İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

chess bebeğim tecrübeli anne olarak tüyolarına çok ihtiyacımız var,bizim okul tüm gün sabah kahvaltı yapıcak ama öğlen 12 ye kadar çok acıkır,

nisan bizim beslenme menüsüde aynı bu şekilde,

okul sütünü kabul etmiycem ben,zaten kahvaltıda süt içiyor,beslenmeyede süt koyucam arada,fazlasına gerek yok

Son düzenleme:
chess kocaman olmuş maaşallah,darısı bizlere olsun inşallah,seni şimdiden ortaokul telaşı almıştır,

kefir ben içemiyorumki kızım içsin,bende süt ve ayran düşündüm,meyve suyunu pek sevmez kızım,belki meyveli süt olur,toptan marketten alır koyarım beslenmesine,kafamda bir sürü şey var ama bi düzene girseydi

valla dediğiniz gibi şimdiden ortaokul telaşı var, hele de yeni gelen sbs sisteminden sonra, adrese dayalı olarak ortaokumuz belli ama tabii ki ben oraya göndermek istemiyorum

valla canım meyvesuyu sevmemesi iyi bişey aslında bence en güzeli ayran, kutu sütlerede iyi demiyolar çünkü

Bizim de iyi geçti,yalnız şimdiden etüt konusu açılmış ve etüt açılacak.Zorunlu değil bildiğim fakat bir veli dedi ki,öoğunluk verse vermek zorunda olucaksın çunku öğretmen konu işlerse geri kalırsınız.Ben de lur mu öyle şey dersler ne için o zaman ,etütte neden konu işleniyor ki.Öğretmen de bana dedi ,çocugunuz geri kalır ama.
Bu ne ya?ben bu kadar masrafa giremem ,bana kalan aylık masştan az birşey.Ne yani etüte koymasam geri mı kalıcaz.?????Yarın toplantı var.Veliler diyor ki projektor,bilgisayar ve boyama parası istenilşr,ve aidat

Etütde benim bildiğim konu tekrarı ve akşam için verilen ev ödevleri yapılıyor,okuldan okula sistem değişirmi bilmem.Sanırım okulun paraya ihtiyacı var herkesi bir nevi mecbur tuttuğuna göre...

son haber olarak öğretmen 250 tl istedı projektor.akıllı tahta.bilgisayar,perde için .müdür de 100 tl istedi.Vallah gözümüz korktu inşallah hep istemezler

İşallah ben de pozitif düşünmek istiyorum.. Çocuğum çok istkli işlh. sınıfta 8 kişilik sanırım 2 kişi daha yapamadığı için aınması istenecek... Çok kötüde olsa 8 kişiye okuma öğretir işlh.

önizleme bitti, hayatınızda ki yeni heyecanın güzelliklerle dolu olmasını dilerim:13::13:

günaydınn

fragman bitti,film başladı anneler,

sabah formamız giyildi saçlar yapıldı,beslenmeler hazırlandı,

yanlız beslenme listemizde bugün hamur işi,meyve vardı bide süt yada ayran,bana az geldi malum okul tüm gün,bende beyaz peynir,kaşar peynir,ceviz fındık koydum exstra umarım hocamız bi şey demez,

ben gidemedim ama eşim okulda beklemiş,sıraya sokup andımızı okutmuşlar,okul çok kalabalık diyor eşim,

bu arada öğretmen bi şey demedi ama ben çantasına,güzel yazı defteri,kalemlerini,kuru boyasını,birde ne olur ne olmaz diye eşofman altı ve iç çamaşırı koydum abarttımmı sizce??

Selam herkeze :)

cuma ve pazartesi okuldaydım :)

aynen hemen yazıcı vs vs gerekiyor bir fiyat araştırması yapın dediler toplantıda . bir veli evde kullanmadıgı yazıcımı getirebilirim dedi bakalım inşallah olur. Gerçi yazcı fazla pahalı değil ama hep böyle istekler olacak anlaşılan.

dün ilk uzun gunumuzdü :) mevcan ben dün pilav,meyve suyu,çerez, çubuk kraker,kek, bisküvi ve üzüm koydum yanına fazlasıyla arttı hepsi. birtek üzümü bitirdi cadı diğerleri yarım yarım :)

bugun ise cerenin isteğiyle çokokremli sandiviç yaptık , muz, çerez ve bisküvi, çubuk kraker ve meyve suyu koydum.

bugun ilk uzun günü okulda tek başına.

dün çok boyama yapıyorlardiye çok kızdı hep boyama hep boyama diyor okuma yazamaya geçince görücem ben seni dedim içimden :)

1.sınıfta etüd olmayacakmış.2.ci sınıftan sonra varmış. öğretmen fazla ev ödevi vermeyeceğim dedi bakalım.

hepimize tekrardan hayırlı olsun :)

nisancım biz daha toplantı yapmadık,bakalım bizden bi şeyler isteyeceklermi,beslenme listemiz şu an çok az toplantı bi olsaydı öğretmen listede düzenleme yapacaktı,liste dışına taşmadan koyuyorum bi şeyler ama dün beslenmenin çoğu geri gelmiş,

bugün sıra düzenlemeleri olacak,anne kimle oturcamki diye heyecan yapıyordu cadı,

şimdilik keyfi yerinde,biraz boyamadan şikayetçi,bide yinemi forma giycem off çok sıkıldım,şu eteği giysem olmazmı diyor,bu arada dün tuvalete hiç çıkmamış,sen dedinya çok çişin gelmezse sakın gitme diye,benimde çok gelmedi gitmedim diyor,

dün servise babası bıraktı,bugün kendi çıkıp binecek numarasını,servis ablasını iyice öğrettik umarım bi aksilik çıkmaz

etüt 1.sınıflara yok dedi müdür ama bakalım hocamız ne diyecek,kızım geri kalırsa ilerleyen aylarda vermeyi düşünüyorum ben

Günaydın kızlar benim kızım da 1. sınıfa başladı. Öğretmenimiz iyi ama hiç velilerle konuşmuyor. Okulla, sınıfla, çocuklarla ilgili gelişmeleri öğrenemiyoruz.
Her okulun kuralları, istekleri farklı ama genel bilgilerinizden istifade etmek istiyorum. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.

şükrancım hoşgeldin aramıza,hayırlı uğurlu olsun tekrardan,toplantı yapıldımı sınıfınızda ?? okullar çok daha yeni,her yer curcuna,öğretmen mutlaka konuşur ama oda bi şeyleri tam bilmiyordur,baktın sessiz ve anlatmayan bir öğretmen sık sık okulu ziyarete gider aklındaki sorulara cevap alırsın,

bak bende aynı durumdayım,bide öğretmenimizi ben seçtim,çok uğraştım ama oda henüz bir şey anlatmıyor,ne sorsak toplantı bi olsun inanın bilgim yok diyor.okullar karışık,veliler vurdumduymaz biraz zaman sadece

Hoşbuldum Mevcanım toplantı sırayla yapılıyor bizim okulda. Yarın 1-B nin toplantısı olucak. Bizimki de 1-C cuma günü olur herhalde. Bizim okulumuzda müdür gardiyan gibi kapıda bekliyor velilere girmek yasak. Girip bişey soramıyosunuz.
Ayrıca öğretmen konuşmaya başladı bugün bizlerle. İsteklerini bildirdi. Herhalde ilk haftanın heyecanındandı. Onlar da insan sonuçta. Bizim öğretmenin burda ilk senesiymiş geçen yıl doğuda görev yapmış.

Haftalık ders programı dağıtmış çocuklara. 3 tane kitap vermiş şimdiden. Ben de bu çocuklar okuma yazma bilmiyolar, ne kitabı
diye düşünüyordum. Ders programında hayat bilgisi Türkçe matematik dersi yazıyodu. Bugün sordum. Kes boya yapıştır faaliyetlerinin olduğu 3 kitap daha dağıtmış çocuklara. Şimdi yeni verdiğim kitapları çalışıcaklar dedi.Dağıttığı ilk kitapları da 2. dönem kullanacaklarmış.

Biz geçen hafta sadece 1 güb gittik okula, bu hafta başladık
Oğlum çabuk alıştı. Sınıfımız 1-A

canım bizim öğretmenimizinde bu okulda ilk senesi,onlar daha okula alışamamışken bir şeyler beklemek yanlış olurdu dimi,okul açılmadan önce bizde kitapları aldık,türkçe,matematik ve hayat bilgisi,bir iki tanede faaaliyet kitabı vardı.kitapların içerikleri kolay geldi bana anasıfında yaptıkları gibiydi ama 2.kitapları biraz daha teferruatlı,

okula velilerin alınmaması çok akıllıca,o kalabalıkta okula her girenin veli olduğunu nerden bilecekler dimi

telaş yapmayalım herşey zamanla rayına oturur.

Merhaba
Bizde sorunsuz şekilde henüz bugün başladık okula. Okul dönüşümleri sebebiyle sıkıntılı bir hafta geçirdik. Öğrertmenimiz bugün kesinleşti. İhtiyaç listesi verildi hayet makul bir liste. Okulumuz tam gün 14,30 akadar eğitim veriyor. sonrasında etüd yada ek ders varmı henüz bilmiyorum ama toplantıda soracağım kısmetse. Allah hepsini korusun, Rabbime emanetler kuzucuklar. Vatana milllete bağlı vijdanlı hayırlı evlatlardan eylesin yüce yaradan hepsini.

güzel dileklerin için kocaman bir amin diyorum,bizim okulumuzda tam gün sabah 9 akşam 14.45
12.30-13.15 arasıda yemek tatili
ihtiyaç listesi gayet makul evet,50 lira tuttu herşey
bizim etütümüz yok denildi ama ilerleyen aylarda açılır umarım,çalışan bir anne olarak korkmuyor deilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…