epidural yapabilirler tercihi bana bıraktılar.neden spinali şiddetle savunduklarını çözemedim ama bana epidural sez.daaha uzun sürdüğü için uğraşmak istemiyırlr gibi geldi..ama ben yine de onlar spinal diyor diye gidip ezebere spinal olmam iyice araştırırım huyum kurusun.

Cnm seninle aynıyız bende 35+4 üm bugün beni de zannediyorum 10 ekim gibi sezeryana alacak perşembe günü daha net belli olur herhald
17 kilo alıp çatlak olşmaması güzel valla ben 6 kilo aldım şu anda hafif göbek altında var ama kızımdan kalma çatlak zannediyorum
ben kızım doğuma giderken jilet yapmıştım valla.
sen epidural mi genel anestezi mi olacaksın?

:) Evet aynıyız. Dün gittiğimde doktorum 07 ekim de yapabiliriz dedi. Ben de 07 ekim pazartesi haftanın ilk günü kalablaığa gelmeyeyim. salı, çarşamba, peşembe olur mu? dedim. Olur dedi. O zaman 10 gün sonraki kontrolünde günümüzü netlelştirelim dedi. Tamam dedim. Ama eve gelince bu kez 07 si ile başlayan haftaya hiç bulaşmadan 3 gün once 04 ekim cuma günü olsa diye düşündüm. Çünkü bayram oncesi haftaya yoğun olur. Bir hafta sonraki kontrolüm bayrama gelir kimseyi bulamam diye. Tabi bunu doktorumla paylaşmadım. O olmaz derse zorlamam zaten. Bebeğim için en sağlıklı gün hangisi ise o olsun isterim. Sezeryan yontemi olarak genel anestezi düşünüyorum. Uyanayım bebeğim yanımda olsun. Bir şey görmek istemiyorum. Zaman yaklaşıtkca heyecanım artıyor cünkü. Catlak kısmına ben de şaşırıyorum, cünkü ergenlikten kalma catlaklarım var. Annem de doğum catlakları var. Ben de muhakkak catlarım diye bekliyordum. Her ne kadar çatlak meselesi son haftaya kadar belli olmasa da şimdilik şükrediyorum. Fazla kiloya çözüm var da bunun çözümü cok güç. Benim için farketmez ama eşim bu konuya cok hassas. :(
Hergün Biooil yada medikasol+Bepanten krem karışımım var onları dönüşümlü olarak sürüyorum. Onların faydası olmuş mudur bilemem.

:) Evet aynıyız. Dün gittiğimde doktorum 07 ekim de yapabiliriz dedi. Ben de 07 ekim pazartesi haftanın ilk günü kalablaığa gelmeyeyim. salı, çarşamba, peşembe olur mu? dedim. Olur dedi. O zaman 10 gün sonraki kontrolünde günümüzü netlelştirelim dedi. Tamam dedim. Ama eve gelince bu kez 07 si ile başlayan haftaya hiç bulaşmadan 3 gün once 04 ekim cuma günü olsa diye düşündüm. Çünkü bayram oncesi haftaya yoğun olur. Bir hafta sonraki kontrolüm bayrama gelir kimseyi bulamam diye. Tabi bunu doktorumla paylaşmadım. O olmaz derse zorlamam zaten. Bebeğim için en sağlıklı gün hangisi ise o olsun isterim. Sezeryan yontemi olarak genel anestezi düşünüyorum. Uyanayım bebeğim yanımda olsun. Bir şey görmek istemiyorum. Zaman yaklaşıtkca heyecanım artıyor cünkü. Catlak kısmına ben de şaşırıyorum, cünkü ergenlikten kalma catlaklarım var. Annem de doğum catlakları var. Ben de muhakkak catlarım diye bekliyordum. Her ne kadar çatlak meselesi son haftaya kadar belli olmasa da şimdilik şükrediyorum. Fazla kiloya çözüm var da bunun çözümü cok güç. Benim için farketmez ama eşim bu konuya cok hassas. :(
Hergün Biooil yada medikasol+Bepanten krem karışımım var onları dönüşümlü olarak sürüyorum. Onların faydası olmuş mudur bilemem.

benim eşim benim çatlaklarımı gördükçe üzülüyo. En başlarda acıdığını sanıyodu:) ben normal doğum istiyorum ama sezeryanın tarihini bildiğinizden canım kalıyo valla. ne zaman olacağını bilmemek çok sıkıcı

Back
X