- 8 Ağustos 2011
- 10.359
- 2.775
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #33.181
bebeğim 84 gunluk, kucakta tutarken oturtulmasında sakınca var mı acaba?
dun bi akrabadaydık, akraba abla bebegmi kucagnda oturtarak tuttu, ben de bişi
diyemedm bi bildigi vardır, demek ki oturablr dye.. acaba bi sakıncası var mıdır?
benim bebiş de 3. ayı dolduracak.
ama bu ayda beline yük vermenin zararı olabilir. 4-5 aylarda destekle ancak oturtulur..
benim zilli çok fena, ne zamandır gaz çıkartır pozisyonda omzumuza alınca delleniyo
çeviriyoruz öne doğru (sırtı karnımıza yaslanacak şekilde) susuyo
o pozisyonda 90 derece açıyla değil tabi, ana kucağındaki açıyla oturtuyoruz, hafif eğimli.
öyle dakikalarca duruyor. yeyim ben onu..
Merhaba hanımlar,
Bebekleri 6. aydan önce kesinlikle tam manasıyla oturtmamak gerekiyormuş, dikkat edelim bence..
Benim de kızım 3.5 aylık oldu. 2 aylık olunca her gün kaka yapan kızım 9 gün boyunca yapmadı. Ama ben sabırla bekledim, 10 gün bekleyecektim zaten, eğer yapmazsa doktora gidecektim ama neyse ki 9. gün sonunda yaptı hem de sırtına kadar yaptı:) daha sonra haftada bir yapmaya başladı, bu şekilde 3 hafta geçti ve şimdi 1 gün yapıyor 1 gün yapmıyor.
Doktora bu durumu sorduğumda bazı bebeklerde bu durumun olabileceğini, eğer bebeğinizde bir zorlanma (kakasını yapıyormuş gibi ıkınma), huysuzluk yoksa beklenmesi gerektiğini söyledi. Eğer huzurlu değilse doktora gidilmeli...Bebekler emdikleri sütü tamamen kendilerine kullandıkları için dışarı atacak birşey kalmıyormuş, ve dikkat edin o dönemde kilo alımları çok iyi oluyor. Yaptıkları kaka eğer top top, katı ise kabızlık denilirmiş, ama kıvamlı sulu ise bu kabızlık olmuyormuş.
Bir de hanımlar benim kızım bazen 2 gün çok mutsuz oluyor, sürekli emmek istiyor, ne yapsam gülmüyor, o dönemle ilgili olarak bir fikriniz var mı? Büyüme atağı geçiriyor diyenler oldu? Sizlerden böyle birşey duyan oldu mu?
Herkese bebekleriyle mutlu ve sağlıklı günler geçirmesini temenni ediyorum.
bizimki bazen günde bir ama çoğu zaman 2-3 günde bir yapıyor.
ama yapınca bi yapıyorki, her yeri b.k götürüyo