2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada 2 dir soruyorum şu doğum çantası olayında bir allahın kulu yardımcı olmadı yahuuu:KK43:((( hala hazırlayamadım yardım edin lütfeeennn :KK52::KK52::KK52:

inşallah kuzum inşallah....
Kasma kendini...
Sabahları gözünü açınca "aman nişanım gelmişmidir" diye iç çamaşırına bakma mesela...!
Az bişi ağrın olunca "hıh galiba doğum sancısı bu olabilir" de deme...!
Az bişi terlediğinde" ay suyum mu geldi "diye evham yapma...!
Hatta gece yatarken acaba bu gece doğumum başlarmı diye her gece uykuya dalmakta zorlanma bence...
Ehehehe nasıl olcaksa artık:KK1:
Sen en fazla bi kaç gün daha bunları yaşıyacaksın benim 9 günüm var....

:)) cok guldum yaa. Ayni beni anlattin hee. Cocuk ta korkuyo tabi boyle olunca manyak bu kadin cikmam ben bunun yanina diyo gelmiyo:KK43:

öylemiiiiiiiiii ayy ne güzel yaaa:))) satini bende bilmiyorum benim de bu perşembe anestezi muayenem var. onlar bir kontrol edicekler, yatış işlemleri, oda falan ayarlanıcak sanırım.. belki benim de perşembe belli olur :)) büyük ihtimalle sabahtan olur gibime geliyor:) çok heyecanlandım şimdi:)

AYNEN KUZUM VALLA BİLMİYORUM PERŞEMBE GÜNÜ RANDEVU ALDIM ARTIK BENDE ODA FLN BELİRLEMEK İSTİYORUM BAKALIM...
GERÇİ BİR YANDANDA YA SEZERYAN GÜNÜNDEN ÖNCE GELİCEM DERSE ENDİŞEM VAR...
HAYIRLISI RABBİMDEN...
ANESTEZİ DRUYLA GÖRÜŞTÜRCEM DEMİŞTİ DRUM BANADA AMA BEN DOĞUM ZAMANI GÖRÜŞTÜRÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
VALLA EPİDURAL,SPİNAL FLN HİÇ İSTEMİYORUM ASLINDA AMA KISMET YİNE HAYIRLISI DİYORUM NE DİYEYİM...
:)) cok guldum yaa. Ayni beni anlattin hee. Cocuk ta korkuyo tabi boyle olunca manyak bu kadin cikmam ben bunun yanina diyo gelmiyo:KK43:

CNM İŞTE HEPİMİZ SENİN TABİRİNLE MANYAKIZ:ddd
İNSAN SON ZAMANLARINI BÖYLE SAPLANTILI GEÇİRİYOR...
GERÇİ BEBEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIĞIMIZDA "ACABA BU AY HAMİLE KALDIMMI DİYİP ADET GÜNLERİME YAKIN GİR ÇIK PEÇETE KONTROLU YAPAN YİNE AYNI MAHLUK"
KADINNN....

daha öncede yazmıştım burda
doktorum bana bebekler için kullanılan pişik kremini önermişti oğlumda.Bende oğlumu doğurduktan sonra onu kullandım ve geçti.Şimdi kızımda çatlaklarım var kalçalarımda
yine doğumdan sonra pişik kremi kullanıcam kesinlikle.Hem çatlak kremlerine göre fiyatı uygun hem her yerde bulunabilen bişey.
ama sabır gerektiriyor benimki 3-4 ayda geçmişti hergün sürmeme rağmen

Canım teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Bende doğumdan sonra deneyeyim pişik kremini bakalım. İnşallah bişi kalmaz.Bu güne kadar olmadı idi. Şunun şurasında 15 gün kaldı doğuma neden oldu hiç bilmiyorum.

bu arada 2 dir soruyorum şu doğum çantası olayında bir allahın kulu yardımcı olmadı yahuuu:KK43:((( hala hazırlayamadım yardım edin lütfeeennn :KK52::KK52::KK52:

CNM VALLA BEN ŞÖYLE Bİ ÖZET GEÇEYİM SANA...
BEBEK İÇİN....
2 TAM TAKIM HASTANE ÇIKIŞI(çorabına,ağız mendiline kadar herşeyi penye baddaniyenin içine güzelce koydum ve ilk olarak giydirilicek olanı anneme gösterdim..)
ıslak mendil...
emzik...
(biberon istersen koy ama ben oğlumda koyunca ebenin biri sen pisikolojik olarak emziremeyebilirm düşüncesine girmişsin bu hazırlıkla dedi oyüzden şimdi koymadım..)
5 adet bez(hastane veriyomuş ama olsun...
(hastane çıkışlarını tam giydirecek şekilde hazırladım fakat ufak parçalar yakalık ,şapka ,önlük gibi parçaları annem verme hemşirelere düşürüyolar dedi onları ayırdım bebek odaya gelince annem giydirecek..)
ve bebeği ne ile taşıyacaksanız çıkarken onun içinede bebeği rahat ettirecek bi düzenek....
2)KENDİM İÇİN....
2 TAKIM İÇ ÇAMAŞIRI...
BİR SÜSLÜ BAŞ UCU HAVLUSU....
BİR KISA ÇORAP...
BİR TERLİK....
BİR GECELİK....
BİR PİJAMA TAKIMI(SABAHLIKLI)
DEODORANT...
PED...(ÇOK FAZLA GEREK YOK)(BUNUDA HASTANEDE PAMUĞA SARILMIŞ GAZLI BEZ TİPİ BİŞİ VERİYOLAR ÇOK RAHAT OLUYO HATTA BEN EVE ÇIKARKEN 4-5 ADET İSTEMİŞTİM VERMİŞLERDİ...)
TARAK....
TOKA.....
BİR YÜZÜK (MALUM DOĞUMA GİRERKEN ÇIKRTTIRIYOLAR)
KÜPE...
7 ADET GÖĞÜS PEDİ...
3)ODA SÜSLEMESİ İÇİN...
KAPI TÜLÜ
KAPI SÜSÜ
TÜLLÜ ÇİKOLATA LOKUM İÇİN TEPSİM...
GÜL SUYU(TÜLLE SÜSLENMİŞ)
FOTOĞRAF MAKİNASI,ŞARJI,TELEFON ŞARJI(BUNLARI DAHA YERLEŞTİRMEDİM)
AKLIMA GELENLER BUNLAR BAŞKA BİŞİ GEREK DUYMADIM...
ZATEN ÇOĞU İLE GERİ GELİOSUN...

Son düzenleme:
AYNEN KUZUM VALLA BİLMİYORUM PERŞEMBE GÜNÜ RANDEVU ALDIM ARTIK BENDE ODA FLN BELİRLEMEK İSTİYORUM BAKALIM...
GERÇİ BİR YANDANDA YA SEZERYAN GÜNÜNDEN ÖNCE GELİCEM DERSE ENDİŞEM VAR...
HAYIRLISI RABBİMDEN...
ANESTEZİ DRUYLA GÖRÜŞTÜRCEM DEMİŞTİ DRUM BANADA AMA BEN DOĞUM ZAMANI GÖRÜŞTÜRÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
VALLA EPİDURAL,SPİNAL FLN HİÇ İSTEMİYORUM ASLINDA AMA KISMET YİNE HAYIRLISI DİYORUM NE DİYEYİM...

CNM İŞTE HEPİMİZ SENİN TABİRİNLE MANYAKIZ:ddd
İNSAN SON ZAMANLARINI BÖYLE SAPLANTILI GEÇİRİYOR...
GERÇİ BEBEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIĞIMIZDA "ACABA BU AY HAMİLE KALDIMMI DİYİP ADET GÜNLERİME YAKIN GİR ÇIK PEÇETE KONTROLU YAPAN YİNE AYNI MAHLUK"
KADINNN....

hadi hayırlısı canım.. yok yoookk bana da aynı şeyi söyledi doktorum anestezi dr la görüşücez. büyük ihtimalle seninde öyle olacaktır:) aman diyim canım öyle düşünme.. eşim de "bu ara kendini fazla yorma da suyun falan gelmesin yat dinlen" dedi... sen de dikkat et canım kendine. valla ben epidural istiyorum genel hiiiiç istemiorum. umarım herşeyim normal çıkar da epidural olabilirim :)

Günaydın canım. Doğum çantasında neler olmalı diye sormuşsun.Ben hazırladığım doğum çantama 1 pijama takımı,1 gecelik,1 tane alt pijama,1 tane emzirme sütyeni,3 tane alt iç çamaşırı, 2 tane atlet , havlu , terlik , çorap, 3 tane askı ( lazım olur diye :) ) hastane çıkışında giymek için kıyafet, lohusa tacım , zemzem suyu , hurma , 1 paket ped. çantaya koyacaklarımda parfüm, göz kalemi,tarak :KK70:

Bebek için hazırladığım çantada 3 tane ayaklı tulum,3 tane çıtçıtlı badi, 3 tane patikli pijama , 3 tane eldiven ,2 tane yakalık, 3 tane çorap, 3 tane ağız bezi , pişik kremi , ıslak mendil , bebe şampuanı, 2 tane battaniye , emzik ne olur ne olmaz diye , 1 tane mama kaşığı ( süt gelmeyince mama veriyorlar bazen biberona alışmasın hemen diye mama getirirlerse de kaşıkla verilir ) , bebek bezi şimdilik aklımdakiler bunlar aklıma gelen olursa tekrar yazarım sana.

ayrıca hastane çıkışında bebeği taşımak için ana kucağı , kapı süsü , lokum için tepsi , bebek şekeri

Son düzenleme:
CNM VALLA BEN ŞÖYLE Bİ ÖZET GEÇEYİM SANA...
BEBEK İÇİN....
2 TAM TAKIM HASTANE ÇIKIŞI(çorabına,ağız mendiline kadar herşeyi penye baddaniyenin içine güzelce koydum ve ilk olarak giydirilicek olanı anneme gösterdim..)
ıslak mendil...
emzik...
(biberon istersen koy ama ben oğlumda koyunca ebenin biri sen pisikolojik olarak emziremeyebilirm düşüncesine girmişsin bu hazırlıkla dedi oyüzden şimdi koymadım..)
5 adet bez(hastane veriyomuş ama olsun...
(hastane çıkışlarını tam giydirecek şekilde hazırladım fakat ufak parçalar yakalık ,şapka ,önlük gibi parçaları annem verme hemşirelere düşürüyolar dedi onları ayırdım bebek odaya gelince annem giydirecek..)
ve bebeği ne ile taşıyacaksanız çıkarken onun içinede bebeği rahat ettirecek bi düzenek....
2)KENDİM İÇİN....
2 TAKIM İÇ ÇAMAŞIRI...
BİR SÜSLÜ BAŞ UCU HAVLUSU....
BİR KISA ÇORAP...
BİR TERLİK....
BİR GECELİK....
BİR PİJAMA TAKIMI(SABAHLIKLI)
DEODORANT...
PED...(ÇOK FAZLA GEREK YOK)(BUNUDA HASTANEDE PAMUĞA SARILMIŞ GAZLI BEZ TİPİ BİŞİ VERİYOLAR ÇOK RAHAT OLUYO HATTA BEN EVE ÇIKARKEN 4-5 ADET İSTEMİŞTİM VERMİŞLERDİ...)
TARAK....
TOKA.....
BİR YÜZÜK (MALUM DOĞUMA GİRERKEN ÇIKRTTIRIYOLAR)
KÜPE...
7 ADET GÖĞÜS PEDİ...
3)ODA SÜSLEMESİ İÇİN...
KAPI TÜLÜ
KAPI SÜSÜ
TÜLLÜ ÇİKOLATA LOKUM İÇİN TEPSİM...
GÜL SUYU(TÜLLE SÜSLENMİŞ)
FOTOĞRAF MAKİNASI,ŞARJI,TELEFON ŞARJI(BUNLARI DAHA YERLEŞTİRMEDİM)
AKLIMA GELENLER BUNLAR BAŞKA BİŞİ GEREK DUYMADIM...
ZATEN ÇOĞU İLE GERİ GELİOSUN...

çoooookkk teşekkür ederm canım benimmm valla o kadar yardımcı oldun ki allah razı olsun :) bu arada 2 hastane çıkışından başka bişey koymadın mı hani tulum, body falan... gerçi hastane çıkışlarının içinde body ve tulum var ama yeter mi ki??

Günaydın canım. Doğum çantasında neler olmalı diye sormuşsun.Ben hazırladığım doğum çantama 1 pijama takımı,1 gecelik,1 tane alt pijama,1 tane emzirme sütyeni,3 tane alt iç çamaşırı, 2 tane atlet , havlu , terlik , çorap, 3 tane askı ( lazım olur diye :) ) hastane çıkışında giymek için kıyafet, lohusa tacım , zemzem suyu , hurma , 1 paket ped. çantaya koyacaklarımda parfüm, göz kalemi,tarak :KK70:

Bebek için hazırladığım çantada 3 tane ayaklı tulum,3 tane çıtçıtlı badi, 3 tane patikli pijama , 3 tane eldiven ,2 tane yakalık, 3 tane çorap, 3 tane ağız bezi , pişik kremi , ıslak mendil , bebe şampuanı, 2 tane battaniye , emzik ne olur ne olmaz diye , 1 tane mama kaşığı ( süt gelmeyince mama veriyorlar bazen biberona alışmasın hemen diye mama getirirlerse de kaşıkla verilir ) , bebek bezi şimdilik aklımdakiler bunlar aklıma gelen olursa tekrar yazarım sana.

ayrıca hastane çıkışında bebeği taşımak için ana kucağı , kapı süsü , lokum için tepsi , bebek şekeri

teşekkür ederim tatlım yaaa ne güzel halletmişsin herşeyini ben de yarın bu işi bitirmeyi düşünüyorum artık... sen her birinden 3 er tane koymuşsun demekki.. benim de aslında merak etiğim konulardan biriydi neyden kaçar tane konmalı die.. aklına gelen olursa yazmanı bekliyorum çok sağol canım :KK70:D

Sevgili forum arkadaşalrım
dert ortaklarım.tam temmuz annesi olacakken 30 haziran sabahı 8:40ta tontiş kızım geldi. 50 cm ve 3850gr olarak doğdu.sezeryanla oldu çünkü suyum geldi fakat ne sancı ne de açılmam oldu.şimdilik bu kadar yazıyorum ağrılarım var hala :21:

Masallah canim kizina. Allah anali babali buyutsun insallah.

herkese günaydın güzel bir inş.. bu gece sürekli ağrılarla uyuyamadım kabus gibiydi belim karnım sürekli ağrıdı sancı gidip gelen bişey olmalı ama bu ağrılar sabitti sancı değildir ama anlayamadım bi doğursaydım hayırlısıyla çok zor bu günler :KK14:
Kasma kendini...
Sabahları gözünü açınca "aman nişanım gelmişmidir" diye iç çamaşırına bakma mesela...!
Hatta gece yatarken acaba bu gece doğumum başlarmı diye her gece uykuya dalmakta zorlanma bence...

ayy canım aynı benn nolucak halimiz yaa:emir_bebek:

kızlarr hastane çantanıza göğüs pompası koydunuz mu yada koymayı düşünüyor musunuz?? ben kararsız kaldım da...

bebek için;
3 takım iç badi, çorap, şapka, eldiven, tulumu yada alt üst (hastane çıkış diye aldığım şey 2 takımı oluşturdu zaten onun dışında birtanede uydurdum koydum erkek bebekler çok işermiş ondan fazla al dedi doğuran arkadaşım. birde ben hepsini poşetledim üzerine yazdım. ilk giyilecek, çıkarken giyilcek, foto çekiminde giyilcek diye)
2 adet penye 1 adet polar battaniye (2 adet penyenin sebebi yine çiş :) poları arkadaş tavsiye etti oda temmuzda doğurdu üşüyor bebiş ben havlu örtmüştüm yoktu yanımda dedi)
bebek bezini hastanenin verip vermeyeceğini bilmediğimden 1 paket aldım

kendim için;
5adet iç çamaşırı
1 atlet 1 sütyen
1 pijama takımı
1 gecelik takımı
2 çorap
1 terlik
lohusa tacı
ped
göğüs pedi
havlu
kirli çamaşırları koymak için poşet
diş macunu ve fırça
tarak
sıvı sabun
kağıt havlu
krem
ıslak mendil
hurma zemzem
fotoğraf makinası
şekerler
anakucağı
makyaj malzemesi
su şişesi (çok su içiomuşsun şişen olsun dik iç dediler :KK70:)

benimde böyle

kızlarr hastane çantanıza göğüs pompası koydunuz mu yada koymayı düşünüyor musunuz?? ben kararsız kaldım da...

ben koymadım almadımda zaten
gerek duyulursa hastanede o konuda yardımcı olurlar diye düşünüyorum en kötü gidi hemen alınır
almama sebebimde çocuk doğmadna süt durumumu bilemiyorum ee Allah korusun sütüm az olursa pompayı ne yapacam ben
doğsun bakalımsüte ona göre alırız hemen

Kasma kendini...

evet stres yapmamak lazım.benım 1 hafta önceki nst de sancım 30 a cıkmıstı hıc olmazsa.sonra bayagı stres yaptım.başka seylerde oldu ağlayıp duruyodum bı kac gundur.ve dunku nst de sancılarım 10 un altına düşmüştü.strese bağlıyorum.

evet stres yapmamak lazım.benım 1 hafta önceki nst de sancım 30 a cıkmıstı hıc olmazsa.sonra bayagı stres yaptım.başka seylerde oldu ağlayıp duruyodum bı kac gundur.ve dunku nst de sancılarım 10 un altına düşmüştü.strese bağlıyorum.

Canim yaa bak fame arkadasimizinda agrisi sancisi yoktu biranda oluyor bu isler, insallah birden harekete gecer bebisin bir avazda kurtulursunuz. galiba biz stres yaptikca babak geriye kaciyor:KK1::KK1::KK1:

X