2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar ben de 38+3 deyim normal doğum istiyorum ama bebeğim ters, henüz dönmedi. doktorum artık dönmez sezaryanla alalım dedi ben biraz daha beklemek istediğimi söyledim. sizce artık bebeğimin dönme olasılığı yok mu? bu haftadan sonra bebeği dönen ve doğuran birileri varsa bana da umut olur mu lütfen?
 
lansinohun manuel pompasını almaya gıttı kocam ömür memiş almıyoooo ::KK5::KK5:sabaha kadar direndım ama dikişlerım atmaya basladı

canım sağıp verebilirsin bende ilk hafta çok yaptım. ama sakın biberon kullanma ya kaşık yada şırınga kullan sonra memeni hiç almaz. ben başta doymuyor aç kalıyır diye üzülüyordum biberonla verdim memeyi hiç almaz oldu, annem kızdı hemen bıraktırdı, doymasada kaşık yada şırınga kullandık şimdi memeyi artık alıyor. gene doymazsa kaşıkla mama takviyesi yapıyorum 30 cc kadar.
 
Hayırlı Sabahlar ve hayırlı cumalar hanımlar.. :KK16:Daha doğuramayanlar Kervanı olarak nasılsınız bakalım..?:KK51: bu yalancı sancılar benim psikolojimi bozdu artık.. :KK35::KK37:

hayırlı cumalar herkese cumanın yüzü suyu hürmetine doğuralım artık herkes rüyasında doğum yaptığımı görmüş bugün hadi hayırlısı bende geceden beri sancı çekiyorum ama tık yok bakalım bugünün sonu nasıl bitecek
 
lansinohun manuel pompasını almaya gıttı kocam ömür memiş almıyoooo ::KK5::KK5:sabaha kadar direndım ama dikişlerım atmaya basladı

biberon düşünürsen Medela Haberman Emniyet Mekanizmalı Biberon - e-bebek.com
DrBrowns %0 BPA Geniş Ağızlı PP Biberon 120ml  - e-bebek.com bu ikisinin metini çok duydum bide tracy hogg videolarında izlediğim kadarıyla haberman arkadaşımın tavsiyesiylede dr browns memeyi bırakmaya neden olmuyor bebek memeden çeker gibi uğraşıyor bu biberonlarla
 
YENI DOGMUS BEBEGIN GUNLUGU
1. Gün
böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.
oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış. nerden nasıl bulunur bu ya?
hayattan daha 1. Günden soğutacaklar beni.
2. gün
meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum Allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be sözlük. hayır bişi değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!
uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün
memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.
4. gün
bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa. s.çmak da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.
5. gün
bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum şerefsizim, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.
6. gün
avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, şerefsizler kesti hortumu yaa.
7. gün
bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.
8. gün
biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık. kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet olsun. naapayım ama alt açıkken daha rahat roketleyebiliyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya çalışacağım bakalım.
9. gün
çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.
10. gün
sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.
11. gün
al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle Gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün
bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum
13. gün
annemin suratına s.çtım. tamam utandım biraz da insan bebeği g.tünden öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.
14. gün
anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi söyleyebilsem.
15. gün
topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.
16. gün
şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala. sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.
17. gün
etrafı daha net seçer oldum, ama el ve Ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.
18. gün
elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında hala çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?
19. gun
nihayet o adamin neden eve sadece ak$amlari geldigini anladim megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz cali$iyomu$..
aferin gozume girdi $imdi bak!..
20. gün
tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.
ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme açıkken kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme yüzeyi bayağı bir farklı.
21. gün
ben en çok annemi seveyim en iyisi. babamdan pek bir hayır yok. bugün baktım anneme diyor ki
"sustur şu çocuğu", anlamıyorum ya nasılsa, kalbim kırıldı, bir de dün akşam hiç kucağına
almadı. en iyisi trip yapayım ben şimdi

22,gün
annemin memelerini bir tek ben emmiyormuşum. bu gece babamın da emdiğini gördüm. demek ki hayat
kaynağımız bu süt.

23. gün
dikkat ettim de hortumdan kalan son parçanın yerinde yeller esiyor. yeniden bağlarlar diye
hayallerim de suya düşmüş oldu böylece. annem bana sürekli kızım diyor, ne anlama geliyor acaba

24. gün
bugün doktora götürdüler,kilo almışım. doktorum söyledi. tam 2. 56 kg.. vay be.. doğduğum günün tam
iki katı.. kadın her yerimi kurcaladı, ölçtü biçti. hastaneye falan da götürdüler, bir sürü
bekledim, huzursuz oldum hem de. neyse ki arada süt verdiler de moralim düzeldi. akşam yıkandım, bu
sefer suyu iyi ayarlamışlardı çok hoşuma gitti, kurulanırken arıza çıkarmayı ihmal etmedim tabii
ki.

25.gün
şu büyükleri anlamak ne zor
her öğünden sonra yalvar yakar geğirmemi veya osurmamı bekliyorlar. dua eder gibi "hadi bebeğim
gazını çıkar, gazını çıkar, pırt yap" ...
hayır yani, gazı çıkaran ben, rahatlayan onlar, anlayamıyorum

26.gün
bugün insanlar ne kadar tutarsız ve saçma davranıyo bunu anladım.
karşıma geçiyolar, işaret parmaklarını sallayarak bana "hııımmmmm!!!!" yapıyolar,
dudaklarım büzüşüp tam ağlamaya başlayacakken "ay kıyamam!" diyerek kucaklarına alıp
seviyolar
susunca yine aynısını yapıyolar
hatta bunun için seyirci bile topluyolar
delircem ulan

27. gün:
aman allahım..ellerim.. ne harika şeyler ne tarafa dönmelerini istesem o tarafa dönüyorlar.. hey
dostum..bu dünyada hakikaten enteresan şeyler var.. bak mesela parmaklarım hepsi birden dans
ediyorlar sanki günlerdir ya da ben kafayı sıyırıyorum. gece sırf onlarla oynayabilmek için uyandım
biliyor musun..

28.gün
bugün beni yıkarlarken suya kakamı yaptım, halleri çok komikti, ikisinin de üstü başı battı, benim
de üstüm başım battı ama olsun beni bir daha yıkadılar, daha çok suda kalmış oldum, kurulanırken
arıza çıkarmayı ihmal etmedim, annem de hemen süt verdi, moralim yerine geldi

29. gün
bugün uyurken kabus gördüm: memelerde süt bitmisti.

30.gün
artık hayatın sadece meme emmek ve altımı batırmaktan ibaret olmadığını, bide "e e e e e e e
e" diye bişeyin varlığını öğrendim. hayır zoruma giden bunu yaparken beni deli gibi sallıyorlar
içim dışıma çıkıyor valla
 
bugün 6.30 dan beri 4. yemeğim

7 de 1yumurta kahvaltilik
9da. menemen kahvaltilik lar çay felan
11 de sucuk kahvaltılık meyva suyu
2.30 yufka kızarma firinda patatesli tavuk
daha aradaki meyve ve abur cubur saymiyorum
4 tane de hurmaaa :KK56::KK43:


duymuyorum :KK43::26:
 
slm arkadaşlar bugün ( perşembe) kontrolüm vardı 38+1 iz oğlumun kilosu 3466 boyu da 47.5 geldi dr sezeryana zorluyo beni haftaya perşembe cuma için gün verebilirim dedi ama ben beklerim diyosun o senin kararın diyo benim bebeğim tüp bebekle oldu riske atma diyo falan karar verip yarın telefon açıcam çok kararsızım ne yapmalıyım bilmiyorum 39+2 de sezeryan olcam bu gidişle fikrinize ve cesaretlendirmenize ihtiyacım var :KK43:

bence doktoruna güven. tüp bebeklere hep sezaryen yapılıyor zaten.
 
bugün 6.30 dan beri 4. yemeğim

7 de 1yumurta kahvaltilik
9da. menemen kahvaltilik lar çay felan
11 de sucuk kahvaltılık meyva suyu
2.30 yufka kızarma firinda patatesli tavuk
daha aradaki meyve ve abur cubur saymiyorum
4 tane de hurmaaa :KK56::KK43:


duymuyorum :KK43::26:

:KK1:maşallah kız naptın sen:nazar: kilo sorunun yoksa ye gitsin kaç kilosun kaç kilo aldın peki?
 
selam kızlar geçmişi çok okuyamadım ama alyanın bebeği sarılık olmuş geçmiş olsun canım üzülme allah beterınden sakınsın sarılık tedavı edılebılır bısey sonucta.daha kötusunu yaşayanlar da var.şükret annesi.tez zamanda kavuş bebeğine

bugun tam bır hafta oldu doğuralı.emzırmeyı becerebıldık sonunda.tam anlamıyla sutumun geldıgı soylenemez ama minnoşum mememı alıp emıyor hıc olmazsa.benım agrılarım da bıraz olsun hafıfledı.gercı hala bırının yardımı olmadan yataktan falan kalkamıyorum ama eskıye nazaran ıyıyım.her acıya ragmen bu tarıfsız bır duygu.hala inanamıyorum.anne oldum inanamıyorum.emzırdıkten sonra memem agzında kucagımde uyumayı cok sevıyor.ben de onu ızlıyorum.uykusunda gulumsuyor,bazen dudakalrını buzuyor aglıcak gıbı.bana bır sey olmasın dıye dua edıyorum.yoksa yavruma kım bakar.dunden berı gunluk tutmaya basladım.kızımla ılgılı o gun neler oldu neler hıssettım yazıyorum.cok duygusallaştım durup dururken gözlerim doluyor.dun sağlık ocagına gıttık.kucagımdayken topugundan kan aldı hemsıre.iğneyi bana batırdı sankı hemsıre öyle acısını hıssettım resmen.bi tarafımda annem,bi tarafımda kızım.ben de anne oldum.anneme bakınca ağlayasım gelıyor.yanı dostlar yakında nırvanaya ulasıcam:))duygu patlaması ıcındeyım.

gözlerim doldu canım yaa..:KK43: benim bdt 17 temmuz ,günler geçmiyor sanki
 
Slm arkadaşlar bizde şimdi doktordan geldik bebeğim 3.050 gr olmuş alttan muyahane etti doktorum açılma falan yok henüz bebeğin kafasıda doğum kanlına girmemiş henüz şimdilik beklemedeyiz temmuz sonuna kadar beklicez olmazsa suni sancı verilecek inş gerek kalmaz kendi sancılarımla doğururum herşeyin hayırlısı artık topikte hepten sessiz kaldı nerdeyse topiğin yarısı doğum yaptı
 
kızlar ya midem bulanıyor başım ağrıyor midem yanıyor ekşiyor çok halsizim kızım da gelmek istemiyor hala off delirmek üzereyim ben ağlamak istiyorum aglayamıyorum neden ben böle oldum acaba :KK43::KK14:
 
hiç durmadan leblebi yiyorum kızlar boğulmak üzereyim başka türlü midemin boğazımın ateşi sönmüyor kaşık kaşık unmu yesem acaba onu bile düşşündüm :84:
 
Slm arkadaşlar bizde şimdi doktordan geldik bebeğim 3.050 gr olmuş alttan muyahane etti doktorum açılma falan yok henüz bebeğin kafasıda doğum kanlına girmemiş henüz şimdilik beklemedeyiz temmuz sonuna kadar beklicez olmazsa suni sancı verilecek inş gerek kalmaz kendi sancılarımla doğururum herşeyin hayırlısı artık topikte hepten sessiz kaldı nerdeyse topiğin yarısı doğum yaptı

hangi doktora gidiyorsun sen cnm? bende haftaya çatı muayenesi olucam beklemedeyiz hayırlısı olsun hpimiz için
 
50 ydim 74 ooldummmm çocuk dün 3,100 dü delircem şiştim heryanım çatlak off

doymamak çok kötü :KK52::KK9:

maşallh :) bnmde tam aksine sıcaklardan bişey yiyesim yok. bol bol meyve yiyorum salatalık domates yiyorum içim yanıyor sürekli su içiyorum yeme şeklim değişti. ama çatlaklardan bnmde başım dertte yer yerim çatladı son ay o kdr krem sürdüm ettim yok faydası saldım bende artık oldu olanlar napiim.
 
Selam kizlarrrr, bugun kontrolum vardi. Nst de ufak sancilar cikti ama ben pek hissetmiyorum. Tontonum 3528 gr olmus:nazar: doktora dedim normal dogum icin kilolu olmazmi acaba die 4 un ustune normal onermiyorlarmis. Bende bilemedim yani 3500 un ustu bile zorlar gibime geliyor. Normalde bugun cati muayeneside olacaktim ama doktor bisey demedi bende korkumdan hatirlatmadim:KK9:
 
maşallh :) bnmde tam aksine sıcaklardan bişey yiyesim yok. bol bol meyve yiyorum salatalık domates yiyorum içim yanıyor sürekli su içiyorum yeme şeklim değişti. ama çatlaklardan bnmde başım dertte yer yerim çatladı son ay o kdr krem sürdüm ettim yok faydası saldım bende artık oldu olanlar napiim.

off sorma bide şuan elektrik geliyor 4 dkkada bir gelip geçiyor düzenleşmedi şu sancılar bi :KK9:


Selam kizlarrrr, bugun kontrolum vardi. Nst de ufak sancilar cikti ama ben pek hissetmiyorum. Tontonum 3528 gr olmus:nazar: doktora dedim normal dogum icin kilolu olmazmi acaba die 4 un ustune normal onermiyorlarmis. Bende bilemedim yani 3500 un ustu bile zorlar gibime geliyor. Normalde bugun cati muayeneside olacaktim ama doktor bisey demedi bende korkumdan hatirlatmadim:KK9:


oo maaşşallah kız 4 kilo da çıakr normal hemde daha kolay çıkar kafası büyük değilse :emir_bebek::nazar:
 
X