İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

e-okulda çıkan okul yarım gün,beni istediğim okul tüm gün+etüt,o yüzden diğer okul olsun diye uğraşıyorum umarım emeklerim boşa çıkmaz

selam arkadaşlar bir haftadır izinliydim :) şimdi okudum geçmişi :)
bende bugun bir arkadaşımdan duydum adres değişikliği yapmışlar ve direkt kaydı istedikleri okula düşmüş çocugun ,
bende beklemedeyim ama nakiller hangi tarih o bile belli değil bekle bekle ya kaçırırsak
istediğimiz okulda sanırım anket yapacaklar formamı serbestmi konusunda ailelere danışacaklarmış,
wc de alafranga wc :) umarım herkezin istediği okullara kaydı olur ..

kızlar nakiller açılmış,
bende dün okulu arayarak öğrendim,

eşim bugün kızımı kontenjandan sorunsuz olarak kayıt yaptırdı,istediğim okul oldu,ben kurtuldum darısı sizlere,

yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun,

önümüzdeki hafta içi neler almamız gerekmektedir diye okula tekrar gidicez,yeni bi şeyler öğrendikçe yazarım

mev*can canım çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için , bende aradım açılmış nakiller .
çok sevindim senin adına yerleştirme derdin bitti şimdi hazırlıklar zamanı :)
Darısı bizlere olur inşallah. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

kaldı önümüzde 1 hafta,bakalım okul neler isteyecek,hafta içi gidicem tekrar herşeyi ayrıntısı ile öğrenmek istiyorum,9 eylülde alıştırmalar başlıyor sözde ben senelik izne çıkıyordum ama yalan oldu gibi canım sıkıldı biraz,eşimde ben yanında olurum üzülme diyor ama ne bileyim offf

benim oğlum haziran 2007 li
bizde bu sene 1.sınıf oluyoruz, evimize çok yakın olması sebebiyle yeşilvadi anafen e verdik
inşallah memlun kalırız

benim oğlum haziran 2007 li
bizde bu sene 1.sınıf oluyoruz, evimize çok yakın olması sebebiyle yeşilvadi anafen e verdik
inşallah memlun kalırız

Bizde başlıyoruz. işlh. bu forum kapanmasın benim oğlumda Ocak 2008 doğumlu...2008 okula gidenler yok mu?

slm kızlar,dün okula gittim bakındım o okulda bir öğretmen var onu istedim ama o öğretmene talep çok olduğu için müdür çok gergindi,bu gidişle 1.sınıflara vermiycem hocamızı dedi,cuma günü eşim gidip tekrar konuşucak,

formamızıda gördüm gri pileli etek,beyaz gömlek,kırmızı gri süeter çok tatlı olucak kuzum teyzeleri,haftaya pazartesi 10 a doğru getirin çocukları dedi off çok heyecanlıyım,

yanlız tecrübeli annelerden bi şey sormak istyorum,bizim okul 9-3, saat 11 gibi beslenme yapacaklar (yemekhane iptal olmuş) bende dedimki 3 e kadar nasıl aç duracak peki çocuklar,müdür kantinden alışveriş yapabilir,hocanız yönlendirir sizi dedi,paramı vercez çocuğa diyince yok kantinci ile konuşursunuz dedi,şimdi nasıl olucak anlamadım ,kızım çok küçük o kantin sırasında bi şey almayı becerirmi sanmıyorum,müdürde korkmayın sisteme çabuk alışıyorlar dedi,

bu durumu yaşayan varsa bi anlatsın ya

Bende 2007 Nisan doğumlu kızımı Acıbadem Hasan Tan İlkokuluna yazdırdım kimlik fotç ile form doldurduk bide ekstra olarak 3 top A4 kağıdı 3 adet tahta kalemi ve 1 adet mavi kalın klasör aldılar. Bağış yada herhangi birşey söylemediler ama sık sık görüşücez artık dedi bilemiyorum ilk toplantıda isterlermi. Forma ve serbest kıyafet formu verdiler ama yönetimde velilerde forma istiyormuş genelde formaları çok güzel değil malasef hem zevksiz hemde çocuk için çok iç kapatıcı bir forma jilesi pek bi biçimsiz ama biz tercihimizi şort etekden kullanıcaz sanırım. Merak ettiğim okulumuz Sabah 09:00 Akşam 16:30' a kadar öğlen yemekhanesi varmış aylık 175 TL civarı tutarı ama ilkokul 1 için yemekhane zor olmazmı tutması yemesi içmesi zaten tuvalet nasıl yapıcak üstüne başına yaparmı diye endişeliyim çok yer tuvaleti malum şimdi olmasada külotlu çorap giyilince zor olacak sanki Anneannesi öğlen yemek götürür yediririm okulda ben diyor belli bir süre alışana kadar tenefüslerde gidicem diyor yemekhaneye verip vermemek konusunda çok kararsızım bu arada formalarımız da tam takım 165 tl gibi bir para çok fazla değil mi ...

hoşgeldin pimpirikli anneler grubuna

hepimizde bu düşünceler var ama yapacak bir şey yok şunun şurasında 3 gün kaldı okula bekleyip görücez artık,

alışana kadar anneannenin yemek götürmesi mantıklı geldi bana,

forma konusunda tercihi size bırakmaları güzel,fiyatı için bi şey diyemiycem biz halen fiyatını öğrenmedik.

Teşşekür ederim canım hoşbuldum sanırım yemek sorunu çözüldü dün öğrendiğime göre 1. Sınıflar yemek sırasına girmiyor onlar için masa sanadalye boyları farklı oluyor yemekleri masalarına servis ediliyormuş. İçime su serpildi anneanneden de epey bir yük kalkmış oldu bakalım cuma günü sınıfları ayarlıcaklar pazartesi herkes kendi sınıfında olacakmış şimdiki telaşımda öğretmen konusunda 6 erkek 2 bayan öğretmen olacakmış kızım ben bayan öğretmen istiyorum diyip duruyor inşallah bayana denk düşeriz bunun için özel bir çabam olmayacak artık hayırlısı ne ise oraya düşsün evladım bayan erkek öğretmen ayrımı yapmamasını falan anlattım yumuşattım epey bakalım kısmet ben ondan çok heycanlıyım galiba sanırım.

Mevcan herşeyin hayırlısı canım.öğretmen çok önemli evet ama çocugunda benimsemesi gerekiyor başkası için iyi olan bir öğretmen bizim için olmayabilir diye düşünüyorum.. Fazla irdelememek gerekir diye düşünüyorum.

Ayrıca bende kantinden birşey alabilirmi önüne geçerlerse alamadan teneffüs biterse aç kalırsa gerçi çok yemek yiyen bir çocugum yok neyse bencede ortama alışacaklar gibi geliyor öyle olmak zorunda.. kreş deneyimleri oldugu için becerebilirler gibi geliyor... umarım sorunsuz atlatırız geçişi ..

Hoşgeldin aramıza :) bence okulun kurallarına uy bu çocugun için önemli olacak. sakın yemek götürmeyin siz yedirmek için okula uyumu daha zor olur diye düşünüyorum. Tabi yemekhane zorunlu değilse o zaman beslenme çantası yaparsın yanına.
ayrıca ilk bir hafta bizde okulda olacağımız için ordaki velilerlede fikir alış verişi yapabilirsiniz onlar nasıl yapacaklar yemek konusunda diye.

WC olayına gelince aynen hepimizin endişesi o zaten son ana kadar tutuyorlar tuvaletlerini ve yetişemezlerse altlarına kaçırmları olası.. o nedenle okula muhakkak yedek kıyafet isterler diye düşünüyorum. Yaşayarak öğreneceğiz malesef

ben eskileri okuyup cevap yazana kadar yemek sorunu çözümlenmiş zaten :) :) bende sizin gibi düşünüyorum öğretmen konusunda . Herşeyin Hayırlısı. Bu arada ben halen bekliyorum belirsizlik çok kötü

ben eskileri okuyup cevap yazana kadar yemek sorunu çözümlenmiş zaten :) :) bende sizin gibi düşünüyorum öğretmen konusunda . Herşeyin Hayırlısı. Bu arada ben halen bekliyorum belirsizlik çok kötü

bende seni düşünüyordun ne yaptın diye,mutlaka haber ver tamammı

süper bu çok sevindim senin adına,dua edelim hemencecik alışsınlar okula

sabah eşimle tartıştık wc yüzünden kızım büyük tuvaletinde sorun olacak midesi bulanıyor gerçi alafranga tuvaletler o yüzden iyi :) ama suyu açamıyor eşimde öğrenecekti şimdiye kadar ne yapacak bu çocuk okulda diye tepki gösterdi

offffffff offffffff anne olmak çok zor bu arada okul müdürü eylül sonuna kadar serbest kıyafet dedi :) sonra anket yapılacalk sanırım veliler arasında.. ama okulun geleneksel forması giri etek ve pantolan ve beyaz tişört yada gömlekmiş :)

yarın büyük gün okula gidip öğretmen kurasına katılacağız ve detayları öğreneceğiz :)

canım benimde eşim bugün gidicek okula,formayı ve öğretmeni sormak için,bende sıkı sıkı tembihledim beslenme ve alışverişide sor diye,acaba pazartesi beslenme koyucazmı okula gerçi 2 saat kalacaklar ama,çanta defter bi şey götürecekmiyizki,alışveriş listesi ne zaman verilecek acaba ay ne çok soru sordum ya,

tuvalet konusunda ilk zamanlar belki sıkıntı çeker ama sen şimdiden normal tuvalet kullanmayı öğret,suyu açması ve o maşrabayı kaldırması için alıştırmalar yaptır,saolsun benim kaynanam bu yaz normal tuvalete alıştırdı kızımı,biizm okul hem klozet,hem normal tuvalet ben normali kullanması için ikaz edicem devamlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…