bende senin gibi kafayı yiyordum, okula başlamadan önceki sene uykularım kaçıyordu hergün, dışardan bakınca insanlar seni anlamıyor, abartıyor gibi düşünülüyor ama hiçte öyle değil, çocuklardan kıymetli neyimiz var
zaten okulda en korkulacak şey üst sınıf çocuklar bence, ve mutlaka bi şekilde rahatsız ediyorlar küçükleri ve sebebsiz
4 4 4 dü doğru bulmama rağmen ortaokulla ilkokulun ayrılmasını çok doğru buluyorum, böylece korkacağın üst sınıf çocuk sayısı azalmış oluyor en azından
ama açıkcası gözlemlediğim kadarıyla bu olaylar kızların başına daha az geliyor, erkek çocuklar daha çok çekiyo üst sınıflardan
chessim inan kime bu sıkıntılarımı anlatsam ya korkma diyor yada abartma diyor ama çocuğumu en iyi ben tanırım,biri üzerine yürüsen kaçmak yada tepki vermek yerine olduğu yere korkup pusan bir çocuk vede bu beni tedirgin ediyor.bin yandan herkes kız çocukları sürü psikolojisine hakim grupça hareket ediyorlar korkma diyor :) anasıfında bile kızım toplu olarak gidiyordu tuvalete ama korkuyorum işte
bide benim göndereceğim o iki okulda sadece 4+4 ve okul binaları ayrı hiç olmazsa kendi yaşına yakın çocuklar var diye teselli bulmak istiyorum ama,daha bu sene kendinden 1 yaş küçük çocuk kızımı merdivenden ittioffff yazdıkça bocalıyorum
bu duygular normal canım ben ilk bi ay mesai yapmıştım bahçede,malesef 3 ay daha bu duyguları yaşamaya devam edeceksin, sonra zamanla alışıyor insan
inş.canım ya,bende 2 hafta okulun bahçesine kamp kurmayı düşünüyorum,çalışmasan 4 sene giderdim orası kesin
bizim zamanımızda sınıflar daha kalabalıktı,okullar ortaokulla karışıktı biz nasıl hayatta kaldık yaa
evet canım rapor alacağım adı çıkarsa tabi kikadisim 66 aylıklara zorunlu deilmi ilkokul,rapor felanmı alıcan :44::44:
mezun oldu kızım zaten,diplomamızı aldık,öğretmenimiz korkmayın ilkokula fazlası ile hazır dedi ama ben derslerden ziyade kişisel becerilerinden korkuyorum,ya bide orda kendinden büyükler olucak ya koridorda,tuvalette iterlerse,ya vururlarsa diye düşünüyorum,düşündükçede kafayı sıyırıyorum,eşim korkma öyle bir şey olsun o okulu başlarına yıkarım diyor ama annelik işte,
canım benim sen kuzunu yolladın mı 1.sınıfabende senin gibi kafayı yiyordum, okula başlamadan önceki sene uykularım kaçıyordu hergün, dışardan bakınca insanlar seni anlamıyor, abartıyor gibi düşünülüyor ama hiçte öyle değil, çocuklardan kıymetli neyimiz var
zaten okulda en korkulacak şey üst sınıf çocuklar bence, ve mutlaka bi şekilde rahatsız ediyorlar küçükleri ve sebebsiz
4 4 4 dü doğru bulmama rağmen ortaokulla ilkokulun ayrılmasını çok doğru buluyorum, böylece korkacağın üst sınıf çocuk sayısı azalmış oluyor en azından
ama açıkcası gözlemlediğim kadarıyla bu olaylar kızların başına daha az geliyor, erkek çocuklar daha çok çekiyo üst sınıflardan
canım sen bence tedirgin olmamalısın senin çocuğun küçük değil bence yani 3-5 ay o kadar fark eder kichessim inan kime bu sıkıntılarımı anlatsam ya korkma diyor yada abartma diyor ama çocuğumu en iyi ben tanırım,biri üzerine yürüsen kaçmak yada tepki vermek yerine olduğu yere korkup pusan bir çocuk vede bu beni tedirgin ediyor.bin yandan herkes kız çocukları sürü psikolojisine hakim grupça hareket ediyorlar korkma diyor :) anasıfında bile kızım toplu olarak gidiyordu tuvalete ama korkuyorum işte
bide benim göndereceğim o iki okulda sadece 4+4 ve okul binaları ayrı hiç olmazsa kendi yaşına yakın çocuklar var diye teselli bulmak istiyorum ama,daha bu sene kendinden 1 yaş küçük çocuk kızımı merdivenden ittioffff yazdıkça bocalıyorum
peki pişman oldun mubu duygular normal canım ben ilk bi ay mesai yapmıştım bahçede,malesef 3 ay daha bu duyguları yaşamaya devam edeceksin, sonra zamanla alışıyor insan
bende hala kararsızım okul konusunda.evime yakın sayılmayan bir okul var.
çok güzel bahçeli yeşillikli güvenlikli bir okul
eğitim düzeyide fena sayılmaz.
ama okul köy okulu diye geçiyor.
ilk ve orta bir arada.
ama sınıf sayısı 20 yi geçmiyormuş
bu okula vermeye niyetliydim.
ama çevremden köy okuluysa verme duyumları alıyorum
kafam çok karıştı.
sizler ne dersiniz
konuda açtım ama pek rağbet görmedim
yok canım 4 4 4 piyangosu bize vurmadı benimki eylül doğumluydu tam 72 aylıktı, yani sınıftaki 3-4 küçük çocuktan biriydi ama zorlanmadı, sınıfın yarısı ondan bi yaş büyüktü diyebilirim, bi önceki seneden küçük diye kimse yollamamış
yani 72 olduğu halde bile yine küçüktü diyosun
chess
benim kızımda eylülde 70 aylık olucak,fiziki gelişimi ayına göre gayet iyi,öğretmenimiz el kaslarının fazlası ile geliştiğini ve herşeyi çok çabuk kapan,anlayan bir çocuk olduğunu tek sorununun ise özgüven eksikliği olduğunu söyler hep,
şimdi bu sene sınıfında kızım gibi 70 aylıklarda olacak,68 aylıklarda,78 aylıklarda bu durumdan çok korkuyorum,ha anasıfını almış çoçuk 1-0 önde başlıyor diyorlar (2 sene okudu kızım) ama ay farkından ürküyorum ya bide kızım özel anokuluna gitmişti,yardımcı ablalarıda vardı ama ona rağmen sınıflarında çocuklar arasında şiddet oluyordu.
bu arada bilen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.
malum 2 okul arasında kaldım..
iş yerime yakın olan okul sabahcı ve öğlenci şeklinde etütü henüz belli deil ama çok eski ve köklü bir okul.
2.düşündüğüm okul ise tüm gün eğitim veren ankarada sbs de 1.olan devlet okulu..
ilk olan okul bana yakın ama kayınvalideme çok uzak..
2.olan okul bana uzak kayınvalideme az daha yakın (servis açısından yazıyorum)
tüm gün eğitim veren okul bana şu an daha mantıklı gelmeye başladı.kayınvalidemde kızım ne kadar az kalırsa benim için o kadar iyi..
tüm günün avantajları yada dezavantajları nelerdir??
anlıycanız kafam çok karışık.hergün farklı bir düşünceyle güne başlıyorum..
mevcan okul adı ne işyerinin ordaki olan..
mevcan okul adı ne işyerinin ordaki olan..
canım bu sene herhalde bayağı karışık olacak yaş grupları geçen sene yollamayanlar bu sene yollanacak 66 aylıklar, öğretmen ağırdan alacaktır, bence yeni sistem için senin kızın ideal yaşta
şiddet konusunda da öğretmene çok iş düşüyor, benim gözlemim ilk sene fiziksel şiddet fazlayken sınıflar atlandıkça fiziksel şiddet azalıyor sözlü şiddet artıyo
ilkin benim oğlumda bocalamıştı bizim anaokulu özel değildi ama özel değerindeydi, ama zamanla alışıyolar, benimkide aynen senin dediğin gibi arkadaşları ne istese yapan barışçıl bi çocuktu ama orman kanunlarına çabuk uyum sağladı, bi kere hiç unutman merdiven başındaydı ben merdivenin aşağısındaydım, üst sınıf bi çocuk yüzüne defterle vurdu durup duruken, benim ki, bi kaç kıvrak hamleyle duvara itip tekmeyi bastı, çocuk kaçtı, şok olmuştum hiç beklemezdim benimkinden, ama demekki uyum sağladı aksi taktirde çok ezilirdi zaten. malesef biz sülalede bi kız çocuk bulamadık yiğenlerimde erkek, ama yine sınıfımızdaki kızları gözlemlediğim kadarıyla aralarında fiziksel şiddet çok az, olan şiddette yine erkek çocuklarından geliyor. yine bi gözlemim daha var, öğretmenler kız çocuklarını daha çok kolluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?