2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı


ne kadar güzel bebişini görmen bende özledim ama 2 haftam var buluşmaya...ikili konusunda benim kafam karışık aslında....
 

cevap; 2. şık canım hayırlı olsun, ikinci çizgi silik de olsa hamilesin inşaAllah..hemen bir dr.a görün derim..
 

maşaAllah bebeğine cnm
evet ben pazartesi yaptıracağım ikili testimi, dr.um içimiz rahat etsin diyerek yaptırmamı önerdi..ilk bebeğimde de yaptırmıştım..
 

evet ikili test haftalarına giriyoruz-girdik. inşallah ben iyi sonuç alacağımıza inanıyorum ama yaptırmak da fayda var gibi geliyo içimizi rahatlatmış oluruz. ben hafta olayını söze dökerken ne dediğimiz kısmına takılıyorum; şu an 10+2'yim mesela "10 haftalığım" mı "11 haftalığım" mı doğru söylem? :)
 

sakın içme canım benim onun yerine koy elini karnına bebişini sev bak isteğin geçecek....
 
kızlar bu ikili testte tam olarak ne yapılıyor bir bilen varsa beni de bilgilendirirse çok mesud olurum

bebeğin ultrasonda detaylı ölçümlerini alıyorlar, ense kalınlığına bakıyorlar..
sonra anneden kan alıp onda da belirli değerleri ölçüyorlar.bebeğin ölçümlerini ve kandaki değerleri birlikte değerlendirerek, bebeğin sakatlık durumunu belirten risk yüzdesini belirliyorlar..%100 değil tabii ki, büyük ölçüde iç rahatlatıyor yalnızca..eğer risk fazla çıkarsa da amniyosenteze yönlendiriyorlar..
 

sağol canım peki, 3.lü test dedikleri bu amniyosentez mi?
 

10+o ile 10+6 arası 11. hafta cnm
 
sağol canım peki, 3.lü test dedikleri bu amniyosentez mi?

hayır o da ikili test gibi yalnız kanda bakılan değerlerden bazıları farkl sanırım..bir de dörtlü test var..
bana dr. ikili riskli çıkarsa dörtlüyü de istiyoruz dedi...
amniyosentez bunlardan farklı, Allah korusun bu testlerde risk fazla çıkarsa bebeğin sıvısından alıp onu tahlil ediyorlar bildiğim kadarıyla..
 
sakın içme canım benim onun yerine koy elini karnına bebişini sev bak isteğin geçecek....

biraz çıtlıyorum canım geçer geçer eninde sonunda geçer inşallah, sağol canım benim


10+o ile 10+6 arası 11. hafta cnm

peki kızlar siz bu tarihleri hep SATınıza göremi söylüyorsunuz.

ultrason ölçümleri ve kanda bazı değerlere bakılıyor sonuclara göre risk durumu belirleniyor...

sağol canım
 
biraz çıtlıyorum canım geçer geçer eninde sonunda geçer inşallah, sağol canım benim




peki kızlar siz bu tarihleri hep SATınıza göremi söylüyorsunuz.



sağol canım

benim takvimim satıma göre ama ultrason ölçümlerinde 4-5 gün büyük çıktı bebeğim..kızımda da hep iki hafta büyük çıkıyordu son haftalarda tabii, 39. haftada 4100 gr doğdu..ultrason ölçümleri doğru oluyor yani..
 

benim dr.um hiçççç öle bişey demediği için ben satıma göre hesaplıyorum
 

amacım kesinlikle köstek olmak değildi. en başta da yazmıştım, belki yaşadıklarımdan etkilenirsiniz de bırakırsınız diye.
sevap ya da günah şeklinde bir yargıya girmedim ki. sadece sağlık açısından değerlendirdim.
ama inanın tekrar yazıyorum.2 yıl boyunca hem eşim hem ben doktorlara taşındık. ikimizde de sorun vardı. benimki ameliyatla düzeldi. hepimizin doğum için hayal ettiğimiz o ameliyat önlüğünü malesef iki kez giydim.biri hamile kalmama engel olan kistik bir yapı vardı onu aldırmak içi. diğeri ise kalbi duran bebeğimin kürtajı için. etrafımda ise yeni doğan bebek sesleri vardı. Allah kimseye yaşatmasın, gerçekten çok zor. yaşamayan bilemez.ama eşimin sperm sorununa direk tüp bebek diyordu tüm gittiğimiz doktorlar, aşılama bile olmaz dediler.
kinayeli bir şekilde evladınızı düşündüğünüz belirtmişsiniz. ama ben hala yineliyorum. sigara içerek nasıl evlat düşünülür anlamış değilim gerçekten.
ya da sigaraya hala devam eden biri nasıl evladını düşündüğünü iddia edebilir?
bu konuya artık yorum yazmayacağım.sonlara doğru biraz bırakma isteği okudum. bu çok güzel. inşallah kararlı olursunuz ve bırakırsınız.tekrar yazıyorum amacım köstek olmak değildi en baştan, sadece bırakmanızı sağlamaktı. bir laf var zararın neresinden dönülse kardır diye. bence sigara içerken o bebek karnınzıda değil yanınızda gibi düşünün.kucağınızda gibi düşünün.onun yanında içmeyi hayal edebiliyo musunuz?ama içinizdeyken çok daha zararlı.
 
ikili teste giden arkadaşlar, aç tok farkediyor mu?iki hafta sonra ben de gideceğim inşallah. ona göre randevu alacağım.kan alınıyormuş ya o açıdan sordum.
 

benimde öyle olmuştu hatta 2.çizgi hiç yok diyebilecek kadar silikti benimde dörtgün geçmişti ben bir hafta daha bekleyip doktora gittim ve 5 haftalık hamileydim..........
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…