İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

arkadaşlar harfleri bilebiilir ama sistem değişmiş şimdi önce seslerini öğreniyorlarmış mesela T harfi biz te diye okuyoru zonun sesi tı ymış vs.

bence okuma yazma bilenler daha zorlanacak gibi geliyor öğretme sistemi çok farklı çünkü,

Oğlumu okuldan aldım hergün üzülmektense başka bir okula verdim. Bugün bütün işlemleri hallettik Tekrar kıyafet aldık.. Tekrar kitap parası vereceğiz. Ama olsun içim rahat olucak işlh.

hayırlısı olsun nazah . devlet okulumu verdiğin yoksa özelemi verdin ?

bu arada bizim seviste tek yön,kısa mesefa 100 tl

yanlız ilk dönem a ve e harfi öğretilecekse çok sıkılırlar,kızım a-z arası tüm büyük harfleri yazıyor ve biliyor,100 e kadar hem yazıyor,hem sayıyor,umarım bu kadar yavaş ilerlemez.

bugün kitaplarını koyduk çantaya,pembe ve yeşil olan kitaplar var içinde faaliyet olanları onlara başlıyor öğretmen,

1 haftadır da kesik çizgileri birleştiriyorlar,mesela noktalarla ayı yapılmış,o noktaları birleştirip ortaya çıkan ayı resmini boyuyorlar,eğimli çizgiler yapıyorlar

tabi kızım bunları 2 senedir yaptığı için çok sıkılıyor,dün yapıp üstüne adını yazıp öğretmenine göstermiş,hocamızda yanaklarını sıkıp aa sen adınıdamı yazmayı biliyorsun demiş çok keyifliydi akşam

ne güzel canım çok şanslısın ya maalesef bizim öyle bi şansımız yok ,bugün ve yarın eşim alıcak kızımı,bende iyice servisi öğret ona,servisci ile konuş belli yerleri yokmu,yada sınıftan alamazlarmı sor dedim of bi sistem adam gibi oturaydı.

çok doğru bir şey bu canım,geçen sene hocamızda kesinlikle öğretmeyin dedi harfleri mesela ben ç yap demiyorum,çiçek harfini yap kızım diyorum ama çocuklar o kadar akıllıki kendi kendilerine heceleme yapıyorlar,mesela kızım s yapıyor anne bak bu salıncağın sa' sı diyor.çok zor bi sene bekliyor bizi,ben etüt merkezlerine bakıyorum bi yandan,çok bunalırsam ilerleyen aylarda verebilirim tabi önce hocamızın fikrini alırım

etütlerde yemek+servis genelde 500- 600 civarı

iremcim evet sistem artık çok değişik,sınıflar karışık,veliler cazgır off nasıl olacak bilmiyorum,ve haklısın kimseye bir şey denmiyor tek sizin çocuğunuz yok diyorlar haklılar ama 1.sınıflara 1-2 ay fazla müsemma gösterseler daha iyi deilmi

Son düzenleme:

keşke öyle olsa canım ama onlara göre çocuklar kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeliler.
Bende az önce öğrendim ki sınıflar 50 kişilik olarak kalacakmış. Yeni bir şube açılacaktı açılmayacakmış. Offf offf 50 kişilik sınıfta nasıl olacak ya deliricem artık bu okul mevzusundan.

Arkadaşlar harfler konusunda endişelenmeyin geçen senede sadece a-e dediler,yok öyle birşey ilk yarıyıl tatilinde okumayı söktü oğlum,kitaplar aldık 10 tane hergün 1 kitap okundu yumuşak ğ yi görmemişlerdi onuda biz üstünde durduk ama biraz zorlandı.İçiniz rahat olsun yavaş ilerlemiyolar.Toplamalar çıkarmalar bol olacak 2 şer 3 er ve 4 er olarak 40 a kadar saymayı öğrenecekler.100 den geriye saymayı,problemleri öğrenecekler ufaktan.2 li işlem yapacaklar matematikte problemlemde hem toplama hem çıkarma olacak,örüntüler var,biz geçen yıl 3-4 kıtalık tekerlemeler 3 kıtalık şiirler okuduk hemde 1 gecede ezberlendi.daha okumayı sökmeden oldu bunlar.tekerlemeler önemli çocuğu bunlar ilerletiyor.matemetik ve türkçden proje ödevleriniz olacak karneye yansıcak bunların notları.ilk bir ay sonra gerçeklerle yüzleşeceksiniz merak etmeyin...

nasıl 50 kişilik sınıf olacak ya,hani sınıflar 30 kişiyi geçmeyecekti,bizim sınıf 30 kişide biz bu haliyle isyan ettik,bir öğretmen 50 çocukla nasıl uğraşıcak,hangi ilde yaşıyorsunuz,il milli eğitimi arayıp bilgi istedinizmi..

oo haribucum demekki yoğun bir tempo bekliyor bizi proje ödevi derken neler mesela çok tırstımda canım:18:

Kızlar bugün kızım okuldan geri geldi. Okul bahçesinde yarım saat ağladı. Dün de sınıfta üç saat ağlamış. Öğretmeni de sınıfındaki çocukları içeri götürdükten sonra bahçeye geldi
ve kızımı ikna edip sınıfa götürmeye çalıştı 10- 15 dk dil döktü ama nafile. Bir türlü içeri girmek istemedi. Sonrada bugünlük annenle
git ama yarın seni bekliyorum dedi. Geçen yıl da böyle yapmıştı. Birkaç ay gitmedi. Öğretmeni zor ikna etmişti. Napıcam ben kızlar ya.
Bu sorunu yaşayan var mı aranızda? Nasıl çözdünüz?

Son düzenleme:
geçen yıldan birinci sınıf annesi arkadaşımla konuştum harfleri sesli öğrenme durumunu ben nasıl yardımcı olacağım kızıma dedim. Öğretmen onlar bir kitapicd vs önermiş çok faydasını görmüşler.Dünde bizim çantaya okulda bu eğitimlerle ilgili bir sitenin reklam broşürü vardı.ismi aklıma gelmedi şimdi. Bakıp size söylerim.

Bizim okul sayımız az çok şükür o nedenle serviste problem olmuyor. Kızıma numarasını öğrettim artı hostes ablayı tanıttım. Hostes tek tek çocukların isimlerini okuyor ismi serviste olmayanlarıda sınıfa gidip alıyor. Bir sorun yok şükür.

kitaplarımız halen gelmedi bizim bu arada 2 tane çalışma kitabı var 1 ve 2 ondan yapıyorlar .

dün 5 sayfa ödev vermiş onu yaptık :)

şükrancım deneyimlerime dayanarak söylüyorum çocuklar biz olunca nazlanıyorlar malesef mesela ben geçen hafta 2 gn gittim sonra servisle gidip geldi kızım , pazartesi ben tam güm diye götüreyim dedim ve orda kaldım. bir naz ve bana yapışmalarmı sorma sıraya bile girmedi ayağıma yapıştı nasıl sinir oldum bak dedim öğretmenin görürse hiç hoş karşılamaz dedim. Ordaki veliler aaaaaa sen yokken hiç böyle yapmıyordu dediler iyimi . Anlıyacağın tüm nazları bize .
Öğretmeni aslında izin vermese velilerin okula girmesine yada sınıfa daha çabuk adapte olurlar gibi geliyor .

Öğretmeniyle konuş derim. birlikte çözeceksiniz sonuçta. Umarım tez zamanda alışır canım.

o kadar pahalımıdırki mevcan yapma ya ben veremem o kadarsa ben 100- 150 dir diye düşünmüştüm.1 saat kalacaklar sonuçta.

Yoğun bir tempo bizi bekliyor denese.

sorma canım ya okul çok iyi dedik hala herşey birbirine girmiş durumda. kimse açılan yeni şubeye ve öğretmene vermek istemiyor çocuğunu. Öğretmen dışarıdan geliyor çünkü. Off çok zor durumlar çok. İnan sinirden ağlıyorum.

Okulun rehberlik servisi varsa onlarla görüş derim canım. Her çocuk farklı yaklaşım gerektirebilir bu konuda.

Maşallah 5 sayfa ödev baya hızlı bir giriş yapmışsınız.

o kadar pahalımıdırki mevcan yapma ya ben veremem o kadarsa ben 100- 150 dir diye düşünmüştüm.1 saat kalacaklar sonuçta.

nisancım benim görüştüğü yeller 3-4 saat arası canım,misal 3 te çocuğu alıcak servis,önce yemek vericekler yarım saat çizgi film molası,ödev yapımı,konu tekrarı saat 6.30 çıkış şeklinde canım

5 sayfa ödev derken?? ne vermişler canım

Son düzenleme:

çok üzüldüm canım ya ama seni gördüğü için nazlanıyor olabilir,sabah sıraya sokup hadi ben gittim diyip arkana bakmadan yanından uzaklaşsan,tenefüslerde uzaktan takip etsen,

öğretmenini seviyormu???

iremcim umarım yeni bir düzenleme yapılır,50 kişi hakikaten çok,çocuklara da öğretmenede yazık,

kızlar korkmayın 5 sayfa ödev derken :) bir sayfa farklı olanı bulun, diğeri aynı olanı bulun, bir sayfada ben ona salyongaz çalışması diyorum el çalışması için :) 2 sayfada çizgileri birleştirin di :) :) :)

bizim etütler bir saatlik oluyormuç mevcan :) diğerine dayanamaz kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…