2012 Şubat Anneleri

arkadaşım geliyo kızıyla 11 aylık onu görünce ne kadar sakin diyorum
giderken kızı görebiliyosun kaybetme şansın yok
benimki pire gibi bi bak yanında bi bak başka yerde yokoluveriyo üstelik emekleyemiyo
çok hızlı sürünüyo
şöyle sakin kız bebeklere bakınca dinleniyorum

arkadaşım geliyo kızıyla 11 aylık onu görünce ne kadar sakin diyorum
giderken kızı görebiliyosun kaybetme şansın yok
benimki pire gibi bi bak yanında bi bak başka yerde yokoluveriyo üstelik emekleyemiyo
çok hızlı sürünüyo
şöyle sakin kız bebeklere bakınca dinleniyorum

Canım bunun kızla oğlanla alakası yok ki karakter
biz bugün doğum gününe gittik 1 yaşında kız bebek annesine bir dakka huzur vermedi
yazık kızcağız onunla uğraşmaktan 45 kiloya düşmüş
bazı bebekler hareketli oluyor senin ki onlardan

sürekli bişeyler anlatıyo peltek peltek artık kafa sallamaktan başım dönüyo
ilgilenmezsem kızıyo
oysaki hiçbişey anlamıyorum
devamlı yüzüme bakıp tepkimi ölçüyo hep aynıysa yüz ifadem kızıyo
bende arada aaa öylemi filan diye şaşırmış gibi yapıyorum çok heycanlı anlatıyo o zaman
dışarda zor oluyo ufacık bebekle konuştuğumu gören şaşırıyo

$DSC02400.webp$untitled.webp

Durasella bak bu uzayan oyuncak şeysi içine attıkça boyu uzuyo :) fazla yer kaplamasın dersen
Ama yerin varsa şu çekmeceli olan süper bence :)

Canım bunun kızla oğlanla alakası yok ki karakter
biz bugün doğum gününe gittik 1 yaşında kız bebek annesine bir dakka huzur vermedi
yazık kızcağız onunla uğraşmaktan 45 kiloya düşmüş
bazı bebekler hareketli oluyor senin ki onlardan

haklısın
taa hamileyken doktor ultrasonda bakıp allah sana kolaylık versin demişti
düşün bezini bağlayamıyorum fırt dönüyo
tutupta bezini bağlayamazsın balık gibi kayar gider elinden
herşeyin normali iyi şimdi bu kadar yoruyo daha bunun emeklemesi var yürümesi var

haklısın
taa hamileyken doktor ultrasonda bakıp allah sana kolaylık versin demişti
düşün bezini bağlayamıyorum fırt dönüyo
tutupta bezini bağlayamazsın balık gibi kayar gider elinden
herşeyin normali iyi şimdi bu kadar yoruyo daha bunun emeklemesi var yürümesi var

Valla bu işin tek iyi yanı peşinden koşturup zayıfaması :))
Ben daha hiç kilo veremedim yazık bana :(

ben müdahale ettim çünkü kendi annemin yanlışları oluncada ediyorum dinlemiyorum
ben kimseyi dinlemedim doktorları dinledim
annemde hala bik bik bik
onu öyle yap bunu böyle yap
öff anne yeter diyorum :31:
annem başlarda alınıyoduda şimdi alıştı artık
kv ile konuşmuyoruz zaten

elbette anneme de müdahale ettim inanılmaz derece de yok yere kalbini kırdım.ama alınan kayınvalide oldu ikisinden de özür diledim annem kırıldığını belirtti ama yeni doğum yaptın ruhsal durumuna bağlıyorum dedi affetti ellerini de öptüm ama ruh halimden anlamayan kv. bana defalarca hellalik istememe ve affet beni dememe rağmen affetmiyorum affetmiyorum dedi hemde kendi evinde iken.nedeni de şu.oğlum ışın alırken ayaklarına çorap giydirmiştim.hemşire geldi çorapları çıkarın vücuduna temas etsin birtek gözlük için beresi kalsın dedi ve gitti.kv ise gittiği an bıyık altından hasta edecen çocuğuuuu dedi ve benim patladığım nokta oldu tepine tepine yeter ya yeter dedim.sinirlerim alt üst oldu. ama sonuç ne oldu biliyor musun???? ben sözde ona sen çocuk bakmayı bilmiyorsun demişim.asla öyle birşey demedim.ben ameliyatlı yatarken üç gün annemle beraber baktı kızıma.oğlum yanımda değildi.

evine gittiğim gün hoşgeldin demedi odaya gelmedi.sırf eşim için sustum yoksa hiçbir kuvvet tutamazdı beni orada.annemi de peşimden sürükledim oralara.hala kendime kızıyorum ama kader olan oldu.

şimdi konuşmuyoruz.böyle olmasını istemezdim ama zaten hiçbir sorun yokken de tlf larıma çıkmazmış.oraya gittiğimde öğrendim yıkıldım.memleketlisi olmadığım için mi yoksa çoook iyi olduğum için mi bunlar oldu anlamadım.belki de onlara göre benimde hatalarım olmuştur ama asla saygısızlık etmedim hiçbir zaman.evime geldiklerinde elpençe oldum ,hep üstlerine titredim.hep ben davet ettim.kendi evleri gibi rahat etsinler istedim.gidecekleri zaman kalın diye çok dil döktüm.kendi ailemden ayırt etmedim.annecim babacım diye hitap ederdim hep arardım.doğuma da onlar çok iyiler diye gittim binlerce kere pişmanım.öğrendiğimde yıkıldım daha çok şey duydum ama gebe olduğum için memleketime gitmedim çünkü eşim ailesi ile arası bozulur diye.söylenenleri yuttum.ölmüş babamı bile dillendirdiler kahroldum.

neyse walla çok konuştum.maksat içimi dökmek aslında onları kötülemek değil ama yasak demiştim ya hiç kimse ile paylaşamıyordum birtek burası vardı dertleştiğim şimdi o da yasak.içime ata ata hep hastalıklarla böyle boğuşuyorum işte.3 yıldır nerem ağrısa doktor stresten diyor.elle tutulur bir yanı olsa üzülüyorum.rabbime sığındım onları rabbime havale ediyorum.bu dünya da herkes istediği kadar herşeyi gizleyebilir , istediği yalanı diyebilir , istediğini yapabilir peki diğer dünyada ne olacak????

benim bebeklerde öyle çok hızlı sürünüyorlar kol kasları baya iyi çalışıyor :):):) mesela oğlan gözlerimi kapayıp açıncaya kadar çok hızlı sürünüp iki eliyle kızın saçına yapışıp bi de kendini çekiyor :):):):)

ama güzel kızım oğlumun saçlarını okşuyor ama o da çok hızlı hareket ediyor.hemen bi sağa bi sola dönüyor ayakları üstünde duruyor bi emekler gibi yapıyor ama cesaret edemiyor ikincisine ileri geri sallanıyor :D:D:D

Son düzenleme:
senin kız sakinmi sorun çıkartıyomu

Benim minnoş çok hareketli
Çok oyuncu ama ben sorun çıkartmak olarak görmüyorum bu durumu
her bebeğin kendine ait bir yapısı var bizimki de böyle diyorum :)
MEsela senin dediğin gibi bezini bağlatmaz kayıp gider oynamak ister bi de emekliyor kaçar.
Yerinde durmaz nerde muzur işler var onun peşinde diyorum :)
Feci ilgi sever her dakika konuş onunla sustu mu durmaz
ama alıştı kalabalığa ondan

Ofe fenaymış canım ya cadde mi oturuyorsun sen.

Hasır sepetler onusunda haklısın eline batablilir bendeki biraz düzgün bişey şimdilik bi kazamız olmadı
Şu içine oyuncak attıkça uzayan oyuncak torbası gibi bişeyler var du fotosunu bulup kayayım oyuncakçılarda falan vardır pratik olsun dersen ondan da alabilirsin.

Kıyamam minnoşlara o sesden nasıl korkuyorlardır yazık yaa

sorma arkadaşım ben bile korkuyorum bi gaza basıyorlar .şimdi alıştılar gibi sanki artık korkmuyorlar ama kaskatı kalıyorlar :1: aslında bebekleri yüksek sese alıştırmak lazım.

Kalabalığa alışkın bizim minnoş
Biz haftada en az iki gün kayınvalidemlere gidiyoruz eşimin iş yeri kayınpederimle birlikte
sabah giderken bırakır bizi bir apartman onların yani üç elti ve kayınvalidemin kayınvalidesi oturuyor :)
Doğal olarak tam dört evin insanı ve Asya ilk torun herkes Asya'ya deli oluyor Asya da onlara :)
Haftada bir gün de annemlere gidiyorum iki teyzemiz de orda Asya'yı kudurtuyorlar.
Hafta sonları da biz ya arkadaşlarımıza ya da kendi kendimize gezmeye gidiyoruz.
Böylece Evde bir iki gün duruyrum ben buna rağmen sıkılıyorum bazen
Asya alıştı hareketli tempoya :)

merhaba ben aranıza yeni katildim
benimde bugün kızım 7 ayını dolduruyor..we ben burayı okuyana kadar bir canavar bizim ewde war galiba diyodum ama her ewde warmış bu tatlı canavarlardan :)
Ne çığlıklarımız biter, ne cimdiklenmiscesine ağlamalarımız, ne gece uykusuzluklarımız, ne anneye da da da die söylenmelerimiz, ne de yürümeye özenip de koltuk kenarlarından sürekli oraya buraya çarpmalarımız düşmelerimiz :)))

sorma arkadaşım ben bile korkuyorum bi gaza basıyorlar .şimdi alıştılar gibi sanki artık korkmuyorlar ama kaskatı kalıyorlar :1: aslında bebekleri yüksek sese alıştırmak lazım.

ben yüksek ses alışsın diye tv açıkken uyutuyordum minnoşu
şimdi ses pek etkilemiyr ama ani sese ne yaparsan yap uyanıyor
mesela tek düzey bir ses varsa evde sorun yok
ama biri hapşırsa çatal yere düşse kapı çalsa yan komşu duvara çivi çaksa ya da dışardan ani bir motor sesi gelse uyanıyo
yani ses alışmak diye bişey malesef yok sanırım
Allah size sabır versin

merhaba ben aranıza yeni katildim
benimde bugün kızım 7 ayını dolduruyor..we ben burayı okuyana kadar bir canavar bizim ewde war galiba diyodum ama her ewde warmış bu tatlı canavarlardan :)
Ne çığlıklarımız biter, ne cimdiklenmiscesine ağlamalarımız, ne gece uykusuzluklarımız, ne anneye da da da die söylenmelerimiz, ne de yürümeye özenip de koltuk kenarlarından sürekli oraya buraya çarpmalarımız düşmelerimiz :)))

Hoşgeldin canavarlar alemine :)
Tatlı yaramaz bunlar :)

senin siten çok güzel asya bayılıyorum gülümsüyorum okurken izlerken :16:

bende en son 48.800 düm.annem gelince 49.700 oldum.:53:

Canım teşekkürler valla ben buraya link bırakıyorum ama neredeyse kimse yorum yapmıyor iyi ya da kötü diye :)
Durasella ile senfat bakıyor diye biliyorum sen de bakıyormuşsun sevindim

49.700 mü ikiz annesinin hem de ben onları hep şişko olur sanırdım :) gerçi benim bir arkadaşım da ikiz doğum yaptı verdi kilolarını
ama sen al biraz ya ellinin altındaki kilolar benim gözümü korkutuyor sıfır beden manken kilosu :)
bol bol ye tatlıları al kiloları tabi almak istiyorsan

elbette anneme de müdahale ettim inanılmaz derece de yok yere kalbini kırdım.ama alınan kayınvalide oldu ikisinden de özür diledim annem kırıldığını belirtti ama yeni doğum yaptın ruhsal durumuna bağlıyorum dedi affetti ellerini de öptüm ama ruh halimden anlamayan kv. bana defalarca hellalik istememe ve affet beni dememe rağmen affetmiyorum affetmiyorum dedi hemde kendi evinde iken.nedeni de şu.oğlum ışın alırken ayaklarına çorap giydirmiştim.hemşire geldi çorapları çıkarın vücuduna temas etsin birtek gözlük için beresi kalsın dedi ve gitti.kv ise gittiği an bıyık altından hasta edecen çocuğuuuu dedi ve benim patladığım nokta oldu tepine tepine yeter ya yeter dedim.sinirlerim alt üst oldu. ama sonuç ne oldu biliyor musun???? ben sözde ona sen çocuk bakmayı bilmiyorsun demişim.asla öyle birşey demedim.ben ameliyatlı yatarken üç gün annemle beraber baktı kızıma.oğlum yanımda değildi.

evine gittiğim gün hoşgeldin demedi odaya gelmedi.sırf eşim için sustum yoksa hiçbir kuvvet tutamazdı beni orada.annemi de peşimden sürükledim oralara.hala kendime kızıyorum ama kader olan oldu.

şimdi konuşmuyoruz.böyle olmasını istemezdim ama zaten hiçbir sorun yokken de tlf larıma çıkmazmış.oraya gittiğimde öğrendim yıkıldım.memleketlisi olmadığım için mi yoksa çoook iyi olduğum için mi bunlar oldu anlamadım.belki de onlara göre benimde hatalarım olmuştur ama asla saygısızlık etmedim hiçbir zaman.evime geldiklerinde elpençe oldum ,hep üstlerine titredim.hep ben davet ettim.kendi evleri gibi rahat etsinler istedim.gidecekleri zaman kalın diye çok dil döktüm.kendi ailemden ayırt etmedim.annecim babacım diye hitap ederdim hep arardım.doğuma da onlar çok iyiler diye gittim binlerce kere pişmanım.öğrendiğimde yıkıldım daha çok şey duydum ama gebe olduğum için memleketime gitmedim çünkü eşim ailesi ile arası bozulur diye.söylenenleri yuttum.ölmüş babamı bile dillendirdiler kahroldum.

neyse walla çok konuştum.maksat içimi dökmek aslında onları kötülemek değil ama yasak demiştim ya hiç kimse ile paylaşamıyordum birtek burası vardı dertleştiğim şimdi o da yasak.içime ata ata hep hastalıklarla böyle boğuşuyorum işte.3 yıldır nerem ağrısa doktor stresten diyor.elle tutulur bir yanı olsa üzülüyorum.rabbime sığındım onları rabbime havale ediyorum.bu dünya da herkes istediği kadar herşeyi gizleyebilir , istediği yalanı diyebilir , istediğini yapabilir peki diğer dünyada ne olacak????

ben ne düşünüyosam eşime söyledim söylüyorum açık açık
eskiden kızardı vayy ne diyosun derdi ama ailesinin yaptığı haksızlıkları o da görüyo artık ses etmiyo

Back
X