• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

geçmiş olsun hemşerim. inşallah ilerlemez ama fıtığın ameliyatsız tedavisi de var galiba. ama ona bile gerek kalmadan geçer inşallah. memo'ya da maşallah. kimbilir ne şeker olmuştur :nazar:

arnazar oyuncaklarınız elinize geçince yorumlarını bekliyorum canım. bizim de bir fikrimiz olsun. telefondan ben de almak istiyorum. bizimki de telefon delisi.

hemşire, görümcemle aynı gidiyorsunuz. o da hamile. oğlu olacak kısmetse, ona da sezaryen tarihi 25 aralık vermiş doktor. onu gördükçe benim geçen seneki halim geliyor aklıma hep. dayımın kızı ve teyzemin torunu da hamile, oğulları olacak ve hepsi de aralık sonu, ocak başı. nasıl da denk gelmiş. Allah bebeklerinizi kucağınızda görmeyi nasip etsin.

Yaslilar erkek senesi dedide inanmadim oyleymis heralde benim cevremde hep erkek Allah saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin bu kadar emek verdik bulantisi kusmasi kizimla birlikte cok cok zor oldu yani kolay hicbirsey yok tabide kizimda dinleniyodum yatiyodum simdi o ilgi istiyo yinede cok sukur bi kereden aradan cikicak artik su hamilelikleri atip cocuklarimi buyutmeye bakicam insallah emer beni yormazda oglum bayramim olur yani

çikko almıştım ben gebeyken.
soğuk üflüyor.
ama çok marka farketmez bence.

mozp ben kaçırmışım ya kusura bakma.ben wee nin kullanıyorum çok ama çok memnunum.tavsiye ediyorum.

Gormedim canim yaa gecmisi hic okuyamiyorumki geldigimde birikmis oluyo bende vakit bulamiyorum tekrar yazarsan gorsem muhakkak donerdim kusura bakma

bebeğin ne kadarlık?ikinci bebeğinle ne kadar var yaş farkı olacak aralarında ? başka sorularda sormuştum sanki ama unuttum.aklıma gelince sorayım oulr mu ?

bende allah yine anneliği bana layık görürse ve sağlık sorunum olmazsa üç beş yıl sonra yine bebek düşünüyorum.

Yok yaa 7 yil cok fazla cocuk bencil buyuyo paylasimci olmuyo ve digeri oldugunda cok kiskaniyo bide oyun srkadasi olmuyo evde sen daha iyi bilirsin bence bi cocugun kardesiyle buyumesinden daha guzel bisey yok.iki yasta cok guzel benimki cok hizli ama kizimin henuz biseylerin farkinda olmadigini gorunce seviniyorum yani anlayacagi zaman gelince zaten kardesinin varligini kabullenmis alismis olucak insallah.bide senin bakanin var benim oyle imkanim olsa dogururum ust uste sonra ne olacagini kim bilir en azindan gozun arkada deil bunlari dusun derim hakkinda hayirlisi

bende bebeklerime ileride kardeş istiyorum ama sağlığım el verirse inşallah.

aayy rabbim bi tatlı kuzularım var maşallah.kızım örümceğine tutunup ayağa kalktı da çığlıklar atıyor bir iki adım atmaya çalışıyor.gülüyor rabbim evlatlarımızı nazarlardan korusun inşallah :nazar::emir_bebek:

bu arada kızlar ben bebeklerime ceviz vermek istiyorum.sizler ceviz nasıl veriyorsunuz.biliyorsunuz ben doktor kontrolünde hep gıda verdim.şimdi kararsızım ama vermekte istiyorum.

cevizi rondodan geçirip mama ile karıştırıp vermek istiyorum sizler nasıl veriyorsunuz ?

ayrıca öğün öğün neler veriyorsunuz bana listeler misiniz?

bu ay sonu allah izin verirse memlekete gideceğim.döndüğümde herşeyi yiyor olsunlar istiyorum.malum bağırsaklarını da zorlamak istemiyorum.

bu arada sizleri de özlicem.:5:

biz eşimle hiç başbaşa yatmadık
gece kuşlarımızda bizle uyurdu epey kalabalıktık yanii
memoyu ilk önce aramıza yatırdık hepberaber yatalım diye ama eşim dönerim zarar veririm diye sabaha kadar uyumadı
sonra odasına geçirdim memoyu
eşimin iş yeri ağır sanayi 2 işçisi makinaya kapılıp öldü eğer yorgun uykusuz olursa zorlanır allah korusun kötü sonuçlar olabilr
eşimle oturduk konuştuk
şimdilik mehmet büyüyene kadar geceleri onun yanında yatıyorum
artık geceleri acıkıp uyanmıyo ama emziği düşüyo su istiyo veya uykusu kaçıyo belli olmuyo
eşim 11 de yatıyo sabah 5 te kalkıyo uykusu bölünmemesi lazım
yani romantizimden daha önemli şeyler yüzünden ayrıldık biz
ama işinden memnun değil arkadaşıyla iş kurmayı planlıyorlar olursa beraber yatacağız erken kalkma derdi olmayacak o zaman

konulara geç cevap vermek biraz saçma oluyor ama
ben seni anlıyorum eşin çok erken kalkıyor ve zor bir işi var, dinlenmesi lazım
biz yatağa ayırmadık ama ben de senin gibi teklif etmiştim ayrı yatmayı
ama işini düşünerek onu düşünerek değil
gece 3 te kalkıp ameliyata gidip, uykusuz bir geceden sonra ertesi gün 8 ameliyata girdiği ya da 100 hasta baktıgı oluyor.
ben bencillik yapıp, hastaları riske atmak istememiştim.
ama kendisi zaten asistanlıkta sabaha kadar uyumadan hasta başında bekleidğini, uykusuzluğa alışkın oldugunu, birlikte uyumak istediğini söylediği.
senin bu konuda düşünceli oldugunu düşünüyorum
ha aman aman yardım eden biri değildir bebek bakımına ama işim ağır yorgun oluyorum diye bahanesi var.

ayrı yatmak zorunda kalanlarında birliktelikleri olabilir. birlikte yatan, bakımlı, çocuklu ya da çocuksuz kadınları bile eşleri aldatır.
bu durumun biraz adamla alakası oldugunu düşünüyorum
aldatan adamın bahanesi hazırdır: anne oldun bakımsızlaştın, kilo aldın, bana ilgi göstermedin, yatağı ayırdın, anne olmasa evlendin saldın kendini falan filan
tüm bu nedenler adamı haklı çıkarmaz bence.

ben de ekim sonu gittim. 10 kilo, 77 cm :nazar:. ama biz ocak doğumluyuz. sizlerden biraz büyüğüz.
o zaman benim sıpa yakiaşıyo sizinkilere sevindim cnm şimdi
canım hoşbulduk buradayımda çok aktif olamıyorum fırtına gibi bir oğlum var :))) bizde bugün kontrole gittik 9.150gr 76 boyumuz seininiki de iyimiş maşallah

aynı boyları kemikli benim oğlum sanırsam bende öyleyim çünkü gelişimi güzel ya çok seviniyorum allah bebekleri hasta olanlara şifa versin inş

ben bugün sağlık ocağına sordum pilavla yoğurdu karıştırıp vereyimmi diye ama zorlama yemek istemez ise dediler azar azar alıştır dediler bende zorlamayacağım akşamda patates püresiyle yoğurt verdim zorlamadım biraz ezmeden vermiştim istemediği yerde kestim

ceviz için erken değilmi ağır gelmezmi püre yapılabilir ama bazı şeylerin zamanı için erkenmiş 1 yaşında verilenler ayrı 1 buçuk yaşından sonra verilenler ayrı....

Hugocuk geçmiş olsun yavrum, doktorun verdiği hareketleri aksatmadan mutlaka yap. Benim de kardeşim bel fıtığından kapalı ameliyat oldu, umarım seninkisi ilerlemez. Dikkat et kendine.

Bugün balkabağı tatlısı yaptım, minnoşum için de özel pişirdim püre gibi bayıldı. Özellikle benim gibi demir damlası kullanmayanlar için öneririm. Kansızlığa birebirmiş. Ayrıca içerisindeki lif oranı yüksek olduğundan kabız bebişlere de çok faydalı.

saol yawrumm :9:
bende pazardan aldım memikto için az bişey ama annem gelirken getirir tatlısını yaparım

aayy rabbim bi tatlı kuzularım var maşallah.kızım örümceğine tutunup ayağa kalktı da çığlıklar atıyor bir iki adım atmaya çalışıyor.gülüyor rabbim evlatlarımızı nazarlardan korusun inşallah :nazar::emir_bebek:

bu arada kızlar ben bebeklerime ceviz vermek istiyorum.sizler ceviz nasıl veriyorsunuz.biliyorsunuz ben doktor kontrolünde hep gıda verdim.şimdi kararsızım ama vermekte istiyorum.

cevizi rondodan geçirip mama ile karıştırıp vermek istiyorum sizler nasıl veriyorsunuz ?

ayrıca öğün öğün neler veriyorsunuz bana listeler misiniz?

bu ay sonu allah izin verirse memlekete gideceğim.döndüğümde herşeyi yiyor olsunlar istiyorum.malum bağırsaklarını da zorlamak istemiyorum.

bu arada sizleri de özlicem.:5:

melitta ben cevizi rondodan geçiriyorum, burdan öğrenmiştim.
kahvaltısına (bulamaç yiyor), yoğurduna falan katıyorum.
kabuksuz alıyorum. hem cevizleri kırmaya vaktim yok, hem de kabuk düşer diye korkuyorum.
annesiyle bebeğine birlikte bakanlar cevizi kırarsa daha taze yer bebişler.

sizin üniversitede kadın dogumda doç. emine hoca var, eşimi çok sever, hatta oraya üniversiteye gel demişti ama bizimkinin zorunlu hizmeti falan var.
4-5 ay önce ayşenur diye bir arkadası başladı hoca olarak.
çanakkaleye tayin durumumuz olsa isterdim
deniz gören yer iyidir

evet zaten bende emine hocada doğum yaptımm :ssz: :ssz:

bir kaç gündür girmedim 15 sayfa birikmiş geriye dönük okuyacagım

nisanenin kız iyileşmiş sevindim
hugo geçmiş olsun, Allah şifa versin.

sorum 1 : ben bugün kasaptan kemik aldım, içinde ilik olandan çorba için. bir yerde duymuştum. yararı yokmuş diye. sizce yararlı mı? bebeğe besin değeri olarak yararı olmasa bile çorbanın kokusunu değiştirse bile yeter diye düşünüyorum. sizin bu konuda bilginiz var mı?

sorum 2: buharlı temizlik makinesi almayı düşünüyorum. nette arçelik alanlar memnun kalmış. siz ya da çevrenizde kullanan var mı? kullananlar hem zemin, hem mobilyada, hem camda kullanabiliyor mu?

bu arada evimize döndük. baba oğul bir hafta görüşmeyince nasıl özlemişler birbirlerini. oğlum babasına sarılıyor, yüzünü okşuyor, inceliyor ve bana hiç gelmedi onun kucagında. zaten kamera ile görüşme sırasında çocuk camı okşuyordu, nasıl şaşırdım. Allah hiç bir bebeği anasız babasız ve sevgisiz bırakmasın

sorularının cevaplarını biliyorum ama kısaca geçmiş olsun dedin madem bende cevaplamıcam :35:

gece 3 te kalkıp ameliyata gidip, uykusuz bir geceden sonra ertesi gün 8 ameliyata girdiği ya da 100 hasta baktıgı oluyor.
ama kendisi zaten asistanlıkta sabaha kadar uyumadan hasta başında bekleidğini, uykusuzluğa alışkın oldugunu, birlikte uyumak istediğini söylediği.
ha aman aman yardım eden biri değildir bebek bakımına ama işim ağır yorgun oluyorum diye bahanesi var.

ayrı yatmak zorunda kalanlarında birliktelikleri olabilir. birlikte yatan, bakımlı, çocuklu ya da çocuksuz kadınları bile eşleri aldatır.
aldatan adamın bahanesi hazırdır: anne oldun bakımsızlaştın, kilo aldın, bana ilgi göstermedin, yatağı ayırdın, anne olmasa evlendin saldın kendini falan filan

senfat eşinin branşı nedir?

bu arada sorunun cvp ı kemik yararlı değil deniliyor ama eskiler hep kemik suyuna çorba yapar.bende bayramdan attım birkaç etli kemik.haşlicam bebeklerime yediricem suyunu da çorba yapıp içiricem.

Son düzenleme:
dediğin çizgi filmeler hangi kanalda, ben hiç bilmiyorum

d samartta luli bebeğim tv var çok ilgisini çekiyo bebeklerin çünkü çocuk gelişim uzmanları filan hazırlıyor programları
oyun saati uyku saati beslenme var değişik müzükler eşliğinde yayınlıyorlar
inanırmısın tüm gün açık olsa izlerler çok ilgilerini çekiyo ama ben çok izletmiyorum o kanalı 10 dk. işim varsa filan işte mecburen yani çünkü mehmet bayramdan geldiğimizden beri çok mızlak oldu devamlı ağlanma sızlanma modunda çok zorluyo beni
başka çizgi film kanallarıda var ama onlar bebeklere hitap etmiyo bu kanal bebekler için
birtek callionun müziğini duyunca döner bakar ama izlemez

senfat eşinin branşı nedir?

bu arada sorunun cvp ı kemik yararlı değil deniliyor ama eskiler hep kemik suyuna çorba yapar.bende bayramdan attım birkaç etli kemik.haşlicam bebeklerime yediricem suyunu da çorba yapıp içiricem.

ben de bayramdan kemikle çorba yaptım ama kemikler etliydi ve çorba çok lezzetli oldu. kasaptan aldıklarım etsiz, ilikli. çorbada kokusu olur mu bilmiyorum sırf kemiğin

hugo söylesene kızzzz

melitta ben cevizi rondodan geçiriyorum, burdan öğrenmiştim.
kahvaltısına (bulamaç yiyor), yoğurduna falan katıyorum.
kabuksuz alıyorum. hem cevizleri kırmaya vaktim yok, hem de kabuk düşer diye korkuyorum.
annesiyle bebeğine birlikte bakanlar cevizi kırarsa daha taze yer bebişler.

kahvaltı da mı ekliyorsun bende kahvaltı da mama ile bulamaç gibi yapıp versem olur sanırım.

malşesef annemle bakmıyorum bebeklerime annem ziyaretime geldi de birazcık rahat ediyorum.ben mutfakta yemek yaparken annemde bebeklerle ilgileniyor.aklım oda da kalmıyor.birde ada süresi olduğu için malesef süreli kalınıyor.

inşallah bu ay sonu da memleketime gideceğim inşallah.eşimin işi dolayısıyla yoğun olacak.o yüzden bir -iki ayburalarda olmicam.birde türkiye yi özledim.

yorgunluk dalgınlık olmadık sonuçlar doğurabilir
eşimin işçisi yorgunmuş makinaya eğilmiş makina çalışıyomuş ve paramparça oldu saniyede ufak çocuğu vardı yetim kaldı
eşim makina mühendisi hergün kocaman makinaların tamiri bakımı vs.. pekçokk iş oluyo bazen kir pas içinde gelir ateşlerin içinde ağır sanayii çünkü onu sevdiğim düşündüğüm için ayrı yatıyoruz ama bu durum aramızda soğukluğa neden olmadı
inşallah iş kurma fikirleri var olursa kurtulacak o iş yerinden

kadın dogum uzmanı

eşin mi doğurttu seni ? benim kuzen girmemişti eşinin doğumuna :6: halbuki süper bir doğum anısı olurdu :9::49:

bilgi paylaşılınca güzeldir.

fıtık hakkında bilgim olsa önerilerde bulunurdum canım. Allah şifa versin demekten başka bir şey yazamadım.

bende üç yıldır fıtık denen illetle boğuşuyorum.arkadaş olmaya çalıştım olmadı ite kaka yaşamaya çalışıyoruz ama bazen ağrıdan çıldırıyorum.birde kolumda refleks kaybı oluştu inşallah kuvvet kaybı yada kas erimesi oluşmaz.ayrıca belden dolayı bacağım da ağrıyor kasılıypor bazen çok kilolu değilim oradan yırtıyorum :52:

d samartta luli bebeğim tv var çok ilgisini çekiyo bebeklerin çünkü çocuk gelişim uzmanları filan hazırlıyor programları
oyun saati uyku saati beslenme var değişik müzükler eşliğinde yayınlıyorlar
inanırmısın tüm gün açık olsa izlerler çok ilgilerini çekiyo ama ben çok izletmiyorum o kanalı 10 dk. işim varsa filan işte mecburen yani çünkü mehmet bayramdan geldiğimizden beri çok mızlak oldu devamlı ağlanma sızlanma modunda çok zorluyo beni
başka çizgi film kanallarıda var ama onlar bebeklere hitap etmiyo bu kanal bebekler için
birtek callionun müziğini duyunca döner bakar ama izlemez

bizimkiler de bu aralar peppe ve keloğlan a deli oluyorlar.halbuki 2 yaşından önce sakıncalı.aaa reklamları unutmamak lazım.özellikle beğendikleri reklamlar var

ben de bayramdan kemikle çorba yaptım ama kemikler etliydi ve çorba çok lezzetli oldu. kasaptan aldıklarım etsiz, ilikli. çorbada kokusu olur mu bilmiyorum sırf kemiğin

hugo söylesene kızzzz

tabi kokusu da tadı da olur.çünkü ben etsiz kemiklerde ayırdım.hepsini haşlayacağım.havuç patates birde pirinç yerine şehriye katacağım.kemik suyunu nedense ben şehriye ye yakıştırıyorum.

kahvaltı da mı ekliyorsun bende kahvaltı da mama ile bulamaç gibi yapıp versem olur sanırım.

malşesef annemle bakmıyorum bebeklerime annem ziyaretime geldi de birazcık rahat ediyorum.ben mutfakta yemek yaparken annemde bebeklerle ilgileniyor.aklım oda da kalmıyor.birde ada süresi olduğu için malesef süreli kalınıyor.

inşallah bu ay sonu da memleketime gideceğim inşallah.eşimin işi dolayısıyla yoğun olacak.o yüzden bir -iki ayburalarda olmicam.birde türkiye yi özledim.

ben de izmirden dun geldim. bayramda gitmiştim.

Bende dün gece oğlumu yatağına koydum sabaha kadar orda yanımızda yattı sabah emmek için uyandı yine koynumda uyuya kalmış bağıra çağıra uyku sersemi ağlamaya başladı anlamadım ne olduğunu meğer kolu altında kalmış uyuşlmuşmuş geçince sustu bende sonra anladım küçük adamım...:)...

Ama artık yyerinde yatacak bende bebekken hep ayrı yattım oğlumla ikimiz yattık hep ama 2 aydır yatağıma geçtim yer yatağını bıraktım artık kış geliyo diye...

Ben kaçar kızlar oğlan yatmak istiyo iyi geceleeerrr cümleten iyi muhabbetlerr

Back
X