hamd olsun iyi cıktı bblau'cum sana mavis mi desem acaba?:26: dersem bil ki sensin ehehe 
enfeksiyonda yokmus... ama iste artık daha sık takip edicekmis... mesela haftaya cuma gene gidicemm kontrole... insallah bisey yoktur tabii...
canım sen randevuyu ayarlayabildin mi tsh kontrolu icin?
Tatlım çok sevindim, inşallah başka bir şey de çıkmayacak Rabbimin izniyle.
Benim şöyle oldu: Pazartesi günü tsh 4 çıkınca ben devlet hastanesinde çalışan bir arkadaşımdan rica ettim bana tsh,t3,t4 ve antikor testlerini yazdırmasını.
Devlet hastanesi tam teşekküllü sonuçta, makinaları, lab.ı daha iyi. O da yazdırmış sağolsun. (Değerimi 4 bulan hastaneyi söylediğimde de “amans en ne yaptın ne işin var o hastane hiç iyi değildir ki,sakın güvenme” dedi.)
Neyse Çarşamba sabah testlerim tekrarlandı tsh 2,26 çıktı, T3 ve T4 de normal. Antikorlardan biri negatif, biri pozitif.
2 kasıma randevum vardı zaten. Biraz öne alınamaz mı diye aradığımda doktorla da görüştüm. Doktor bana değerlerimi, tahlil sonuçlarımı sordu.
Antikorlardan biri pozitifleşmiş olsa bile tsh’ın bu değeri için tedavi vermeyeceğini, zaten bebek organ gelişimini tamamladığı için sorun yaşamayacağımı gelmeme gerek olmadığını söyledi.
Tsh günlük dalgalanmaz, bir önceki tahlilin 4 çıkmasının sebebi lab. Makinalarındaki farktan, sen son tahlilini dikkate al, 2 ay sonra tekrar baktıralım tahlillere dedi.
Eğer ilaç verirsem bu sefer de hipertiroidik bir durum çıkar dedi.
Kendi kadın doğum doktorumu arayıp durumu bildirdim o aynen şöyle bir cümle kurdu: “Ehhhh yaaaaannnniii o da yanlış bir bakış açısı değil, ilaç vermek de yanlış değil aslında, her doktorun kendi tarzı var…O zaman bir ay sonra tekrar baktıralım takipte kalalım.”
Doktorum böyle tam kanaat etmemiş bir tavır sergileyip, arada konuşunca bende eğer siz kani değilseniz başka doktora gideyim yada takip eden doktorumu ilaç vermesi için ikna edeyim dedim, yok dedi bu kez de.
Ben de bir ay sonra tekrar yaptırıcam tahlilleri, tedbiren şimdiden randevumu da aldım, eğer yüksek çıkarsa giderim…
Annelik sorumluluğu ne zormuş. İnsan ne karar vereceğini şaşıyor, hangisi daha iyi bilemiyor…
Durum bu ama için az da olsa huzursuz.