• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

suyu ben hiç denemedim aslında çok mantıklı denemeli. Ben emziğii veriyorum devam etmezse mecbur emziriyorum.

her çocuk farklı zamanlarda yapıyor bu işleri emekler merak etme. Sen de su vermeyi dene gece uynamalarına bak işe yarayabilir.

ben cihco polly magic kullanıyorum memnunum.

tşk ederim bilgi için herkese iyi geceler

merhaba ben aranıza yeni katildim
benimde bugün kızım 7 ayını dolduruyor..we ben burayı okuyana kadar bir canavar bizim ewde war galiba diyodum ama her ewde warmış bu tatlı canavarlardan :)
Ne çığlıklarımız biter, ne cimdiklenmiscesine ağlamalarımız, ne gece uykusuzluklarımız, ne anneye da da da die söylenmelerimiz, ne de yürümeye özenip de koltuk kenarlarından sürekli oraya buraya çarpmalarımız düşmelerimiz :)))

hoşgeldin :) aynen bizde de var bu bıcırıklardan.şimdi oğlumu oğlan uyuttu kızımda kucağında bi ekrana bi yüzüme bakıp duruyor :):):)

ben yüksek ses alışsın diye tv açıkken uyutuyordum minnoşu
şimdi ses pek etkilemiyr ama ani sese ne yaparsan yap uyanıyor
mesela tek düzey bir ses varsa evde sorun yok
ama biri hapşırsa çatal yere düşse kapı çalsa yan komşu duvara çivi çaksa ya da dışardan ani bir motor sesi gelse uyanıyo
yani ses alışmak diye bişey malesef yok sanırım
Allah size sabır versin

haklısın .ani seslere çabuk tepki veriyorlar :) büyüdüklerinde kendi seslerinden başka ses duyamicaz şimdi bile bizim evde çığlıklardan kapı sesi duyulmuyor.bugün eşim nöbetçi atıştırıcak birşey hazırlamıştım ona.kapıyı bebeklerin sesinden duymamışım.aradı beni "sevgilim alacağımı aldım seni seviyorum "dedi :53:

ben geceleri her emzirme sonrası mutlaka su da veriyorum. durasellanın önerisini doğru buluyorum. oğlanı emziriyorum ve 1 saat sonra uyanıyor, içi yanıyor suyu verip, emziği de agzına tıkayıp uyutuyorum. ama gecen hafta bir gecede 5 kere kalktıgı olmuştu suyu verince hemen uyuyordu.

hoşgeldin :) aynen bizde de var bu bıcırıklardan.şimdi oğlumu oğlan uyuttu kızımda kucağında bi ekrana bi yüzüme bakıp duruyor :):):)

haklısın .ani seslere çabuk tepki veriyorlar :) büyüdüklerinde kendi seslerinden başka ses duyamicaz şimdi bile bizim evde çığlıklardan kapı sesi duyulmuyor.bugün eşim nöbetçi atıştırıcak birşey hazırlamıştım ona.kapıyı bebeklerin sesinden duymamışım.aradı beni "sevgilim alacağımı aldım seni seviyorum "dedi :53:

O kadar konsantre olmuşsun bak sevdiceğin gelmiş gitmiş :)) ne de güzel teşekkür etmiş.
Sen kayınvalideni takma kafana
burda söylenen bir çok şeyi benim kayınvalidem de söyledi byükler doğru olanın kendi zamanındaki şeyler olduğunu zannediyorlar
ben hiç takmadım kafama dersem yalan olur ben de üzüldüm ama gelip geçer sonra üzüldüğümüzle kalırız o yüzden boşveriyorum sen de takma
Bak ben ne diyorum haftanın iki günü kayınvalidemdeyim bana nerdeyse yarım satte bir emzir şu çocuğu aç bu der :)
uyanınca hemen emzir acıkmıştır diyo
altını alıyorum altına yapmış midesi boşalmıştır emzir diyo
her bahane de emzir diyor birinde emziriyorsam ikisinde emzirmiyorum
bazen de anne yeni emdi aç değil diyorum
bazen şimdi emdirdim sen görmedin diyorum :)
Geçip gidiyor böyle yedi ay geçti düşün geçer gider :)
Sen canını sıkma

ben geceleri her emzirme sonrası mutlaka su da veriyorum. durasellanın önerisini doğru buluyorum. oğlanı emziriyorum ve 1 saat sonra uyanıyor, içi yanıyor suyu verip, emziği de agzına tıkayıp uyutuyorum. ama gecen hafta bir gecede 5 kere kalktıgı olmuştu suyu verince hemen uyuyordu.

Gece verdiğin duyu biberonla mı veriyorsun
ben gündüz suyu bardakla veriyorum da gece su vermeye biraz korkuyorum o yüzden bi türlü denemedim su işini
gece uyandıkça emziriyorum zor oluyo :(

Canım teşekkürler valla ben buraya link bırakıyorum ama neredeyse kimse yorum yapmıyor iyi ya da kötü diye :)
Durasella ile senfat bakıyor diye biliyorum sen de bakıyormuşsun sevindim

49.700 mü ikiz annesinin hem de ben onları hep şişko olur sanırdım :) gerçi benim bir arkadaşım da ikiz doğum yaptı verdi kilolarını
ama sen al biraz ya ellinin altındaki kilolar benim gözümü korkutuyor sıfır beden manken kilosu :)
bol bol ye tatlıları al kiloları tabi almak istiyorsan

teessüf ederim daha önce de yorum yapıp beğenimi söylemiştim :(

bende korkuyorum dahiliye doktoruna gittiğimde reflü için benden önce eşim dedi kilo verdi diye doktor da değerleri iyi böyle de güzel görünüyor diye ama açıkcası bende çok korkuyorum hastalıklara davetiye birde zayıflık hastalığına yakalanıcam diye korkuyorum.

ben ne düşünüyosam eşime söyledim söylüyorum açık açık
eskiden kızardı vayy ne diyosun derdi ama ailesinin yaptığı haksızlıkları o da görüyo artık ses etmiyo

ben eşime hiç açmadım ama bazen söylüyorum üzdüğümün farkındayım bişey demiyorum çünkü torunları var aramıyorlar.biz aradık hep .birde yurtdışı olduğu için tarife farklı maddi sıkıntı malum iki çocuk ama biz aramıyomuşuz haberleri geldi.önceden eşimi hep sıkıştırırdım ara sor diye ben sık sık arardım kendi annemden çok onları arardım.şimdi bayramda seyran da ara bi kutla kandillerini bayramlarını diyorum.çünkü ailesi birde vebal altına girmek istemiyorum.eşimde mahçup bu konuda ama eşimin suçu yok.birde eşim taraf tutmaz kim haklıysa o.burada mağdur olan ben oldum.iyice üzülüyor.çünkü doğum bu tatil değil ki.

tşk ederim bilgi için herkese iyi geceler

nereye gidiyorsun sohbet ediyoruz.gerçi saatte geç olmuş.benim kızın çığlıklarından oğlumda uyandı :ssz:

Hosbuldum :)
Ayyyy sizin hemde iki tane Allah bagislasin:)
Bende bazen dusunuyorumda aynısından bitane daha olsaydı nolurdu die sonra basıma bı ağrı saplanıyor korkudan :)
Bende 45 dk önce uyuttum Sabah 8 den buyanda daha yeni yorgun düştü :))

Kızlar benim oğlumda ek gıdaları artık aç olunca yiyor hayır demiyor sadece çorbalara alıştıramadım daha dün tarhana verdim pek yemedi fazla aç değldi yada sevmedi bilmiyorum alıştırcam ama artık sadece sütüm yetmiyor ona..... Dün alışverikteydim bende hakmardan oğluma prima aldım 100 tanesi 37 tl idi 9 kiloya kadar diyo oğlum 8 kiloydu pazartesi kilo boy kontrolü var bakalım 8500 olmuşmu? İnş olmuştur 4 numaraya geçsin ekimde inş.... Kızlar ıslak mendil alcaktım bugün karar veremedim normalde uni baby pişik kremlisinden aldım 2 pakete 10 tl verdim ama şimdi tuzlu geldi primanın vardı ıslak mendili vardı kullanan oldumu iyimi?ne alsam yarın acaba?

ben 6800 gr dan beri 4 numara kullanıyorum. 3,5 aydır kullanıyorrum, şu anda 8 kg oldugunu sanıyorum. 3 numara çok sıkar be.

çorbanın içine etinin bebek ekmeği var, her gun bir dilim çorbasına katarsın, 1,5 tl falan fiyatı. benim oğlan da sulu oldugunda cok sevmiyor, dikkat ettim. ekmekle bi dene.

Kızlar minnoşların oyuncaklarını nerede tutuyorsunuz? Ben şimdi netten oyuncak kutusu bakıyordum da kafama göre bulamadım ya, cici bici büyük bir şey istiyorum. Her yer oyuncak doldu, kirleniyor da orada burada olunca. Adam şimdiden zaptetti evi :)

okyanus ve deniz desenli mavi renkli, balıklı kirli sepetleri oluyor plastikten. onlara bakabilirsin. her gecen gun oyuncakları artacak

ben doğduğundan beri su veriyorum.bir aydan sonra da içtikleri kadar su biberonu ile verdim.bağırsak enf. geçirdiğinde hast. yatmıştı bebeklerim 25 günlüklerdi.hemşire kendi vermişti bi küçük biberonu bitirmişlerdi.özellikle kızım.hala da öyle kızım çok su içer ama oğlan pek içmez.sudan zarar gelmez.

O kadar konsantre olmuşsun bak sevdiceğin gelmiş gitmiş :)) ne de güzel teşekkür etmiş.
Sen kayınvalideni takma kafana
burda söylenen bir çok şeyi benim kayınvalidem de söyledi byükler doğru olanın kendi zamanındaki şeyler olduğunu zannediyorlar
ben hiç takmadım kafama dersem yalan olur ben de üzüldüm ama gelip geçer sonra üzüldüğümüzle kalırız o yüzden boşveriyorum sen de takma
Bak ben ne diyorum haftanın iki günü kayınvalidemdeyim bana nerdeyse yarım satte bir emzir şu çocuğu aç bu der :)
uyanınca hemen emzir acıkmıştır diyo
altını alıyorum altına yapmış midesi boşalmıştır emzir diyo
her bahane de emzir diyor birinde emziriyorsam ikisinde emzirmiyorum
bazen de anne yeni emdi aç değil diyorum
bazen şimdi emdirdim sen görmedin diyorum :)
Geçip gidiyor böyle yedi ay geçti düşün geçer gider :)
Sen canını sıkma

takmıyorum artık eınsteın .hazmedememiştim yapılanları ama artık takmıyorum.keşke böyle olmasaydı diyorum ama artık yapcak bişey yok zamanı geri alamam.alabilseydğim memleketime giderdim doğuma.
sağları solları beli olmuyor nasıl yersem diye atıp tutuyorlar.aslında niyetleri yardımcı olmak değil cahil gibi davranıp yerin dibine sokmak.çok günah yaa anlamıyorum bi türlü.anlamakta istemiyorum :37: zamana bıraktım. allah yardımcın olsun yaa benim 2 ayda psikolojim bozuldu herhalde yakın olsak kafayı yerdim.

rabbim razı olsun eşim çok iyidir.inşallah rabbim kızıma da babası gibi bir eş nasip eder ( amin)

Canım teşekkürler valla ben buraya link bırakıyorum ama neredeyse kimse yorum yapmıyor iyi ya da kötü diye :)
Durasella ile senfat bakıyor diye biliyorum sen de bakıyormuşsun sevindim

49.700 mü ikiz annesinin hem de ben onları hep şişko olur sanırdım :) gerçi benim bir arkadaşım da ikiz doğum yaptı verdi kilolarını
ama sen al biraz ya ellinin altındaki kilolar benim gözümü korkutuyor sıfır beden manken kilosu :)
bol bol ye tatlıları al kiloları tabi almak istiyorsan

ben sürekli bakıyorum ama bloguna yazamadım. ayrıca kızının saçları pek yok benim oğlumda da yok. ya bişey soracagım. sen ankaradaydın, durasella antalyadayım yazmış. siz ikiniz ankara çukurambar- söğütözü falan yakınmışız yazmadınız mı? ankarada oturan kim vardı. yanlış mı hatırlıyorum

einstein canım bende takip ediyorum blogunu hatta sık kullanılanlarımda :34: yazmak kısmet olmadı ama

Hosbuldum :)
Ayyyy sizin hemde iki tane Allah bagislasin:)
Bende bazen dusunuyorumda aynısından bitane daha olsaydı nolurdu die sonra basıma bı ağrı saplanıyor korkudan :)
Bende 45 dk önce uyuttum Sabah 8 den buyanda daha yeni yorgun düştü :))

Allah razı olsun cümlemizin kini inşallah.hiç korkma rabbim sabrını veriyor.gerçekten çok güzel hiçte korkulacak gibi değil.herkes beni korkutuyordu.çok zor falan diye .evet çok zor ama çok eğlenceli.sadece uykusuzluk ve yorgunluk zor geliyoro kadar.şimdi iki haftadıor annem yanımda da biraz rahat ediyorum.bugün mesela bi uyumuşum sabah namazından sonra .bebekleride anneme verdim mamalarını versin diye.bi kalktım saat 11:55 annem uyandırdı :16: uyandırmasaydı hala uyurdum herhalde :1: 7 aydır hiç bu kadar güzel uyuduğumu hatırlamıyorum :16:

benimoğlan cadı kızımın çığlıklarından uyandı ama annem sağolsun şimdi yine uyuttu.birazdan da ben uyuturum kızı.sonra da bana kapanış inşallah :9:

Ben kaçtım kızlar iyi geceler

hayırlı geceler :29:

oooo baya kalabalıkmış şuan burası, bütün kızlar toplandık :21:

hoşgeldin :21:

hoşbuldum canım baktım kalabalık herkes var bi selam vereyim dedim her zaman yazma fırsatım olmuyor

benimde öyle ama sağolsun annem bebeklerle ilgilenince bende sohbet edeyim dedim.içim rahatladı ya moralli bir şekilde uyuyacağım.gözümden uyku akıyor gerçi ama cadı kızım uyumadı birazdan çıkarım bende :)

ben 6800 gr dan beri 4 numara kullanıyorum. 3,5 aydır kullanıyorrum, şu anda 8 kg oldugunu sanıyorum. 3 numara çok sıkar be.

çorbanın içine etinin bebek ekmeği var, her gun bir dilim çorbasına katarsın, 1,5 tl falan fiyatı. benim oğlan da sulu oldugunda cok sevmiyor, dikkat ettim. ekmekle bi dene.

biz hala üç numara kullanıyoruz.4 numara büyük gelmişti.şimdi oğlum sünnet olunca oğluma kullanıyorum.numaralar büyüdükçe bezler azalıyor.sen bebeğinin maşallahı var o zaman.bizimkiler boy a gidiyor gibi ama kızım tombik gibi duruyor ama boyu uzamamış bu ay.

ben çorbaları azıcık katı yapıyorum bi bardak su ile 15 dk düdüklü de haşlıyorum ama giza arkadaşımız bir tarif verdi balıklı dört gözle bekliyorum en yakın zamanda deneyeceğim.balık çok iyi.

birde doktorumuz kahvaltı için harleys in bisküvisini yazmıştı.ilk geçen gün açtım çok beğendim büyük yuvarlak bir kurabiye.şimdilik yumurta ,peynir ,kurabiye,domates , ve sulandırmak için de azcık mama katıyorum.

ama mama sandalyesi aldığımızda tek tek yedireceğim.bizimle birlikte yesinler artık :16:

Back
X