İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

selam arkadaşlar
2008 doğumlu bir oğlum var.beşiktaş,etiler,ulus,baltalimanı civarında devlet ya da özel okul arıyorum.
çevremizdeki kolejler çok yüksek rakamlarda.değer mi? bilemiyorum.devlet okulları için hepimizin kafasındaki şüpheler ortak.4.sınıfa kadar tamam devlet olsun diyorum ama sonrasında istemiyorum.önerileriniz var mı?

Canım benim arkadaşım Ulusta oturuyor. Devlet okuluna verdi. Çok memnun. Dominos Pizzadan girince orda Murat Beyaz ilkokulu var butik okul küçük bir okul ama eğitimi iyiymiş

Slm nasılsınız
Çok şükür oğlum artık ödevlerini kendisi yapıyor.
Zaten bir sayfa matematik bir sayfa okuma bir sayfa yazma ödevi oluyor genelde

günaydın çok sevindim cevabınıza dün oldukça fazla gelişme oldu o kadar çok kişi murat beyaz ı önerdi ki anlatamam.herkes çok iyi bir okul olduğunu söylüyor.sanırım orada karar kılıcam. hatta oğlumun iki arkadaşı daha oraya kayıt yaptıracakmış.bu da kimi çocuk iyi oldu.öğretmen önemli.gerçi öğretmen çocuğa göre değişir.kimi disiplin sever,kimi çocuk biraz daha yumuşak öğretmenle yapabilir.acaba arkadaşının okuldan önerebileceği bir öğretmen olur mu?bir de benim evim o okula kayıt yaptırmak için uzak kalıyor nasıl yapmak lazım? tek korkum çevremdeki okulların devamlı ortaokula dönüştürülmesi ve öğretmenlerin devamlı başka yerlere atanması.

merhaba arkadaşlar. Benim de 2007 doğumlu oğlum bu yıl 1. sınıfa gidiyor. her şey yolunda, güzel okuyor, güzel yazıyor. aklıma takılan ve uykularımı kaçıran, 1 sınıflara etütün ne kadar gerekli olup olmadığı. bizim okulumuz etütlü bir okul. ilk başta kendisi çok istedi etüt de etüt diye. 2 haftadır gidiyor. ama gördüğüm kadarıyla sıkılıyor. çünkü sabah 9'dan akşam 16:20'ye dek okulda. Ben kıyamıyorum, içim içimi yiyor. ama bir yandan da etütün faydası ne kadardır, geri kalır mı diye de endişleniyorum. ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bence etüde gerek yok.. Çocuk bunlar... Evde siz yardımcı olun takıldığı konularda..
Benim de 2008 doğumlu oğlum..

etüt konusu benimde kafama takılıyor kreşte akşama kadar kalıyorlar ama kreş oyun falan geçiyor.okulda ders ders sıkılır.etütde ne yapıyorlar acaba ödevleri okulda mı bitiriyorlar.ben çalışmıyorum şu an seneye işe girersem mecburen yollarım ama evdeyken kıyamıyorum.belki etüde yollamam spor,müzik gibi faaliyetlerini hafta içine alırım.hafta sonu da kendisine kalır.tabi bu etüt isteğe bağlı bir konu mu onuda bilmiyorum henüz

İşte ben de biraz vicdanen rahatsız hissediyorum kendimi. Oğlum çok küçükken, yuvaya başlamıştı, en erken girip en geç çıkan oydu. şimdi artık evdeyim en çok oğlum sebebiyle. Bari aynı şey olmasın diyorum. ama diğer taraftan da öğretmeni etüte katılanlarla katılmayanlar arasında fark olacağını söylüyor. Bu tempoya da 1-2 hafta içinde alışırlar hem zihnen, hem vücuden. Oğlumun da sıkılıyor gibi görünmediğini söyledi. Öğretmeninin düşüncelerine çok önem veriyorum ama vicdanımın sesini susturamıyorum. Etütte ödevinin bir kısmını yapıyor. okuma ve dikte çalışması yapıyoruz evde. yarım saat falan sürüyor. sonrasında bol bol eğlenmesine, oyun oynamasına fırsat veriyorum. Etüt, 1. sınıfta çok gerekli değil gibi görünse de önümüzdeki yıllar çok yoğun olacak, biraz biraz alışmasında fayda da olabilir. Bilmiyorum işte.

slm anneler,

çok yoğun olduğum için pek giremiyorum siteye,

okul çok güzel gidiyor,şükür bir sıkıntım yok,bölme toplama,çıkarma,ondalık sayılarda zorlanmıyor artık kızım,ödevlerin çoğunu babaanesinde yapıp geliyor,

öğrtemenimiz okuma bayramı ve 23 nisan dolasıyla bol bol şiir okuma ve yazma ödevi veriyor,dil bilgisi kurallarına göre yazılıp okunmasını istiyor.

etüt konusuna gelirsek,bir zamanlar bende çok istemiştim,çalıştığım için yetemediğimi düşünüyordum ama şu an herşey rayına oturunca vazgeçtim,2.yada3. sınıfta göndericem mutlaka

Canım bölme ve ondalık sayılardan bahsetmişsin. Merak ettim de, nasıl işliyor öğretmeniniz?? Bildiğimiz bölmemi? Ondalık derken bildiğimiz 1,3 veya 0,4 gibi ondalık sayılar mı?

ondalık sayılar bölmemi ne ara öğrendiniz

onluk birlik yazıcaktım ben kafam nereye gitmiş yawww:44::44:

örnek;

35 ........ onluk.......birlik vardır?

4 onluk 2 birlik = ......... ?

gibi,

bölme' de ise şu an için sadece 2' ye bölmeyi öğrendiler ondada 2' ye değilde yarısına bölün şeklinde öğretmiş hocamız

örnek;

yukarıda gördüğünüz 10 adet yıldızın yarısı kaçtır,

yada 8 sayısının yarısının 2 fazlası kaçtır.

çocuklar yukarıdaki soruya göre misal 8 tane elma çiziyor elleriyle yarısını kapayıp yapıyorlar

çözüm olarakta bölmeyi değilde 8-4= 4 dür şeklinde çözüyorlar

ben biraz karışık anlattım ama yukarıdaki şekli kolay kapmışlar,

bende 10 ve üzerini nasıl bölme yaptıracak merakla bekliyorum.

ben iyice kapması için misal masaya 8 fındık koyuyorum kıızma eşit bi şekilde yarısını ayır diyorum,bi sana bi bana yaparak çözüyor

Selam kızlar.
Bende çok ara ara girebiliyorum artık fazla vaktim olmuyor ama aklımdasınız.
Okul durumları iyice rayına oturdu sanırım herkesin.
Bizde durumlar gayet iyi.
Bolca hayat bilgisi, Türkçe (imla kuralları, dil bilgisi vs), bolca okuma ve matematik. Matematikte onluk birlikler, sayı basamakları, toplama 2li ve 3lü, çıkarma yapıyorlar.
Burda bi arkaşaın bahsettiği siteden testler aldık bizde evde onlar yapıyoruz.
23 nisan çalışmaları başladı modern dans yapacak bizim kuzular bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…