• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

yeter bence, tam kararında olur :34:

yarım su bardağı pirinci 4 su bardağı suda pişireyim,

1 yumurta sarısı, 1 su bardağı yoğurdu ve 1 yemek kaşığı unu karıştırayım,

bu karışımın içine biraz kaynayan,pirinçlerin haşlandığı sudan koyayım az daha karıştırıp bu karışımı tencereye ilave edeyim, sonra tuzunu koyayım ..

tavada tereyağı eritip naneyi de ekleyeyim tencereye bu karışımı da karıştırayım .. bi kaç yere baktım böyle yapmaya karar verdim :9: akşam dener yarın nasıl olduğunu size anlatırım kızlar :9:

Bu ölçüler çok değil mi kaç kişi yaşıyosunuz evde???

Ben önce ya da unu (birkaç kaşık) kavuruyorum sonra suyu ekliyorum et/tavuk suyu varsa o da olur kaynadıktan sonra yumurta (sadece sarısı) ve yoğurdu çırpıp yavaş yavaş döküyorum topaklanırsa blendırdan geçiriyorum. Bu arada tencerinizin büyüklüğüne göre yoğurt ölçüsünü ayarlarsınız ama cimri davranmayın tatsız oluyo çok da abartmayın ekşi oluyo :) Ben genellikle kalmış pilavları koyuyorum pilav yoksa pirinç haşlıyorum en son pirinci de ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıyorum. Üzerine kırmızı biber ve naneyi tereyağında kavurup döküyorum. Unu kavurunca daha güzel oluyo tavsiye ederim. Söylemesi ayıp bu çorbam çok meşhurdur sırrımın da unu kavurmak olduğunu düşünüyorum. Bulyon da kullanabilirsiniz onu da unla berbaer kavurun.

bulyon koymak istiyordum ama ne zaman koymam gerektiğini bi türlü bilememiştim teşekkürler :46: uzman tv de izledim videosunu unu kavurmuyordu kadın :26: demek ki senin sırrın o gerçekten :46:

yarım su bardağı pirinci 4 su bardağı suda pişireyim,

1 yumurta sarısı, 1 su bardağı yoğurdu ve 1 yemek kaşığı unu karıştırayım,

bu karışımın içine biraz kaynayan,pirinçlerin haşlandığı sudan koyayım az daha karıştırıp bu karışımı tencereye ilave edeyim, sonra tuzunu koyayım ..

tavada tereyağı eritip naneyi de ekleyeyim tencereye bu karışımı da karıştırayım .. bi kaç yere baktım böyle yapmaya karar verdim :9: akşam dener yarın nasıl olduğunu size anlatırım kızlar :9:

hımm bana biraz az geldi karışımın miktarı nedense. bi dene bakalım tatlım :34:

hımm bana biraz az geldi karışımın miktarı nedense. bi dene bakalım tatlım :34:

bi deneyeyim bakalım .. genelde bu kadar miktarlar ama bi tarifte 2 su bardağı yoğurt demiş başka bi tarifte 2 yumurta sarısı demiş .. kafam karıştı ama böyle yapmaya karar verdim:31:

ben de onu sormak için gelmiştim :9: eline sağlık canımm. demek ki ben daha cok malzeme koyduğuma göre, daha fazla su koyuyormuşum :9:

evet tatlım demekki seninki daha çok oluyordur .. biz 2 kase içtik çorbadan şimdi bi tabaklık kaldı 5 kişilik yapmışım :9:

kızlar merhaba. Bende taze gelinim ; haziran ayında evlendim. Bizimde bazı borçlardan dolayı canımız sıkılıyor ama biticek deyip bekliyoruz. Hayırlısı artık bakalım...Sizler nasılsınız nasıl gidiyor evlilikler...

inşallah bakalım sadece düşüncede daha henüz bebişle ilgili bir icratımız yok ama bayramdan sonra bakacaz :34:

sen düşünüyor musun daha erken mi diyorsun???

korunmayı bıraktınız mı canım?

yok biz daha düşünmüyoruz .. eşim nisanda askere gidecek o gibip gelsin bi hele sonrada hasret giderelim ondan sonra artık bakalım ne zaman olur nasip .. daha genciz :9:

kızlar bende ewleneli 32 gün oldu sizlere bısy danısıcam adet günüme 3-4 gün felan var aşırı derece midem bulanıyor ve başım dönüyo hamilelik testı alıcakdım ama adet gününü 2-3 gün geçikmeden test yapmayın diyo sizce yapsammı?

kızlar merhaba. Bende taze gelinim ; haziran ayında evlendim. Bizimde bazı borçlardan dolayı canımız sıkılıyor ama biticek deyip bekliyoruz. Hayırlısı artık bakalım...Sizler nasılsınız nasıl gidiyor evlilikler...

hoşgeldin canım :3:

bizimde var borçlarımız .. yani benim yok benimkini ailem ödüyorda eşim babasıyla çalıştığı için kendi ödemiş gibi oluyor .. o yüzden pek rahat değiliz harcamalar konusunda .. olsun huzurumuz yerinde olsun yeter ki .. taksitler ödenir gider ..

bizim evliliğimiz güzel .. henüz tam anlamıyla alıştım sayılmasa da ilk zamanlara göre baya yol kattettiğimi düşünüyorum :9:

kızlar bende ewleneli 32 gün oldu sizlere bısy danısıcam adet günüme 3-4 gün felan var aşırı derece midem bulanıyor ve başım dönüyo hamilelik testı alıcakdım ama adet gününü 2-3 gün geçikmeden test yapmayın diyo sizce yapsammı?

bu konularda bi bilgim yok tatlım .. burada hamilelikle ilgili topiklerde kızlar bir hayli bilgili. onlardan yardım alabilirsin .. az önce topiğin birinde okudum, bi arkadaş yapmış 2 gün kala .. pozitif çıkmış .. sonrada hastaneye gitmiş tutmuş yani.. sen bilirsin :31:

merhaba iclal ben bende 17 haziranda evlendim...borç önemliğ değil ya ödenir aynı dert bizdede var ama kışın sonuna doğru bitiyor...evlilik iyi ama aileden uzak olmak güzel değil :(((

korunmayı bıraktınız mı canım?

daha değil bayramdan sonra bırakacaz...

yok biz daha düşünmüyoruz .. eşim nisanda askere gidecek o gibip gelsin bi hele sonrada hasret giderelim ondan sonra artık bakalım ne zaman olur nasip .. daha genciz :9:

inşallah çabucak gider gelir :34: ..... ben istemiyodum önceden en az 2 yıl 3 yıl geçsin diyodum ama vazgeçtim... :9:

Back