canım yaa bugün cezaevi katiplik sınavı geçti 141 yazdım 6. oldum 2 kişi alınacak ayrıca ben bimere şikayet dilekçesi yazmıştım o ellerine geçmiş büyük ihtimal beni mülakatta zorlayacaklar ama olsun karşılarına geçip bir vicdanlarını sızlatayım diyorum hayırlısı artık torpilsiz hiçbiryer kalmadı sözde burada da yoktu ama resmen gözünün önünde yaptılar torpili neyse hayırlısı ve nasip herşey
Canım 100 mesajı geçmediğim için mesajına cevap veremedim.
Burdan yaziyim istersen.
Sakın sakın vicdan sızlatma olayına falan girme sen :)
Canım senin gönderdiğin dilekçeden komisyonun haberi yoktur daha olmazda büyük ihtimalle.
Adliye katipliğindeki ortam neyse ceza evi katipliiğindede o olucak. Hiç kasma canım kendini.
Ayrıca Sorulara cevap veremesen bile mantıklı bir şekilde yorumla ne aklına gelirse yorumla.
İçeri girdiğinde otur dediklerinde yok efendim sizin karşınızda oturmiyim ben diyip biraz gülümsersen baştan gözlerine girmiş olursun ve sana soru aramazlar akıllarına gelenleri öylesine sorucaklardır. Sürekli efendim de.
Soruya cevap veremediğinde bilmiyorum demek büyük hata. Hatırlayamadım efendim diyip gözlerinin içine bak dik duruş parmaklarını birbirine geçirip durulur ya :) öyle bi duruşta otur canım. her sözünde efendim kelimesini kullan bu çok çok önemli.
Kesinlikle heycandan unuttum falan deme. 3 kişi olucak orda muhtemelen. Biri soruyu sorup sen cevaplarken lafın ortasına girip diğeri bi soru sorucaktır.
Buda senin duyarlı olup olmadığını ölçmek için. lafın ortasına giren kişiye göz ucuyla bakıp başını hafif salladıktan sonra ilk soruyu soran kişinin cevabını düzgün bir diksiyonla cevaplayıp diğer soruyu cevaplamaya çalış canım. Kesinlikle ne sormuştunuz falan deme aklında tutmayada çalış.
Çıkarken senin moralini bozucak herhangi bir hareket yapabilirler ki bana yaptılar aldırış etmeden teşekkür ederim efendim iyi günler diyip gülümse, bunları söylerken arka arka 3 adım geri git ve yavaşça bidaha hafifçe başını sallayıp gülümseyip kapıyı kapat.
Belki biliyorsundur ama bilmiyorsan söyliyim dedim canım bunları. İnan en ayrıntısına kadar dikkat ediyorlar bunlara.
Sordukları sorunun cevabı hiç ama hiiiiç önemli değil.
Bunun farkında olup gitmelisin.
İçeri girerkende onlarda insan ne olucak ki diyip kendini telkin edersen heycan biter.
Kolay gelsin Allah yardımcın olsun :)) Hızlı yazdım karışık yazmış olabilirim. Sorun olursa her zaman cevaplarım.:))