İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

çok üzüldüm canım ya ama seni gördüğü için nazlanıyor olabilir,sabah sıraya sokup hadi ben gittim diyip arkana bakmadan yanından uzaklaşsan,tenefüslerde uzaktan takip etsen,

öğretmenini seviyormu???

Öğretmenini çok sevdiğini söylüyor kaç gündür evden ona hediye olarak vermek için bişeyler arıyodu. Anne öğretmenime hediye alalım diyodu. Öğretmeni çok iyi biri. Kızımı ikna etmek için çok uğraştı gerçekten. Seviyo öğretmenini ama ya kardeşini kıskandığı için beni evde onunla bırakmak istemiyo ya da beni özlediği için yapıyo. Eşim işten gelince onu oyalamak için sahile götürcez biraz kafası dağılsın rahatlasın. beni bahçeden eve giderken görmüş ve duygulanmış. Bahçede beklesem oğlumun uyku saati olduğundan huysuzluk ediyo. gitsem yine camdan görücek başa dönücez, yine ağlıycak. Çocuk psikoloğuna mı götürsem acaba?
Mevcanım aslında senin söylediğin iyi fikir onu da deniycem. Yeter ki okulu bırakmasın yine

Son düzenleme:
Kızlar önerileriniz için çok tşk ederim. Öğretmeniyle bugün görüştüm ama o da bişey söylemedi şaşkındı. Sanırım ilk defa böyle bi vakayla karşılaştı. Sadece dün sınıfta 2-3 saat ağladığını söyledi. Hiçbir tavsiyede bulunmadı. Kızıma yarın annen bahçede seni bekliycekmiş dedi. Ayrıca okulumuzun rehberlik servisi var ama rehber hocası kimseyle muhatap olmuyor öğrenciyle de birebir görüşmüyor. Veliler sebebi ne olursa olsun içeri giremiyorSadece öğretmenle görüşüyormuş. Öğretmene tavsiyeler veriyomuş. Ya bu nasıl okul anlamadım. Rehber öğretmen velilerle ve öğrencilerle iletişim halinde olmalı, sorun neyse üzerine gidilmeli.

Yok cnm gözün korkmasın artık goggle var giriyosun ödevin konusunu bisürü örnek çıkartıyo sana,geçen yıl atatürk ün hayatını anlatan poster istedi öğretmenimiz a4 kartona resimlerle ben internetten çıkardım savoronanın resmini falan sonra bi baktım kırtasiyede hepsinin hazırı küçük küçük çıkartmalar halinde var Annesinin babasının resmi doğduğu evin resmi askerlik resimleri herşey hazır,bir tek örüntü performans ödevimiz vardı matemetikten onda biraz zorlandım değişik örüntüler bulmak zorundaydık 5-6 sıra onuda hallettim.şimdi aklıma geldi proje değil performans ödevi deniliyo.türkçedende görgü kurallarını anlatan istedi gene kartona onuda kitapçıdan buldum resimlerini kesip yapıştırdım.bu ödevler veliler için zaten şimdilik zevkli..bide sonbaharı anlatan istemişti kasımda yere düşen kırmızı sarı yaprakları dalları toplayıp yapıştırmıştık kartona güzel olmuştu...siz başınız sıkışınca yazın bende fikir çokk:

hayırlısı olsun nazah . devlet okulumu verdiğin yoksa özelemi verdin ?

Özele vermedim ama buranın en iyi okulu diye geçen okula verdim. Bugün başladık... oğlumu götürdüm..Geçen hafta yaşadığım sürecin aynısı sil baştan.. Öğretmenle tanıştım. Tecrübeli bir öğretmene benziyor.. Allah'tan oğlumun anaokulundan çok sevdği bir kız arkadaşı da ayı sınıfta.. Aileside tam karşı apartmanımda..En azından kendisi çok yalnızlaşmamış oldu..Velilerin çoğu çalışan bayanlarmış.. Servis yalnız çok dolandırıyor..

şükrancım o nasıl bir rehberlik hocasıymış canım allah allah,öğretmeniniz çok ılımlı birine benziyor,umarım en kısa sürede düzelir kızın

işte canım çalışan anne olunca hiç bir şey yapamıycam ödevleri hep geri kalacak,kızıma yetemiycem diye durduk yere panik yapıyorum,oysaki anlattıkların ne kadar basit şeyler,sakın bir yere kaybolma başımız sıkıştıkça danışırız sana

Kızımın sınıfındada anaokulundan bir arkadaşı var,inan o kadar desteklerki birbirlerine,çok iyi denk gelmiş sevin canım,servis ne kadar sürede getiriyor şimdi neysede kışın sıkıntı olmaz umarım,2 sene çok çektik servisten,bu sene neyseki ilk kızımı bırakıyor şükür.

kızımı almak için eşim gitti bugün,biraz geç kalmış gittiğinde kızım serviste oturuyormuş,o sırada bir veli gelip berfe bindimi diye yardımcı ablasına sormuş,eşimde ben berfenin babasıyım felan diyince,o veli öğretmenimiz servis çocuklarını geç çıkartıyor hepsi aynı anda çıkıyor genelde veliler servis çocuklarına yardımcı olun diyor sakın korkmayın,biz servis çocuklarına yardımcı oluyoruz alışana kadar kontrol edicez gözünüz arkada kalmasın demiş,

eşim sonra hocamıza gidip kızımızın durumunu sormuş oda çok yeni daha çocukları yeni çözüyorum ama kızınız çok uyumlu daha önce okul tecrübesi olduğu belli demiş,bide kızım sınıf yaş ortalamasının altındaymış küçükler ister istemez daha yavaş ama aceleye gerek yok zamanla toparlanırlar demiş.

sınıf mevcudumuzda tam 30 kişiymiş

Selamlar ... Benim ufaklık bekledigimden daha iyi anasınıfında cok problemliydi Hatta ogretmeni 1.sınıfı zor yapar demisti.Yarın toplanti var Bakalım ne diyecek Beslenme listesi falan verecekmis E harfiyle ilgili animasyon izletmis ogretmeni. E harfinin kolu bacagi varmis benim bucur korkmus Ogretmeniyle gorustuk oglusla konusacak bakalim alem bu cocuklar ya

İŞh.olacağıı zanetmiyorum aslında arabayla 10 dk. ama servis dolandırıyor.. Yapacak bir şeyim yok... Belki seneye o civarda bir yere taşınabilirim..

Yeni okulunuz hayırlı uğurlu olsun inşallah yeni okulunuzdan memnun kalırsınız
Özel okul mu??

Teşekkürler. İşlh.Mutlu oluruz... İyi bir eğitim-öğretim dönemi olsun hepimiz için.. Devlet okulu.. Bu. gün 2 saat gittim. sonra eve geldim.. Oğluşum git dedi. sağolsun hemen alıştı..

Ben sınıf Öğrt okuyorum,gecen yıl güzel yazı dersımız vardı ,ve hocamız bize el yazısını öğretirken harflerin gruplanarak öğretildiğini söyledi
İlk grup e-l-a-T
Kızımın öğretmeni dün e harfını verdi
Bügünde l harfının yazılısını.Yarında okunuşunu öğretecegım demiş.Yani tüm donemi sadece e ve a harfiyle gecırmezler.Aralık sonu tamamen okuma işimiz biter dedi bir de öğretmenimiz

Bizim sınıf 21 kişi
Bizimkiler bu hafta başladı o yüzden bu hafta oyunla geçti ama haftaya başlarlar
İlk dönem sonu hepsi okumuş olur dediler bize de bakalım
Benim oğlum da anasınıfında tüm harfleri öğrendi 100 e kadar sayıyo yavaş gidilirse sıkılabilir

bugün okulda toplantı var eşim gidecek bakalım ne diyecek öğretmenimiz,

bu arada dün 1 sayfa güzel yazı defterine birleşik u harfi yaptık,ilk ödevimizdi ama inanıın mahvoldum,minicik 1 sayfayı 1,5 saatte tamamladık ağlaya zırlaya,uff anne kolum ağrıdı mola verelim,ben ödevden nefret ediyorum,her 10 saniyede bi bütün sayfayımı yapıcam diye sormalar,masanın üstüne çıkmalar,defterin üstüne yatmalar,durmadan bırakıp arkadaşlarını anlatmalar,annecim öğretmenin yıldız atmaz diyorum atmazsa atmasın ben atarım diyor,ama arkadaşların güler seninle ödevini yapmazsan diyorum gülsünler napıyımm diyor,silmekten sayfa yırtıldı yırtılsın napıyım diyor,halen okulun bilincinde deil,ödev sorumluluğunu anlayamadı,ne zaman normale dönücez biz,kime sorsam bunlar daha iyi günlerin diyor offf,

eve gitmemle kızımın uyku saati arası 2 saat,yemek bile yemedim akşam ona yetiyim diye 1 ay sonra nasıl olacak ya

mevcan bizede 1 sayfa u harfi vermiş işden gelince anneannede yapalım dedim mızırdandı çizgi film seyredecekmiş kapattım tv yi o ara baba geldi işden. o gelince eve gitmek için hazırlandık yolda uyumak istedi eve gelince uykum var dedi neyse hemen ufaklık uyumuştu onu yatırdım yemeğe geçmeden kızıma ödevini yaptırmak için oturdum o ara eşim sağolsun hazırladı sofrayı :) ceren ışığı açma uykum kaçıyor of sıkıldım yapamıyorum yoruldum silmeler habire ay ay ay sabır sabır neyse bitti şükür :) sonra ne mi oldu uykusu olan kızım bizle masaya oturdu anneannede yemiş zaten gene birşeyler yedi zorla 21:30 da yatırdım ilerleyen zamanlarda allahımız yardımcı olsun bizlere ve sabırlar versin.

kızım babaannede yemiş ama ben mutlaka çorba yedirir yatırırım,benimde eşim hazırladı yemeği saolsun ama bizi en çok zorlayan uyku oldu kızım 9.30 olmadan uyur,dün eşim erken getirdi eve buna rağmen zor yaptı ödevini,geç geldiği günler napıcam off,

bende iş çıkışı eve deilde kaynanama gidip baba gelene kadar ödevlerini yaptırıyım diye düşünüyorum,zor bir sene olacak zorr

aynen mevcan eşinden önce çıkıyorsan en güzeli oraya gidip ödevlerini yaptırmak . Ben mecbur öyle yapıyorum benim işden çıkış 18:00 eşimin çıkışı belli değil. Birde bende ufaklık var mevcan 22 aylık :) oda ablanın peşinde koşuyor defterlerini kalemlerini almak için :) yandım anlıyacağın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…