2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğim 84 gunluk, kucakta tutarken oturtulmasında sakınca var mı acaba?
dun bi akrabadaydık, akraba abla bebegmi kucagnda oturtarak tuttu, ben de bişi
diyemedm bi bildigi vardır, demek ki oturablr dye.. acaba bi sakıncası var mıdır?

benim bebiş de 3. ayı dolduracak.
ama bu ayda beline yük vermenin zararı olabilir. 4-5 aylarda destekle ancak oturtulur..
benim zilli çok fena, ne zamandır gaz çıkartır pozisyonda omzumuza alınca delleniyo:KK53:
çeviriyoruz öne doğru (sırtı karnımıza yaslanacak şekilde) susuyo:KK9:
o pozisyonda 90 derece açıyla değil tabi, ana kucağındaki açıyla oturtuyoruz, hafif eğimli.
öyle dakikalarca duruyor. yeyim ben onu.. :KK16:


Merhaba hanımlar,

Bebekleri 6. aydan önce kesinlikle tam manasıyla oturtmamak gerekiyormuş, dikkat edelim bence..

Benim de kızım 3.5 aylık oldu. 2 aylık olunca her gün kaka yapan kızım 9 gün boyunca yapmadı. Ama ben sabırla bekledim, 10 gün bekleyecektim zaten, eğer yapmazsa doktora gidecektim ama neyse ki 9. gün sonunda yaptı hem de sırtına kadar yaptı:) daha sonra haftada bir yapmaya başladı, bu şekilde 3 hafta geçti ve şimdi 1 gün yapıyor 1 gün yapmıyor.
Doktora bu durumu sorduğumda bazı bebeklerde bu durumun olabileceğini, eğer bebeğinizde bir zorlanma (kakasını yapıyormuş gibi ıkınma), huysuzluk yoksa beklenmesi gerektiğini söyledi. Eğer huzurlu değilse doktora gidilmeli...Bebekler emdikleri sütü tamamen kendilerine kullandıkları için dışarı atacak birşey kalmıyormuş, ve dikkat edin o dönemde kilo alımları çok iyi oluyor. Yaptıkları kaka eğer top top, katı ise kabızlık denilirmiş, ama kıvamlı sulu ise bu kabızlık olmuyormuş.

Bir de hanımlar benim kızım bazen 2 gün çok mutsuz oluyor, sürekli emmek istiyor, ne yapsam gülmüyor, o dönemle ilgili olarak bir fikriniz var mı? Büyüme atağı geçiriyor diyenler oldu? Sizlerden böyle birşey duyan oldu mu?

Herkese bebekleriyle mutlu ve sağlıklı günler geçirmesini temenni ediyorum.

bizimki bazen günde bir ama çoğu zaman 2-3 günde bir yapıyor.
ama yapınca bi yapıyorki, her yeri b.k götürüyo:KK9:
 
bu bebişler sıvı beslendikleri halde neden kabız olur anlamıyorum ya.kızımın bugün 5. günü.dün akşam fitil koydum hala da yapmadı.offff
 
4 Ay:

Beslenme:

Halen bebeğinizin temel gıdası anne sütü veya mamadır. Katı gıdalar doktorun önerisine göre 4-6 ay arasında başlanabilir Anne sütü alan bebeğin büyümesi iyi gidiyorsa, 6 aylık olana dek ek besin gerekmeyecektir.

Bebeğin ek besin almaya hazır olduğu nasıl anlaşılır?

Başını dik tutabilir.

Yardımla oturabilir.

Siz yemek yerken seyreder ve ağzını açar.

Ağza birşey verildiğinde diliyle itmez.











Uyku:

Bebeğiniz, halen 24 saatin 13-15 saatini uykuda geçirir.

Uykulu haldeyken emzik vermeden, beslemeden, sallamadan yatağına koymanız iyi uyku alışkanlıkları geliştirmesini sağlayacaktır.

Artık, bebeğiniz kendi odasında, kendi yatağında uyuyor olmalıdır.

Uyku sırasında en ufak seste yanına koşmayın, belki de kendi kendine tekrar uykuya dalabilecektir.

Gece beslemelerinin mümkün olduğunca sıkıcı olmasına gayret edin ve süresini de giderek kısaltın.

Gelişim:

Bebek neler yapabilir?

Yatar pozisyondan oturur pozisyona kadırılırken, başı geriye düşmez.

Karın üstü yatarken elleriyle gövdesini kaldırır.

Yüzüstünden sırtüstü pozisyona dönebilir.

El ve ayaklarını keşfeder, onlarla oynamaya başlar. ( Ellerini eldiven içine hapsetmeyin! )

Çıngırak ve küçük oyuncakları kavrar.

Cisimleri 180 derece takip eder.

Gülerek,ses çıkararak, kahkaha atarak dikkatinizi çekmeye bayılır.

Gelişimi nasıl desteklersiniz?

Bebeği emzirirken, bakımını yaparken onunla konuşun, şarkılar söyleyin.

Yüzüne bakın ve sık sık gülün. ( Ona bakıp ta gülmemek mümkün mü? )

Parlak renkli, sesli, hareketli oyuncaklar sağlayın.

Vücudun iki tarafını, iki gözünü de kullanmasını sağlayacak oyunlar yapın.

Sırtüstü yatarken kol ve bacakları kapama açma jimnastiği yaptırın.

Başının üstünde bir çıngırak sallayıp bakmasını sağlayın, yakalayınca bir öpücükle ödüllendirin.

Güvenlik:

Bebeğe yakındaysanız, sıcak şeyler yiyip içmeyin.

Mutfakta ocakta, fırında bir işiniz varsa, bebeği yanınızda götürmeyin.

Sıcak yiyecek içecekleri masa veya tezgah kenarında bırakmayın.

Soba, ısıtıcı, kalorifer peteklerinin etrafını çevreleyin.

Etrafta bebeğin alıp ağzına atabileceği küçük cisimler bırakmayın.

Büyük çocuğunuz da varsa, onun oyuncakları küçük parçalar içerebileceğinden bebekten uzak tutun.

Bebeğin oyuncakları yutulamayacak kadar büyük, sivri kenarları olmayan, parçalara ayrılmayacak nitelikte olsun.

Bebeğin boynuna emzik bağlamayın.

Asla bebeği banyoda yalnız bırakmayın.
 
arkadaşlar hepiniz bebekleriniizin az kaka yapmasından bahsetmişsiniz benim oğlum hala 4 ve 7 arası yapıyo zayıf kilo alımı yavaş bu yüzdenmi:18: elimden bunu değiştirmek için bişey gelirmi acaba herkes zayıf bu çocuk doymuyo diyince çok üzülüyorum :KK50:60 günlükkken 5200kg 58 cmdi şimdi bilmiiyorum çok canım sıkılıyo mamayada eşim izin vermiyo :KK14:
 
arkadaşlar hepiniz bebekleriniizin az kaka yapmasından bahsetmişsiniz benim oğlum hala 4 ve 7 arası yapıyo zayıf kilo alımı yavaş bu yüzdenmi:18: elimden bunu değiştirmek için bişey gelirmi acaba herkes zayıf bu çocuk doymuyo diyince çok üzülüyorum :KK50:60 günlükkken 5200kg 58 cmdi şimdi bilmiiyorum çok canım sıkılıyo mamayada eşim izin vermiyo :KK14:

canım sen kendini neden bu kadar çok sıkıyorsun,anlamadım..
kızım 3860 gr ve 50 cm doğdu.
2. ayda 5400 gr ve 58 cm. dokotrun söylediği gelişiminin gayet iyi olduğu ve
kesinlikle mama vermememi söyledi.

illa tostombul bi bebek mi olmalı, tombul bebek tatlıdır, ama her zaman sağlıklı olduğunu göstermez.

bazı bebek çok hareketlidir, o yüzden kilo alımı az olabilir..
ve alt sınırın üstündeyse kilo alımı, dr da yönlendirmediyse sen bebeğimi besleyemiyorum,
yetmiyor diye kendi kendine vesvese yapma lütfen.. :KK19:

 
Kızlar bebişim ve ben çok zor günler geçiriyoruz,moral olarak çökmüş durumdayım.Okuyanlar bilir,daha önce bahsetmiştim.Herşey kızımın emmeyi reddetmesi, gazı var gibi ağlaması ve kilo alımının yavaşlamasıyla başladı.Geçen hafta çarsamba aksamı gece balkon kapısı açık yattık, bizim yaramazda sağolsun üstüne birsey örtttürmeyi hiç sevmiyor tekmeleye tekmeleye açmış .İki emme arası da böyle üstü açık yatınca şifayı kaptı.Sabah bir uyandık hapşurma öksürme baş bölgesinde terleme hepsi var.Sürfekli üstünü değistirdim.Terli bırakmadım.Neyse persembe günü öğleden sonra kakasını hiç yapamadı.Cuma sabah uyandık ıkına ıkına kakasını yaptı.Büyük bir seviçle kızım altını doldurdu diye bezini açtım ne göreyim iğrenç bir koku pıhtı şeklinde hafif kan ama kakası kahverengi yeşile yakın ve sümüksü.Hemen eşimi aradım bezi aldığımız gibi doktora gittik.Ciğerleri temiz çıktı çok şükür.Ama doktor mikrop aldığını söyledi 2 çeşit ilaç verdi,korkulacak bişey değil dedi.Neyse aradan geçen 3 gün boyunca kızım sürekli terledi kötü kokulu kakasını yaptı az emdi falan bugun uyandık.Tekrar kakasını yaptı bu sefer resmen kan dolu bez.Hemen tabi bezi alıp doktora gittik.Bu seferde doktor kızımın inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi.Bana süt,et,margarin,tereyağ,ekmek,yourt gibi seyleri yasakladı.Buarada sadece anne sütü alıyor kızım.İnsallah inek sütü alerjimiz yoktur çok korkuyorum 15 gün sonra tekrar gidicez.Netten araştırdım inek sütü alerjisi cok zor bir durummuş 18 aya kadar sürebiliyomus hem anne hem de bebek bu süre içinde diyet yapacakmış.E çocuk calsiyumu nerden alacak proteini kemik kelişimi nasıl olacak bilmiyorum.Kafam karışık ,moralim bozuk yani kısacası :2::2::2::2::2::2::2::2::2:

canım öncelilkle geçmiş olsun. bende de aynı durum söz konusu:KK43:( benim bebeğim de yeşil ve sümüksü bir kaka yapıyordu. tahlil falan yapıldı bol miktarda lökosit çıktı biraz da kan. fakata bizde kan gözle görülmedi hiç mikroskobik ortamda görüldü. doktorum süt alerjisi old. söyledi. ve 1 aydır diyetteyim. fakat bu arada çok uzun sürdüğü için her ihtimale karşı bebeğime antibiyotikte kullandık. şimdi çok şükür o kendini yırtarcasına ağlamaları ve yeşil kakası geçti:)) çok mutluyum. zaten diyete başlasan da kakasının düzelmesi 3-4 haftayı bulur dedi doktorum. hakikaten de öyle oldu. şimdi bebeğimin keyfi yerinde. merak etme bebeğin kalsiyumu senin kemiklerinden alıyor. depodan yiyor. fakat asıl senin kalsiyum alman gerekicek. benim eşimde doktor. o nedenle bana kalsiyum sandoz verdiler. akşamları yemekten hemen sonra onu içiyorum.. sende böyle yapmalısın. tabi bunun yanında bol yeşil sebze ve keçiboynuzu pekmezi... benim bebeğim de anne sütü alıyor. bunun tek çaresi anne sütü dedi doktorum. bol bol emzir. ben çok katı bir diyet ayptım et falan da yemedim fakat doktorum sadece süt ve süt ürünlerini yemememn yeterli old. eğer böyle yapmazsam sütümün azalacağını söyledi. bende katı diyet uygulamasını bıraktım. sadece süt ve süt ürünlerini, tereyağ, margarin, içinde süt tozu, laktoz, peyniraltı suyu olan şeyleri de yemiyorum. yani dışardan bişey yemiyorum. eve gelen herşeyin de önce içindekiler kısmına bakıyorum. eğer diyete uygun davranırsan ve emzirirsen en kısa sürede geçer inşallah. yani benimde... :KK43:((
 
Kızlar bebişim ve ben çok zor günler geçiriyoruz,moral olarak çökmüş durumdayım.Okuyanlar bilir,daha önce bahsetmiştim.Herşey kızımın emmeyi reddetmesi, gazı var gibi ağlaması ve kilo alımının yavaşlamasıyla başladı.Geçen hafta çarsamba aksamı gece balkon kapısı açık yattık, bizim yaramazda sağolsun üstüne birsey örtttürmeyi hiç sevmiyor tekmeleye tekmeleye açmış .İki emme arası da böyle üstü açık yatınca şifayı kaptı.Sabah bir uyandık hapşurma öksürme baş bölgesinde terleme hepsi var.Sürfekli üstünü değistirdim.Terli bırakmadım.Neyse persembe günü öğleden sonra kakasını hiç yapamadı.Cuma sabah uyandık ıkına ıkına kakasını yaptı.Büyük bir seviçle kızım altını doldurdu diye bezini açtım ne göreyim iğrenç bir koku pıhtı şeklinde hafif kan ama kakası kahverengi yeşile yakın ve sümüksü.Hemen eşimi aradım bezi aldığımız gibi doktora gittik.Ciğerleri temiz çıktı çok şükür.Ama doktor mikrop aldığını söyledi 2 çeşit ilaç verdi,korkulacak bişey değil dedi.Neyse aradan geçen 3 gün boyunca kızım sürekli terledi kötü kokulu kakasını yaptı az emdi falan bugun uyandık.Tekrar kakasını yaptı bu sefer resmen kan dolu bez.Hemen tabi bezi alıp doktora gittik.Bu seferde doktor kızımın inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi.Bana süt,et,margarin,tereyağ,ekmek,yourt gibi seyleri yasakladı.Buarada sadece anne sütü alıyor kızım.İnsallah inek sütü alerjimiz yoktur çok korkuyorum 15 gün sonra tekrar gidicez.Netten araştırdım inek sütü alerjisi cok zor bir durummuş 18 aya kadar sürebiliyomus hem anne hem de bebek bu süre içinde diyet yapacakmış.E çocuk calsiyumu nerden alacak proteini kemik kelişimi nasıl olacak bilmiyorum.Kafam karışık ,moralim bozuk yani kısacası :2::2::2::2::2::2::2::2::2:

canım öncelilkle geçmiş olsun. bende de aynı durum söz konusu:KK43:( benim bebeğim de yeşil ve sümüksü bir kaka yapıyordu. tahlil falan yapıldı bol miktarda lökosit çıktı biraz da kan. fakata bizde kan gözle görülmedi hiç mikroskobik ortamda görüldü. doktorum süt alerjisi old. söyledi. ve 1 aydır diyetteyim. fakat bu arada çok uzun sürdüğü için her ihtimale karşı bebeğime antibiyotikte kullandık. şimdi çok şükür o kendini yırtarcasına ağlamaları ve yeşil kakası geçti:)) çok mutluyum. zaten diyete başlasan da kakasının düzelmesi 3-4 haftayı bulur dedi doktorum. hakikaten de öyle oldu. şimdi bebeğimin keyfi yerinde. merak etme bebeğin kalsiyumu senin kemiklerinden alıyor. depodan yiyor. fakat asıl senin kalsiyum alman gerekicek. benim eşimde doktor. o nedenle bana kalsiyum sandoz verdiler. akşamları yemekten hemen sonra onu içiyorum.. sende böyle yapmalısın. tabi bunun yanında bol yeşil sebze ve keçiboynuzu pekmezi... benim bebeğim de anne sütü alıyor. bunun tek çaresi anne sütü dedi doktorum. bol bol emzir. ben çok katı bir diyet ayptım et falan da yemedim fakat doktorum sadece süt ve süt ürünlerini yemememn yeterli old. eğer böyle yapmazsam sütümün azalacağını söyledi. bende katı diyet uygulamasını bıraktım. sadece süt ve süt ürünlerini, tereyağ, margarin, içinde süt tozu, laktoz, peyniraltı suyu olan şeyleri de yemiyorum. yani dışardan bişey yemiyorum. eve gelen herşeyin de önce içindekiler kısmına bakıyorum. eğer diyete uygun davranırsan ve emzirirsen en kısa sürede geçer inşallah. yani benimde... :KK43:((
 
canım sen kendini neden bu kadar çok sıkıyorsun,anlamadım..
kızım 3860 gr ve 50 cm doğdu.
2. ayda 5400 gr ve 58 cm. dokotrun söylediği gelişiminin gayet iyi olduğu ve
kesinlikle mama vermememi söyledi.

illa tostombul bi bebek mi olmalı, tombul bebek tatlıdır, ama her zaman sağlıklı olduğunu göstermez.

bazı bebek çok hareketlidir, o yüzden kilo alımı az olabilir..
ve alt sınırın üstündeyse kilo alımı, dr da yönlendirmediyse sen bebeğimi besleyemiyorum,
yetmiyor diye kendi kendine vesvese yapma lütfen.. :KK19:


haklısın canım evet normal allaha şükür ama kırk kere bişey söylenince etkileniyorum şu büyükler herşeye burnunu sokmasa çok mutlu olucam:KK20:
 
Kızlar yaa benim oğlan tv izliyo resmen.Çocukların tv izlemesine çok karşıydım 2 yaşına kadar en azından ama bu nasıl olur bilmiyorum.Evde sadece oğlum ve ben canım sıkılıyo tv açıyorum bu sefer o da izliyo.İyi mi kötü mü bilemedim.Sizin bebişler nasıl ? Elim boşken mümkün olduğunca oyun oynuyoruz ama haliyle insan tv de izlemek istiyor.
 
Kızlar yaa benim oğlan tv izliyo resmen.Çocukların tv izlemesine çok karşıydım 2 yaşına kadar en azından ama bu nasıl olur bilmiyorum.Evde sadece oğlum ve ben canım sıkılıyo tv açıyorum bu sefer o da izliyo.İyi mi kötü mü bilemedim.Sizin bebişler nasıl ? Elim boşken mümkün olduğunca oyun oynuyoruz ama haliyle insan tv de izlemek istiyor.

valla bende evde kızımla yalnızım fakat tv yi izletmiyorum. tv açık fakat onun görmeyeceği bir tarafta duruyor ve ben sürekli onunla konuşuyorum oynuyorum tv açık olsa bile. hatta bazen kafasını çeviriyor o yöne ama ben yastıkladan barikat kurdum göremiyor :))
 
arkadaşlar hepiniz bebekleriniizin az kaka yapmasından bahsetmişsiniz benim oğlum hala 4 ve 7 arası yapıyo zayıf kilo alımı yavaş bu yüzdenmi:18: elimden bunu değiştirmek için bişey gelirmi acaba herkes zayıf bu çocuk doymuyo diyince çok üzülüyorum :KK50:60 günlükkken 5200kg 58 cmdi şimdi bilmiiyorum çok canım sıkılıyo mamayada eşim izin vermiyo :KK14:
Bizimkide kakasini ayni bollukta yapiyor cnm. Kilo alimida gayet guzel birproblemimiz yok. Sizinde 60 gunlukken gayet iyiymis kilosu doktor gelisimi yavas sutun yetmiyor demedikce sen kendine evham yapma. Her cocuk tombalak gibi olacak degil ya benim oglumda baktigimda kilolu gozukmuyor kucucuk surati var. Doktorumuz ince uzun bir yapida oldugunu soledi. Seninkide oledir bunlar gayet normal seyler skma canini:))
bebişi benimki gibi dönmeye başlayan var mı?:26: (sırt üstü yatırdığımda yüz üstüne...) merak ettim
Yuzustunden sirtustu dondu 2 kere bizimkide ama cok bilinclimiydi sansa miydi bilemiyorum:))
 
Kızlar yaa benim oğlan tv izliyo resmen.Çocukların tv izlemesine çok karşıydım 2 yaşına kadar en azından ama bu nasıl olur bilmiyorum.Evde sadece oğlum ve ben canım sıkılıyo tv açıyorum bu sefer o da izliyo.İyi mi kötü mü bilemedim.Sizin bebişler nasıl ? Elim boşken mümkün olduğunca oyun oynuyoruz ama haliyle insan tv de izlemek istiyor.

benim oğlumda öyle tv açık olunca dikkatli bir şekilde izliyo. çocuğu sallayarak uyutmaya ; tv izlemesine ve daha bir çok asla yapmam dediğim şeyleri daha ilk aylarda yapmaya başladım:18: tüm kurallarımı ezdiim geçtim :KK51:
 
valla bende evde kızımla yalnızım fakat tv yi izletmiyorum. tv açık fakat onun görmeyeceği bir tarafta duruyor ve ben sürekli onunla konuşuyorum oynuyorum tv açık olsa bile. hatta bazen kafasını çeviriyor o yöne ama ben yastıkladan barikat kurdum göremiyor :))
aynen ben de öyle yapıyorum
bebeklerin dikkatini çekiyor televizyon ama hareketli görüntüler beyinlerine fazla uyaran gönderiyor bu iyi birşey değil
 
Kızlar yaa benim oğlan tv izliyo resmen.Çocukların tv izlemesine çok karşıydım 2 yaşına kadar en azından ama bu nasıl olur bilmiyorum.Evde sadece oğlum ve ben canım sıkılıyo tv açıyorum bu sefer o da izliyo.İyi mi kötü mü bilemedim.Sizin bebişler nasıl ? Elim boşken mümkün olduğunca oyun oynuyoruz ama haliyle insan tv de izlemek istiyor.

günaydın hanımlar sonunda internetimize ve bir bilgisayara sahip olduk tekrardan.sizlerden uzak kalmıştım ama anneme gittikçe girip bakıyordum ne alemdeler neler yapıyorlar diye...
benim oğluşumda tv ye bakıyor bıraksam oturup izlicek.hemen görüş alanından çıkarıyorum.
bende sırt üstü yatırdığımda yana dönüyor heleki memesi ağzında düştüyse yana dönüm düşen memesini ağzına almaya çalıştığı ve bazen de aldığı oluyor.nasıl cuk cuk emiyor ozaman anlatamam bir iş becerdi ya paşacık sanırım onun hazzı...hepimizin melekleri allaha emanet olsunlar
 
benim oğlumda öyle tv açık olunca dikkatli bir şekilde izliyo. çocuğu sallayarak uyutmaya ; tv izlemesine ve daha bir çok asla yapmam dediğim şeyleri daha ilk aylarda yapmaya başladım:18: tüm kurallarımı ezdiim geçtim :KK51:

al benden de o kadar bekara karı boşaması kolay derler ya eltime kızıp dururdum "bu çocukları böyle alıştırıyorsun da", "küçücük çocuk tv izler mi ne kadar zararlı" , "ben kesinlikle sallayarak uyutmaya alıştırmayacağım" , "hemen 5-6 aylık olmuğu zaman odasına beşiğine koyuvercem gece orda yatsın alışmasın bize"... gibi gibi bir sürü şey ve hepsniii yapıyorum :KK17: Şimdi oğlumu odasında bırakıp da yatak odasına gidip uyuyamam kesinlikle... Çocuğun alışmasını bırak ben çok alıştım onunla yatmaya.Babamız gittimi alıyorum yanıma eme eme uyuyor yavrum ve bu duyguyu hiç bir şeye değişmem.Rabbim acılarını göstermesin...
 
:emir_bebek::emir_bebek: merhabaaalaaar. çarşamba günü kızımın o üç aşı birden olan aşılar oldu.. Gitmeden fitil vermiştim. Aşı vurulduktan sonra biraz dalar gibi oldu. Sağlık ocağı doktorum minoset yazmışt. Bu sızlanmaya başlayınca gitt,ik aldık. Şurubu verdim. O gün bütün gün uyudu. Durgundu. Hiç ateşi olmadı. Dün ise çok huzursuzdu. Ateşi bir ara çıkar gibi oldu ama geçti. Şurubu iki kez verdim. Zar zor sakinleşti. Gece ise uyudu..
Neyse ki gaz sancıları ve kolik ağrısı eskisi gibi değil. Yine var ama sıklık derecesi azalmış durumda. Nurse , metsil , sub , zinco falan en başta fayda etmemişti. Hatta rezene çayı bile etkilemedi. Şimdfilerde papatya veriyorum. Ve fena çıakrıyor gazını..
Aç kalmaya dayanamıyor basıyor çığlığı.. Emmeye gelince ise. Biraz emiyor. Hop uyumaya geçiyor hanım. Uyumuyorsa dudak tiryakiliği yapıyor meme ile.. Sonra dalıyor. Memeyi kapattığımı farkedince gözlerini açıp şaşkın bir bakışı var . Sonra dudaklarını büküp ağlaması vay halimize..
Gece uyuyor. Ama iki saatte bir uyanıyor.. Hiç ağlamıyor. Ağzını şapırdatıyor. Sanırsın oturmuş bişeyler yiyor.. Yanına gidip kızımmm uyandın mı acıktın mı diyene kadar ses yok. Ama seslenince ağlamaya başlıyor. Ve emip uyuyor..
İnsan haliyle acıkıyor.. Emziriyorsun. veya mamasını veriyorsun. Karnı davul. Gazını çıkarıyorsun. Birşeyler yemeye başlıyorsun. O ne. Gözlerini dikmiş yalana yalana bana bakıyor. Boğazıma diziliyor adeta..
Birde sabah uyanıp emince babasının yerine gerine gerine yatmaya bayılıyor.. Şöyle kolları ve bacakları uzatıp bi gerinmesi var.. Babası radyo dinler. Belli başlı programları vardır.. Açıyor. Bizimki alıştı.. O sesleri duyunca hoşuna gidiyor..

71 günlüktü çarşamba günü aşı olurken.. Tartıda 4740 geldi. 240 gram kıyafet bilmem ne diye düştüler yine. 4500 yazıldı. 58cm olmuş..
 
Kızlar bugün bebeğimi ilk defa tek başıma banyo yaptırdım :KK52::KK52: çok mutlu oldum.2 aylık olana kadar annem yıkamıştı ondan sonra eşimle yıkıyorduk dün banyo yaptırmak istedim eşim mırın kırın etti.Bugün cesaretimi topladım kendim yıkarım ben çocuğumu dedim ve yıkadım ondan sonra karnını doyurdu mışıl mışıl uyuyor kuzum...:KK16:
 
Son düzenleme:
Kızlar bugün bebeğimi ilk defa tek başıma banyo yaptırdım :KK52::KK52: çok mutlu oldum.2 aylık olana kadar annem yıkamıştı ondan sonra eşimle yıkıyorduk dün banyo yaptırmak istedim eşim mırın kırın etti.Bugün cesaretimi topladım kendim yıkarım ben çocuğumu dedim ve yıkadım ondan sonra karnını doyurdu mışıl mışıl uyuyor kuzum...:KK16:

ben de kendim yıkıyorum banyo filesinde ama sırtını pek iyi yıkayamıyorum artık Allah kabul etsin:KK1:

al benden de o kadar bekara karı boşaması kolay derler ya eltime kızıp dururdum "bu çocukları böyle alıştırıyorsun da", "küçücük çocuk tv izler mi ne kadar zararlı" , "ben kesinlikle sallayarak uyutmaya alıştırmayacağım" , "hemen 5-6 aylık olmuğu zaman odasına beşiğine koyuvercem gece orda yatsın alışmasın bize"... gibi gibi bir sürü şey ve hepsniii yapıyorum :KK17: Şimdi oğlumu odasında bırakıp da yatak odasına gidip uyuyamam kesinlikle... Çocuğun alışmasını bırak ben çok alıştım onunla yatmaya.Babamız gittimi alıyorum yanıma eme eme uyuyor yavrum ve bu duyguyu hiç bir şeye değişmem.Rabbim acılarını göstermesin...

aynennnn yanyana yatıp uyumayı çok seviyorum oğlumla ama her zaman yapmıyorum alışmasın diye galiba ben alışıyorum :KK9:
 
ben de kendim yıkıyorum banyo filesinde ama sırtını pek iyi yıkayamıyorum artık Allah kabul etsin:KK1:



aynennnn yanyana yatıp uyumayı çok seviyorum oğlumla ama her zaman yapmıyorum alışmasın diye galiba ben alışıyorum :KK9:


Canım fileye yatırıyorum çocuğu suyu döktükten sonra çocuk titremeye başlıyo annem dediki file soyuyor hemen çocuk üşüyor onun yerine bizim eski usul yap dedi.küvetin içine yıkanacak çamaşırlarını koy üstüne çocuğu yatır öyle yıka dedi.Ben de öyle yaptım bugün yatırdım çamaşırlarının üstüne, sıcak suyun içinde yatınca rahat da yıkadım.Kafasının altına fazla çamaşır koydum yastık gibi.Sonra bir elimle ters çevirdim diğer elimle yıkadım suyunu döktüm.Çok rahat yıkadım valla.
 
X